Ewokian (Havanese & Pomeranian Mix)

Välj Namnet På Husdjuretewokian valpHöjd: 7-12 tum
Vikt: 5-12 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Brun, silver, fawn, sobel, brindle, pied, vit, svart, grå, grädde
Lämplig för: Lägenhetsbor, seniorer
Temperament: Söt, kärleksfull, medberoende, lekfull, nyfiken

Om du någonsin sett Jedins återkomst , då är du bekant med Ewoks: en ras av små, luddiga varelser som hjälpte rebellerna att besegra det onda imperiet. De är ganska söta - så mycket att du kan bli frestad att äga en.

Du kan äntligen förverkliga den drömmen, tack vare en relativt ny designerras känd som Ewokian. Dessa hundar är en blandning avHavanaisochPomeranian, och ja, de ser ut som små Ewoks.

Chansen är dock stor att du inte har mycket erfarenhet av att föda upp Ewoks, så den här rasen kan vara lite av ett mysterium för dig. Lyckligtvis har vi din rygg, och i den här guiden kommer vi att berätta allt du behöver veta om dessa älskvärda små luddbollar.Avdelare 1

Ewokian Puppies — Innan du köper..

https://www.instagram.com/p/CBIYRFQB8A8

Bådehavanaisarnaochpommernhar länge varit favoriter för avicionados av småraser, eftersom båda raserna är kärleksfulla, lekfulla och energiska. Det är därför ingen överraskning att en blandning av de två skulle skapa en hund som möjligen är ännu mer rolig och tillgiven än någon av sina föräldraraser.

Dessa hundar älskar att tillbringa tid med sina ägare, och medan de är energiska kommer deras behov av stimulans inte att ta över ditt liv. Detta gör dem till ett utmärkt val för lägenhetsbor eller pensionärer, eftersom de ger dig de flesta av fördelarna med hundägande med få av nackdelarna.

Det här är dock inte en hund som tål att vara ensam bra, så skaffa inte en om du inte kan hantera att ha en konstant sällskap.

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Ewokian-valpar?

Med tanke på att detta är en relativt ny designerras är Ewokians något svåra att hitta. Deras brist kan driva upp priset något, men eftersom de inte har allmänt erkända, renrasiga blodlinjer, är de inte så dyra som någon av deras föräldraraser skulle vara.

Du kan förmodligen hitta en Ewokian för någonstans mellan 0-900, beroende på uppfödaren. Leta dock inte för hårt efter ett fynd på en av dessa valpar, eftersom ett ovanligt lågt pris ofta är tecknet på en valpfabrik.

Om du inte är hängig på idén om en renrasig Ewokian, kanske du kan hitta en Havanese-Pomeranian-blandning i ditt lokala pund. Naturligtvis kommer det troligen att finnas andra raser också.

Havanese och pommerska räddningsgrupper kan ha ledningar på Ewokians, så det är värt att kolla upp dem innan du betalar en uppfödare. Vi uppmuntrar alltid att adoptera innan du handlar, och många räddningar kommer mer än gärna göra lite legwork åt dig.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Ewokian

1. De är kända som kardborrehundar

De flesta Ewokians har ett enda mål: att vara vid din sida varje sekund av dagen. De kommer att fästa sig på dig som om de är täckta av kardborreband, vilket är hur de fick sitt smeknamn.

De är i allmänhet lugna och milda, så de bör inte störa ditt företag för mycket. Det skulle dock vara grymt att adoptera en valp som är känd som en kardborrehund och sedan spendera massor av tid borta från dem, så skaffa bara en om du är villig att ta emot en ständig följeslagare.

2. Deras utseende kan variera vilt

Även om de namngavs för sin likhet med Star Wars-karaktärerna, ser inte alla Ewokianer ut som om de precis vandrade in från en filmuppsättning.

Vissa påminner starkt om havanaiser, vissa ser ut som pomeranians, och många är någonstans däremellan. Rasen är för ny för att det ska finnas någon form av konsistens, så du kan behöva leta runt innan du hittar en som uppfyller dina önskemål.

3. De finns i ett brett utbud av färger

Ewokians har en av de bredaste uppsättningarna av pälsfärger i hundvärlden. Det finns massor av olika kombinationer tillgängliga, så tro inte att bara för att du har sett en Ewokian att du har sett dem alla.

Föräldrar till Ewokian

Föräldrar till Ewokian. Vänster: Havanese (Källa: buchsammy, Pixabay), Höger: Pomeranian (Källa: Purplehorse, Pixabay)

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Ewokian

Ewokians är extremt söta och lekfulla, vilket gör dem till charmiga följeslagare för barn i alla åldrar. De älskar att sitta i ditt knä och dra uppmärksamhet, men de spenderar mer än gärna en eftermiddag med att leka på golvet också.

Till skillnad från många andra knähundsraser är Ewokian älskvärd och välkomnande mot främlingar, så du behöver inte oroa dig för att den ska flyga av handtaget varje gång en vän närmar sig. Naturligtvis begränsar det dess användbarhet som vakthund, men dessa små killar kommer sannolikt inte att skrämma bort många onda killar ändå.

De är dock extremt medberoende. De klarar sig inte bra på egen hand, så om du inte kan vara med din en dag bör du ordna så att någon annan spenderar tid med dem.

De är smarta och lätta att träna också. Du borde inte ha så mycket problem med att inbryta dem, och de plockar upp trick och andra kommandon snabbt.

 • Du kanske också gillar den bedårande Pomeranian & Husky-blandningen,Pomsky

Är dessa hundar bra för familjer?

Ewokian är ett underbart familjedjur, eftersom det kommer överens med människor i alla åldrar. Den är tålmodig och tillgiven mot barn, men den tycker också om att ta saker långsamt med äldre människor.

Till skillnad från många andra små raser, gillar Ewokians alla människor lika. De blir inte särskilt fästa vid en enda person, så de är lika glada att spendera all sin tid med en person eller att delas runt bland familjemedlemmar - bara så länge de spenderar tid med någon . Om din familj inte har tid att umgås med hunden är detta inte rasen för dig.

Även om de är energiska och aktiva, behöver de inte massor av motion, så det finns inget behov av att ha en stor bakgård för att äga en av dessa hundar. De är bra för lägenhetsbor.

Det bör dock noteras att dessa är ganska ömtåliga hundar, och som sådana är de inte lämpliga för grov lek. Om du har barn som inte vet hur man leker försiktigt kan du behöva en mer formidabel ras.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ewokians älskar alla typer av husdjur, eftersom de ser allt levande som en potentiell lekkamrat. Men de kommer vanligtvis att välja människors sällskap framför andra djurs.

De har låga bytesdrifter, så mindre husdjur som katter och marsvin bör vara säkra runt dem. De kan dock vara lite påträngande när de vill leka, och din katt kanske inte uppskattar all extra uppmärksamhet.

Var försiktig med att para ihop dem med större hundar. Som nämnts ovan är detta en bräcklig ras, och en större hund kanske inte vet hur man leker med dem. Denna risk kan mildras något genom att introducera den större rasen när de fortfarande är en valp, men du skulle ta en chans oavsett.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lilly Belle (@lilly_of_endor)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Ewokian

Att äga en Ewokian skiljer sig inte så mycket från att äga en Pomeranian eller en Havanese, så om du är bekant med dessa två raser, borde du klara dig bra med den här. Ändå finns det några saker du bör veta innan du adopterar en.

Mat & Diet Krav🦴

Var noga med att inte övermata din Ewokian, eftersom deras små ramar inte kan bära mycket extra vikt. Fetma är ett problem med denna ras, och det ökar drastiskt risken för andra sjukdomar.

Den goda nyheten är att dessa hundar inte äter mycket. De blir lätt mätta, så det borde inte ta mer än en kopp matbit eller så per dag för att tillfredsställa dem. Du kan ta med dem en godbit eller två också, men se till att de är extremt små.

Leta efter något när du handlar en kibble högt i protein och lågt i kalorier . Dessa valpar kommer inte att bränna av många kalorier under dagen, så det är lättare att begränsa deras intag än att försöka träna ner någon vikt.

Vissa ägare gillar att blanda våt och torr mat för sina Ewokians. Detta är bra, eftersom våtfoder i allmänhet är mer smakrik och fylld med fukt, men var försiktig med mängden du ger dem. Blötfoder är extremt kalorität, och det krävs inte mycket av sakerna för att lägga till några kilo till din hunds midja.

Motstå frestelsen att använda godsaker medan du tränar. Dessa hundar är i allmänhet motiverade av beröm mer än mat, så några vänliga ord bör vara lika effektiva utan att få din hund att svälla under processen.

Övning

Ewokians är extremt lekfulla, så det är inte svårt att övertyga dem att spendera lite tid på att spela dragkamp eller jaga en boll. Men deras övergripande träningskrav är ganska låga, vilket gör dem till ett bra val för åldrande eller stillasittande ägare.

Du ska inte behöva ge dessa hundar mer än 30-60 minuters måttlig aktivitet per dag. En promenad runt kvarteret en eller två gånger om dagen är sannolikt tillräckligt.

De kommer naturligtvis att välkomna mer stimulans, men de är inte lika benägna att utveckla beteendeproblem om de inte är helt utmattade. Så länge din hund är glad och frisk kan du komma undan med ett minimum.

Eftersom de är så små får Ewokians det mesta av sin dagliga aktivitet att springa efter dig inne i huset hela dagen. Det som kan verka som en kort promenad från sovrummet till köket för dig känns som en 5K för dem, vilket ytterligare begränsar mängden träning de behöver.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Obi & Koa (@obi_koa)

Träning

Ewokianer är ganska smarta, men de är långt ifrån den mest intelligenta hundrasen som finns. Som ett resultat kan du behöva gå igenom saker flera gånger medan du tränar dem.

De älskar dock att tillfredsställa sina ägare, så så länge du inte blir frustrerad kommer de inte att göra det heller. De svarar otroligt bra på positiv förstärkning, men straff eller kritik är sannolikt kontraproduktivt. Förstärk helt enkelt de beteenden du vill ha och ignorera de du inte vill.

Att träna din Ewokian bör vara ganska smärtfritt, men det betyder inte att du kan ignorera det. De behöver fortfarande läras ut rätt sätt, och socialisering är viktigt, särskilt om du planerar att ha dem runt många människor.

Men dessa hundar är inte lika benägna att missköta sig som vissa andra raser, så du bör inte ha ett monster på dina händer om du inte tränar dem ordentligt. De är inte lika aggressiva och territoriella som många andra knähundar, och de har inte en stark destruktiv strimma.

Det största problemet som du måste ta itu med i träningen kommer sannolikt att vara separationsångest. Dessa valpar hata att vara borta från sina människor, och de kan tappa förståndet när de är själva. Det är viktigt att lära din Ewokian att vara lugn och självsäker när de är ensamma, men det är ändå en bra idé att inte lämna dem ensamma länge.

  Prova: Bästa träningsklickare

Grooming✂️

Skötselbehoven varierar kraftigt från hund till hund och beror till stor del på vilken förälderras som fört vidare de mer dominerande generna.

Havanais är allergivänliga och Pomeranians är det inte; Ewokians faller vanligtvis någonstans i mitten. De kommer förmodligen inte att vara lämpliga för någon med svår allergi, men de tappar inte heller mycket, särskilt om de tar efter sina havanaisiska förfäder.

De flesta Ewokians har medellångt, silkeslent hår.Du måste borsta dem dagligenför att förhindra trassel, och de behöver också periodiska hårklippningar.

Resten av deras skötselkrav är ganska standard: Borsta tänderna och klipp naglarna regelbundet, och se till att rengöra öronen varje vecka eller så för att förhindra infektioner.

Dessa hundar tenderar inte att stinka om de inte har hittat något att rulla i, så du borde inte behöva bada dem ofta. Ett par gånger om året borde göra susen.

  Ser: Bästa öronlösningar

Hälsoförhållanden

Ewokianer är i allmänhet friska, förutsatt att du tar hand om dem ordentligt. Regelbunden tandrengöring och viktkontroll är de två viktigaste sakerna du kan göra för att hålla din lilla valp frisk och glad.

Som sagt, det finns några tillstånd som ofta dyker upp hos dessa hundar, till exempel:

Mindre förhållanden
 • Grå starr
 • Glaukom
 • Hypotyreos
 • Öroninfektioner
Allvarliga förhållanden
 • Höftdysplasi
 • Tidig tandlossning
 • Armbågsdysplasi
 • Patellaluxation
 • Trakeal kollaps

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Det är liten skillnad mellan könen i denna ras. Båda är ungefär lika stora och har liknande temperament.

Om något, hanar kanske tycker om att leka lite mer medan honor föredrar att gosa, men även då är skillnaden så liten att den knappt märks.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Om du letar efter en kärleksfull knähund med lågt underhåll, är Ewokian ett av de bästa alternativen som finns. Dessa bedårande små luddbollar avgudar absolut människor, och de har måttliga träningsbehov, vilket gör dem till fantastiska husdjur för äldre eller mindre aktiva ägare.

Att hitta en kan vara lite jobbigt, och de är otroligt ömtåliga, så de kanske inte är idealiska för hem med små barn. Du kommer också att få svårt att hitta ett mer medberoende djur, så skaffa inte ett såvida du inte är beredd att spendera det mesta av din tid med det.

För dem som kan hantera en konstant följeslagare är Ewokian ungefär hur bra som helst.


Utvald bild: Shutterstock

Innehåll