Kaukasisk bergshund

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 22-34 tum
Vikt: 100-220 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Vit, brun, röd, svart
Lämplig för: Erfarna hundägare och tränare som har tillräckligt med utrymme för denna enorma ras
Temperament: Hård, lojal, modig, beskyddare, djärv, territoriell, intelligentEn massiv ras som väger uppemot 100 pounds, den kaukasiska bergshunden är lika hård som de kommer. Den föddes upp för att skydda boskap och liv från de farliga rovdjuren i bergsregionen i Kaukasus.

De har alltid varit brukshundar, och de är både hårt arbetande och intelligenta. Men de kan också vara ganska envisa och oberoende, egenskaper som förstärks av denna rass otroliga storlek. När en kaukasisk bergshund står på bakbenen är den i allmänhet längre än de flesta människor i närheten.

Den kaukasiska bergshunden är en av två huvudtyper av Kaukasiska bergsherdar, den större och hårdare av de två. De har långa rockar som hjälper till att hålla dem varma under de hårda vintrarna i Kaukasusbergen, så de är inte väl lämpade för varma klimat.Mer än de flesta andra raser är detta en hund som kommer att kräva konstant uppmärksamhet. Tänk inte ens på att försumma den här hunden på bakgården. Om det känns försummat, dittKaukasisk bergshundkan bli mycket aggressiv och destruktiv, vilket kan vara ganska farligt för en så kraftfull, stor hund.

På grund av sin enorma storlek och benägenhet att vara självständig är dessa hundar bäst för erfarna ägare och ännu bättre för erfarna tränare.

Avdelare 1

Kaukasiska bergshundvalpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Panos Pallas (@caucasian_shepherds_australia)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på kaukasiska bergshundsvalpar?

Den kaukasiska bergshunden är faktiskt en kaukasisk herde. Det är en ras som erkänns av AKC, så de är helt papper och stammar. Som sådana är de en ganska dyr hund att köpa, för att inte tala om det faktum att de är enorma och kräver mycket utrymme och mat.

Lyckligtvis finns det gott om välrenommerade uppfödare som fortsätter att skapa friska och glada kaukasiska bergshundar. Du borde inte ha svårt att hitta en källa, men förvänta dig att lägga ut en hel del för att ta hem den nya valpen.

Priset på dessa valpar börjar på 200 - $ 1 500 längst ner. Dessa är fortfarande välrenommerade uppfödare, men föräldrarna är inte av championshärstamning.

500 är en mycket vanlig prispunkt för en kaukasisk bergshund som kommer från beprövade blodslinjer.

Se till att göra din forskning om någon specifik uppfödare innan du köper din valp från dem. Se till att de har ett gott rykte och att de är kända för friska valpar. Ta sedan en titt på deras uppfödningsanläggning och se att den är ren och att valparna är väl omhändertagna.

Om du kan, ta en titt på föräldrarna till din valp. De kan berätta mycket om din egen valps framtid, till exempel hur den kan se ut, dess uppförande eller eventuella hälsoproblem som kan vara uppenbara.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om kaukasisk fjällhund

1.De går under många olika namn

Som vi har nämnt är den kaukasiska bergshunden en av två huvudtyper av kaukasiska herdar. Men de har mycket fler namn som de är kända under än bara de två! Du kanske hör denna ras som kallas den kaukasiska ovcharka, kaukasiska fårhund, kawkasky owtscharka, ryska björnhundar, baskhan pariy och mer. Men bli inte förvirrad, de är alla av samma ras!

två.De har varit kända för att slåss mot björnar och vargar

Kaukasiska bergshundar är extremt territoriella, vilket är en del av varför de så framgångsrikt användes för att vakta liv och boskap i Kaukasusbergen. Men de är också otroligt modiga och modiga, aldrig kända för att backa från ett slagsmål.

Faktum är att dessa otroliga hundar till och med varit kända för att bekämpa björnar! Mer vanligt har de varit kända för att ta ner vargar för att skydda sin flock eller familj. Hur som helst, det här är en hund som har kompetensen och storleken för att skydda dig och din familj, förutsatt att den är ordentligt tränad.

3.De kan göra bra terapihundar

Det kan vara förvånande att en ras som kan väga uppemot 200 pund och bekämpa en fullvuxen björn har en mild sida som gör dem bra som terapihundar - men det är sant. De har en kärleksfull sida av sig som är väldigt tillgiven och lugn, men det krävs mycket träning för att få den här naturen i framkant.

Kaukasisk bergshund

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos den kaukasiska bergshunden

Denna ras uppvisar ett brett spektrum av temperament, alla i samma hund. De är territoriella och aggressiva när de försvarar sin familj eller flock. Detta kan göra dem till en handfull när det kommer till träning och det är därför de rekommenderas endast för erfarna tränare.

Men bortom den aggressiva och skyddande sidan kan de också vara lugna, kärleksfulla hundar. Som alla hundar vill och behöver de mycket tillgivenhet från sin familj. När de väl tränats kan dessa hundar bli utmärkta följeslagare, arbetshundar, terapihundar och mer.

Är dessa hundar bra för familjer?

Även om den kaukasiska fjällhunden har en naturlig väktarinstinkt för att skydda familjen, är de vanligtvis inte det bästa valet för familjehundar. På grund av sin stora storlek kan de oavsiktligt vara en fara för barn. En hund på 200 pund kan lätt kasta över ett litet barn och orsaka allvarlig skada, även om det bara är en olycka.

Men det krävs mycket träning för att säkerställa att denna ras är lugn och säker för barn. Det kan göras och har gjorts framgångsrikt, men det kräver en erfaren och tålmodig hand med mycket tid på träning.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Eftersom de är så territoriella har kaukasiska bergshundar ofta svårt att komma överens med andra husdjur. Detta är särskilt sant med små husdjur som kommer att aktivera denna rass starka bytesdrift.

Men det betyder inte att de inte kan komma överens. Om den socialiseras ordentligt och tränas från en tidig ålder, kan även denna enorma ras lära sig att komma överens med de andra husdjuren i en familj.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Alessandra Conti (@alec1967)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en kaukasisk fjällhund:

Mat & Diet Krav

Det borde inte vara mycket av en överraskning att en hund som kan väga 200 pund eller mer kommer att äta en enorm mängd mat. Och du vill inte ge dem billig mat heller eftersom deras näringsbehov är så höga. De behöver de näringsämnen som tillhandahålls av en hundmat av hög kvalitet , så planerar att spendera en hel del på att hålla din kaukasiska bergshund matad.

Dessa hundar kan dock vara benägna att gå upp i vikt. Du måste övervaka mängden mat du ger för att säkerställa att din hunds vikt håller sig inom ett hälsosamt intervall. Och för att undvika svullnad, vill du bryta ner all den maten i många mindre måltider under dagen istället för att ge dem allt på en gång.

Övning

Även om detta är en mycket stor ras, behöver de inte riktigt så mycket motion som du kanske tror. På grund av deras enorma storlek tar det mycket energi bara för dem att röra sig! Att ta din kaukasiska fjällhund på en 30-minuters promenad varje dag med lite extra lektid borde vara tillräckligt.

Träning

Detta är en mycket intelligent ras, men de är också ganska envisa ibland. De kan vara mycket självständiga och kommer inte att tränas av en nybörjare. Det rekommenderas att endast de mest erfarna tränarna försöker träna en av dessa hundar.

När de väl har tränats kan de bli utmärkta följeslagare och lyssna på kommandon väl. Men träningen måste börja tidigt och fortsätta för hundens hela liv. Låt inte din kaukasiska fjällhund nå vuxen ålder utan ordentlig träning. Du kommer att ha en oregerlig hund som inte vill lyssna, och att få en hund på 200+ pund att lyssna när de inte vill är en övning i meningslöshet.

Kaukasisk bergshund på gräs

Bildkredit: mijoka, Pxhere

Grooming✂️

Denna ras har en tjock, lång dubbelpäls. Som sådana behöver de en hel del trimning . Om du inte borstar minst två till tre gånger i veckan kan det döda håret byggas upp och din hunds päls kan bli en tovig röra.

En gång om året kommer denna ras att fälla mycket kraftigt. Räkna med att ständigt svepa runt i hemmet för att undvika att stora högar med hår samlas överallt!

Hälsoförhållanden

Sammantaget är den kaukasiska bergshunden en robust ras som inte är utsatt för många hälsoproblem. Detta är något förvånande för en hund av denna storlek eftersom många stora raser är mottagliga för en mängd olika hälsoproblem. Nedan följer några åkommor att hålla utkik efter:

Höftdysplasi : Denna missbildning av höften kan förekomma hos vilken hund som helst, men den är vanligast hos stora raser. När toppen av benbenet inte passar ordentligt i höftskålen orsakar det skav, smärta och så småningom förlust av rörelse. Det finns inget botemedel, men med noggrann hantering kan du fortfarande hjälpa en hund med höftledsdysplasi att leva ett långt och mestadels bekvämt liv.

Grå starr : Även om det i allmänhet inte är en stor sak, kan grå starr leda till blindhet om den inte kontrolleras. Du kan se en grå starr på grumligheten som bildas i en hunds öga. Om du ser detta, ta din hund till veterinären och få problemet åtgärdat.

Mindre förhållanden
  • Grå starr
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Även om det mestadels liknar temperamentet, är den fysiska skillnaden mellan hanar och honor av denna ras ganska märkbar. Honor tenderar att toppa ut runt 180 pounds och 28 inches i höjd. Hanar, å andra sidan, väger ofta över 200 pund, ibland så tunga som 220. De är också längre, vanligtvis mellan 27 och 30 tum.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Det finns en viss lockelse till massiva hundraser som den kaukasiska bergshunden. Utan tvekan kan de vara ganska skrämmande på grund av sin imponerande storlek. Men denna ras kan också vara självständig och aggressiv om den inte tränas ordentligt.

Om du funderar på att äga en av dessa fantastiska hundar, gör din forskning. Se till att du är förberedd på allt som är inblandat. Det rekommenderas inte att förstagångshundägare börjar med en kaukasisk fjällhund. De är för svåra att träna utan erfarenhet, och resultaten kan vara farliga om de inte görs på rätt sätt.

Ändå, med rätt träning och engagemang, kan denna ras bli en utmärkt följeslagare, brukshund eller väktare.


Utvald bild: Jagodka, Shutterstock

Innehåll