Cavanese (Cavalier King Charles Spaniel & Havanese Mix)

Välj Namnet På HusdjuretCavaneseHöjd: 8-13 tum
Vikt: 7-15 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Brun, fawn, svart, vit, pied
Lämplig för: Aktiva barnfamiljer som söker en söt, lättsam hund
Temperament: Lojal lätt att träna, tillgiven, lekfullCavanese är en vänlig, glad valp som kommer att smälta ditt hjärta eftersom han är så söt. Denna sötnos är en korsning mellan det bedårandeCavalier King Charles Spanieloch de gladaHavanais. Han lyckas beundransvärt med sitt syfte som en mild sällskapshund. Hans personlighet gör honom till ett idealiskt husdjur. Det hjälper också att Cavanese är intelligent och lätt att träna.Cavanese är en lojal valp och tillgiven med nästan alla han möter. Även om han inte är den bästa vakthunden, är han underhållande, även med sin enstaka stygga strimma. Kanske är det på grund av hans historia som ett husdjur av adeln som förklarar det senare. Både Cavalier King Charles Spaniel och havanaisen växte upp i lyxens knä - bokstavligen!

Avdelare 1Cavanese valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Inigo, Typo & Ruthie Girl (@theboysandruth)

Det väsentliga att förstå om Cavanese är att han älskar människor och behöver deras uppmärksamhet. I gengäld har du ett lojalt husdjur. Det betyder också att han är benägen att separera ångest om han inte får tillräckligt med kärlek. Men han gör det så enkelt med sin lekfulla och vänliga natur. Cavanese är aktiv men mer lättsam än andra raser som är mer intensiva. Han är bara nöjd med företaget.

Båda föräldraraserna är anpassningsbara. Cavaneserna kommer därför att klara sig bra antingen i staden eller på landet. Havanaisen i honom kommer att tolerera varmt väder ganska bra, medan Cavalier är okej med milt kallt väder. De är smarta husdjur som är ett utmärkt val för den första hundägaren. Sammantaget är Cavanese en utåtriktad hund som är ivrig att behaga.

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Cavanese valpar?

Både Cavalier och Havanese är några av de mest populära raserna med American Kennel Club (AKC). Det betyder två saker för den blivande köparen. För det första kommer du att få mycket konkurrens från andra blivande husdjursägare. För det andra kommer efterfrågan att driva upp priset. Därför kan du förvänta dig att betala 000 eller mer för en valp.

Båda föräldraraserna har en högre benägenhet för vissa genetiska störningar. Vi uppmanar dig starkt att endast köpa från en välrenommerad uppfödare som har investerat i de rekommenderade hälsoundersökningarna. Det kommer naturligtvis att påverka hur mycket du betalar för ditt husdjur. Vi tycker att det är ett litet pris, med tanke på alternativet.

Cavanese - Cavalier King Charles Spaniel och Havanese hundblandning

Föräldrarna till kavaneserna. Vänster: Cavalier King Charles Spaniel, Höger: Havanese

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Cavanese

1. Alla havanaiser i världen kan spåra sin historia till 11 hundar

Havanaisen har en historia som går tillbaka till dagar av Christopher Columbus och Spaniens regeringstid över Kuba. Tidiga nybyggare tog med sig valparna till koloniala Kuba, där de så småningom blev den nationella hunden. Den kubanska revolutionen på 1950-talet förändrade allt. De som flydde landet lyckades få 11 havaneser ur vägen. Resten, som de säger, är historia.

2. Cavalier King Charles Spaniel har varit modellen för flera kända artister

Flera målare från förr förtrollades av den charmiga kavaljeren. Ett av de första verken var William Secords bok Hund målning , med ett verk av Antonio Pisano 1440. Andra konstnärer tog upp sina penslar för att hedra denna förtjusande hund, inklusive Gainsborough, Van Dyck och till och med Rembrandt.

3. Cavanesernas föräldraraser har stor stjärnkraft

Så söt som Cavalier King Charles Spaniel och Havanese är, det är lätt att förstå hur så många människor har blivit kära i dem. Kavaljeren räknar kung Charles I, drottning Victoria, Mickey Rooney och Frank Sinatra till sina beundrare. Havanaisen har en trogen följare med sådana som Charles Dickens, Queen Victoria, Joan Rivers och Ernest Hemingway.

kavanesiska

Kredit: Russell Altieri, Shutterstop

Kavanesernas temperament och intelligens

Cavanese är en älskvärd hund. En blick kommer att berätta varför. Båda föräldraraserna är intelligenta hundar i sin egen rätt. Det gör denna hybrid lika lätt att träna. Han är en känslig hund som inte kommer att svara bra på hårda ord om han beter sig illa. Det är dock viktigt att ta ledningen i träningen för att stävja några av de dåliga vanorna som är förknippade med dem, inklusiveskällande.

Är dessa hundar bra för familjer?

Cavanese är ett utmärkt val för familjer med barn i alla åldrar. Han kommer att älska alla. Han är ett barnvänligt husdjur. Vi föreslår att du påminner yngre barn om att vara försiktiga med honom. Det hjälper nog inte att han ser så mycket ut som ett gosedjur att gosa på. Cavanese är också främlingsvänlig. Tidig socialisering kan se till att han behåller denna charmiga egenskap.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Cavanese är i allmänhet hundvänlig också. Han blir lätt vän med de andra hundarna i grannskapet, särskilt om han blir bekant med andra tidigt i livet. Han är dock måttligt territoriell, vilket inte är förvånande, med tanke på bakgrunden hos båda föräldraraserna. Havanasen i honom har en starkare bytesdrift. Han kan ge familjekatten svårt, ibland.

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Cavanese:

Det är alltid smart att veta vad du ger dig in på när du köper ett husdjur till både din familj och valpen. Det finns några grundläggande fakta som du bör känna till i förväg som gäller för alla små raser. Uppgifterna vilar på de två föräldrarnas personligheter. Du kommer sannolikt att upptäcka att den ena är mer dominant än den andra, vilket visar ett större inflytande på Cavanese temperament.

Mat & Diet Krav 🦴

Att mata en liten hund innebär att noggrant uppmärksamma hans aptit. Dessa husdjur är mottagliga för hypoglykemi eller lågt blodsocker om de förbrukar sina energidepåer för snabbt. Det bästa sättet att hantera detta tillstånd är med små, åtskilda måltider. Vi rekommenderar tre matningar för valpar och två för vuxna. Du kommer att finna det lättare att hålla reda på hans dagliga intag om du håller dig till ett vanligt schema.

Vi rekommenderar också att du behåller godsakerna bara för träning. Vi förstår. Cavanese är så bedårande att vem som helst skulle vilja göra honom lycklig. Som vi nämnde är föräldraraserna benägna att gå upp i vikt. Vi tror att det är mer för att han är så söt än någon fysisk anledning.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Penelope (@penelopegurl)

Övning

Både Cavalier och Havanese tenderar att gå upp i vikt. Det betyder att du måste se till att han får mycket motion och speltid för att hålla det i schack. Lyckligtvis är Cavanese alltid redo för en omgång fångst, vilket kommer att göra denna uppgift så mycket enklare för dig. Han har också energin att matcha och hänga med i aktiviteten.

Träning

Positiv förstärkning medgodsakerär den bästa träningsmetoden. Han kommer att svara bra på din entusiastiska uppmuntran. Cavanese har en måttlig tendens att nappa som du måste kontrollera tidigt på grund av hans vassa valptänder. Se till att han inte får för många belöningar för att undvika ohälsosam viktökning.

Cavanese

Kredit: Finish LL Photography, Shutterstock

Grooming ✂️

Den goda nyheten är att båda föräldraraserna fälls bara ibland. Havanaisen har en tätare päls att man måste borsta några gånger i veckan för att undvika mattor. Du kan överväga att klippa en valp om pälsen är lång. Cavaliersidan av Cavanese kommer att behöva en och annan trimning för sina öron och fötter. Ljusa hundar utvecklar ofta tårfläckar som du bör rengöra.

Hälsa och villkor

Låt inte listan över hälsoproblem hindra dig från att skaffa en Cavanese. Många av dem är samma som du skulle se med vilken liten ras som helst. Kom ihåg att du kan få screening för dem, vilket kan ge dig en viss försäkran om hur pass passform ditt husdjur är och potentialen för framtida problem. Ansedda uppfödare deltar i programmet Canine Health Information Center (CHIC) till förmån för hundarna.

Mindre förhållanden

  • Separations ångest
  • Dövhet
  • Ögoninfektioner
Allvarliga förhållanden
  • Syringomyeli
  • Hjärtsjukdomar
  • Höftdysplasi
  • Luxating patella
  • Legg-Calve-Perthes sjukdom

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Du kommer att ha ett tillgiven husdjur oavsett vilket kön Cavanese du får. Båda är lika lojala och vänliga sällskapsdjur. Det beror på om du vill föda upp din valp och kostnaden för att få dem ändrade. Om du inte vill ha en kull valpar, föreslår vi att du kastrerar eller kastrerar din Cavanese.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Det finns så mycket att älska med Cavanese. Han har rätt storlek. Hybriden tar med sig det bästa av sina föräldraraser i en bedårande valp som är lojal och tillgiven. Han är bra med barnen och andra människor. Även om det finns vissa hälsoproblem, kommer regelbunden veterinärvård att hjälpa dig att hantera dem. Det väsentliga att förstå är detden här hunden vill ha uppmärksamhet. Om du kan ge det, kommer du att ha ett fantastiskt husdjur.


Utvald bild: michaelheim, Shutterstock

Innehåll