Hur mycket kostar en siames katt? (2022 prisguide)

Siamesisk katt

siames katt_Andreas Lischka_PixabayAtt ha ett husdjur innebär att få en följeslagare som kommer att vara nära dig varje gång du kommer hem. De flesta föredrar hundar eller katter. Om du är en av dem som föredrar att ha en katt, har du någonsin funderat på att skaffa en siames?

Siamesiska katter är populära på grund av deras vackra utseende och tillgivna personlighet. Som deras namn antyder kommer de från Thailand, men har varit i Nordamerika tillräckligt länge för att vinna popularitet.

Om du funderar på att skaffa en siames måste du vara ekonomiskt beredd att ta hand om den. Det finns dock andra frågor att tänka på för att få en siames.

Vill du ha en budget klar innan du adopterar din siames? Då har du kommit till rätt plats. Vi kommer att dela upp engångskostnaderna i förskott som följer med dessa domkrafter. Vi visar dig också en budget med månatliga utgifter och några andra utgifter som kan uppstå under din siamesiska katts liv.*Alla priser presenteras i amerikanska dollar och representerar marknadspriser i USA, dessa priser är varierande i varje land

hepper katttassavdelareAtt ta hem en ny siamesisk katt: engångskostnader eller initial investering

siames kattunge

Foto av: EspritX, Pixabay

Den mest uppenbara initiala investeringen för att skaffa ett husdjur är inköpspriset för katten. I händelse av att du adopterar din siameserkatt behöver du inte betala något annat än kanske adoption. Men det finns också andra utgifter du bör förbereda dig på, särskilt om du aldrig har ägt en katt.

Fri

Det finns liten chans att du hittar en siames gratis eftersom de är en så populär ras. Dessutom är de en ras som anses vara en lyx, så det är osannolikt att du hittar dem på gårdar eller i övergivna kullar. Den bästa chansen att få en gratis siames är om en kompis katt har en kull som de inte vill behålla eller sälja.

Adoption

15 USD - 200 USD

Eftersom siameser är så populära finns det gott om dem där ute. Med ett ökande antal i Nordamerika, någon gång och oundvikligen kommer vissa att hamna i ett katthem eller ett djurräddningscenter. De flesta skyddsrum skiljer inte mellan raser, men kommer att ladda antagande till ett tidigare fastställt pris. Dessa avgifter kan variera från till 0 och kan variera beroende på kattens ålder.

Kläckeri

450 USD - 1 100 USD

Att adoptera från en uppfödare är det dyraste alternativet. Det kommer dock med många fördelar då de kommer att kunna ge dig mer information om kattens genetik, härkomst och egenskaper. En renrasig siames brukar vara ganska dyr. Priset varierar mellan uppfödare, så det är lämpligt att undersöka mer än en uppfödare.

Nöj dig dock inte med den billigaste uppfödaren du kan hitta. Se till att dina pengar stödjer en avelsverksamhet av hög kvalitet. Kontrollera att de behandlar sina katter väl och att de har ett positivt hälso- och sanitetsregister.

siames katt på gräs

Foto av: rihaij, Pixabay

Din katts första installation och grundläggande verktyg och tillbehör

430 USD - 660 USD

Den initiala investeringen i att ha ett djur är nästan alltid den dyraste delen. För att ge din katt ett lyckligt och hälsosamt liv måste du vara beredd att investera. Men eftersom katter inte är lika destruktiva som hundar, behöver du förmodligen bara köpa dem leksaker, sängar och liknande en eller två gånger under deras liv.

Kostnadslista över redskap och tillbehör för vård av en siamesisk katt

identifieringshalsband 15 USD
Kastrering/kastrering: 200 USD - 400 USD
identifieringsmikrochip 45 USD - 55 USD
kattsäng 30 USD
skrapa 25 USD
Borsta USD - USD
Sandlåda 25 USD
Sandlåda spade 10 USD
Leksaker 30 USD
Transportlåda 40 USD
Rätter för vatten och mat: 10 USD

Vad är månadskostnaden för en siamesisk katt?

55 USD - 55 USD per månad

Seal Point Siamesisk inhemsk katt

Foto av: slowmotiongli, Shutterstock

Du kan förvänta dig att dina månatliga utgifter ligger mycket närmare den nedre delen av denna skala. Detta beror på att siameser i allmänhet är aktiva, friska katter som bara äter en genomsnittlig mängd och som inte behöver mycket omsorg från dig med sin personliga hygien. Ofta kommer du att spendera mer om du bara väljer de dyrare maten eller försäkringsalternativen, eller om du har en äldre, ohälsosam katt.

Du kan också minska utgifterna om du bestämmer dig för att hålla dig till en mindre budget.

Sjukvård

USD 35- USD 175 USD per månad

Siamese katter är lågt underhållsmässigt när det kommer till deras hälsokostnader. De är hälsosamma för ett renrasigt djur. Vanligtvis behöver du bara ta dem till veterinären för en årlig kontroll tills de är gamla. Men här är några Månatliga kostnadsöverväganden att tänka på.

Matning

USD 10–20 USD per månad

Kostnaden för mat beror mer på dig än på dem. Visst är vissa katter mer kräsna än andra, men du får ändå välja vad du ska mata dem med; i allmänhet, ju dyrare maten är, desto bättre kvalitet. Du bör dock alltid kontrollera ingredienslistan, eftersom priset kan vara missvisande.

Siamesisk katt som äter torrfoder

Foto av: catinrocket, Shutterstock

Pälsunderhåll och skötsel

En siameskatt kräver inte mycket underhåll på grund av sin korta päls. Du kan dock behöva bada honom en eller två gånger om året. Om du vill ta honom till en veterinär estetik, spara ett par dollar varje månad så att du redan har dessa pengar sparade.

Medicinering och besök hos veterinären

USD-US per månad

Siameser är ganska friska. Om de inte är gamla eller har ett specifikt hälsoproblem, bör du inte spendera mer än en gång om året på veterinärvård.

husdjursförsäkring

USD-US per månad

Siamesisk katt

Foto av: rihaij, Pixabay

Det är alltid lämpligt att ha ett så dyrt djur försäkrat. Priset på försäkringen varierar beroende på leverantör, åldern på din katt och vilken plan du väljer.

Sandlåda underhåll

USD-US per månad

Engångssäckar: 5 USD/månad
Deodoranter med spray eller granulat: 5 USD/månad
Kartongskrapa: USD – 15 / månad

Underhållning

USD-US per månad

Underhållningskostnaderna är helt upp till dig och hur mycket du bestämmer dig för att ge din katt. Du kan gå till djuraffären eller beställa ett par nya leksaker varannan månad, eller om du har råd finns det månatliga prenumerationen på leksakslådan. Kostnaden för en prenumerationsbox varierar beroende på märke och de olika alternativen de erbjuder.

siamesisk spetssköldpadda

Foto av: Piqsels

Ytterligare kostnader att överväga

Kom ihåg detha ett husdjur ,det är inte alltid så enkelt. Livet och rutinerna förändras med tiden. Du måste budgetera för medicinska nödsituationer, risken för skador från överdrivna repor på dina möbler och kostnaden för ett djurhotell eller barnvakt när du vill åka på semester utan din katt.

Ha en siamesisk katt på en budget

Att ha en siames eller någon annan katt behöver i verkligheten inte förstöra din ekonomi. Eftersom de i stort sett sköter sig själva kan du välja att investera mindre i dem om du vill.

Spara pengar på vård av siameser

Du kan ofta spara pengar på din siamesisk kattvård genom att välja ett billigare märke av mat eller köpa färre leksaker. När du har täckt de initiala investeringskostnaderna för din katt ska du bara behöva betala för maten och strö den behöver varje månad.

Om du försöker få en katt på en budget, föreslår vi att du sparar lite pengar varje månad för nödsituationer och årliga veterinärbesök.

hepper katttassavdelareSlutsats

Om du adopterar en siames kan du förvänta dig att dina startkostnader ligger mellan 430 och 660 USD, exklusive adoption eller förvärv av katten. Beroende på var du adopterar din katt, förvänta dig att betala allt från till 000 och ännu mer om du vill ha ett kattdjur med en prisbelönt härstamning.

När du har anpassat och förberett ditt hem för katten måste du spendera cirka 35 USD per månad för dem. Om du organiserar din budget ordentligt är det möjligt att spendera ännu mindre.

Oavsett vilken ras eller vilken typ av husdjur du väljer att adoptera, med dem får du ansvaret att ta väl hand om dem. Tänk på allt och se till att du har en budget som rymmer ett djur så att du kan ge en god livskvalitet.


Utvald foto av: Andreas Lischka, Pixabay

Innehåll