Hur man stärker upp din hunds bajs

Att äga en hund kan vara roligt, men det finns många ansvarsområden som är oundvikliga. Från hälsoproblem till månatliga utgifter, att ta hand om en hund är ingen lätt uppgift. En av de svåraste delarna med att ha hund ärstäda efter dem, men det är också viktigt att göra eftersom din hunds bajs kan säga dig mycket. Om din hunds bajs har varit lös och vattnig kan det peka på några saker. Så här hjälper du till att stärka din hunds bajs och hjälper till att lindra din hunds mage:Avdelare 4

Hur stramar jag upp min hunds pall

1.Identifiera orsaken till lös avföring

Undernärd hund liggande på betonggolv

Bildkredit: PublicDomainPictures, Pixabay

Om din hunds avföring är lös eller vattnig är det viktigt att veta orsaken för att förhindra att det händer. Försök att komma ihåg om du matade din hund några nya godsaker eller människor mat, som lätt kan orsaka matsmältningsbesvär och diarré. Stress kan också få din hunds bajs att förändras, så försök att identifiera eventuella stressande ögonblick som din hund har upplevt nyligen.


två.Kokt kyckling och vitt ris

Om din hund inte har en kycklingallergi och har matsmältningsbesvär, byt ut din hunds vanliga måltid mot kokt kyckling och vitt ris. Det är lättsmält och hjälper din hunds mage, vilket kan hjälpa till att lindra diarré. Mata en del kyckling till två delar vitt ris i några dagar för att hjälpa din hund att återhämta sig från matsmältningsbesvär.
3.Lägg till fibrer till din hunds diet

hund äter från skål i köket

Bildkredit: Pixel-Shot, Shutterstock

Fiber är en avgörande del av din hunds diet, även om det inte kommer att stoppa diarré medan det händer. Fiber hjälper till med matsmältningen, så det är viktigt för din hunds kost. De flesta kibble innehåller bara cirka 3 % fiber, vilket kanske inte är tillräckligt för din hunds specifika behov. Att ha tillräckligt med fibrer i din hunds diet kan hjälpa till att minska lös avföring. Lägg till ett fibertillskott till din hunds mat eller ångade strängbönor för att hjälpa till att reglera din hund hundens tarmrörelser .


Fyra.Mata din hund med konserverad pumpa

Pumpa på burk är en annan naturlig källa till kostfiber, men den kan också lugna din hunds mage under en anfall av matsmältningsbesvär. Om din hunds avföring är lös och vattnig, försök att ge din hund vanlig burkpumpa för att lindra eventuella magproblem. Du kan också lägga till lite konserverad pumpa till din hunds mat för en naturlig fiberkälla.


5.Undvik att mata din hund med mejeriprodukter

Många hundar är laktosintoleranta och kommer att klara sig av att äta mjölkprodukter. Kontrollera din hunds godsaker och foder för mejeriprodukter om din hund är känslig för det. Undvik att mata din hund något med mejeriprodukter för att förhindra en laktosreaktion, som kan orsaka svår sveda och matsmältningssmärta.

Närbild av vacker hund som äter från skålen

Bildkredit: dmytro Zinkevych, Shutterstock


6.Prata med din veterinär

Även om lös avföring händer då och då, bör det inte hända dagligen. Prata med din veterinär om din hunds bajs är vattnig eller lös på en något konsekvent basis eftersom detta kan vara ett tecken på ett underliggande tillstånd eller matallergier. Om du är osäker, ring din veterinär och ta med ett avföringsprov för att se till att din hund är frisk.

Lös hundbajs är sällan en nödsituation, men det kan fortfarande orsaka obehag och smärta. Det kan också vara ett symptom på ett kroniskt problem, så håll koll på hur ofta din hunds bajs är lös. Om problemet fortsätter eller förvärras, ring din veterinär för att ta reda på vad som kan orsaka problemet. Annars rekommenderar vi att du provar metoderna ovan för att stoppa eller förhindra löst bajs och lindra din hunds matsmältningssmärtor.

Relaterad läsning: Vita fläckar i hundbajs: orsaker och behandlingar


Utvald bildkredit: Konstantin Zaykov, Shutterstock

Innehåll