Hur mycket kostar det att sterilisera eller kastrera en katt? (2022 prisguide)

katt kastreradNär du tar med din kattunge hem är det svårt att förutse hur fort tiden går. Du kommer att lära känna din veterinär mycket väl det första året. Vid det här laget har din katt förmodligen genomgått sina första vaccinomgångar och de har rena hälsoräkningar.

Men om de snabbt når en ålder av sexuell mognad, är det bäst att få fakta om den bästa tiden att fixa dina katter. Vi vet alla att alla veterinäringrepp kostar pengar. Så, exakt hur mycket kostar det att få din katt kastrerad eller kastrerad - och varför varierar priset? Låt oss ta reda på.

Varför är det viktigt att sterilisera och kastrera katter?

Kastrering och kastrering av katter förhindrar oönskade dräktigheter och hemlöshet . Enligt ASPCA överlämnas 6,5 miljoner tama husdjur eller hittas hemlösa varje år. Katter lider enormt i denna ekvation.Katter häckar hårt, vilket är anledningen till att det snabbt kan leda till oönskade dräktigheter att ha strövare runt omkring sig. Innekatter är inte heller undantagna, särskilt om du har flera katter som bor i samma hem utan att bli fixade. Katter blir sexuellt mogna runt 6 månader gamla, så du kan sluta med en kull om du inte agerar tidigt.

Att sterilisera eller kastrera dina katter är en ansvarsfull åtgärd som vidtas av kärleksfulla husdjursägare. Om du inte är en uppfödare riskerar du att sätta ut kattungar i en oförlåtande värld. Många vill ha en söt kattunge tills det börjar växa upp och bli en börda.

Lyckligtvis har mer information och prisvärda alternativ under de senaste åren getts till ägare överallt. Så istället för att oroa sig för ekonomiska konsekvenser i samband med denna operation, kan ägare hitta alternativ som fungerar bäst för dem.

Vad händer under operationen?

Den kirurgiska processen för män och kvinnor är lite annorlunda. För det första kommer båda katterna att få sedering för att falla i en djup sömn - de kommer inte att känna någonting.

Hos män finns det ingen anledning att gå internt. De kommer att få narkos i förväg. Veterinärer gör ett litet snitt i pungen och tar bort varje testikel.

Hos kvinnor måste veterinärer göra ett snitt och arbeta inuti kroppen för att ta bort äggstockar, livmoder och fortplantningsorgan. Så, processen är lite mer omfattande, och återhämtningen är lite längre för kvinnliga kattdjur.

kastrerande katt

Bildkredit: Simon Kadula, Shutterstock

Kostnad för spay- och kastreringsoperationer

När du väljer att kastrera eller kastrera din katt, bestäms det totala priset i slutändan av din valda metod. Naturligtvis kan du ta din katt till din betrodda veterinär för ingreppet. Men det finns gott om billiga alternativ för dig om du inte har råd med höga avgifter.

Privata veterinärinrättningar kan variera ganska mycket i pris.

Traditionella veterinärer

pysslar med några saker. Det kommer i allmänhet att bero på området du bor i, själva anläggningen och lokal priskonkurrens.

Kostnaden för att sterilisera en honkatt är runt 0 till 0 som ett rikstäckande genomsnitt. Kastrering av en hane är något billigare, faller någonstans runt 200 USD tröskel.

Skyddsrum eller räddningar

Skydd och kastrerings- och räddningstjänster bleknar vanligtvis i jämförelse med traditionella veterinärer. De erbjuder billiga alternativ till familjer som behöver ekonomiskt stöd, så detta är överkomligt för praktiskt taget alla.

Många härbärgen skiljer sig åt i priset för dessa tjänster, men i de flesta områden spenderar du mellan till 0 att sterilisera en hona eller till 0 att kastrera en hane.

Mobila kliniker

Mobila kliniker är grupper av legitimerade veterinärer och veterinärassistenter som reser från plats till plats för att utföra spay- och kastreringsoperationer. Dessa kliniker tenderar att vara snabba, effektiva och billiga alternativ för traditionell granskning.

I allmänhet tittar du på kostnader mellan till för kvinnor och till för män.

Ytterligare kostnader att överväga

Om din katt är helt uppdaterad på skott och frisk, kanske du bara behöver betala för operationen - och eventuellt en sittavgift om du går till en veterinär.

Men om din katt inte är uppdaterad på skott, kommer alla ställen i allmänhet att vilja att du ska få boosters vid den tiden. Boostershots för katter kan variera ganska mycket, beroende på vilka de behöver. Din katt bör vara uppdaterad en gång vart tredje år.

Här är de genomsnittliga priserna för varje typ av vaccin:
  • Rabies – till
  • Feline viral rhinotracheitis – till
  • Feline Calicivirus – till
  • Limfärg – till

Om din katt redan är helt vaccinerad kommer det inte att vara ett problem för operationen. Du kan dock samla på dig upp till 130 USD i extra avgifter bara för vaccinförstärkare.

hepper katttassavdelare

Slutliga beräkningar

Så för att sammanfatta all information - traditionella veterinärer kostar någonstans däremellan 0 till 0 , skyddsrum och räddningar kostar mellan och 0 , och mobila kliniker är i allmänhet mellan till för kastrering och kastrering.

Om du lägger till några extra kostnader, tittar du på utgifter någonstans inom spektrumet av till 0 . Utforska alltid andra vårdvägar om pengarna är knappa och du behöver tjänsten. Proffs på vilken anläggning du väljer kan gå över alla kostnader i förväg, så att du inte drabbas av en obetalbar räkning.


Utvald bildkredit: Andrii Medvednikov, Shutterstock

Innehåll