Jack Highland Terrier (Jack Russell & Westie Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 10-13 tum
Vikt: 13-21 pund
Livslängd: 11-13 år
Färger: Svart, vit, brun, trefärgad
Lämplig för: Singlar, par, barnfamiljer, äldre, lägenheter, hus
Temperament: Lojal, kärleksfull, lekfull, energisk, alert, uppmärksam, social, nyfikenJack Highland Terrier är en rolig blandras som alltid verkar vara glad, tillgiven och alert. Denna hund kom till som ett resultat av uppfödning av en Jack Russell Terrier och a West Highland White Terrier tillsammans. Detta är en ganska ny hybridhund, så mycket är inte känt om deras historia. Att lära sig om föräldraraserna kan ge insikt i saker som historisk härstamning och temperamentsfaktorer.

Dessa hundar är fulla av energi, tack vare de höga energinivåer som båda deras föräldrar tenderar att ha. Därför tenderar de att vara aktiva från morgonen tills det är dags att lägga sig på kvällen. Båda föräldraraserna har historiskt använts som smådjursjägare, så Jack Highland Terrier kanske inte kommer bra överens med katter och andra små husdjur som hamstrar och illrar.

Sammantaget är det Jack Highland Terriersstora familjehundarsom är lojala mot sina familjemedlemmar. De är intelligenta och kan lätt tränas, men de behöver uppmärksamhet, aktiviteter och motion för att upprätthålla ett lyckligt och hälsosamt liv. Är du intresserad av att adoptera någon av dessabedårande hundar? Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur det är att äga en Jack Highland Terrier.
Avdelare 1Jack Highland Terrier valpar — innan du köper

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ✿ p h o e b e ✿ (@phoebethejackwestie)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Innan du adopterar en Jack Highland Terrier är det en bra idé att lära dig om saker som deras energinivå, träningsförmåga och deras sällskapsförmåga. Här är en ögonblicksbild av vad du behöver veta:

Vad är priset på Jack Highland Terrier-valpar?

Jack Highland Terriers är inte allmänt avlade och är inte lika vanliga som många andra renrasiga och blandrashundar. Även om Jack Highland Terrier inte är vanlig, är båda föräldraraserna det. Så, priset på en Jack Highland Terrier kommer inte att bryta banken.

Du kan förvänta dig att betala cirka 0 för din nya Jack Highland Terrier när du köper en från uppfödaren. Kostnaden kan variera beroende på saker som uppfödarens kvalitet, föräldrarnas härstamning och den veterinärvård som valpen har haft. Men om du har turen att hitta en av dessa söta valpar på Humane Society, kanske du kan adoptera för mindre än 0.

Hur som helst, glöm inte att ta hänsyn till kostnaden för sängkläder, leksaker, matskålar och ett första veterinärbesök i den totala kostnaden för din nya hund. Dessa kostnader kan öka snabbt, så det är bättre att överskrida budgeten när du adopterar en Jack Highland Terrier.
Avdelare 8

3 föga kända fakta om Jack Highland Terriers

1.De kan vara hypoallergena

West Highland White Terrier anses vara allergivänligt , så deras Jack Highland Terrier-avkomma kan också vara allergivänliga. Allt beror på vilka föräldrapälsegenskaper valpen mest eftersträvar. Vissa uppfödare kanske kan berätta för dig om en valp kommer att vara allergivänlig baserat på tidigare valpkullar som de har fött upp med samma föräldrar.

två.De har massor av energi

Dessa hundar kan vara små i storlek, men de är enorma på energi. Faktum är att en liten Jack Highland Terrier tenderar att behöva mer motion än många stora hundraser! Du kan förvänta dig att din Terrier behöver allt från 1 till 2 timmars träning och aktivitet varje dag.

3.De är naturliga jägare

Båda föräldrarna till Jack Highland Terrier föddes upp för att jaga små djur, så de ärver vanligtvis jaktinstinkter. Även om de inte går runt och försöker jaga små barn eller andra hundar, kan de tänka på katter och alla andra små djur som bytesdjur. Därför bör de alltid gås i koppel för att undvika risken att jaga vilda eller herrelösa djur.

jack russell västra höglandet

Föräldrarna till Jack Highland Terrier. Vänster: Jack Russell Terrier, Höger: West Highland White Terrier

Avdelare 5

Temperament och intelligens hos Jack Highland Terrier

Jack Highland Terriers är intelligenta, spralliga och roliga. De kan vara bråkmakare när de lämnas åt sina egna enheter bara för att de är så nyfikna. De kan också bli destruktiva om de är uttråkade eller undertränade. Dessa hundar är lojala mot sina familjemedlemmar och kommer att försöka försvara dem när de känner att det är nödvändigt. De är sällskapliga, så de tar väl emot främlingar som inte är hotade, och de älskar att besöka människor och andra hundar som de känner.

Dessa hundar är också självständiga, så de har inget emot att vara ensamma hemma så länge de har säkra leksaker eller en annan hund för att hålla dem sällskap. Om de inte socialiseras i tidig ålder kan Jack Highland Terriers vara för grova och upphetsade för små hundar och barn. Därför bör de börja träffa nya barn och hundar så fort de är adopterade och hämtade hem.

Eftersom båda förälderraserna är födda jägare, antar Jack Highland Terrier vanligtvis jaktegenskapen. De kan tränas att jaga av bönder och jägare, men de kan också tränas att inte jaga genom lydnadsträningskurser och sociala upplevelser.

Är dessa hundar bra för familjer?

I allmänhet är Jack Highland Terrier ett fantastiskt husdjur. De är uppmärksamma och kärleksfulla men också lekfulla och engagerande. De kan nappa och tjata lite för mycket för små barn tills de har blivit lydnadstränade och socialiserade. Jack Highland Terriers älskar att springa och leka, så de kommer att hålla barnen sysselsatta på gården i timmar i sträck om de har det som de vill.

Men dessa hundar är också nöjda med att leva med ensamstående vuxna, par och äldre. De behöver inte många människor eller djur i närheten för att njuta av livet, men de behöver regelbundet engagemang, uppmärksamhet, träning och lektid.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Jack Highland Terriers kommer överens med andra hundar och kan trivas i ett hushåll med flera hundar. Men de tar inte naturligt emot konstiga hundar, så de bör socialiseras från en tidig ålder. Överväg att schemalägga lekdatum med andra hundägare och besöka hundparken så snart du tar hem din Jack Highland Terrier-valp för första gången.

Men på grund av sin jaktnatur kan Jack Highland Terriers försöka jaga katter och andra små husdjur både i och utanför huset. De bör genast läras ut att små husdjur inte är ett byte och hur man interagerar med djuren om man förväntar sig att de ska leva tillsammans under samma tak.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ✿ p h o e b e ✿ (@phoebethejackwestie)

Avdelare 3

Saker att veta när du äger en Jack Highland Terrier

Det finns alltid något nytt att lära sig om Jack Highland Terrier. Du kan inte förvänta dig att veta allt innan du tar hem en av dessa söta små valpar, men det finns mycket du kan lära dig, som hur mycket du ska mata ditt husdjur, vilken typ av träning de gillar och vilken typ av träning de ska delta i i.

Mat & Diet Krav

Även om de är små, äter Jack Highland Terriers ungefär en kopp torr kommersiell hundmat varje dag. De kan äta ännu mer efter långa dagar av vandring eller timmar tillbringade i hundparken. Dessa hundar klarar sig bra på en hemmagjord diet, men din veterinär bör ta blodprov och hjälpa dig att avgöra exakt vad som ska inkluderas i deras hemlagade diet.

De kan också frodas på våt eller torr mat som är kommersiellt beredd och förpackad. Men inte alla kommersiella hundmat skapas lika. Håll dig borta från saker som inkluderar nötkött och kycklingmåltid, såväl som ingredienser som majssirap med hög fruktos. Undvik mat som innehåller soja, majs, andra fyllmedel och konstgjorda ingredienser.

Din Jack Highland Terrier bör matas med högkvalitativ mat som inkluderar riktigt nötkött, kyckling eller fisk. Maten kan även innehålla fullkorn , frukt, grönsaker och kosttillskott som t.ex linfrö . Leta efter ett foder som är gjord speciellt för små hundraser så att din hund lätt kan tugga och smälta det.

Träning

Det är svårt att tro, men dessa små eldbollar är alltid aktiva. Jack Highland Terriers bör få 60 till 80 minuters träning varje dag, minst. Träning kan komma i form av olika sätt som rask promenad, apportlek, tid i hundparken och till och med lektid inomhus.

De behöver inte en inhägnad trädgård att leka på efter egen vilja, men de behöver tillgång till kopplad tid utomhus och fria upplevelser som vandring och camping. Agilityträning är en annan bra form av träning som Jack Highland Terriers vanligtvis älskar att delta i.

Träning

Varje hund behöver träning, men kanske inte lika mycket som Jack Highland Terriers gör. Dessa spunkiga små hundar är tillgivna och roliga, men de kan bli skräck om de inte tränas ordentligt. Din Jack Highland Terrier bör starta lydnadsträning så fort de kommer hem för första gången, och det borde vara en vanlig del av deras rutin hela livet.

Agilityträning är också något som Jack Highland Terrier tycker om. De är smidiga, pigga och intelligenta, vilket gör dem till fantastiska utmanare på agilitybanan. Agilityträning hjälper också till att stimulera det intelligenta och nyfikna sinnet hos denna fina blandras. Du kan börja lära ut din hundagility hemma och sedan besluta om du vill engagera dig i den professionella kretsen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ✿ p h o e b e ✿ (@phoebethejackwestie)

Grooming ✂️

Jack Highland Terrier kan vara hypoallergisk eller inte, beroende på vilken förälder den söker mest efter. Om din valp tar efter sin West Highland White Terrier, kanske den inte fäller mycket och kommer inte att kräva mycket skötsel förutom att borsta och bada då och då. Å andra sidan, om din valp tar efter sin Jack Russell Terrier-förälder, kommer den sannolikt att falla ofta och behöva borsta flera gånger i veckan.

Oavsett päls, tenderar Jack Highland Terriers att behöva bada en gång varannan månad för att bli av med smuts och jorduppbyggnad. De är tillräckligt aktiva för att hålla sina egna naglar klippta, och tack vare sin rena personlighet verkar de hålla sina öron och andra viktiga delar av kroppen rena nog för att undvika infektion.

Hälsa och villkor

Tyvärr är Jack Highland Terrier utsatt för en lång rad hälsoproblem. Men många av problemen är små, så de kan hanteras med hjälp av en veterinär. Här är uppdelningen av hälsotillstånd som ägare av Jack Highland Terrier bör hålla utkik efter.

Mindre förhållanden

 • Lungstenos
 • Grå starr
 • Dövhet
 • Globoid cell leukodystrofi
 • Urolithiasis
 • Iktyos
 • Shaker dog syndrom
 • Mellitus
 • Ihållande pupillmembran
 • Myasthenia gravis
 • Linsluxation
Allvarliga förhållanden
 • Keratokonjunktivit
 • Osteopati
 • Torr
 • Kraniomandibulär
 • Seborre
Avdelare 5

Man vs. Kvinna

Det är inte mycket skillnad mellan kvinnliga och manliga Jack Highland Terriers, förutom kön. Vissa människor tror att deras honor är mer tillgivna, medan andra tror att deras Jack Highland Terrier hanar är mest fästa vid dem. Om du inte planerar att adoptera både en hane och en hona, kommer du förmodligen aldrig att veta den verkliga skillnaden mellan könen på denna blandade hundras. Även om du adopterar båda, kanske du fortfarande inte märker någon skillnad.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Summan av kardemumman är att Jack Highland Terrier är enmycket energisk hundmed mycket kärlek att ge. De älskar att spendera tid i stora familjemiljöer, men de tycker också om sina en-mot-en-relationer med singlar och äldre människor som söker sällskap. Men de behöver möjligheter att springa, leka, gömma sig och leta hela dagen. Dessa smarta valpar letar alltid efter något att göra, så ägare bör ha massor av leksaker runt huset.

Sammantaget bör aktiva familjer och de som har tid över för träning verkligen undersöka att adoptera en Jack Highland Terrier. Vad tycker du om denna söta Jack Russell blandras? Vi vill gärna höra dina tankar och om du redan äger eller planerar att adoptera en Jack Highland Terrier själv. Låt oss veta dina tankar, erfarenheter och tips i kommentarsfältet nedan!


Utvald bildkredit: Pxfuel

Innehåll