Hur mycket råfoder matar jag min hund?

 rå hundmatDet kan vara komplicerat att räkna ut hur mycket råfoder du ska mata din hund. När allt kommer omkring är utfodringsriktlinjerna inte lika tydliga som de är med konserverad och torr hundmat. Dessutom gör variationen av råfoder också en utmaning att avgöra hur mycket din hund behöver. När du lägger in deras livsstadium och träningsnivå kan saker förstås bli förvirrande.

Lyckligtvis finns det några grundläggande riktlinjer du kan använda för att ta reda på hur mycket råfoder din hund behöver. Läs vidare nedan för att ta reda på mer.

 avdelare 9

Hur mycket råfoder är perfekt för min hund?

I allmänhet behöver vuxna hundar mellan 2% och 5% av sin totala kroppsvikt. Var de är inom denna procentsats beror till stor del på deras träningsnivå.För den genomsnittliga hunden rekommenderar vi cirka 3 % av sin kroppsvikt varje dag. För överviktiga hundar, börja närmare 2% och ge dem mycket aktivitet. Vi rekommenderar inte att gå under denna punkt, inte ens för feta husdjur, eftersom det kan orsaka näringsbrister.

Om din hund är extremt aktiv eller underviktig, börja med 4 % och justera därefter. Arbetshundar och de som tävlar i hundsporter kan behöva 5 % för att hålla jämna steg med sin aktivitetsnivå.

När du matar råfoder måste du experimentera lite med hur mycket din hund behöver. Generellt betyder detta att du måste övervaka din hunds kroppskondition och anpassa dig därefter. Det rekommenderas att du arbetar med en veterinär när du matar din hund rå mat , eftersom de kan hjälpa till att säkerställa att din hund uppfyller deras näringsbehov.

Självklart, om du äter kommersiell raw food , då är det lite annorlunda. Du bör följa anvisningarna på baksidan av din hundmatsbehållare.

 Siberian husky hundvalp som äter en kött_Tati argent_shutterstock

Bildkredit: Tati Argent, Shutterstock

Raw Food utfodring diagram

Här är ett grundläggande diagram över hur mycket din hund ska äta när du matar endast rå mat . Naturligtvis bör du som standard använda alla foderinstruktioner för din hunds speciella diet. Men om du vill ha en baslinje eller gör din egen diet, här är en snabb sammanfattning av hur mycket en genomsnittlig hund behöver.

Alla dessa utfodringsmängder är baserade på en 2%-diet så de kan behöva ökas för hundar som är mer aktiva.

Vikt Mängd mat i pund
10 lbs 0,2 lbs
20 lbs 0,4 lbs
30 lbs 0,6 lbs
40 lbs 0,8 lbs
60 lbs 1,2 lbs
80 lbs 1,6 lbs
100 lbs 2 lbs

 Avdelare 2

Hur räknar man ut hur mycket rått hundfoder man ska utfodra?

 West Highland White Terrier hund hemma eating_alejandro rodriguez_shutterstock

Bildkredit: alejandro-rodriguez, Shutterstock

Hur mycket rått hundfoder din hund behöver ska beräknas utifrån deras kroppsvikt. Vanligtvis måste du ta reda på hur stor andel av deras kroppsvikt som hundar behöver äta varje dag. Även om detta inte är en Säker beräkning eftersom olika foder har olika vikt och kaloritäthet kommer det att ge dig en bra uppfattning om hur mycket din hund behöver.

För vuxna hundar måste du först och främst överväga deras aktivitetsnivå. Här är en grundläggande sammanfattning av den procentandel av kroppsvikten din hund kan behöva äta baserat på sin aktivitetsnivå:

 • Stillasittande: Mestadels inomhus med väldigt lite aktivitet. Ofta faller hundar som är äldre, sjuka eller allmänt sjuka i denna kategori. 2 % behövs.
 • Medel: Om din hund tillbringar mindre än en timme med att röra sig varje dag och leka måttligt, passar de förmodligen in i denna kategori. 3 % behövs.
 • Hög: För hundar som leker stora delar av dagen och tar längre promenader kommer det att behövas fler kalorier. Dessa hundar behöver vanligtvis cirka 4% av sin kroppsvikt.
 • Arbetssätt: Hundar som arbetar på en gård, inom brottsbekämpning eller har en liknande aktiv hund behöver många fler kalorier. Ofta behöver de konsumera cirka 5 % av sin kroppsvikt.

Nu när du vet hur mycket din hund behöver äta, måste du överväga dess nuvarande vikt. Hundar som är överviktiga eller feta bör tas ner ytterligare en procent. Gå dock inte under 2%, eftersom utfodring mindre än så kan orsaka näringsproblem.

Istället, om din hund är överviktig och stillasittande, sträva efter att öka sin aktivitet istället för att sänka sina kalorier.

Om din hund är underviktig, öka procentandelen med en poäng. Därför, om din hund är underviktig och har en genomsnittlig aktivitetsnivå, mata den med 4 % istället för de vanliga 3 %. På så sätt kan du korrigera din hunds viktproblem effektivt.

Naturligtvis, om din hund är underviktig eller överviktig utan en uppenbar orsak, kanske du vill prata med din veterinär. Det finns hälsoproblem som kan påverka hur mycket din hund väger.

Väldigt små hundar kan behöva gå upp en procent till , också. De tenderar att bränna mycket energi för sin kroppsvikt. Om din hund väger under tio pund, slå upp dem till nästa procent och korrigera därifrån.

Nu när du har rätt procent, är allt du behöver göra att ta den procentandelen av din hunds vikt. Det ger dig den mängd mat som din hund behöver äta varje dag i pund. Naturligtvis är det viktigt att detta foder är balanserat och lämpligt för din hund.

Om du matar din hund med en rådiet gjord hemma, rekommenderar vi att du arbetar med din veterinär och använder en onlineräknare. Det finns många bra alternativ där ute som hjälper dig att utforma den perfekta dieten för din hund.

Hur många gånger om dagen ger du rå hundmat?

 fördelarna med rå hundmat

Bildkredit: fetrinka, Shutterstock

Vi rekommenderar att du matar din hund rå hund mat två gånger om dagen. Detta säkerställer att din hund inte går för långt mellan måltiderna. Ett fastefönster på 16-18 timmar är idealiskt. Men det kanske inte fungerar med ditt schema, så du kan mata dem på morgonen och kvällen.

Med det sagt beror detta verkligen på ditt schema och din hund. Extremt små hundar behöver utfodras mycket, eftersom deras blodsocker kan sjunka snabbt. Om du inte är hemma förrän sent på kvällen kan du bestämma dig för att bara mata din hund på morgonen.

Oavsett vilket är det vanligtvis rekommenderat att äta minst två gånger om du inte verkligen kan inte. Små hundar behöver absolut minst två måltider. Men större hundar kan komma undan med bara en om ditt schema kräver det.

Ytterligare information att överväga

Även om dessa siffror hjälper som en riktlinje, återspeglar matens vikt inte kaloriinnehållet eller förhållandet mellan makronäringsämnen i maten. Det är till exempel en enorm skillnad i fettprocent och kaloriinnehåll mellan magert och fett kött. Det är viktigt att endast mata med lämpligt formulerade råkostdietrecept som är kompletta och balanserade. Väldesignade raw food-recept innehåller alla nödvändiga näringsämnen i rätt förhållande plus eventuellt tillskott. Att noga övervaka din hunds kroppskondition är mycket viktigt, och att få råd från en professionell är alltid en bra idé.

 Avdelare 7

Slutsats

Att utfodra din hund med råfoder kan vara utmanande. Du måste göra mycket av matematiken själv, eftersom dessa livsmedel vanligtvis inte kommer med en enkel matningsguide. Mycket beror också på din hunds aktivitetsnivå och storlek.

Lyckligtvis finns det några grundläggande riktlinjer du kan följa för att göra allt mycket enklare. Här är en snabb sammanfattning av hur du beräknar hur mycket råfoder din hund behöver:

 • Bestäm deras aktivitetsnivå enligt beskrivningen ovan. Det är din startprocent.
 • Bestäm om de behöver gå ner eller gå upp i vikt. Justera vid behov.
 • Om din hund väger under 10 pund, flytta upp ytterligare en procentandel.

När du vet hur procentandelen av sin kroppsvikt som din hund behöver äta, kan du göra beräkningen. Ofta kan du använda en miniräknare för detta, eftersom de flesta av dessa beräkningar är svåra att göra i ditt huvud om inte din hund väger exakt 100 pund.

+ Källor