Farmina Dog Food Review 2021: Återkallelser, för- och nackdelar

Välj Namnet På Husdjuretfarmina hundmatVår slutgiltiga dom

Vi ger Farmina hundmat betyget 4,5 av 5 stjärnor.Farminaär ett familjeägt italienskt husdjursfoderföretag som fokuserar på att utveckla mycket näringsrikt, helt naturligt husdjursfoder baserat på vetenskaplig forskning. Alla tre raderna av dess hundmat - Farmina Vet Life,Naturligt och läckert spannmålsfritt, ochNaturligt och läckert lågt förfäderskorn— innehåller inga konstgjorda konserveringsmedel och inga genetiskt modifierade organismer (GMO-fri). Farmina främjar hållbara jordbruksmetoder och bedriver endast grymhetsfri forskning.De högkvalitativa ingredienserna, liksom betoningen på vetenskaplig forskning, gör Farmina till ett förstklassigt hundfoderföretag. Vi gav Farmina hundmat 4,5 av 5 stjärnor. Medan Farmina utmärker sig i kvalitet är den dyr och har något begränsad tillgänglighet.I den här recensionen kommer vi att utforska de olika smakerna och valen som erbjuds av Farmina. Vi kommer att titta på företagets historia, val av ingredienser och värde, samt tillgänglighet jämfört med dess konkurrenter.

Avdelare 1Kortfattat: De bästa Farmina hundmatsrecepten

Bild Produkt Detaljer
Vår favorit Vinnare Farmina Natural & Delicious Ancestral Grain Medium & Maxi Farmina Natural & Delicious Ancestral Grain Medium & Maxi
 • Ingredienser av högsta kvalitet
 • Hundar gillar smaken
 • Premium, komplett och näringsrikt
 • KONTROLLERA PRIS
  Andra plats Farmina Natural & Delicious Quinoa Funktionell hud och päls Farmina Natural & Delicious Quinoa Funktionell hud och päls
 • Glutenfri och spannmålsfri
 • 92% totalt protein
 • Benfritt viltkött är första ingrediensen
 • KONTROLLERA PRIS
  Tredje plats Farmina Natural & Delicious Grain-Free Puppy Mini Farmina Natural & Delicious Grain-Free Puppy Mini
 • Kubbform i valpstorlek
 • Högt på protein av högsta kvalitet
 • Spannmålsfri
 • KONTROLLERA PRIS
  Farmina Natural & Delicious Farmina Natural & Delicious
 • 100 % BPA-fri
 • Inget tillsatt vatten eller buljong
 • Tillverkad utan några förtjockningsmedel
 • KONTROLLERA PRIS
  Farmina Natural & Delicious Prime Vuxen Medium & Maxi Farmina Natural & Delicious Prime Vuxen Medium & Maxi
 • Främjar frisk hud och päls
 • Begränsat antal kolhydrater
 • Lågglykemisk formel
 • KONTROLLERA PRIS

  Farmina Hundfoder Recenserad

  Förvisso producerar Farmina något av hundfoder av högsta kvalitet. Men dess recept med tonvikt på spannmålsfria och lågkorniga ingredienser kanske eller kanske inte är idealiska för din hund. I den här recensionen kommer vi att göra vårt bästa för att ge dig tydliga svar för att hjälpa dig att fatta rätt beslut för din hunds behov och din budget.

  Vem gör Farmina och var produceras den?

  Farmina hundmathar sina rötter i Russo Mangimi-företaget, ett djurfoderföretag beläget i Italien och grundades 1965 av Francesco Russo. 1999 beslutade Francescos son, Dr Angelo Russo, att familjeföretaget skulle gå in i djurfoderbranschen och gick med i samarbete med det engelska matforskningsföretaget Farmina.

  Idag har företaget tre fabriker i Sao Paulo, Brasilien; Indien, Serbien; och Neapel, Italien. Farmina började sin försäljning i USA 2013. Dess hundfoder anses vara premium och super premium med godkännande från AAFCO och efterlevnad av de strängare standarder som krävs av EU.

  Se det här inlägget på Instagram

  Ett inlägg delat av Farmina Pet Foods USA (@farminapetfoodsusa)

  Vilka typer av hundar är Farmina bäst lämpad för?

  Med sin betoning på icke-GMO, helt naturliga ingredienser, är Farmina väl lämpad för alla hundraser och mognadsnivåer från valp till vuxen och senior. Det erbjuds i torrfoder för hundar och våtfoder på burk.

  Farmina är särskilt fördelaktigt för hundar med speciella dietbehov. Den har en rad Vet-Life-hundfoder som endast finns på recept. För hundar som behöver en spannmålsfri diet erbjuder Farminas Natural and Delicious-etikett ett brett utbud av smaker i sina fyra spannmålsfria linjer - N&D Quinoa Functional Canine,N&D Prime Canine,N&D Ocean Canine, och N&D Pumpkin Canine — och enlågkornig linje,N&D Forntida korn.

  Vilka typer av hundar kan göra sig bättre med ett annat märke?

  Som ett mindre företag kan Farminas tillverkningsplatser vara långt borta för frakt när du köper det online, och det kommer troligen inte att vara tillgängligt i dina närliggande butiker.

  Om du letar efter ett helt naturligt hundfoder som liknar Farminas kvalitet, rekommenderar vi två jämförbara hundfodermärken, Blue Buffalo och Taste of the Wild. För torr hundmat, övervägBlue Buffalo Life Protection Formula Naturligt torrfoder för vuxnaochTaste of the Wild Recept med högt proteinrikt äkta kött Premium torrt hundmat med rostad bison och rostad hjortkött. För blöt hundmat kan du köpaBlue Buffalo Wilderness Spannmålsfritt, naturligt, vått hundfoder för vuxna med hög proteinhaltochTaste of the Wild Grain Free Real Meat Recept Premium Wet Canned Stew Hundmat.

  ben

  Vilka är huvudingredienserna i Farmina hundfoder?

  Eftersom du med största sannolikhet kommer att köpa Natural & Delicious-linjerna av antingen spannmålsfritt eller lågkornigt hundfoder, kommer vi att titta närmare på de noggrant utvalda och i vissa fall unika ingrediensvalen iFarminas naturliga och läckra urval.

  Vårt favoriterbjudande just nu avdelare 8

  30 % RABATT på Chewy.com

  + GRATIS frakt på hundmat och tillbehör

  Spara 30 % nu

  Så här löser du in det här erbjudandet

  Ingredienser av högsta kvalitet

  Farmina utmärker sig för sin betoning på att inkorporera helt naturliga ingredienser av hög kvalitet. Du hittar inte fyllmedel, biprodukter, GMO, konstgjorda konserveringsmedel, tillsatser eller någon typ av onaturlig ingrediens.

  Farmina hämtar sina ingredienser från hela världen för att ge sina kunder de bästa matvalen. Till exempel kommer dess lamm från Nya Zeeland, och många av dess recept innehåller vildfångad torsk från Nordsjön och skandinavisk sill.

  Eftersom det är baserat i Italien, väljer Farmina lokal mat så mycket som möjligt. Den använder italiensk kyckling och ägg, regionala förfäders spannmålsskördar av dinkel och havre och vildsvin som samlats in från Toscanas och Umbriens halvvilda besättningar.

  Inga konstgjorda konserveringsmedel

  Farmina använder tokoferolrika extrakt, som är ett naturligt konserveringsmedel, för alla sina produkter. Under förpackningsprocessen är kväve ett annat sätt som Farmina naturligt bevarar sin hundmat. Kvävet tränger undan syret i matkassarna, vilket förhindrar oxidationen som leder till att maten härsknar.

  Ingredienser skräddarsydda för en hunds naturliga diet

  Designad med tron ​​att hundar främst är köttätare, använder Farmina en mängd exceptionella proteinkällor som lamm, kyckling, galt, torsk, sill och ägg. Kycklingfett och fiskolja ger essentiella fettsyror.

  Farmina passar på att välja GMO-fria kolhydrater och fiberrika matval. Den väljer också en rad frukter och grönsaker som är höga i antioxidanter, näringsämnen och fibrer. Du hittar bär, citrus, spenat, strömmar och liknande vitaminrika livsmedel i dess ingredienslistor. Farmina innehåller också glukosamin och kondroitinsulfat för friskare leder.

  Se det här inlägget på Instagram

  Ett inlägg delat av Farmina Pet Foods USA (@farminapetfoodsusa)

  Unika kosttillskott baserade på vetenskap

  Du kan bli förvånad över att se tillsatsen av gurkmeja, aloe vera, grönt te, ringblomma och rosmarin i din hunds mat. Du kan vara säker på att Farmina bedriver omfattande vetenskaplig forskning för varje ingrediens den lägger till sin hundmat för att säkerställa dess fördelar för din hunds hälsa.

  Farmina använder också kelaterade mineraler. Denna ingrediens, som ofta bara finns i hundfoder av högre kvalitet, hjälper din hund lättare att absorbera protein. För förbättrad matsmältning innehåller Farmina både prebiotika och probiotika, såsom inulin.

  Potentiellt allergen

  Farmina använder bryggjäst och selenjäst i sina formler som en välgörande källa till mineraler och näringsämnen. Var dock medveten om att vissa hundar kan ha en allergisk reaktion mot dessa ingredienser.

  Spannmålsfri hälsovarning och Farminas svar

  Farmina är medveten om och vidtar proaktiva åtgärder som svar på den uppmärksammade och pågående studien utförd av FDA om sambandet mellan spannmålsfri hundmat och den högre andelen hundar som utvecklar ett livshotande hjärtproblem som kallas dilaterad kardiomyopati (DCM). Ärtor tillsammans med potatis, linser och baljväxter kan bidra till en taurinbrist hos hundar, vilket kan vara en av de bakomliggande orsakerna till att DCM uppstår.

  I svar, Farmina förlitar sig på sina vetenskapligt stödda resultat för att säkerställa att dess spannmålsfria formler har tillsatt taurin och minimalt med tillsatt stärkelse. De ärtprodukter som används i dess spannmålsfria urval bearbetas på ett sätt som inte bidrar till att blockera absorptionen av tillsatt taurin.

  Avdelare 5

  En snabb titt på Farmina Dog Food

  Fördelar
  • Premium/super premium hundmat
  • Högsta kvalitet på ingredienser
  • Vetenskapligt undersökta formler
  • Ingredienser hämtade lokalt och globalt
  • Helt naturliga ingredienser
  • Inga konserveringsmedel, fyllmedel, biprodukter och GMO
  • Stort utbud av smaker
  • Lämplig för alla storlekar och mognadsnivåer av hundar
  • Ingen historik av återkallelser
  Nackdelar
  • Dyr
  • Inte allmänt tillgänglig
  • Kan kräva långt frakt
  • Innehåller potentiellt allergen

  Ingrediensanalys

  Kalorifördelning:

  Farmina Natural & Delicious Ancestral Grain Chicken & Pomegranate Medium & Maxi Dog Food har 60 % högkvalitativa animaliska ingredienser, 20 % ekologisk dinkel och ekologisk havre, och 20 % grönsaker, frukt, vitaminer och mineraler.

  Här är den garanterade analysen direkt från Farminas hemsida:

   Råprotein:30,00 % Råfett:18,00 % Råfiber:2,90 % Fukt:9,00%; Aska:6,80 % Dokosahexaensyra (DHA):0,50 %
   Eikosapentaensyra (EPA):0,30 % Kalcium:0,90 % Fosfor:0,80 % Omega-6 fettsyror*:3,30 % Omega-3 fettsyror*:0,90 % Glukosaminhydroklorid*:1000mg/kg Kondroitinsulfat*:700mg/kg.

  *Inte erkänt som ett viktigt näringsämne av AAFCO Dog Food Nutrient Profiles.

  Minns historia

  Farmina har inte haft några återkallelser i USA eller Europa.

  Farmina Natural & Delicious Ancestral Grain...

  Recensioner av de 3 bästa Farmina hundmatsrecepten

  1. Farmina Natural & Delicious Ancestral Grain Chicken & Pomegranate Medium & Maxi Dog Food, 26,5 lb.

  9 recensioner Farmina Natural & Delicious Ancestral Grain...
  • 90 % proteiner av animaliskt ursprung
  • Lågt glykemiskt index
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  En del av sin lågkorniga linje av hundmat, skapade Farminadenna formelbaserat på sin egen vetenskapliga forskning och i samarbete med Chair of Animal Nutrition vid University of Neapel Federico II. Även om det kostar mer, kommer du att ge din hund en förstklassig, komplett och näringsrik måltid.

  De förfäders kornen i detta premiumrecept är dinkel och havre. Proteinet består av högkvalitativ benfri kyckling, ägg och sill. Itillägg till granatäpple, Farmina använder morötter, äpplen, spenat och blåbär i detta recept.

  De flesta hundar gillar smaken, och vissa hundar förbättrade sin allmänna hälsa. Den enda nackdelen utöver kostnaden kan vara brist på tillgänglighet.

  Fördelar
  • Vetenskaplig forskningsbaserad formel
  • Premium, komplett och näringsrikt
  • Ingredienser av högsta kvalitet
  • En mängd olika proteinkällor, spannmål, frukt och grönsaker
  • Hundar gillar smaken
  • Kan förbättra din hunds hälsa
  Nackdelar
  • Dyr
  • Brist på tillgänglighet

  2. Farmina Natural & Delicious Quinoa Funktionell hud och päls Hjortkött Kokosnöt och gurkmeja Torrfoder för vuxna hundar 5,5 pund

  48 recensioner Farmina Natural & Delicious Quinoa Functional Skin...
  • Quinoa främjar matsmältningen, upptaget av näringsämnen och tarmhälsa
  • En källa till balanserade värdefulla essentiella aminosyror, mineraler och naturliga antioxidanter
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Detta torrfoder för vuxnaär en del av Farminas Natural and Delicious Quinoa Functional Canine-linje.Quinoaär ett utmärkt foderval för hundar eftersom det främjar tarmhälsa, förbättrar matsmältningen och ökar upptaget av näringsämnen.

  Detta glutenfria och spannmålsfria urval ger 92 % av sitt protein från animaliska källor, med färskt benfritt viltkött är dess första ingrediens. Den innehåller även kokosnöt, som har antiinflammatoriska egenskaper och stödjer ett hälsosamt immunförsvar.Detta recept innehåller gurkmeja, som tillsätts för att minska inflammation och kan lindra smärta och stelhet hos artritiska hundar.

  De flesta hundar svarar i förbättrad hälsa efter att ha ätit detta recept. Det är dock dyrare och inte allmänt tillgängligt. Vissa hundägare rapporterar att den har en stark lukt.

  Fördelar
  • Nyttiga ingredienser
  • Glutenfri och spannmålsfri
  • 92% totalt protein från animaliska källor
  • Benfritt viltkött är första ingrediensen
  • Ger antiinflammatoriska egenskaper
  • Stödjer ett hälsosamt immunförsvar
  Nackdelar
  • Dyr
  • Inte allmänt tillgänglig
  • Kan ha en stark lukt

  3. Farmina Natural & Delicious Spannmålsfri Pumpkin Lamm & Blueberry Puppy Mini 5,5 lb

  25 recensioner Farmina N&D Dog Dry Puppy Grain Free Pumpkin Mini...
  • Pumpa fungerar som en matsmältningshjälp
  • Har ett lågt glykemiskt index
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Detta valpmathar en kubbform i valpstorlek och en balanserad blandning av essentiella aminosyror, mineraler och naturliga antioxidanter. En del av Farminas Natural and Delicious Pumpkin Canine-linje erbjuder pumpan en fiberkälla och hjälper matsmältningen hos valpar, såväl som vuxna hundar.

  Farmina designade detta valpfoder för att stärka din valps immunförsvar. Den har anti-cancerframkallande, antiinflammatoriska egenskaper och skyddar din valps kardiovaskulära system och förbättrar matsmältningen. Med gräsmatat lamm som sin första ingrediens ger detta valpfoder massor av närande protein. Detta spannmålsfria urval ger din valp ett lågt glykemiskt index.

  De flesta hundägare är överens om att deras valps hälsa gynnas av detta foder. Det är dock dyrt och inte allmänt tillgängligt.

  Fördelar
  • Innehåller nyttiga ingredienser
  • Kubbform i valpstorlek
  • Balanserad blandning av näringsämnen
  • Högt på protein av högsta kvalitet
  • Spannmålsfri
  • Ger många hälsofördelar
  Nackdelar
  • Dyr
  • Inte allmänt tillgänglig

  Vad andra användare säger

  • Hundproduktväljare : Vi ger Farmina en recension av 'bra'. Deras ingredienser, formler och säkerhetsstandarder återspeglar alla deras status som ett toppmodernt hundfodermärke. Även om deras varumärke är dyrt, kan det vara värt att investera i långsiktiga fördelar för din hunds allmänna hälsa och livslängd.
  • Hundmatsguru : Detta är ett mycket dyrt hundfoder och det kommer att ligga utanför budgeten för många hundägare vilket är synd. Det kan vara det bästa hundfoder vi någonsin har recenserat. Den spannmålsfria maten är dyrare än den 20 procentiga spannmålsmaten, förmodligen för att de har mer animaliskt protein. Men Farmina-maten ser verkligen ut som fantastisk mat. Vi är mycket imponerade.
  • Amazon : En vän till mig rekommenderade detta foder för att ge min nyinköpta schäfer i vikt (de gillar dem mycket smalare i Tyskland än vi gör). Hon älskar det och börjar gå upp i vikt! Jag började också mata den till en av mina Pit Bulls som hela tiden hade rinnande avföring och han har nu normal formad avföring! Jag älskar den här maten och det gör mina hundar också!
  • Amazon : Utmärkt mat för min valp ... jag är så glad att hon gillar det här eftersom det är av utmärkt kvalitet. Jag skulle hellre lägga mer pengar på detta och ha en frisk valp istället för att försöka köpa billigare på hennes hälsokostnad.
  Vårt favoriterbjudande just nu

  30 % RABATT på Chewy.com

  + GRATIS frakt på hundmat och tillbehör

  Spara 30 % nu

  Så här löser du in det här erbjudandet

  Slutsats

  Farmina hundmatförser din hund med exceptionella ingredienser blandade i näringsrika, smakrika recept. Uppbackad av omfattande vetenskaplig forskning är varje formel skapad för att förbättra och bibehålla din hunds allmänna hälsa.

  Vi skulle ha gett Farmina hela fem stjärnor eftersom det är i en premiumklass av hundmat. Men hög kvalitet kommer till ett högt pris som inte alla hundägare har råd med. Detta italienska företag är i första hand endast tillgängligt via onlineåterförsäljare som Amazon och Chewy. Det längre fraktavståndet kan orsaka förseningar och bristande tillgänglighet.


  Utvald bildkredit: Farmina Natural & Delicious Quinoa, Amazon

  Innehåll