Hur man blir en hundskötare

Välj Namnet På HusdjuretDet låter som ett drömjobb: Du spenderar dina dagar utomhus i friska luften, tränar, med en mängd bedårande lurviga följeslagare vid din sida. Finns det något bättre sätt att tjäna lite pengar än att vara en hundförare?Det är dock lättare sagt än gjort att faktiskt hitta arbete som hundförare - och tjäna tillräckligt med pengar för att leva på att göra det. Många människor flammar ut, inte för att de inte tycker om arbetet, utan för att de inte vet hur de ska få det att fungera ur ett ekonomiskt perspektiv.I guiden nedan kommer vi att visa dig hur du blir en hundförare, samt hur du är en av få personer som verkligen lyckas med det.avdelare 10

De 5 stegen för att förbereda sig för att bli en hundskötare:

Grunden för framgång läggs långt innan du hittar din första kund. Stegen nedan kommer att se till att du kommer av på rätt fot, vilket gör det lättare för dig att tjäna så mycket pengar som möjligt, så snabbt som möjligt.1.Var realistisk om dina mål

uppsatta mål

Bildkredit: JESHOOTS.COM, Unsplash

Innan du börjar bör du ha en uppfattning om vad dina slutmål är och hur du planerar att uppnå dem. Det inkluderar att vara ärlig mot dig själv om hur hårt du vill arbeta och hur mycket pengar du vill tjäna.

Kan du tjäna mycket pengar som hundförare? Ja, men du vana gör det genom att helt enkelt ta andras hundar på promenader. Människor som tjänar pengar på hund promenader verksamhet gör det genom att erbjuda andra tjänster (som träning) eller genom att skapa en byrå med andra hundförare som arbetar för dem.

Båda dessa kräver mer arbete och ambition, och det är helt okej om de inte tilltalar dig. Du måste dock förstå att om allt du gör är att gå med hundar, kommer du att vara en timanställd med ett hårt tak för din inkomstpotential.

Du bör också vara realistisk om vad den potentialen är. Till exempel kanske du tror att om du tar 25 USD för en 30 minuters promenad kan du tjäna 50 USD per timme. Du måste dock ta hänsyn till restid, förseningar orsakade av trafik eller otur och andra faktorer som kan tära på din vinst. Det är osannolikt att du kommer att tjäna nära per timme i det långa loppet.

Många går ut med hundar medan de är unga eller som ett sätt att tjäna roliga och lätta pengar vid sidan av. Det är en bra spelning för dessa saker, men om du vill försörja dig på det måste du också vara lite av en entreprenör.


två.Lär dig din stad så bra du kan

Du kanske tror att du redan är bekant med din stad, men som hundförare måste du känna till den som din egen kropp.

Detta innebär att du känner till lagarna för hundpromenader i ditt område (vissa kräver licensiering, försäkring och annat pappersarbete). Det sista du vill göra är att bryta mot lagen samtidigt som du tjänar några extra pengar.

För det mesta innebär det dock att lära sig områdets layout. Detta kan betyda allt från att hitta de bästa vandringslederna för hundar till att lära dig vilka områden du definitivt gör det inte vill gå igenom.

Det innebär också att lära sig de mest effektiva sätten att resa genom staden. Tid som fastnat i trafiken är pengar som går förlorade, så du vill inte förlora timmar av din dag som rasar i grus. Ju mer tid du kan spendera på att gå, desto mer pengar får du i slutet av dagen.

En del av denna inlärning kommer bara med övning, eftersom det finns saker du inte märker förrän du faktiskt har en hund att gå. Mycket av det kan dock göras i förväg, och ju bättre bekant du är med din stad, desto bättre är dina chanser att lyckas.


3.Få ihop all din utrustning

en hund komplett med redskap

Bildkredit: Patrick Hendry, Unsplash

En av de fantastiska sakerna med att vara hundförare är att det är ett av de billigaste företagen du kan starta. Det betyder dock inte att du inte behöver några väsentliga saker.

Dina kunder bör leverera koppel , selar och liknande. Men vissa klienter tror att deras barn är de sötaste hundarna på jorden, och vägrar att erkänna att deras valpar förvandlas till heliga skräck på gatorna. Du kanske vill investera i en sele själv, så att du kan använda den för att bättre kontrollera ostyriga hundar.

Det är en bra idé att ha en godispåse och hundgodis till hands hela tiden. Ibland kommer din hund inte att samarbeta om den inte har blivit mutad, så ha en godis till hands är ett utmärkt sätt att säkerställa lydnad. Om du bestämmer dig för att träna också gör det det lätt att belöna hunden för gott beteende så snabbt som möjligt.

Ta din säkerhet på allvar också. Bära husdjursavskräckande spray för att skydda mot herrelösa hundar, och du kanske vill bära Mace eller något liknande för att skydda mot vilda människor. Du bör också ha en reflexväst om du planerar att arbeta efter att solen gått ner.

Se till att tänka på din komfort. Skaffa ett par bekväma skor och köp ett par snygga trådlösa hörlurar om du planerar att lyssna på musik eller poddsändningar medan du arbetar (men se till att du fortfarande kan höra vad som händer runt omkring dig). Du bör också investera i en GPS-enhet om du inte har en mobiltelefon eftersom du inte vill gå vilse där ute.


Fyra.Lär dig grundläggande medicinska färdigheter

Du behöver grundläggande kunskaper i första hjälpen, både för dig och de hundar som du ska gå ut med. Trots allt, även om du förhoppningsvis aldrig kommer att stöta på en större skada, är små missöden oundvikliga.

Du bör veta hur man behandlar en haltande hund och hur man känner igen tillstånd som värmeutmattning. Du bör också kunna behandla mindre skärsår och repor.

Men viktigast av allt bör du veta hur man behandlar hundbett. Även om du kanske inte hanterar aggressiva hundar ofta, kan vilken hund som helst knäppa om den fångas i fel ögonblick, så du vill kunna hantera problemet innan det går över styr.

Du kan lära dig grundläggande första hjälpen för hundar från ditt lokala Humane Society, eller så kan du söka på internet efter information. YouTube är en ovärderlig resurs för medicinsk rådgivning för både hundar och människor (bara se till att du är på en pålitlig kanal).

Naturligtvis, om du stöter på några allvarliga medicinska problem, bör du ringa in proffsen. De flesta av de grundläggande sakerna kan du dock hantera på egen hand - förutsatt att du har den nödvändiga kunskapen, det vill säga.


5.Komma i form

en man springer vid bukten

Bildkredit: Chander R, Unsplash

Hundpromenad är bra träning, men det kan vara jobbigt för din kropp, speciellt om du inte är van vid mycket fysisk aktivitet.

Du bör inte förvänta dig att gå från en stillasittande livsstil till att lägga ner en hel dags promenad över natten. Om du gör det kommer din belöning troligen att vara ett gäng ömma muskler och blåsor på dina fötter.

Börja gå runt i ditt grannskap en timme eller två om dagen (med en hund, om möjligt). Detta kommer att få dig att vänja dig vid det faktiska arbetet. Bär de skor du planerar att bära också, så att du säkert vet om de kommer att orsaka problem efter en lång dag.

Du kanske vill gå med på ett gym också, bara för att få in lite extra konditionsträning eller styrketräning. Detta är inte nödvändigt, men du kommer att vara tacksam för att du gjorde det när du fortfarande kan kontrollera enEngelsk mastiffefter 8 timmars promenad.

Avdelare 1

De 5 stegen för att bli en hundskötare:

När du har alla nödvändiga grundarbeten på plats är det dags att börja tjäna pengar. Att få din första kund är en av de svåraste sakerna med att vara hundförare, så bli inte avskräckt. Den här delen kan ta lite tid.

Den goda nyheten är dock att kompetensen nedan gör det lättare för dig att hitta allt arbete som du kan hantera på så kort tid som möjligt.

1.Börja i din sociala krets

en gammal dam som går ut med sina hundar

Bildkredit: No-longer-here, Pixabay

Ett bra sätt att få dina fötter blöta är att se om någon du känner är ute efter en hundavluftare. Det kan innebära att man frågar familj, vänner eller grannar om de har ett husdjur som behöver tas ut då och då.

Detta ger dig tillgång till ett brett spektrum av människor som känner dig, litar på dig och sannolikt är villiga att hjälpa dig. De är också mer benägna att vara förlåtande för alla misstag du gör medan du lär dig repen (även om ingen sannolikt kommer att förlåta någon skada som kommer till deras hund, så var försiktig).

Du kanske också vill sprida ordet runt alla sociala organisationer du tillhör, till exempel din skola, alla fritidsaktiviteter och din plats för tillbedjan, om du har en.

Tanken här är att lära sig branschen, bygga upp ett positivt rykte och samla in vittnesmål som du kan använda för att hitta annat arbete. Om du kan utveckla ett fantastiskt rykte kommer du att upptäcka att det är mycket lättare att få in nya kunder.

Nu är det upp till dig om du bestämmer dig för att debitera dessa första kunder eller inte. Vissa gör det gratis i utbyte mot en rekommendation, andra gör det för ett älsklingspris och vissa tar fullt pris. Vad du än gör, se till att arrangemanget är fördelaktigt för båda parter och låt dig inte utnyttjas.


två.Bestäm om du vill stanna ensam eller gå med i en byrå

När du väl är säker på dina färdigheter har du ett beslut att fatta. Du kan antingen fortsätta som frilansare eller så kan du gå med i en byrå. Det kan finnas lokala byråer i ditt område, eller så kan du gå med i en tjänst som Rover, WagWalking eller liknande företag.

Att stanna på egen hand ger dig fullständig kontroll över ditt företag. Du kan bestämma vilka kunder du ska ta (eller avskeda), du sätter upp ditt eget schema och du behåller alla pengar du tjänar. Om du hoppas kunna försörja dig på det här är det troligtvis rätt väg att vara ditt eget företag.

Det är dock mycket mer jobb. Du kommer att ansvara för att hitta nya kunder, vilket ofta är den mest tidskrävande delen av jobbet. Du måste också göra all schemaläggning, fakturering och annat pappersarbete som är involverat i att driva ett företag (och glöm inte skatter).

Att gå med på en byrå är mycket mer stressfritt. De hanterar allt bakom kulisserna, så att du kan fokusera på hundarna. Naturligtvis betyder det att du har en chef, med all stress som kommer med det. De tar också en procentandel av din vinst.

När du börjar kan det vara en bra idé att registrera dig hos en byrå för att betala räkningarna tills du kan få ditt eget företag etablerat. Många vandrare gör båda, och det är ett bra sätt att se till att du alltid har tillräckligt med arbete, samtidigt som du ger dig själv flexibiliteten att leva livet på dina egna villkor.


3.Börja skörda vittnesmål och rekommendationer

flock hundar som sitter i en park

Bildkredit: Matt Nelson, Unsplash

Oavsett om du arbetar på egen hand eller för en byrå, bör du göra allt som står i din makt för att förgylla dig själv med ägarna du kommer att arbeta med. Du vill använda dem som vittnesmål eller som källor till mun-till-mun-marknadsföring.

Var proaktiv med detta också, eftersom det är en stor del av att vara en framgångsrik affärsman. Ta dig tid att prata med dem om deras liv eller deras hundar (och se till att berätta för dem att deras valp är det världens bästa hund , självklart). Du vill vara den enda personen som de litar på med sina husdjur, inte bara en annan hundutövare.

Du kanske vill lägga till lite extrafunktioner i din tjänst, som att skicka foton till dem eller ge dem rapportkort efter varje promenad. Du kan till och med överväga att ge ägarna små godsaker, som några choklad på Alla hjärtans dag eller ett kort under semestern.

När du är ganska säker på att du är på deras goda sida, fråga dem om de skulle överväga att ge dig ett omdöme. Gör detta så enkelt för dem som möjligt; du bör ha ett formulär som de kan fylla i eller enkla uppmaningar för dem att svara på. Led dem till Yelp eller liknande recensionswebbplatser, om tillämpligt.

När du är redo att utöka din kundbas kommer du att upptäcka att det är det mycket lättare att få nya affärer när du har ett berg av bevis på att dina befintliga kunder är nöjda med dina tjänster.


Fyra.Annonsera så mycket som möjligt

Du vill få ut ordet om dina tjänster, och även om du kanske kan lita på mun till mun, finns det en god chans att du också måste annonsera.

En av de bästa sakerna du kan göra i början är att komma på ett sätt att skilja dig från alla andra hundvandrare i området. Kanske är du ett proffs på att hantera rädda eller aggressiva hundar, eller så erbjuder du lydnadsträning under promenaderna. Vad det än är, gör det till kärnan i din affärspersona.

Skriv ut visitkort och flygblad av hög kvalitet som framhäver denna persona, och lägg dem runt om i de områden som du vill betjäna. Du kommer förmodligen att upptäcka att det är bäst att begränsa dig till ett geografiskt område när du arbetar solo, eftersom det kommer att minska restiden. Det sista du vill är att ständigt resa tvärs över stan, eftersom det minskar hur mycket tid du har att tjäna pengar samtidigt som du ökar dina bränslekostnader.

Du kanske till och med vill överväga att prata med företag i ditt område. Du kanske till exempel kan göra ett avtal med dem, där de kommer att erbjuda sina kunder en gratis hundpromenadsession med kvalificerade köp; detta kommer att exponera dig för fler potentiella kunder samtidigt som det ger företagen något som de kan erbjuda utan kostnad för dem.

Försumma inte heller internets kraft. Du kan få ordet på Craigslist, Facebook, Instagram och valfritt antal andra butiker. Du kanske till och med vill investera i betald reklam på Google eller webbplatser för sociala medier för att få nya kunder.


5.Bygg en internetnärvaro

Golden retrieverhunden arbetar med ägaren

Bildkredit: Chendongshan, Shutterstock

De flesta hundpromenader gör inte mycket för reklam förutom att fråga befintliga kunder om remisser. Om du kan behandla detta som ett verkligt företag har du en stor fördel gentemot alla konkurrenter där ute.

Få en bra webbplats skapad, en som tydligt annonserar dina tjänster och lyfter fram din expertis. När allt kommer omkring är det lättare att få folk att besöka en webbplats än att ta telefonen, så du kommer att ha större framgång om du har en ren, pålitlig webbplats som du kan skicka nya kunder till.

Starta en Facebook-sida för ditt företag också. Du kan låta befintliga kunder veta vad som händer med dig, och det bygger förtroende hos nya kunder att se så många riktiga människor interagera med dig.

Instagram är ett kraftfullt verktyg för alla hundvandrare, eftersom alla hundägare älskar att se bilder på hundar. Du kan lägga upp bilder från dina promenader för att visa dina befintliga kunder att deras hundar blir väl omhändertagna, och du kan låta potentiella kunder se att du är någon som utmärker sig i sitt yrke.

Det mesta av detta är gratis eller extremt billigt, och allt ger dig ett enkelt sätt att skilja dig åt i en ganska mördande affärsmiljö.

Avdelare 5

Bonus: 3 sätt att tjäna extra pengar som hundförare

Faktum är att du bara kan tjäna så mycket pengar om allt du gör är att gå med hundar. För att tjäna stora pengar måste du utöka dina tjänster. Nedan hittar du några enkla sätt att göra just det.

1.Erbjud andra tjänster

träna en yorkshire terrierhund

Bildkredit: Pezibear, Pixabay

Problemet med att bara vara en hundförare är att många misstänker att vem som helst skulle kunna göra ditt jobb – trots allt, de gör det gratis hela tiden. Om du kan erbjuda andra tjänster utöver promenader med hundar kommer du dock att vara i mycket bättre form.

Det mest självklara sättet att göra detta är genom att bli hundtränare. Detta är en färdighet som väcker respekt, vilket betyder att den också kräver höga priser. Att lära de hundar du arbetar med att bli bättre uppförda kommer också att göra ditt liv mycket lättare på en daglig basis.

Du kan också erbjuda groomingtjänster eller samarbeta med en professionell groomer. Kunder kan skicka iväg sina hundar med dig i vetskapen om att de kommer tillbaka både undangödda och rena. Det är värt mycket pengar.

Du kanske också vill överväga hundvaktstjänster. Det här är lite mer involverat, men det är ett bra sätt att tjäna enkla pengar. Du kan antingen vara värd för hundar i ditt eget hem eller bo i kundens hus medan de är borta.

Vissa vandrare erbjuder till och med att ta med sina kunders husdjur till veterinärbesök eller ge dem medicin vid en viss tidpunkt. Du kanske till och med erbjuder dig att umgås med hundar som är benägna att få separationsångest - vilket bättre jobb kan det finnas än att få betalt för att umgås med hundar?


två.Bli en professionell hundtränare

Du kan lära dig så mycket om hur man tränar hundar genom att läsa böcker eller titta på utbildningsfilmer, men det räcker inte att bara kunna jobbet – du måste bevisa att du vet hur man gör.

Det innebär att bli certifierad. Det enda problemet är att det inte finns en enda officiell licensnämnd för hundtränare. Det finns ett gäng alternativ där ute, som inte alla är välrenommerade.

Om du hittar en bra (som Föreningen för professionella hundtränare , till exempel), kan du gå med i deras led och ta alla klasser och tester som du behöver för att de ska certifiera dig. De flesta erbjuder även fortbildningskurser för att säkerställa att du håller koll på ditt spel.

När du väl har den där jätteviktiga lappen med ditt namn på kan du börja kalla dig själv för en certifierad hundtränare. Detta kommer att tillåta dig att höja dina priser dramatiskt, eftersom människor är mycket mer benägna att lita på en tränare med sina hundar - även om de faktiskt inte vill att du ska träna dem.

Självklart ska du bara kalla dig tränare om du har kompetens att backa upp det. Om du inte gör det kommer du att få reda på det förr eller senare - och det är den sortens sak som kan torpedera ditt rykte och göra om allt ditt hårda arbete. Det är helt enkelt inte värt det.


3.Starta din egen byrå

en hund bredvid sin tränare

Bildkredit: roy3004, Pixabay

När det gäller att tjäna mer pengar kommer du att upptäcka att den största utmaningen du kommer att möta är det faktum att du bara kan vara på en plats åt gången. Lösningen på detta är uppenbar: Var på fler ställen samtidigt.

Såvida du inte har någon form av kloningsmaskin, är det enda sättet att göra det genom att anlita andra vandrare att arbeta åt dig. Det är en vinn/vinn, eftersom du kan koppla ihop dem med kunder som de inte kunde få på egen hand, och de kommer att ge dig en del av sina intäkter – så att du kommer att tjäna pengar även när du inte arbetar .

Detta är hemligheten till att göra en lukrativ karriär som hundförare. Du måste ha flera anställda som du kan lita på för att ta in kontanter under alla tider på dygnet, men när du väl kommer till denna punkt är det gränsen. Du kan till och med överväga att skala din verksamhet till andra städer.

Det tål dock att nämnas att att lägga till fler människor också innebär att lägga till mer huvudvärk. Det är svårt att hitta pålitliga medarbetare, och det kan vara svårt att hantera alla deras drama- och schemaläggningsproblem. Pengarna som de kommer att tjäna dig kommer dock att vara väl värda det.

Men om promenader med hundar verkligen är det du älskar, bör du förstå att genom att bli en byrå kommer du nästan säkert att spendera mer tid på att göra andra affärsrelaterade saker istället. Du kan fortfarande smyga in en promenad här och där, men för det mesta kommer du att vara upptagen med att driva ditt företag medan andra människor går med hundarna åt dig.

avdelare 10

Lycka till med din nya karriär som hundskötare

Att vara hundpromenad kan vara roligt och givande, men det är också ett extremt utmanande sätt att försörja sig. De flesta människor snubblar in i det utan att göra någon planering i förväg, och som ett resultat misslyckas de med att nå sin verkliga intjäningspotential.

Genom att göra dina läxor innan du startar ditt företag är du redan långt före. Förhoppningsvis kommer den här guiden att göra det lättare för dig att förverkliga dina drömmar - eller åtminstone tjäna lite mer pengar mellan klasserna.


Utvald bildkredit: a katz, Shutterstock

Innehåll