Kan hundar dricka Gatorade?

Välj Namnet På HusdjuretHundar kan ha Gatorade eftersom det inte innehåller något som är giftigt för dem . Men allt bör ges med måtta, speciellt när det gäller mänskliga avlat som inte var specifikt formulerade för hundar.Vi dricker sportdrycker som Gatorade på grund av de extra sockerarter och resurser som vi kan få ut av dem. Det rekommenderas att dricka sådana drycker direkt efter att du har svettats och förbrukat avsevärda mängder energi. De innehåller elektrolyter för att fylla på dem som din kropp förlorat genom att svettas. Det är därför många idrottare ses dricka Gatorade.

Men bara för att något är säkert för oss att konsumera och kanske till och med hälsosamt, betyder det inte att det är lämpligt för hundar. Gatorade kommer inte att skada din hund om den inte har allergier eller konsumerar den i stora mängder.

Med det sagt, vanligt vatten är allt din valp behöver för att hålla sig frisk, glad och återfuktad. Att introducera Gatorade kan anses vara överflödigt. Om du verkligen behöver ett ämne som fyller på deras system är det bättre att prata med din veterinär och köpa en formel designad för hundar.

Avdelare 1Är Gatorade hälsosamt för hundar?

Gatorade kan återupprätta hydrering hos hundar som har varit mycket aktiva eller nyligen upplevt problem med kräkningar eller diarré. Dock, det finns hälsosammare och säkrare ersättningar för dessa situationer .Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Fitz (@iam.fitz)

Om din valp har dessa problem, överväg att ta dem till veterinären istället för att ge dem Gatorade.

Gatorade har höga halter av både natrium och socker. Hundar behöver inte mycket av någondera i sin diet. För mycket Gatorade kan få en motsatt effekt i kampen för att återfukta ditt husdjur.

Hur och när du ska ge din hund Gatorade

Om du vill prova att ge din hund Gatorade för att lindra ett vätskeproblem, finns det metoder för att hålla den säkrare.

Inför det långsamt och försiktigt

Hundar som har kämpat med problem som uttorkar dem kan dra nytta av Gatorade. Det måste dock göras långsamt, och du bör övervaka din hund noggrant för att se till att den inte har en negativ reaktion på vätskan.

Ge din valp några klunkar åt gången. Det bästa sättet att introducera Gatorade är att späda den med vatten. Lägg båda ämnena i sin skål i en 50/50-blandning eller ett ännu mer utspätt förhållande. Fyll inte deras skål även om de behöver mer vätska. Att dricka för snabbt kan få magbesvär att må ännu värre.

Om du vill reglera mängden vätska som de tar in men du inte är i närheten för att göra det, försök att frysa blandningen av Gatorade och vatten. Lägg den i sin skål efteråt, och sedan kan de dricka den när den tinar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av FLAVAZ (@flavaz.official)

Gör det inte dagligen

Även om Gatorade kan hjälpa en sjuk hund att få tillbaka vätska i sitt system, betyder det inte att en stor mängd av det hjälper mer.

Måttlig mängden som de får och få godkännande från din veterinär innan du gör det till en vanlig del av deras diet. De ska inte få Gatorade eller relaterade sportdrycker varje dag. Det är bara fördelaktigt om de nyligen har upplevt en sjukdom angående deras matsmältningssystem.

Få din veterinärs åsikt

Det bästa sättet att säkerställa att ett ämne är säkert och/eller fördelaktigt för din hund är att få din veterinärs godkännande. Kontakta dem innan du tar chansen och ger din hund ett tidigare okänt ämne.

Alternativ till Gatorade

Gatorade har massor av alternativ som kan vara hälsosammare val för en uttorkad hund.

Risvatten

En hel del veterinärer rekommenderar att ge en hund som lider av diarré eller kräkningar risvatten . Om din hund bara uppvisar mild diarré, gör sedan risvatten med vitt ris. Detta ämne innehåller naturligt probiotiska kulturer och kan hjälpa till att balansera ut ett olyckligt mag-tarmkanalen.

För att göra risvatten, koka en kopp vitt ris med 4 koppar vatten. Låt det sjuda i 15 till 30 minuter och se till att vattnet får en krämig vit färg. Häll av vätskan och låt den svalna.

Vatten helt enkelt

För en hund som behöver hjälp att återfukta är det bästa du kan göra att ge dem mycket vatten. Detta gäller i alla fall som inte kräver din veterinärs uppmärksamhet. Om det gör det kan veterinären ordinera en vätska eller ett tillskott som hjälper dem.

valp dricksvatten

Bildkredit: Pixabay

Avdelare 3Sammanfattningsvis

Ja, hundar kan dricka Gatorade, även om de inte bör ha stora mängder. Vätskan innehåller för mycket socker och natrium för att vara särskilt hälsosam för en hund. Den ska spädas ner så att sockret inte blir så överdrivet.

Om din hund har upplevt hälsoproblem som orsakar uttorkning, kan du överväga att ge den en 50/50-blandning av vatten och Gatorade. Om symtomen är allvarliga eller långvariga, ta dem till veterinären istället för att ge dem Gatorade. I slutändan är vatten det enda som en hund behöver dricka.

Du kanske också gillar:


Utvald bildkredit: DJSinop, Shutterstock

Innehåll