Hur mycket kostar en Collie? (2022 prisguide)

Välj Namnet På HusdjuretMånga människor hoppar in i hundägande utan att ha full förståelse för de totala kostnaderna för att äga hunden. Detta resulterar i att många hundar blir övergivna i skydd och lämnas hemlösa.DeCollieär en av de mest älskade och igenkännliga raserna. The Rough Collie, som ses i succé-TV-programmet, Lassie är den mer välbekanta versionen. Det finns också Smooth Collie, en mer elegant och korthårig version av rasen. .

Du har gjort din forskning om rasen och har bestämt dig för att Collien skulle vara det perfekta tillskottet till din familj. Nu är det dags att undersöka vilken typ av ekonomiskt åtagande du har i beredskap.

Vi kommer att täcka alla kostnader förknippade med att äga en Collie för att se till att detta åtagande är rätt för din budget. Låt oss börja!

avdelare 10Att ta hem en ny collie: engångskostnader

Så vad är engångskostnaderna förknippade med att äga en Collie? Svaret är baserat på många olika faktorer som levnadskostnaderna i ditt område, din övergripande livsstil och om du planerar att adoptera från ett härbärge eller rädda eller köpa från en uppfödare.

De initiala kostnaderna för att äga en Collie, eller vilken hund som helst för den delen, kan vara ganska överväldigande. Tänk på att dessa initiala kostnader handlar om att lägga en grund för ett nytt liv med din Collie.

Hane Blue Merle Border Collie

Bildkredit: ForeverNaturalPhotography, Shutterstock

Fri

Det är inte vanligt att man skaffar en renrasig hund utan kostnad. Du kanske hittar en annons för en Collie som är gratis för ett bra hem, eller så kanske du känner en person som behöver hem sitt husdjur utan kostnad för dig.

Om du hamnar i en situation där du inte behöver betala för att skaffa Collien, måste du fortfarande förbereda dig för ägandekostnaderna i förväg.

Adoption

 • 0–500 $

Adoption är ett underbart alternativ när man överväger ett husdjur. Du kommer att vilja göra din forskning för att hitta en Collie Rescue.

Rescues gör ett fantastiskt jobb med att hjälpa till med en smidig övergång till hundens nya hem. De är vanligtvis bekanta med varje hund i deras vård och arbetar hårt för att säkerställa att de placeras i det mest kompatibla hemmet.

Adoptionspriset kan variera mellan 0-0 för en Collie. Adoptionsavgifter är billigare än att köpa från en ansedd uppfödare. Adoptionskostnaden inkluderar vanligtvis kastrering/kastrering och vissa vaccinationer, vilket sänker den totala förskottskostnaden för dig.

Uppfödare

 • 800–2 000 USD

Om du bestämmer dig för att köpa din Collie från en uppfödare, kommer du att vilja undersöka och hitta en ansedd. Du bör tänka på att du kanske inte bor nära en uppfödare och att du måste resa till din föredragna uppfödarplats.

Den genomsnittliga kostnaden för en Collie är mellan 0-00 beroende på variabler som begränsad eller fullständig registrering, sällskapsdjur eller utställningskvalitet, hälsotestning, kön, färg och levnadskostnader för regionen.

Inledande installation och tillbehör

 • 450–1 500 USD

Förutom inköpskostnaden för din nya Collie är en stor kostnad att ta hänsyn till de initiala kostnaderna för veterinärundersökningen, kostnader för förebyggande vård och förnödenheter som behövs som Collie-ägare.

För att säkerställa att din nya hund kan bosätta sig ordentligt och trivas i ditt hem, vill du ha alla nödvändigheter redo för din nya sällskap.

Den totala kostnaden för att installera kan variera mycket beroende på flera olika faktorer som personliga preferenser, budget och levnadskostnader. Låt oss ta en titt på vad du behöver som en initial investering!

grov collie stående på gräs

Bildkredit: Johannes Jäger, Pixabay

Avdelare 4

Lista över Collie Care Supplies och kostnader

ID-tag och krage -
koppel -
Rutinprov med vaccinationer -0
Förebyggande av hjärtmask och loppor -0
Kastrering/kastrering 0-0
mikrochip -
Säng -0
Hundlåda -0
Nagelklippare -
Borstar -
Mat- och vattenskålar -
Leksaker -0
Hundschampo -
Träningsskydd/bajspåsar -
Rengörande och luktborttagande spray -

Hur mycket kostar en Collie per månad?

 • –0 per månad

Vi har täckt startkostnaderna för din Collie, vi går nu över till de månatliga ägandekostnaderna.

Du måste ta hänsyn till saker som månatligt förebyggande av parasiter, mat, skötsel, utbyte av varor och eventuella månatliga prenumerationslådor för saker som leksaker och godsaker.

Vissa ägare föredrar att investera i en sjukförsäkring för husdjur. Om du bestämmer dig för att en sjukförsäkring för din Collie är rätt för dig, måste du också ta hänsyn till den kostnaden.

Blue Merle Border Collie Som På Bänken

Bildkredit: xkunclova, Shutterstock

Sjukvård

 • –0 per månad

Du kommer att besöka veterinären ofta medan din Collie är en valp. De kommer att kräva tätare vaccinationer i början. Kostnaderna kan också öka när din Collie åldras. Våra kroppar tenderar att slitas med åldern, din hund är inget undantag.

Din Collies hälsa kommer att bli en kostsam investering. Din hund kommer att behöva månatliga doser av förebyggande medicin för att avvärja parasiter som loppor, fästingar, hjärtmaskar och många andra.

Din Collie kommer att behöva rutinvaccinationer och hälsoundersökningar var sjätte månad till ett år. Om några oväntade problem uppstår måste du se till att du också är beredd att täcka dessa kostnader.

Mat

 • –0 per månad

Optimal näring är viktigt för din hunds allmänna hälsa och välbefinnande. Mat av god kvalitet med lämpliga näringsämnen för din Collie hjälper till att säkerställa frisk hud och päls.

Månatliga matkostnader kan variera. Det finns en mängd olika matalternativ att välja mellan. Du kommer att vilja diskutera alla dina Collies kostbehov med din veterinär för att hitta rätt foder för din hund.

Grooming

 • –0 per månad

Du kommer att vilja ha en groomer till hands om du äger en Collie. Rough Collies tenderar att mattas på grund av sin långa päls och kommer att kräva regelbunden skötsel som en förebyggande åtgärd.

Smooth Collies mattas inte men kräver också regelbunden skötsel. De har en dubbel päls. Underullen kommer att behöva uppmärksamhet under perioder med kraftig avfall.

Mediciner och veterinärbesök

 • –0 per månad

Din Collie kommer att behöva medicinering varje månad för att förhindra hjärtmask, loppor, fästingar och andra parasiter. Din veterinär guidar dig mot de bästa produkterna. Din veterinär kan också rekommendera ett dagligt tillskott som glukosamin eller omega 3.

Liksom människor kan hundar utveckla allergier och vissa kan till och med behöva månatliga mediciner eller injektioner för att kontrollera sina symtom.

Veterinärundersökningar är ingen månadskostnad, men livet kan vara oförutsägbart. Du vet aldrig när du behöver åka till veterinären. Det är alltid bäst att vara förberedd på en undersökning eller akutbesök vid behov.

collie på gräs

Bildkredit: Tricia Winwood, Pixabay

Husdjursförsäkring

 • -0 per månad

Husdjursförsäkringar blir allt populärare på grund av de höga kostnaderna för veterinärvård.

Din Collie kommer att behöva genomgå en rutinmässig hälsoundersökning var sjätte månad till ett år. Glöm inte årliga vaccinationer och månatliga förebyggande mediciner. Dessa är återkommande kostnader som du kan förvänta dig att betala under din Collies livstid.

Förutom rutinvård är oväntade hälsoproblem eller skador alltid möjliga och kan bli ganska kostsamma. Många företag erbjuder husdjursförsäkringar. Du vill göra din forskning och hitta den plan som är rätt för dig och din Collie.

Miljöunderhåll

 • – per månad

Många förnödenheter för din Collie kommer att vara initiala kostnader, men du kommer att ha några månatliga förnödenheter som måste bytas ut.

Många hundägare njuter av dagliga promenader med sina kamrater. Collies älskar att träna och du kommer att vilja ta med honom/henne på vanliga promenader. Med promenader kommer badrumspauser, du måste ha ett lager av bajspåsar för de slumpmässiga stopp!

Hundar gör röra; det är en del av deras charm. Oavsett om de spårar i lera, spiller något, dreglar eller råkar ut för olyckor i huset måste du vara förberedd. Fläckborttagningssprayer och rumsdeodoriseringsmedel är ett måste.

Du kommer också att vilja ha ett lager av schampo för regelbundna bad.

Bajspåsar -/månad
Fläckborttagningsspray/deodorizer -/månad
Hundschampo -/månad

Underhållning

 • – per månad

Collies är en aktiv, intelligent ras och kommer att njuta av berikning genom leksaker och aktiviteter. Du vill byta ut alla gamla eller slitna leksaker efter behov.

Prenumerationsboxar blir allt populärare bland hundägare. Dessa lådor kommer fulla av godsaker som leksaker och godsaker. Nedan är en lista över tillverkare av dessa månadsprenumerationsboxar:

 • BarkBox
 • Pooch Perks
 • Bullymake
 • BoxDog
 • Pet Behandlare
border collie

Bildkredit: jhas, Pixabay

Avdelare 3

Total månatlig kostnad för att äga en collie

 • –0 per månad

Du kan förvänta dig att betala någonstans mellan och 0 per månad som Collie-ägare, även om det kan vara högre. Din livsstil, budget och din hunds behov kommer att spela en roll i det totala beloppet.

Månatliga kostnader inkluderar mat, förebyggande medicinering mot parasiter, skötsel, leksaker och förnödenheter för rengöring och avfallshämtning.

Din Collie kan behöva mer månatlig medicin utöver den typiska förebyggande medicinen. Det är alltid något att tänka på, det är en kostnad som kan uppstå när som helst under din hunds liv.

Ytterligare kostnader att inkludera

Din finansiella investering slutar inte med initiala kostnader och typiska återkommande kostnader som vi redan har gått igenom. Det finns många extra kostnader att ta hänsyn till.

Djurpassning/pensionat

 • 0-0+

Om du planerar att semestra måste du ta hänsyn till kostnaden för en djurvakt eller en hundgård. Dessa priser kommer att variera mycket beroende på dina önskemål och hur länge ditt husdjur behöver vård under din frånvaro.

Träningsklasser

 • - (per klass)

Många husdjursföräldrar väljer träningsklasser. Dessa klasser kan vara mycket fördelaktiga för din Collie. Korrekt utbildning kan hjälpa till att säkerställa att du har ett väluppfostrat och väluppfostrat husdjur. Du kan förvänta dig att betala allt från - per klass.

röd border collie

Bildkredit: volofin, Shutterstock

Skadestånd

 • Välj Namnet På Husdjuret  Många människor hoppar in i hundägande utan att ha full förståelse för de totala kostnaderna för att äga hunden. Detta resulterar i att många hundar blir övergivna i skydd och lämnas hemlösa.  DeCollieär en av de mest älskade och igenkännliga raserna. The Rough Collie, som ses i succé-TV-programmet, Lassie är den mer välbekanta versionen. Det finns också Smooth Collie, en mer elegant och korthårig version av rasen. .

  Du har gjort din forskning om rasen och har bestämt dig för att Collien skulle vara det perfekta tillskottet till din familj. Nu är det dags att undersöka vilken typ av ekonomiskt åtagande du har i beredskap.

  Vi kommer att täcka alla kostnader förknippade med att äga en Collie för att se till att detta åtagande är rätt för din budget. Låt oss börja!

  avdelare 10  Att ta hem en ny collie: engångskostnader

  Så vad är engångskostnaderna förknippade med att äga en Collie? Svaret är baserat på många olika faktorer som levnadskostnaderna i ditt område, din övergripande livsstil och om du planerar att adoptera från ett härbärge eller rädda eller köpa från en uppfödare.

  De initiala kostnaderna för att äga en Collie, eller vilken hund som helst för den delen, kan vara ganska överväldigande. Tänk på att dessa initiala kostnader handlar om att lägga en grund för ett nytt liv med din Collie.

  Hane Blue Merle Border Collie

  Bildkredit: ForeverNaturalPhotography, Shutterstock

  Fri

  Det är inte vanligt att man skaffar en renrasig hund utan kostnad. Du kanske hittar en annons för en Collie som är gratis för ett bra hem, eller så kanske du känner en person som behöver hem sitt husdjur utan kostnad för dig.

  Om du hamnar i en situation där du inte behöver betala för att skaffa Collien, måste du fortfarande förbereda dig för ägandekostnaderna i förväg.

  Adoption

  • $150–500 $

  Adoption är ett underbart alternativ när man överväger ett husdjur. Du kommer att vilja göra din forskning för att hitta en Collie Rescue.

  Rescues gör ett fantastiskt jobb med att hjälpa till med en smidig övergång till hundens nya hem. De är vanligtvis bekanta med varje hund i deras vård och arbetar hårt för att säkerställa att de placeras i det mest kompatibla hemmet.

  Adoptionspriset kan variera mellan $150-$500 för en Collie. Adoptionsavgifter är billigare än att köpa från en ansedd uppfödare. Adoptionskostnaden inkluderar vanligtvis kastrering/kastrering och vissa vaccinationer, vilket sänker den totala förskottskostnaden för dig.

  Uppfödare

  • 800–2 000 USD

  Om du bestämmer dig för att köpa din Collie från en uppfödare, kommer du att vilja undersöka och hitta en ansedd. Du bör tänka på att du kanske inte bor nära en uppfödare och att du måste resa till din föredragna uppfödarplats.

  Den genomsnittliga kostnaden för en Collie är mellan $800-$2000 beroende på variabler som begränsad eller fullständig registrering, sällskapsdjur eller utställningskvalitet, hälsotestning, kön, färg och levnadskostnader för regionen.

  Inledande installation och tillbehör

  • 450–1 500 USD

  Förutom inköpskostnaden för din nya Collie är en stor kostnad att ta hänsyn till de initiala kostnaderna för veterinärundersökningen, kostnader för förebyggande vård och förnödenheter som behövs som Collie-ägare.

  För att säkerställa att din nya hund kan bosätta sig ordentligt och trivas i ditt hem, vill du ha alla nödvändigheter redo för din nya sällskap.

  Den totala kostnaden för att installera kan variera mycket beroende på flera olika faktorer som personliga preferenser, budget och levnadskostnader. Låt oss ta en titt på vad du behöver som en initial investering!

  grov collie stående på gräs

  Bildkredit: Johannes Jäger, Pixabay

  Avdelare 4

  Lista över Collie Care Supplies och kostnader

  ID-tag och krage $15-$45
  koppel $10-$40
  Rutinprov med vaccinationer $60-$250
  Förebyggande av hjärtmask och loppor $60-$150
  Kastrering/kastrering $120-$400
  mikrochip $45-$55
  Säng $30-$100
  Hundlåda $30-$120
  Nagelklippare $5-$40
  Borstar $10-$40
  Mat- och vattenskålar $10-$50
  Leksaker $30-$100
  Hundschampo $5-$30
  Träningsskydd/bajspåsar $15-$50
  Rengörande och luktborttagande spray $5-$30

  Hur mycket kostar en Collie per månad?

  • $80–$200 per månad

  Vi har täckt startkostnaderna för din Collie, vi går nu över till de månatliga ägandekostnaderna.

  Du måste ta hänsyn till saker som månatligt förebyggande av parasiter, mat, skötsel, utbyte av varor och eventuella månatliga prenumerationslådor för saker som leksaker och godsaker.

  Vissa ägare föredrar att investera i en sjukförsäkring för husdjur. Om du bestämmer dig för att en sjukförsäkring för din Collie är rätt för dig, måste du också ta hänsyn till den kostnaden.

  Blue Merle Border Collie Som På Bänken

  Bildkredit: xkunclova, Shutterstock

  Sjukvård

  • $40–$200 per månad

  Du kommer att besöka veterinären ofta medan din Collie är en valp. De kommer att kräva tätare vaccinationer i början. Kostnaderna kan också öka när din Collie åldras. Våra kroppar tenderar att slitas med åldern, din hund är inget undantag.

  Din Collies hälsa kommer att bli en kostsam investering. Din hund kommer att behöva månatliga doser av förebyggande medicin för att avvärja parasiter som loppor, fästingar, hjärtmaskar och många andra.

  Din Collie kommer att behöva rutinvaccinationer och hälsoundersökningar var sjätte månad till ett år. Om några oväntade problem uppstår måste du se till att du också är beredd att täcka dessa kostnader.

  Mat

  • $60–$100 per månad

  Optimal näring är viktigt för din hunds allmänna hälsa och välbefinnande. Mat av god kvalitet med lämpliga näringsämnen för din Collie hjälper till att säkerställa frisk hud och päls.

  Månatliga matkostnader kan variera. Det finns en mängd olika matalternativ att välja mellan. Du kommer att vilja diskutera alla dina Collies kostbehov med din veterinär för att hitta rätt foder för din hund.

  Grooming

  • $80–$150 per månad

  Du kommer att vilja ha en groomer till hands om du äger en Collie. Rough Collies tenderar att mattas på grund av sin långa päls och kommer att kräva regelbunden skötsel som en förebyggande åtgärd.

  Smooth Collies mattas inte men kräver också regelbunden skötsel. De har en dubbel päls. Underullen kommer att behöva uppmärksamhet under perioder med kraftig avfall.

  Mediciner och veterinärbesök

  • $40–$200 per månad

  Din Collie kommer att behöva medicinering varje månad för att förhindra hjärtmask, loppor, fästingar och andra parasiter. Din veterinär guidar dig mot de bästa produkterna. Din veterinär kan också rekommendera ett dagligt tillskott som glukosamin eller omega 3.

  Liksom människor kan hundar utveckla allergier och vissa kan till och med behöva månatliga mediciner eller injektioner för att kontrollera sina symtom.

  Veterinärundersökningar är ingen månadskostnad, men livet kan vara oförutsägbart. Du vet aldrig när du behöver åka till veterinären. Det är alltid bäst att vara förberedd på en undersökning eller akutbesök vid behov.

  collie på gräs

  Bildkredit: Tricia Winwood, Pixabay

  Husdjursförsäkring

  • $10-$100 per månad

  Husdjursförsäkringar blir allt populärare på grund av de höga kostnaderna för veterinärvård.

  Din Collie kommer att behöva genomgå en rutinmässig hälsoundersökning var sjätte månad till ett år. Glöm inte årliga vaccinationer och månatliga förebyggande mediciner. Dessa är återkommande kostnader som du kan förvänta dig att betala under din Collies livstid.

  Förutom rutinvård är oväntade hälsoproblem eller skador alltid möjliga och kan bli ganska kostsamma. Många företag erbjuder husdjursförsäkringar. Du vill göra din forskning och hitta den plan som är rätt för dig och din Collie.

  Miljöunderhåll

  • $20–$55 per månad

  Många förnödenheter för din Collie kommer att vara initiala kostnader, men du kommer att ha några månatliga förnödenheter som måste bytas ut.

  Många hundägare njuter av dagliga promenader med sina kamrater. Collies älskar att träna och du kommer att vilja ta med honom/henne på vanliga promenader. Med promenader kommer badrumspauser, du måste ha ett lager av bajspåsar för de slumpmässiga stopp!

  Hundar gör röra; det är en del av deras charm. Oavsett om de spårar i lera, spiller något, dreglar eller råkar ut för olyckor i huset måste du vara förberedd. Fläckborttagningssprayer och rumsdeodoriseringsmedel är ett måste.

  Du kommer också att vilja ha ett lager av schampo för regelbundna bad.

  Bajspåsar $10-$15/månad
  Fläckborttagningsspray/deodorizer $5-$10/månad
  Hundschampo $5-$30/månad

  Underhållning

  • $10–$30 per månad

  Collies är en aktiv, intelligent ras och kommer att njuta av berikning genom leksaker och aktiviteter. Du vill byta ut alla gamla eller slitna leksaker efter behov.

  Prenumerationsboxar blir allt populärare bland hundägare. Dessa lådor kommer fulla av godsaker som leksaker och godsaker. Nedan är en lista över tillverkare av dessa månadsprenumerationsboxar:

  • BarkBox
  • Pooch Perks
  • Bullymake
  • BoxDog
  • Pet Behandlare
  border collie

  Bildkredit: jhas, Pixabay

  Avdelare 3

  Total månatlig kostnad för att äga en collie

  • $80–$200 per månad

  Du kan förvänta dig att betala någonstans mellan $80 och $200 per månad som Collie-ägare, även om det kan vara högre. Din livsstil, budget och din hunds behov kommer att spela en roll i det totala beloppet.

  Månatliga kostnader inkluderar mat, förebyggande medicinering mot parasiter, skötsel, leksaker och förnödenheter för rengöring och avfallshämtning.

  Din Collie kan behöva mer månatlig medicin utöver den typiska förebyggande medicinen. Det är alltid något att tänka på, det är en kostnad som kan uppstå när som helst under din hunds liv.

  Ytterligare kostnader att inkludera

  Din finansiella investering slutar inte med initiala kostnader och typiska återkommande kostnader som vi redan har gått igenom. Det finns många extra kostnader att ta hänsyn till.

  Djurpassning/pensionat

  • $100-$500+

  Om du planerar att semestra måste du ta hänsyn till kostnaden för en djurvakt eller en hundgård. Dessa priser kommer att variera mycket beroende på dina önskemål och hur länge ditt husdjur behöver vård under din frånvaro.

  Träningsklasser

  • $30-$80 (per klass)

  Många husdjursföräldrar väljer träningsklasser. Dessa klasser kan vara mycket fördelaktiga för din Collie. Korrekt utbildning kan hjälpa till att säkerställa att du har ett väluppfostrat och väluppfostrat husdjur. Du kan förvänta dig att betala allt från $30-$80 per klass.

  röd border collie

  Bildkredit: volofin, Shutterstock

  Skadestånd

  • $0–$500+

  Du kanske vill ta hänsyn till eventuella skador som din hund kan göra i ditt hushåll, särskilt under valpstadierna när tuggning är vanligare. Inte många saker är säkra från valptänder. Du kan behöva byta ut små föremål som skor, kläder och hörlurar eller större föremål som möbler, dörrar och paneler.

  Sjukdom eller skada

  • $200-$500+

  Du vill vara ekonomiskt förberedd för eventuella oväntade sjukdomar eller skador. Akutvård kan bli mycket kostsamt. När dessa situationer uppstår kan du förvänta dig att betala en undersökningsavgift, diagnostik och receptkostnader som ett minimum.

  Liksom de flesta veterinärtjänster kan kostnaden för ultraljud, röntgen och labbarbete variera från klinik till klinik.

  Nödprov kan variera från $50 till $200. Priserna för röntgenstrålar tenderar att falla mellan $150 och $250. Diagnostiskt blodarbete kan kosta allt från $100 till $200.

  Priserna för ett ultraljud faller vanligtvis mellan $200 och $500 eller mer beroende på området som skannas, vilken typ av utrustning som används, läkarens utbildningsnivå och ytterligare förnödenheter och material som behövs.

  Tandrengöring

  • $200-$500+

  Tandvård är avgörande för en Collies hälsa. Du har möjlighet att borsta din hunds tänder hemma men du vill övervaka dem för plack och tandsten. En tandrengöring på en veterinärklinik är dyr på grund av behovet av bedövning under ingreppet. Det kan bli ännu dyrare om tandutdragning behöver utföras. Räkna med att betala minst 200 USD för denna tjänst.

  grov collie i skogen

  Bildkredit: SGracheva_2610, Pixabay

  Att äga en Collie på en budget

  Om du behöver minska kostnaderna för din budgets skull, finns det några sätt du kan göra det! Du kommer aldrig att vilja snåla med matkvaliteten eller den nödvändiga veterinärvården, men med ordentlig forskning kan du göra ägandet av din Collie mer plånboksvänligt.

  Adoption

  Ett sätt att minska kostnaderna innan du någonsin träffar en veterinär är att adoptera från en räddningsorganisation. Adopterade djur har steriliserats, är uppdaterade om vaccinationer och är vanligtvis hustränade.

  Husdjursskydd

  Det är viktigt att djursäkra ditt hem så att alla faror eller skadliga ämnen hålls utom räckhåll för din Collie. Se till att undersöka vilken mat och vilka ämnen som utgör en fara för din hund.

  Kupongering

  Med ordentlig forskning online kan du hitta ett brett utbud av kuponger och erbjudanden för hundmat och tillbehör. Du kan registrera dig för dessa erbjudanden med webbplatser som Groupon, som ofta har kuponger på husdjursförnödenheter och tjänster.

  Fynda Shopping/Cashback-appar

  Du kan alltid välja lägre kostnader, icke-märkta tillbehör för lägre initiala installationskostnader. Kupongappar kan ge dig kuponger i butik eller cashback-erbjudanden för husdjursmat och tillbehör. Du kan kolla in återförsäljarens prismatchningstjänster i ditt område för att säkerställa att du får de lägsta priserna.

  border collie stående på gräs

  Bildkredit: JamesDeMers, Pixabay

  Spara pengar på Collie Care

  Det finns många sätt du kan spara på vårdkostnader för din Collie. Som nämnts ovan kan initiala kostnader minskas genom att välja adoption snarare än att köpa direkt från en ansedd uppfödare. Inledande veterinärvård ingår i allmänhet i adoptionsavgiften.

  Handla efter en veterinär

  Du kan alltid leta efter en veterinärklinik till rimliga priser. Vissa kliniker har högre prislappar än andra.

  Lär dig att ansa

  Du kan ta dig tid och lära dig hur du sköter din Collie. Många böcker och instruktionsvideor finns tillgängliga för att hjälpa dig lära dig hur du tar hand om din Collies päls. Detta kan spara en hel del pengar på grooming-tjänster.

  Träning i hemmet

  Istället för träningspass kan du försöka träna hemma. Många familjer har framgång med att träna sina hundar om rätt tid och engagemang används.

  Hundvänlig resa

  Hundvänliga semester är alltid ett alternativ för att undvika husdjurspassning eller ombordstigningskostnader.

  grovt collie-ansikte

  Bildkredit: mariuszopole, Pixabay

  Avdelare 5

  Slutsats

  Beroende på ditt val av adoption eller köp från en uppfödare, kan du förvänta dig att betala allt från $150-$2000 för en Collie.

  Den initiala installationen för en Collie kommer sannolikt att köra någonstans mellan $450-$1500 för veterinärvård, mat och nödvändiga förnödenheter.

  Den genomsnittliga månatliga kostnaden för att äga en Collie kommer att variera från $80 till $200 per månad.

  Som du kan se spelar så många variabler en roll i både initialkostnaderna och månatliga återkommande kostnader för att äga en Collie. Oavsett så är hundägandet dyrt men också väldigt givande!

  Relaterad läsning:


  Utvald bildkredit: Grigorita Ko, Shutterstock

  Innehåll

  –0+

Du kanske vill ta hänsyn till eventuella skador som din hund kan göra i ditt hushåll, särskilt under valpstadierna när tuggning är vanligare. Inte många saker är säkra från valptänder. Du kan behöva byta ut små föremål som skor, kläder och hörlurar eller större föremål som möbler, dörrar och paneler.

Sjukdom eller skada

 • 0-0+

Du vill vara ekonomiskt förberedd för eventuella oväntade sjukdomar eller skador. Akutvård kan bli mycket kostsamt. När dessa situationer uppstår kan du förvänta dig att betala en undersökningsavgift, diagnostik och receptkostnader som ett minimum.

Liksom de flesta veterinärtjänster kan kostnaden för ultraljud, röntgen och labbarbete variera från klinik till klinik.

Nödprov kan variera från till 0. Priserna för röntgenstrålar tenderar att falla mellan 0 och 0. Diagnostiskt blodarbete kan kosta allt från 0 till 0.

Priserna för ett ultraljud faller vanligtvis mellan 0 och 0 eller mer beroende på området som skannas, vilken typ av utrustning som används, läkarens utbildningsnivå och ytterligare förnödenheter och material som behövs.

Tandrengöring

 • 0-0+

Tandvård är avgörande för en Collies hälsa. Du har möjlighet att borsta din hunds tänder hemma men du vill övervaka dem för plack och tandsten. En tandrengöring på en veterinärklinik är dyr på grund av behovet av bedövning under ingreppet. Det kan bli ännu dyrare om tandutdragning behöver utföras. Räkna med att betala minst 200 USD för denna tjänst.

grov collie i skogen

Bildkredit: SGracheva_2610, Pixabay

Att äga en Collie på en budget

Om du behöver minska kostnaderna för din budgets skull, finns det några sätt du kan göra det! Du kommer aldrig att vilja snåla med matkvaliteten eller den nödvändiga veterinärvården, men med ordentlig forskning kan du göra ägandet av din Collie mer plånboksvänligt.

Adoption

Ett sätt att minska kostnaderna innan du någonsin träffar en veterinär är att adoptera från en räddningsorganisation. Adopterade djur har steriliserats, är uppdaterade om vaccinationer och är vanligtvis hustränade.

Husdjursskydd

Det är viktigt att djursäkra ditt hem så att alla faror eller skadliga ämnen hålls utom räckhåll för din Collie. Se till att undersöka vilken mat och vilka ämnen som utgör en fara för din hund.

Kupongering

Med ordentlig forskning online kan du hitta ett brett utbud av kuponger och erbjudanden för hundmat och tillbehör. Du kan registrera dig för dessa erbjudanden med webbplatser som Groupon, som ofta har kuponger på husdjursförnödenheter och tjänster.

Fynda Shopping/Cashback-appar

Du kan alltid välja lägre kostnader, icke-märkta tillbehör för lägre initiala installationskostnader. Kupongappar kan ge dig kuponger i butik eller cashback-erbjudanden för husdjursmat och tillbehör. Du kan kolla in återförsäljarens prismatchningstjänster i ditt område för att säkerställa att du får de lägsta priserna.

border collie stående på gräs

Bildkredit: JamesDeMers, Pixabay

Spara pengar på Collie Care

Det finns många sätt du kan spara på vårdkostnader för din Collie. Som nämnts ovan kan initiala kostnader minskas genom att välja adoption snarare än att köpa direkt från en ansedd uppfödare. Inledande veterinärvård ingår i allmänhet i adoptionsavgiften.

Handla efter en veterinär

Du kan alltid leta efter en veterinärklinik till rimliga priser. Vissa kliniker har högre prislappar än andra.

Lär dig att ansa

Du kan ta dig tid och lära dig hur du sköter din Collie. Många böcker och instruktionsvideor finns tillgängliga för att hjälpa dig lära dig hur du tar hand om din Collies päls. Detta kan spara en hel del pengar på grooming-tjänster.

Träning i hemmet

Istället för träningspass kan du försöka träna hemma. Många familjer har framgång med att träna sina hundar om rätt tid och engagemang används.

Hundvänlig resa

Hundvänliga semester är alltid ett alternativ för att undvika husdjurspassning eller ombordstigningskostnader.

grovt collie-ansikte

Bildkredit: mariuszopole, Pixabay

Avdelare 5

Slutsats

Beroende på ditt val av adoption eller köp från en uppfödare, kan du förvänta dig att betala allt från 0-00 för en Collie.

Den initiala installationen för en Collie kommer sannolikt att köra någonstans mellan 0-00 för veterinärvård, mat och nödvändiga förnödenheter.

Den genomsnittliga månatliga kostnaden för att äga en Collie kommer att variera från till 0 per månad.

Som du kan se spelar så många variabler en roll i både initialkostnaderna och månatliga återkommande kostnader för att äga en Collie. Oavsett så är hundägandet dyrt men också väldigt givande!

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Grigorita Ko, Shutterstock

Innehåll