Jack Russell Terrier

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 12-15 tum
Vikt: 13-17 pund
Livslängd: 13 – 15 år
Färger: Vitt, svart och vitt, vitt och brunt
Lämplig för: Erfarna hundägare, stora hem med barn och kallt klimat
Temperament: Vänlig, intelligent, energisk, envis och lojalJack Russell Terrier har en stark rektangulär ram. Den har en välproportionerad medellång kropp med kort hår. Pälsen kan vara slät eller sträv och är mestadels vit med bruna eller svarta markeringar.Jack Russell Terrier började som en rävhund i mitten av 1800-talet. Den är tillräckligt snabb för att springa med större hundar, och den är också tillräckligt tuff för att komma ner på marken och slå ett byte. De har sitt ursprung i England men utvecklades till den ras de är idag i Australien. Många anser dem vara den perfekta jordterriern. jack russell terrier valp

Jack Russell Terrier-valpar – vad du bör veta innan du köper...

Jack Russell Terrier liggandes

Bildkredit: Smit, ShutterstockEnergi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Hur mycket kostar Jack Russell Terrier-valpar?

Mest JackRussell terrier kostarmellan 0 och 00 beroende på uppfödarens kvalitet. Bättre uppfödare kommer att producera en hund av högre kvalitet. Dessa uppfödare kör ofta tester som kan kontrollera vanliga ärftliga sjukdomar som är kända för att påverka ditt husdjur, så att du vet att du får ett friskt husdjur. De kan också registrera din hund hos en välrenommerad kennelklubb. Jack Russell Terrier tittar upp

3 föga kända fakta om Jack Russell Terrier

1.En Jack Russell Terrier-hund härstammar från pastor John Russells kennlar, The Sporting Parson.

två.Jack Russell Terrier gör viktigt arbete på många hästrancher över hela världen.

3.Underjordiska elstängsel rymmer inte en Jack Russell Terrier.

Fotokredit: Ella_87, Pixabay

Temperament och intelligens hos Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier är en envis hund som ofta kräver att du gör saker på deras sätt. Om de tränas tidigt i livet kan du stävja detta beteende något, men du kan förvänta dig mycket motsnack från ditt husdjur under hela dess liv. De är intelligenta och kommer att prova många taktiker för att få dig att göra saker på deras sätt. De gillar att gräva, och du kommer förmodligen att behöva förse dem med en plats att göra det, eller så hittar de en själva.

Jack Russell Terrier är orädd och kan lätt få problem med att jaga en ekorre eller en katt på vägen, eller med ett mycket större djur. De också tenderar att skälla för skojs skull , så det kanske inte är det bästa husdjuret för ett hyreshus

Är dessa hundar bra för familjer?

Jack Russell Terrier är en bra hund för familjer, och denna ras kommer bra överens med barn. De är smarta och gillar att clowna runt, så de ger oändlig underhållning för varje medlem i familjen.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Jack Russell Terrier kan komma överens med andra husdjur om de socialiseras tidigt i livet. Men de är naturligt aggressiva mot andra djur och jagar ofta ekorrar, kaniner och andra små djur som kan komma in på din trädgård.

Jack Russell Terrier helgjubel

Avdelare 5

Saker att veta när du äger en Jack Russell Terrier

Här är en kortlista över saker att tänka på innan du köper en Jack Russell Terrier.

Mat- och dietkrav

Det är Jack Russell Terriershögenergihundar, så de kommer att behöva lite mer kalorier än många andra raser av samma storlek. De flesta av deras kalorier bör komma från krispigt torrt hundfoder, vilket hjälper till att hålla ditt husdjurs tänder rena. Vi rekommenderar dieter med hög proteinhalt med högkvalitativt kött som lamm och nötkött. Undvik mat som innehåller köttbiprodukter och kemiska konserveringsmedel.

Dagliga träningskrav

Jack Russell Terrier är enextremt aktiv hundsom kommer att kräva en till två timmars intensiv träning per dag för att hålla sig frisk och i form. De gillar att jaga och utforska, så det kan vara bra att införliva dessa beteenden i träningen för att stimulera både sinnet och kroppen.

Träning

Jack Russell Terrier kan vara ganska utmanande att träna eftersom de snabbt blir uttråkade och kan vandra iväg. Att börja träna ditt husdjur i tidig ålder kommer att hjälpa dem att vänja sig vid träningsrutinen, och positiv förstärkning med godsaker är ett bra sätt att få och behålla deras uppmärksamhet.

Det är viktigt att imponera på att du är chef för hushållet, annars kommer Jack Russell att överta positionen. Var alltid konsekvent med dina träningsmetoder, så att du inte förvirrar din hund och belönar gott beteende samtidigt som du ignorerar det dåliga. Lydnadskurser kan hjälpa dig, och ditt husdjur får ett fungerande system som du kan lita på hela livet.

Grooming ✂️

Jack Russell Terrier har tre olika typer av pälsar, och de fäller alla. Alla tre pälsen är mycket täta och väderbeständiga. Den släta pälsen fäller mest men kräver bara regelbunden borstning. De kommer att behöva borsta mer på våren när de börjar tappa vinterpälsen.

Den långa pälsen fäller minst men kommer att kräva frekvent borstning och trimning för att hålla den trasselfri och önskad längd. Om du inte vet hur du ska trimma din hund kan du behöva besöka en professionell frisör för hjälp eller tips.

Hälsa och villkor

Selektiv avel har hjälpt till att förbättra hälsan hos Jack Russell Terrier, men det finns fortfarande flera problem förknippade med dem, och vi kommer att lista några av dem åt dig i det här avsnittet.

Mindre förhållanden

  • Legg-Calve-Perthes sjukdom

Legg-Calve-Perthes sjukdom är en skick som gör att lårbenskulan som passar in i höften börjar degenerera. Att halta börjar vanligtvis långsamt, men i vissa fall kan det gå snabbt framåt och orsaka ganska mycket smärta. Du behöver en röntgen för att diagnostisera tillståndet. I vissa fall kan operation hjälpa, men många gånger kommer du att behöva en komplett höftprotes.

  • Luxating Patella

En luxating patella är ett tillstånd där senor gör att knäskålen glider ur sin plats. När ditt husdjur åldras med detta tillstånd kommer knäskålen att flytta sig ur sin plats oftare. De flesta hundar agerar som om de inte upplever någon smärta när detta händer, men det påverkar hur mycket vikt din hund kan lägga på benet. Detta tillstånd utsätter också din hund för risk för andra knäproblem som trasiga ligament och tidig artrit. Kirurgi kan hjälpa i vissa fall.

Allvarliga förhållanden
  • Dövhet

Tyvärr är dövhet mycket vanligt i Jack Russell Terrier ras. Det är en av mer än 30 mottagliga hundraser, och många gånger föds de döva. Symtom på dövhet inkluderar att inte reagera på höga ljud eller pipiga leksaker. Det kan också bli okänsligt för sitt namn.

Korrekt avelspraxis kan hjälpa till att minimera chansen att din valp föds döv genom testning och selektiv avel.

  • Lins Luxation

Lens Luxation är en annan ärftlig sjukdom som kan attackera Jack Russell Terrier. Detta sjukdom påverkar musklerna som håller linsen på ögat. Detta tillstånd kan försämra ditt husdjurs förmåga att fokusera, och om det lämnas obevakat för länge kan det göra att linsen går ur led. Linsluxation är behandlingsbar om den fångas tillräckligt tidigt.

Man vs Kvinna

Hanar är vanligtvis mer aktiva och tenderar att vara mer sällskapliga, och de är lite större och mer aggressiva också. Kvinnor tenderar att vara mer tillgivna.

Sammanfattning

Jack Russell Terrier är en bra följeslagare för en erfaren ägare . Du måste veta hur du hävdar din dominans och bibehåller den under hela ditt husdjurs liv. Du måste också vara vaksam på att ge tillräckligt med motion så att din hund kan förbli glad och frisk. Men när du väl har förtjänat deras förtroende,de är starkt lojalaoch orädd och kommer att förbli vid din sida oavsett vilken fara. De är också bra att ha runt barn och görafantastiska vakthundar.


Utvald bildkredit: PetraSolajova, Pixabay

Innehåll