Saint Berdoodle (St. Bernard & Poodle Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 24-30 tum
Vikt: 110-220 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Svart, vit, brun
Lämplig för: Familjer med äldre barn, stora hus, stora gårdar
Temperament: Social, kärleksfull, tillgivenEn Saint Berdoodle är en korsning mellan enSankt Bernardoch en pudel. Om du vet något om antingen Sankt Bernard eller Pudel, har du förmodligen redan insett att Sankt Berdoodle inte är en liten hund. En Saint Berdoodle är ungefär som att ha en stor nallebjörn. Dessa är stora, kärleksfulla hundar som kan göra ett bra tillskott till rätt familj.

Det finns dock några saker du bör veta om en Saint Berdoodle innan du går och hämtar en av de där inte så små valparna. I den här guiden kommer vi att försöka ge dig en sammanfattning av allt en bra Saint Berdoodle-ägare borde veta och förstå.

Avdelare 1Saint Berdoodle-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av CrockettDoodles (@crockettdoodles)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Saint Berdoodle-valpar?

En Saint Berdoodle-valp kommer inte att vara billig. Med tanke på att det här är en hund av stor ras som består av två stora hundar av högre kvalitet, måste du spendera lite pengar på den här valpen. Den genomsnittliga Saint Berdoodle-valpen kommer att gå för runt 00. Du kommer mycket troligt att hitta uppfödare som tar närmare 00 för en Saint Berdoodle om de har mycket framstående familjelinjer.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Saint Berdoodle

1.De kan vara lite klumpiga

En Saint Berdoodle är känd för att vara lite klumpig. Detta är bara för att de är mycket större än de inser. En Saint Berdoodle kommer ofta att försöka klämma sig in på platser eller bakom möbler där de inte har någon chans att få plats. Ungefär som när de försöker krypa upp i ditt knä, alla 160 pund!

två.De är väldigt sociala

Om dina barn springer till dörren för att hälsa på mormor, kommer din Saint Berdoodle troligen att slå dem. Saint Berdoodles älskar att vara runt människor. Lika mycket som de älskar din familj, kommer de att vilja ha ännu mer uppmärksamhet från vännerna och den utökade familjen som kommer på besök. En Saint Berdoodle kommer att bli väldigt exalterad över att se en person som de aldrig har träffat förut. Detta gör dem ännu mer älskvärda – men det gör dem också till en fruktansvärd vakthund!

3.De har låga träningsgränser

Försök att inte bli ivrig när det kommer till att ta din Saint Berdoodle på en lång promenad. Dessa hundar har inte oändlig energi, och efter en tid kan de bestämma sig för att de bara är klara med promenaden. Att vara några mil hemifrån med en gigantisk nallebjörn som inte rör sig från trottoaren kan vara lite av ett problem. Börja med en kort promenad och öka långsamt men tänk på att dessa hundar kommer att nå en motionsgräns och inte vara villiga att resa mycket längre.

Saint Berdoodle - Sankt Bernard och pudel hundblandning

Föräldrarna till Saint Berdoodle. Vänster: Pudel, Höger: Sankt Bernard

Temperament & Intelligence of the Saint Berdoodle

Vissa människor är rädda för stora hundar. Dessa människor borde utsättas för en Saint Berdoodle. Saint Berdoodle kommer att göra allt i sin makt för att få dig att gosa och älska den. Denna hund kan mycket troligt växa till att väga mer än sina ägare. Av den anledningen kallas de ofta kärleksfullt som den milda jätten.

Pudeln är en lysande och väluppfostrad hund med mycket energi. Saint Bernard är en lättsam, tillgiven älskling. När du kombinerar de två får du ett väluppfostrat, måttligt energidjur som bara vill vara din vän.

Saint Berdoodle är en nöje för människor, och de kommer att vilja vara runt dig hela dagen. När du lagar middag, när du kopplar av i soffan, när du försöker gå till jobbet, kommer din Saint Berdoodle att försöka följa med. Om du letar efter en följeslagare och en ny bästa vän, hittar du det med Saint Berdoodle.

Utöver deras sällskap kommer du också att få en mycket intelligent hund. En Saint Berdoodle kommer att börja träna mycket snabbt och enkelt. Om du kan ge positiv förstärkning och beröm kommer din hund att fortsätta de önskade beteendena och stoppa de oönskade. Din hunds intelligens kommer också att hjälpa honom att veta när du går och när du kommer att vara borta länge. Det här är något du måste se upp för, och vi kommer att beröra detta mer när vi kommer till träningen.

Sammantaget kommer du att tycka att det är väldigt svårt att inte komma överens med en Saint Berdoodle. Även om alla hundars personligheter kan skilja sig åt, är majoriteten av Saint Berdoodle gigantiska, älskvärda nallar.

Är dessa hundar bra för familjer?

En Saint Berdoodle föredrar att vara en del av en familj, men det finns några undantag som bör övervägas.

När du börjar titta på Saint Berdoodle-valpar kommer du snabbt att inse att den här hunden inte håller sig i valpstorlek särskilt länge. Om du har små barn kommer de snart att övermannas av din Saint Berdoodle. Även om Saint Berdoodle inte är en alltför upphetsad valp, kan deras storlek vara farlig för små barn.

Du kan lära ett litet barn hur man hanterar en valp, men det kommer att bli utmanande att lära din Saint Berdoodle hur man hanterar deras storlek och fånighet. All skada som en Saint Berdoodle skulle orsaka ett barn skulle sannolikt vara helt oavsiktlig. Men det är fortfarande inte rättvist att utsätta din hund eller ditt barn i riskzonen.

Äldre barn kan lära sig att hantera och hantera styrkan i Saint Berdoodle. En Saint Berdoodle kommer att älska att ha ett äldre barn som följeslagare och lekkamrat också. Saint Berdoodles tycker inte om att bli lämnad ensam. Om de lämnas ensamma under långa perioder tenderar de att agera ut.

Om du är en upptagen familj som knappt är hemma för att hålla ett öga på din Saint Berdoodle, kanske du vill överväga en annan ras. Om du har tid och kärlek att ge till en Saint Berdoodle, är detta en perfekt match. Det här är en hund som kommer att vara redo och exalterad över att mysa för en filmkväll med familjen.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Saint Berdoodle klarar sig mycket bra med andra husdjur. Dessa är milda hundar som vill komma överens med alla. Det enda problemet du kan se är Saint Berdoodle som kämpar för din uppmärksamhet. De älskar att få mänsklig interaktion, och om det finns ett annat djur som försöker stjäla den interaktionen kan de bli upprörda eller tillbakadragna.

Om du ser till att din Saint Berdoodle får en hel del uppmärksamhet, även med de andra husdjuren i huset, borde det inte vara några problem.

Det är en bra idé att umgås med din Saint Berdoodle från det att de är en ung valp. Att vänja dem vid att vara runt andra djur kommer bara att hjälpa i det långa loppet.

st bernadoodle

Kredit: Kaylee1229, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Saint Berdoodle:

Vid det här laget är vi säkra på att du har blivit kär i dessa söta hundar. Innan du springer ut och skaffar dig en Saint Berdoodle-valp är det en bra idé att ha en allmän förståelse för hur livet med en Saint Berdoodle är. Utan att förstöra någon av informationen nedan, är de inte så högt underhållsvärda när det gäller en stor hundras.

Mat & Diet Krav

Saint Berdoodles har ett krav när det kommer till mat - de behöver mycket!

Vi skojar, typ. På fullt allvar, du kommer att behöva mata din Saint Berdoodle med en bra mängd mat. För vissa hundar kan det vara så mycket som tio koppar mat. När du ställer upp din månadsbudget eller uppskattar kostnaderna för att äga ett djur, var noga med att beräkna denna faktor också.

Om du märkte i början av den här guiden gav vi viktintervallet för Saint Berdoodle till 110-220 pund. Anledningen till att detta är ett så omfattande utbud är att detta är en relativt ny ras, och allt beror på vilken korsning du får. Det kommer att ta lång tid innan det finns en standard vad gäller Saint Berdoodle-uppfödningen.

Om det slutar med att du skaffar en lite mindre hund blir matkraven lägre, men du kan förvänta dig att det kommer att krävas mycket mat för att hålla din Saint Berdoodle frisk och växande. Det är viktigt att arbeta med en diet med din veterinär. Det är bara han eller hon som känner till de exakta kraven för just din hund.

När din valp åldras och blir vuxen och den börjar växa mindre och springa omkring mindre, kommer matbehoven troligen att förändras. Även om Saint Berdoodle är ett stort djur, vill du inte att de ska bli överviktiga.

Träning

Många stora hundar har hög energi. Det vackra med Saint Berdoodle är att de är korsningar mellan pudeln, som har hög energi, och Saint Bernard, som har låg energi. Det du får är en hund som älskar att spela boll en liten stund eller gå en promenad runt kvarteret. Efter lite träning är din Saint Berdoodle redo för en tupplur.

Om du letar efter en hund att ta med på din nästa vandringsresa är detta inte det bästa valet. Saint Berdoodles kommer att tröttna ganska snabbt på grund av sin storlek.

Under varma dagar vill du se till att din Saint Berdoodle förblir hydrerad medan du tränar. Du måste tänka på kraften det tar en hund för att flytta runt en kropp på 150 pund jämfört med en hund som kanske bara väger 20 pund.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Fozzie Bear the St.Berdoodle (@fozziebear_themuppetstberdood)

Träning

Många smarta hundar kämpar fortfarande när det kommer till träning. Lyckligtvis med Saint Berdoodle är detta inte ett problem. Saint Berdoodles har den perfekta blandningen av intelligens och en önskan om sällskap. Om din Saint Berdoodle tror att du är lycklig, kommer det att göra dem lyckliga.

Det enda sättet att träna en Saint Berdoodle på rätt sätt är genom positiv förstärkning och kärlek. Det här är inte en hund (inte heller någon hund) som du kommer att vilja bli fast eller hård med. De kommer inte att svara bra, och det kommer att vara skadligt för din hund.

Du bör börja träna en Saint Berdoodle från en mycket ung ålder. På grund av deras storlek finns det säkert saker runt ditt hus som kommer att gå sönder eller förstöras. Försök att lära dem de beteenden de behöver för att korrekt och lugnt existera som familjemedlem i ditt hushåll. Om du börjar träna ung blir det bara lättare för dig när de åldras.

En av de viktigaste beteendeproblemen du ser med Saint Berdoodles är när de agerar på grund av separationsångest. Saint Berdoodle kan lämnas ifred ett tag, men om det är en vardaglig händelse under långa perioder kommer de med stor sannolikhet att agera. Anledningen bakom dessa beteenden är för att de vill ha din uppmärksamhet och din kärlek. Försök att ha detta i åtanke när du kommer hem och hitta ett par av dina skor som inte klarade dagen!

Grooming ✂️

Eftersom en Saint Berdoodle delvis är pudel, tappar de inte så mycket. Saint Berdoodle kommer inte att betraktas som en allergivänlig hund, men den kan påverka personer med allergier lite mindre än en vanlig Saint Bernard skulle.

Pälsen på din Saint Berdoodle kommer att variera. Vissa kommer att ha mer lockigt hår som pudeln, och andra kommer att ha längre hår som Saint Bernard. Beroende på hur din hunds päls är, måste du variera dina skötseltekniker. Om håret är längre behöver du förmodligen borsta din hund varannan dag. Om det är kortare kan du förmodligen komma undan några gånger i veckan.

När det gäller bad är det förmodligen bara nödvändigt att bada din Saint Berdoodle ungefär en gång i månaden. Börja den här processen med dem när de är unga, så att de blir vana vid tanken på att ta ett bad. Dess viktigt för att hålla dina Saint Berdoodles öron rena . Eftersom de är en del av pudel kommer de att vara benägna att få öronproblem om du inte håller dem rena.

Hälsa och villkor

Sammantaget är Saint Berdoodle en frisk ras, speciellt för sin storlek. Du kommer att se att vissa Saint Berdoodles kämpar med vissa tillstånd som påverkar pudeln och Saint Bernard.

Mindre förhållanden

  • Öroninfektioner
  • Svälla
  • Hudförhållanden
Allvarliga förhållanden
  • Hip displaysia
  • Wobblers syndrom

Avdelare 5

Man vs. Kvinna

Den enda verkliga skillnaden du kommer att märka mellan hanen och honan är storleken. Hanen Saint Berdoodle kommer att bli något större än honan. Denna skillnad i storlek kommer inte att vara signifikant. Både hanen och honan Saint Berdoodle är detextra stora hundar.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Det finns inte för många negativa saker vi kan säga om en Saint Berdoodle. Du måste vara redo och villig att ha en hund i ditt hus som med stor sannolikhet är lika stor, om inte större än du är. Omdu kan hantera en stor hund, då kommer du snabbt att bli kär i denna ras. Det är svårt att klaga på en vänlig, smart och älskvärd hund som vill ge lika mycket kärlek som den får. Saint Berdoodle är en nyare ras, men det kommer sannolikt att bli fler och fler av dessa hundar när deras popularitet växer.


Utvald bild: Kaylee1229, Shutterstock

Innehåll