Golden Shepherd (Schäfer & Golden Retriever Mix)Höjd: 20-26 tum
Vikt: 50-85 pund
Livslängd: 10-15 år
Färger: Gyllene, svart och brun, svart, vit
Lämplig för: Aktiva familjer som söker en intelligent och entusiastisk följeslagare
Temperament: Lojal och smart, lätt att träna och full av energi

Om du har föreställt dig en hundras som kombinerar två av de mest älskade raserna som möjligt, kanske du precis har träffat din drömhund i Golden Shepherd. Att blanda Golden Retrieverens vänlighet och intelligens med modet och självförtroendet hos den schäferhunden är enligt vår mening ett mästerskap.

Även om den här hybridrasen är många, betyder det inte att en Golden Shepherd-valp kommer att vara den perfekta följeslagaren för alla. Deras kombination av intelligens och energi betyder att du kommer att behöva gott om tid att avsätta för att hålla din nya följeslagare väl sysselsatt.

Golden Shepherds är inte lika kända som vissa andra blandraser. Som ett resultat kanske du inte vet mycket om dem. Det är där vi kommer in! För att ta reda på allt du behöver veta om denna karismatiska blandning av två älskade raser, fortsätt läsa. Gyllene herdevalpGolden Shepherd-valpar — innan du köper

Gyllene herde

Kredit: Natalia7, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

När du först tittade på en hög med slingriga Golden Shepherd-valpar, kanske du tycker att det är extremt svårt att undvika att komma hem utan en eller två i fickorna! Men kom ihåg att dessa valpar kommer att växa till hundar som kräver mycket uppmärksamhet från sina hängivna ägare.

De kombination av intelligens och energi från föräldraraserna betyder att några av oss helt enkelt inte kan hänga med i den här rasens behov! Golden Shepherds behöver allvarlig mental och fysisk stimulans varje dag utan att misslyckas. När de blir uttråkade, vilket kan hända snabbt, kan de vända sina tankar till destruktivt beteende.

Så se till att du vet att du är fullt kapabel att möta behoven hos en Golden Shepherd-valp innan du skriver under på den prickade linjen. Här finns mer information som hjälper dig att bestämma dig.

Vad är priset på Golden Shepherd-valpar?

Detta är inte en av de mest kända blandraserna, men du hittar fortfarande en hel del uppfödare som specialiserar sig på dessa underbara valpar. Priset du kan förvänta dig att betala beror på en rad faktorer, inklusive uppfödarens erfarenhet, om föräldrarna är registrerade som renrasiga och om uppfödaren lämnar en skriftlig hälsogaranti.

Som en grov guide bör du budgetera allt från 0 till 500 för din Golden Shepherd-valp. Även om du mycket väl kan se valpar annonseras billigare än så här, betyder det inte nödvändigtvis att du gör ett fynd. Uppfödarna av dessa valpar kanske inte sätter hälsan och välfärden för förälderhundarna och deras valpar främst, vilket kan leda till dyra veterinärräkningar på vägen.

Det är alltid en bra idé att se om du kan besöka valparna och träffa båda föräldrarnas hundar. Alla välrenommerade uppfödare kommer mer än gärna att tillgodose den här typen av förfrågningar, såväl som att svara på alla frågor du kan ha. Om du vid något tillfälle känner att en uppfödare är undvikande eller ohjälpsam eller om du bara inte får en bra stämning från dem, var inte rädd för att gå iväg och fortsätta din sökning någon annanstans. Gyllene herde

Tre föga kända fakta om Golden Retriever schäfermixen

1.Golden Shepherds föddes upp först 2009

Med schäferhundar som för närvarande tar andra plats i rasens popularitetsrankning i USA och Golden Retriever som följer på tredje plats, är det helt logiskt att kombinera dessa till ikoniska raser.

International Designer Canine Registry erkände denna hybrid först 2009. Golden Shepherd-valpar kan också registreras hos Designer Breed Registry.

två.Golden Shepherds älskar att ta hand om sina familjer

Golden Retrieverens hängivna natur i kombination med schäferhundens skyddande egenskaper betyder att deras avkomma nästan alltid ärver en häftig önskan att skydda och ta hand om sina familjer. Det är omöjligt att veta om din valp kommer att ärva tendensen att vakta från sin schäferhundsförälder, den milda hängivenheten hos Golden Retriever, eller en kombination av båda!

3.Golden Shepherds tycker om att bära saker

Med tanke på deras retrieverarv är det knappast förvånande att Golden Shepherds är känd som en munig ras. De kommer att vara som mest nöjda när de har något att bära med sig eller spelar ett hämtningsspel med sina ägare. Det är en bra idé att tillhandahålla en rad tuffa leksaker som din Golden Shepherd kan leka med och bära med sig. Annars kan de bli frestade att göra av med dina tofflor istället!

Gyllene herdehund

Kredit: Catherine Avilez, Shutterstock

Temperament & Intelligence of the Golden Shepherd

Om du bestämmer dig för att gå vidare och ta med en gyllene herde i din familj, kan det komma en dag då du måste tänka på att din hund kan vara smartare än du är! Även om deras hjärnor är en av de första sakerna du kommer att märka med denna ras, är deras temperament lika speciellt.

Golden Shepherds kommer att binda starkt till sina familjer. Tidig socialisering och träning är avgörande för att säkerställa att detta band inte rinner över i överbeskyddande. Du kommer att upptäcka att din gyllene herde kan utveckla vanan att tyst kolla upp alla familjemedlemmar, var de än befinner sig i huset.

Även om de gärna slappnar av och tar en tupplur en stund, betyder deras energinivåer att de förr snarare än senare kommer att vara redo för mer action. Du måste bara se till att du har energinivåer som matchar!

Golden Shepherds älskar att vara runt sina familjer, så de kommer inte njuta av att vara ensamma hemma under långa perioder. En bättre idé är att ordna med en djurvakt för att ta hand om din hund, istället för att lämna dem uttråkade hemma, där de kan börja experimentera med destruktivt beteende medan du är borta!

Är dessa hundar bra för familjer?

Golden Shepherds är fantastiska familjehundar, så länge du är beredd att lägga det hårda arbetet på deras träning och socialisering medan de fortfarande är valpar.

Eftersom de tenderar att både vakta och starkt knyta an till sina ägare, kan de bli lite överentusiastiska om du inte passar på att umgås med dem medan de fortfarande är en valp. Att ta med dem för att träffa andra hundar och människor, samt att ha vänner på besök i ditt hus, hjälper din valp att utvecklas till en väluppfostrad vuxen hund som inte känner behov av att försvara sitt revir.

Du kanske behöver hela familjen för att se till att dessa energiska hundar får tillräckligt med motion också!

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Återigen, svaret på detta är ett bestämt ja, men bara så länge som dittgylleneShepherd har socialiserats väl från en ung ålder. Om så är fallet, finns det ingen anledning till att de inte kan komma överens med andra husdjur. Se bara till att hålla de första introduktionerna korta och se till att du utför dem i en kontrollerad miljö. Avdelare 5

Saker att veta när du äger en gyllene herde:

Tar på sig ansvaret att bli den stolta nya ägaren av en Goldenherdeär inte ett beslut du bör fatta lättvindigt. Även om de verkligen är en tilltalande blandras, kommer de fortfarande att kräva mycket uppmärksamhet från sin ägare för att trivas. Här är några saker att tänka på innan du gör ditt val.

Avdelare 3

Kredit: Catherine Avilez, Shutterstock

Mat & Diet Krav

Ett högkvalitativt hundfoder som passar din Golden Shepherds ålder hjälper till att se till att din valp får all näring de behöver från en ung ålder. Det är en bra idé att prata med uppfödaren av din valp och ta reda på vilken mat den har använt. Om du kan, försök att skaffa samma märke för att minimera risken för en orolig mage när du tar hem dem. När din valp väl har etablerat sig i sin nya omgivning kan du gradvis ändra sin diet till det märke du väljer om du föredrar det.

Vissa Golden Retrievers tenderar att lätt gå upp i vikt, så du kanske upptäcker att din Golden Shepherd ärver denna egenskap. Om så är fallet, se till att du bara matar dem med den rekommenderade dagliga mängden mat, dra ner på godsaker och öka deras träning om du kan.

Övning

Även om det ibland kan vara svårt att förutsäga de exakta egenskaperna hos en hybridvalp, är en sak vi kan vara säkra på att din Golden Shepherd kommer att kräva massor av övningar varje dag. En Golden Shepherd som inte har haft tillräckligt med motion kommer snabbt att bli uttråkad och frustrerad. Tyvärr börjar deras intelligenta hjärna vid det här laget leta efter andra aktiviteter att göra för att roa sig själva. Att tugga fjärrkontrollen, plundra soptunnan eller slita isär sängen är några exempel på hur din gyllene herde kan besluta sig för att roa sig om du glömmer deras promenad. Säg inte att du inte har blivit varnad!

Golden Shepherds kommer också att älska att delta i alla utomhusaktiviteter. Men innan du börjar aktiviteter med stor effekt, som att springa eller cykla, med din hund, är det en bra idé att boka in en kontroll med din veterinär så att de kan ge din valp allt klart för den här typen av aktiviteter.

gylleneHerdar utmärker sig i aktiviteter som lydnadsprov, agility och spårning. Dessa är utmärkta sätt att tänja din hunds mentala och fysiska gränser.

Bildkredit: Angeleses, Pixabay

Träning

Golden retrievers och schäferhundar är båda otroligt ivriga att behaga, vilket gör dem till en fröjd att träna. De är också otroligt smarta, så ibland kan det vara svårt att hänga med dem! Din valp kommer sannolikt att ärva dessa egenskaper, så valpträningsklasser är viktiga om du vill se till att din nya valp växer till en väluppfostrad och lydig vuxen.

Vissa schäferhundar tenderar att bli extremt starkt knutna till sina ägare, med möjligheten att de bestämmer sig för att börja skydda dig mot både andra hundar och människor. Detta kan bli problematiskt, så det är viktigt att socialisera din unga Golden Shepherd-valp för att säkerställa att de förstår att detta inte är ett nödvändigt beteende.

Grooming ✂️

Både Golden Retrievers och schäferhundar har vattentäta dubbelpälsar, så din Golden Shepherd-valp kommer med största sannolikhet att få en liknande pälstyp. Beroende på förälder kan din valp få en lång eller korthårig päls.

Hur som helst, de kommer att kräva en betydande mängd skötsel för att deras rockar ska se blanka och trasselfria ut. Din gyllene herde kommer förmodligen att fälla två gånger om året, då kommer du att finna dig själv omgiven av ludd! Dagliga borstsessioner med hjälp av en kam eller en borste som är utformad för att ta bort underull kommer att vara ett användbart verktyg.

Din Golden Shepherd kommer att kräva att deras naglar klipps varje månad eller så. Samtidigt är det en bra idé att ta för vana att kontrollera sina öron och tänder.

Hälsa och villkor

Lyckligtvis är blandras- eller hybridhundar som Golden Shepherd allmänt överens om att vara friskare än sina renrasiga kompisar. Det är fortfarande en bra idé att bekanta dig med de hälsotillstånd som de kan lida av. Eftersom denna ras inte har en lång historia kan vi ta reda på mer om de sjukdomar de kan lida av genom att ta en titt på båda föräldraraserna. Även om den här listan kan tyckas lång, kom ihåg att den innehåller tillstånd som båda föräldraraserna kan lida av, som kanske aldrig överförs till din valp.

Mindre förhållanden
 • Mat- och hudallergier
 • Keratit
 • Analkörtelproblem
 • Ögontillstånd
 • Endokrin sjukdom
Allvarliga förhållanden
 • Höft- och armbågsdysplasi
 • Svälla
 • Epilepsi
 • Megaesofagus
 • Von Willebrands sjukdom
 • Hjärtproblem
 • Cancer
 • Matsmältningskanalen sjukdomar

Man vs. Kvinna

Om du har bestämt dig för att Golden Shepherd är den perfekta hunden för dig och din familj, kanske du nu har övergått till att diskutera om du ska välja en han- eller honvalp.

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att varje valp är en individ, med personlighetsdrag som kanske inte har någon betydelse om de är en flicka eller en pojke. Vi rekommenderar alltid att du väljer din valp utifrån deras personlighet först.

Manliga gyllene herdar tenderar att vara tyngre och större än honor, men bortsett från det kommer de att vara lika. Många hormonella problem kan elimineras när du steriliserar eller kastrerar din valp också.

Slutgiltiga tankar

Nu vet du mer om denna karaktärsfulla ras, vi hoppas att du kan se hur de kan göra det perfekta husdjuret för aktiva hushåll som letar efter en hund som bara är lite annorlunda. De är intelligenta, vänliga och engagerande, vilket innebär att alla i familjen ser fram emot att tillbringa tid med dem.

Se bara till att ni alla kan åta er att se till att din gyllene herde får tillräckligt med träning av både mentala och fysiska varianter. Oavsett om det är långa vandringar, lydnadsklasser eller ett dopp på stranden, kommer din gyllene herde att ta all aktivitet du kan ägna dig åt och fortfarande vara redo för mer.

Om du kan möta behoven hos denna aktiva och lojala valp, kommer du att ha en vän för livet.


Utvald bildkredit: huvanesh S, Shutterstock

Innehåll