Hur man lugnar ner en katt i bilen – 8 möjliga sätt

Välj Namnet På Husdjuret  svart katt i en bärareVärlden förändras snabbt. Djurägare likaså. Vad betyder det här? Fler och fler av dem bestämmer sig för att resa med sina katter är något de vill prova. Är detta en smart idé? Det beror på katten. Vissa katter föredrar att hålla sina luddiga svansar hemma och aldrig se insidan av bilen. Andra är redo för alla äventyr du bestämmer dig för att ge dig ut på.Även om din katt kanske inte älskar att vara i bilen, särskilt om de har förknippat det med resor till veterinären, betyder det inte att du inte kan ändra deras syn på saker och ting. Nedan hittar du 8 möjliga sätt att lugna ner din katt i bilen. När det är dags att ge dig ut på vägen med din kattbäst, ge dessa tips ett försök så att du kan göra det enklare för dem från början.

De 8 möjliga sätten att lugna ner en katt i bilen

1. Bekanta dem med husdjursbärarenInnan du ger dig av på någon resa med din katt, låt dem bekanta sig med sin katt husdjursbärare . Du kanske inte inser det, men katter är mycket som oss. De är inte stora fans av att sitta fast i ett litet område som de inte är bekanta med. Om du vill göra bilresor enklare, låt dem tillbringa lite tid i vagnen. De kanske vill slappa, sova eller till och med leka inne. Detta kommer att hjälpa dem att känna sig mer bekväma när du stänger dörren och lastar in dem i bilen.


två. Fråga om lugnande mediciner för din katt

Om du är orolig för att din katt inte kommer att må bra på en resa, kanske det är bäst att gå vidare och prata med din veterinär om hur du använder lugnande mediciner . För din katts hälsa bör din veterinär vara involverad när det kommer till mediciner du ger din katt. Beroende på din katts temperament kan de känna att det är bäst att använda lugnande medel, särskilt för långa resor.


3. Använd lektid för att slänga ut din katt

  Katt som leker med uppstoppad leksak

Bildkredit: guvo59, Pixabay

Har du någonsin märkt att barn sover bättre när de har lekt hårt? Prova det med din katt, du kommer att märka att saker och ting är väldigt lika. Om du är orolig för att din katt kommer att få anfall när du sitter i bilen, använd lektiden till din fördel. Håll din katt aktiv under timmarna fram till resan och låt den inte sova. De är mer benägna att klättra i sin bärsele och sova under hela resan om du använder roligt till din fördel.


Fyra. Bekanta dofter är lugnande

Att använda sängkläder, filtar och till och med leksaker som din katt är bekant med kan vara ett annat sätt håll dem lugna på långa resor. Om du hoppas kunna använda den här metoden till din fördel, se till att du väljer rätt föremål. Din katt kanske inte känner sig bekväm om du bara slänger ett hushållsfilt i dess bärare.


5. Håll din katt nära

  devon rex katt reser på bil lugn, i ägarnas knä

Bildkredit: Veera, Shutterstock

Under en stressig situation kan du vara medicinen för ditt husdjur. Om du ska köra bil och inte kan vara där för att spendera tid med din katt under resan, försök att hålla den så nära dig som möjligt. Du kan också prova att prata med din katt medan du kör. Din doft, röst och blotta närvaro kommer att göra resan lättare för er båda.


6. Övning gör purrfect

  katt lugn i en bilbarnstol

Bildkredit: Raindom, Pixabay

När du står inför en lång resa med din katt kan lite övning räcka långt. Innan den stora dagen, ta med din katt ut på korta bilturer i sin bärsele. Visst, de kan vara lite upprörda de första gångerna, men jobbar du med dem kan de bli mer vana att resa. Detta är särskilt praktiskt när det kommer till långa resor.


7. Sätt feromoner i arbete

  person som sprayar på katt

Bildkredit: Vaillery, Shutterstock

Har du någonsin testat lugnande feromoner för din kattunge? Om inte, kan nu vara den perfekta tiden att börja. Dessa feromoner säljs på de flesta ställen där du köper katttillbehör. Du kan spraya några spritsar i bäraren och bilen innan du lyfter. Även om de kan ta flera veckor att börja arbeta och de inte fungerar för alla katter, kommer du aldrig att veta hur din katt kommer att reagera förrän du ger dem ett försök.


8. Lev som du lär

Om du hoppas på en enkel resa med din katt måste du vara på samma sida. Om du visar tecken på stress eller oro kommer din katt med största sannolikhet att märka det. Detta kan få dem att agera eller uppvisa tecken på stress under resan. Om du vill att saker ska gå smidigt, öva på det du predikar och håll dig i schack.

Saker att komma ihåg

Även om det är viktigt att lugna ner din katt när du tar en roadtrip, finns det några andra saker du bör komma ihåg innan du ger dig ut på ett äventyr med en katt. Låt oss ta en titt på några av dem nu.

Ta det nödvändigaste

Katter är inte människor, oavsett hur mycket vi tror att de är. De är inte förtjusta i att prova nya saker eller smaka på livet på vägen. Istället för att anta att du helt enkelt kan ta det du behöver när du kommer dit, se till att du tar med din katts favoritmat på resan. Det sista du vill är att komma fram till din destination och ta itu med en upprörd katt eftersom du inte kan hitta rätt kibble.

Är resan rätt för din katt?

Även om du kanske vill att din katt ska följa med dig överallt, är det inte alltid den bästa idén att ta med dem på långa resor. Om du inte ska vara borta under en längre period kanske det är bäst att låta någon kolla in din katt när du är borta. Du kanske till och med har en släkting eller vän som inte har något emot att bo hos dig. Katter är inte fan av förändring, om det inte är oundvikligt kan det vara bäst att helt enkelt låta dem stanna hemma.

Slutsats

Oavsett om din katt är ny i livet på vägen eller om du hoppas kunna hjälpa dem att anpassa sig till det, är dessa 8 tips för att lugna ner din katt i bilen användbara för alla kattföräldrar. Att åka på en kort runda till veterinären eller till och med besöka groomers kan vara stressande. Att undvika för mycket ångest kommer att hålla din katt glad och frisk vart ni än går.

+ Källor