Kai KenHöjd: 17-20 tum
Vikt: 25-55 pund
Livslängd: 14-16 år
Färger: Svart, brun, brindle
Lämplig för: Tillgivna och uppmärksamma ägare, familjer av alla storlekar, ägare med stora gårdar, aktiva ägare, erfarna hundägare
Temperament: Reserverad, Vänlig, Dominant, Alert, Tillgiven

Kai Ken är en föga känd och sällsynt hundras som har sitt ursprung som en vildhund i Japan . De är vackra hundar som ofta liknar björnungar när de är valpar. Lika söta som de är under sina första månader växer de upp till muskulösa och pigga hundar som kan se ganska skrämmande ut, trots sin medelstorlek.

Kai Kens gör underbara vakthundar med tanke på hur pigga och lojala de är, men låt inte detta lura dig att tro att den här rasen inte är tillgiven. Kai Kens kommer att vara försiktig och reserverad mot främlingar, men de älskar interaktion med sina ägare och kan vara underbart uppmärksamma och känslomässigt behövande hundar.

Deras ursprung som fjällhundar gör dem aktiva och intelligenta, och de kommer naturligtvis att ha en hög bytesdrift och en dominerande natur. Men om du vet vad du kan förvänta dig av din Kai Ken och är beredd att ge den här hunden den uppmärksamhet de behöver, kan detta vara den perfekta rasen att ta in i ditt hem. kai ken valpKai Ken valpar – innan du köper...

Avdelare 8

Bildkredit: Melissa Grisham, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

De flesta människor vet inte mycket om dessa hundar med tanke på hur sällsynt rasen är, så att veta vilken typ av personlighet och beteende du kommer att se hos en Kai Ken-valp är avgörande för både din och din hunds lycka.

För det första bör du veta att denna ras är anpassningsbar för att leva med nästan vilken storlek som helst, men de måste socialiseras och tränas tidigt. Kai Kens är ofta misstroende mot främlingar, så ju tidigare de introduceras för och kan bli bekanta med din familj och vänner desto bättre.

Därefter måste du vara beredd att ta itu med Kai Kens avfall . Denna ras har en tjock päls som skyddar dem i kallare temperaturer. Deras täta dubbla päls betyder också att du bör förvänta dig mycket håravfall i ditt hem. Om du är allergisk mot hundar eller inte tror att du kan hålla jämna steg med regelbunden borstning och dammsugning varje vecka, kanske det här inte är den bästa hunden för dig.

Deras dubbla päls gör också att de inte klarar sig bra i varma klimat. De är bäst lämpade för kalla till måttliga temperaturer, och de kan bli överhettade om de leker eller tränar i varmt väder.

Slutligen behöver dessa hundar träning och motion från en mycket tidig ålder. Deras personligheter klarar sig bäst med en reglerad livsstil och träningsscheman, så se till att du har tid att ägna dig åt träning och daglig träning med start direkt när du tar med dig din Kai Ken-valp hem.

Vad är priset på Kai Ken-valpar?

Kai Ken-valpar kommer sannolikt att kosta dig nära 00, och du kommer förmodligen inte att hitta en för mindre än 00. Detta är en mycket dyr hundras - delvis för att de är så sällsynta.

Med en sällsynt ras kommer en brist på uppfödare, men om du kan hitta en Kai Ken-uppfödare, vill du se till att du gör mycket forskning för att se till att de är ansedda och ansvarsfulla.

Du bör också kontrollera att din uppfödare förser dig med korrekt genetisk testning. Kai Kens är kända för att vara extremt friska hundar, så vissa uppfödare kan antyda att deras brist på vanliga hälsoproblem betyder att genetiska tester inte krävs för säker avel. Detta är osant, och du bör vägra att ta itu med uppfödare som inte kommer att tillhandahålla denna typ av testning.

all snö3 föga kända fakta om Kai Kens

1.Det finns flera olika typer

Kai Kens klassificeras i några olika underkategorier. Den första skillnaden görs baserat på deras storlek och konstruktion. En typ är tjockare och lite mer muskulös, och Kai Kens som passar in i denna kategori kallas shishi -inu-gata. Den mer smala och magra Kai Kens kallas shika -inu-gata.

Den andra distinktionen görs baserat på hundens färg. Kai Kens som är övervägande svarta med några mycket mindre bruna randar kallas Kuro-tora, vilket översätts till svart tiger. Kai Kens med en övervägande rödaktig eller rostig päls kallas Aka-tora, vilket översätts till röd tiger. Ränderna på deras kroppar, oavsett den dominerande färgen, är anledningen till att de kallades tigrar.

två.Den amerikanska Kai Ken-befolkningen började mycket liten

Kai Kens har sitt ursprung på ön Honshu i Japan, som omges av höga berg. Under lång tid hade människor inte ett sätt att exportera den här rasen med tanke på terrängen, och när vi började ta dem till USA var det i mycket små antal.

Hela befolkningen i Kai Ken i USA tros ha börjat med bara tio individuella hundar! Med tanke på den lilla genpoolen är det otroligt att dessa hundar fortfarande har nästan perfekt hälsa och inga kända sjukdomar.

3.De är utmärkta jägare

Kai Kens har en hög bytesdrift. Även om en önskan att jaga inte är ovanlig hos hundar, är hur denna ras jagar extremt sällsynt.

Kai Kens har varit känd för att klättra i träd och ge sig ut i vattnet för att fånga sitt byte. Trädklättring är mycket ovanligt hos hundar, och jakt i vattnet är inte något många raser deltar i. Det finns nästan ingen typ av terräng som kommer att hålla en bestämd Kai Ken från sitt byte.

Allt

Utvald bildkredit: Kai-ken av RonjaV licensierad av CC 2.0

Kai Kens temperament och intelligens

Kai Kens är mycket vänliga hundar om de socialiseras ordentligt från tidig ålder. Så mycket som de gör underbara vakthundar, tack vare deras vakenhet och allmänna försiktighet mot främlingar, är de inte särskilt aggressiva och kommer mycket sällan att attackera eller bita någon, inklusive människor de inte känner. Med familjemedlemmar är dessa hundar extremt vänliga.

Kai Kens är väldigt intelligenta och alerta, och de är också tillgivna och lojala. Du kan förvänta dig att din Kai Ken är självsäker och dominant, men dessa egenskaper kommer sällan fram på aggressiva sätt.

Är dessa hundar bra för familjer?

Kai Kens är underbara familjehundar. De är extremt lojala och kommer att stå vid din familjs sida oavsett vad, och deras tendens att vara uppmärksam och skyddande gör dem till fantastiska vakthundar för ditt hem.

Detta är en mycket aktiv och tillgiven ras, så de trivs verkligen bäst med familjer där det alltid finns någon i närheten som visar dem uppmärksamhet och tränar med dem. De trivs med mänsklig interaktion, och även om de inte är den mest lekfulla rasen, kommer de definitivt inte att tacka nej till något kul i trädgården.

Kai Kens är bra med människor i alla åldrar, inklusive barn. Du behöver aldrig oroa dig för att även små barn leker med din Kai Ken. Men med tanke på deras misstro mot främlingar bör du hålla dina barn och din hund åtskilda under lekträffar. Grov lek från ett barns vän kan missförstås som aggression och fara, och din hund kan ingripa för att skydda ditt barn. Kai Kens skulle förmodligen inte skada ens en främling, men det är alltid bättre att vara säker än ledsen!

Kai Kens kommer att komma bra överens med vilken medlem som helst i din familj, men du kommer att upptäcka att de kommer att fästa sig vid en medlem i synnerhet och betrakta dem som sin närmaste allierade och vän. Denna person kommer vanligtvis att lydas mer än andra, och de kan ha turen att få ytterligare uppmärksamhet och tillgivenhet. Det är oklart varför denna anknytning till en enda person är vanlig för dessa hundar, men det kan ha att göra med att etablera och respektera en ledare som de kanske gör i en hundflock.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Precis som med barn kommer tidig introduktion och socialisering från valpåldern att göra din Kai Kens relation till andra hundar positiv och frisk. Om du tar med din Kai Ken-valp in i ett hem med andra hundvänner, kommer de vanligtvis att trivas utmärkt med dem. De kan vara misstroende mot hundar på promenader eller i en hundpark, men det är mycket osannolikt att de kommer att visa någon aggression.

Katter och andra små djur är en annan historia med Kai Kens. Med tanke på deras höga bytesdrift, kommer du förmodligen att upptäcka att den här rasen engagerar sig i att jaga och till och med fästa din katt eller andra djur som kaniner och råttor. Även tidiga introduktioner kommer förmodligen inte att dämpa din Kai Kens lust att jaga, så det rekommenderas starkt att inte engagera dig i denna ras om du har katter eller husdjursgnagare i ditt hem.

Avdelare 4

Nederlands: kai ken tora inu tiger dog belgie belgium av Plopperdeplop1 licensierad av CC 4.0

AlltSaker att veta när du äger en Kai Ken:

Mat & Diet Krav

Kai Kens är en mycket aktiv, medelstor ras, så de kräver ett foder som är designat för hög energi. Deras torrfoder bör vara från en kommersiell hundmatsleverantör som innehåller högkvalitativt protein från flera källor.

Räkna med att mata din Kai Ken cirka två koppar mat varje dag. Du bör planera att dela upp detta i två måltider. För att undvika obehag och matsmältningsbesvär, träna inte din valp direkt efter att ha ätit eller druckit stora mängder vatten.

Träning

Kai Kens är mycket energiska hundar som behöver mycket motion varje dag. Du bör räkna med att avsätta cirka en och en halv timme varje dag för intensiv träning för att hålla din valp i bästa möjliga form. Riklig motion hjälper till att hålla dem friska, och det kommer också att begränsa destruktivt beteende som är vanligt med aktiva hundar som inte får den motion de behöver.

Dessa hundar är också extremt intelligenta, så tillhandahålla några spel eller pusselleksaker för din Kai Ken är ett bra sätt att stimulera dem mentalt. Mental stimulans är nyckeln och kan också tillhandahållas i form av smidighet. Mindre aktiv mental stimulering bör inte ersätta fysisk träning på något sätt, men det kommer att hålla din hunds sinne skarpt och alert.

Träning

Kai Kens är väldigt smarta, och de kommer att lära sig kommandon och trick snabbare än nästan alla andra hundar. Det är möjligt för Kai Kens att bli hembruten på mindre än en vecka! Det borde ge dig en bra uppfattning om hur intelligent den här rasen är.

Kai Kens kan dock också vara dominant och envis, och dessa tendenser kan komma i vägen för att din hund faktiskt gör vad du vill att den ska. De lär sig på ett ögonblick men väljer om de vill lyda dig långsamt.

Av denna anledning rekommenderas Kai Kens endast för erfarna hundägare som kan träna sina valpar från en ung ålder och fortsätta lydnadsträning under hela livet. Dessa hundar tar gärna alfapositionen i ditt hem om ingen annan tar det, så du måste kunna och vilja etablera dominans och auktoritet tidigt och ofta. För en erfaren och kunnig ägare kommer träning av Kai Ken inte att vara alltför svårt och kommer att resultera i en underbart lydig hund.

Avdelare 5

Nederlands: kai ken kaiken tora inu tigerdog belgie belgien ras akatora chibi av Plopperdeplop1 licensierad av CC 4.0

Grooming ✂️

Vi nämnde tidigare att Kai Kens har en dubbel päls, och din skötselprocess kommer att diktera hur svårt det är att hålla jämna steg med deras avfall. Dessa hundar kommer naturligtvis att fälla mest på våren och hösten när de förbereder sig för varmare väder på sommaren och kallare temperaturer på vintern. Även om fällningen är extra koncentrerad under dessa säsonger, kommer dessa valpar att fälla året runt.

För att förhindra att ditt hem blir omkört av päls, planera att borsta din Kai Ken minst en eller två gånger i veckan. Detta kommer att hjälpa till att ta bort lös päls som annars skulle lossna på dina golv. Du kommer inte att kunna undvika att fälla inomhus oavsett vad du gör, så investera i ett bra vakuum om du satsar på denna ras.

Du bör inte bada din Kai Ken ofta, eftersom schampo och tvål kan tvätta bort din valps naturliga hudoljor, vilket är bra för frisk hud och en glänsande päls. Du kommer inte att upptäcka att de behöver ett bad oftare än en gång varannan månad i alla fall, eftersom de är kända för sin renlighet och sin brist på den där mycket igenkännliga hundlukten.

Du bör planera att klippa din hunds naglar en gång i veckan eller så, eftersom aktiva hundar har en tendens att bryta eller spricka naglarna om de blir för långa. Torka av din Kai Kens öron med en ren trasa en gång i veckan hjälpa till att förhindra öroninfektioner , och att borsta tänderna en gång varannan vecka kommer att begränsa tand- och tandköttsproblem.

Hälsa och villkor

Kai Kens är erkänd som en av de hälsosammaste hundraserna som finns, och de har verkligen inga större hälsoproblem. Det finns några mycket mindre komplikationer som kan uppstå, så du bör vara uppmärksam på symtom på nedanstående problem. Även om den här rasen är mycket rejäl och frisk, måste du fortfarande boka regelbundna kontroller med din veterinär för att säkerställa att din hund förblir i toppform.

Mindre förhållanden

  • Patellar Luxation
  • Allergier
Allvarliga förhållanden
  • Ingen

Avdelare 3Man vs Kvinna

Manliga Kai Kens tenderar att vara lite större än honor i längd men är vanligtvis ungefär samma vikt. Utseendet och byggnaden på din Kai Ken beror mer på underkategorierna vi diskuterade tidigare än på kön. Hanar tenderar att vara lite mer misstroende mot främlingar, och de kan också vara mer envisa och egensinniga än kvinnor. Båda könen har mycket höga bytesdrifter, men du kanske upptäcker att en Kai Ken hane är lite mer insisterande på att fånga sitt byte.

Slutgiltiga tankar

Kai Ken är lika vacker och kunglig som den är sällsynt. De är mycket aktiva och friska hundar med en mycket lång livslängd, särskilt med tanke på att de är medelstora hundar.

Kai Kens är fantastiska husdjur och kommer att trivas med familjemedlemmar i alla åldrar. De är vanligtvis märkbart närmast en familjemedlem, och de kommer vanligtvis att behandla den personen med mer tillgivenhet. Men dessa hundar kommer att vara kärleksfulla och välkomnande mot alla bekanta ansikten.

De kan vara lite svåra att träna, eftersom de ofta visar dominans och envishet. Om du är villig att lägga tid och energi på träning och träning, kommer Kai Ken att förse dig med en massa kärlek, lojalitet och sällskap.


Utvald bildkredit: IMGP0163 av ginbi44 licensierad av CC 2.0

Innehåll