labrador retriever

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 21,5-24,5 tum
Vikt: 55-80 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Svart, kräm, brun
Lämplig för: Vattenhämtning, jakt, familjer, sällskap
Temperament: Fogdig, kärleksfull, aktiv, tålmodigLabrador Retriever är en kärleksfull hund som har vunnit enorm popularitet över hela världen, särskilt i USA. De är registrerade hos AKC och är rankade som nummer ett för sitt otroliga rykte.

Ursprunget till Labrador Retriever går tillbaka till 1800-talet. De kallades från början för St. Johns vattenhund. De är infödda i de isiga regionerna i Newfoundland, och det var också här de fick sitt namn. Det var inte förrän långt senare som de döptes till Labrador Retriever, som de flesta känner till dem som idag.

De har en stor variation av användningsområden i den moderna världen, eftersom de är en utmärkt sällskapshund. Denna ras används också ofta som en terapihund på grund av deras konsekvent glada natur. De kan tränas som ledarhundar för blinda, även om de kan vara svårare att träna än vissa andra hundar som används i samma egenskap.Avdelare 1

Labrador retrievervalpar – innan du köper...

Svart labradorvalp

Bildkredit: Pixabay

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på labrador retrievervalpar?

Eftersom labrador retrievers är den mest populära rasen i Amerika är många uppfödare registrerade hos AKC men det finns ännu fler som inte är det. För närvarande har de 1 720 listade och räknas. Deras pris kan variera från 000 till 500 om du hittar en valp med en utmärkt härstamning från en ansedd uppfödare.

Eftersom labrador retriever är en så utbredd hund är det högst troligt att du kan hitta dem i ditt lokala djurhem. Även om deras härstamning inte är säker, kommer de för alltid att älska och uppskatta dig för det hem du tillhandahåller. De tenderar också att vara mycket billigare från ett härbärge.

Att bestämma sig för att gå med en uppfödare är inte ett fel val. Du vill dock se till att din investering inte finansierar en potentiell valpfabrik. Varje uppfödare bör vara villig att visa dig området där de föder upp och föder upp sina hundar. De bör också vara beredda att få valpen kontrollerad med en veterinär och visa dig eventuella tidigare veterinärjournaler från sina föräldrar.

Observera att om du har en specifik färg i åtanke för din nya valp, kan varje kull ha valpar i alla tre färgerna, oavsett föräldrarnas färger.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om labrador retrievers

1.Jarlen av Malmesbury kunde ha döpt dem till Labrador Retrievers.

Det finns inte mycket rapporterat om den ursprungliga utvecklingen av denna ras. Vi har en god uppfattning om att det inträffade tidigt på 1700-talet. De är en blandning av Flat-Coated Retriever och Greater Newfoundland, men främst Lesser Newfoundland, allmänt känd som St. John's Dog. Det är deras gener som Labrador Retriever får de flesta egenskaper som förknippas med dem idag.

De blev den traditionella vattenhunden för Newfoundlandarna. De var kända som alla fiskares vän och gjorde en utmärkt duck retriever. Det var inte förrän på 1800-talet som hundarna började få erkännande utanför Newfoundland. De upptäcktes av de besökande engelsmännen. Adelsmännen förklarade att de var fina exemplar och måste ta tillbaka några till sig själva.

Labrador retrievers, som före denna tid var kända som St. Johns vattenhundar för att hedra sina nära förfäder, började bli en sorts vara som såldes till engelsmännen på andra sidan dammen. Det är teoretiskt att det var earlen av Malmesbury som från början beskrev hunden som labrador retriever.

Monikern berömmer deras hämtningsförmåga och beskriver regionen för deras utveckling. Namnet kan dock vara lite missvisande, eftersom det inte är Labrador provinsen som det syftar på, utan snarare området Newfoundland omgivet av Labradorhavet.

två.Kanadensiska skattelagar gjorde nästan Lab till en utdöd ras.

Det är ganska tur att engelsmännen hade en sådan fascination för rasen, annars kanske hundarna inte finns längre. Deras export började på 1920-talet och fortsatte i nästan 60 år. Det fanns kennlar och klubbar bildades för dem nästan omedelbart i både England och Skottland. Hundarna blev en av de vanligaste jakthundarna i Storbritannien.

Sedan började Kanada införa stränga skattelagar, och England ställde upp karantänkrav på de djur som importerades till landet. Försäljningen av hundarna mellan de två länderna fick ett abrupt stopp. Kanada antog sina lagar för att driva på för uppfödning av får.

Hundägandet i hela landet var kraftigt begränsat. Den som ville äga en hund fick betala rejäla skatter och fick bara äga en hund per hushåll. Att äga en hona kostade ännu mer i skatt, så honor blev ofta avlivade från kullar med nya valpar.

Rasens rena blodlinjer ansträngde sig och decimerades så småningom under de följande decennierna. Men familjen Malmesbury och de gamla kennlarna arbetade hårt för att upprätthålla rasens kraft på andra sidan havet. Linjerna här förblev friska och är den enda anledningen till att amerikaner kan njuta av ett så fint exemplar till denna dag.

3.Labrador retrievers användes först som vattenhundar.

Labrador retrievers var först husdjuret för fiskare och jägare av sjöfåglar. Detta kall ledde till att egenskaper som en vattentålig dubbelrock behölls. Även om det ligger nära deras kropp, räcker det för att hålla dem isolerade mot de nordliga ländernas kyliga vatten.

De har också simfötter. Det gör dem lika snabba i vattnet som de är på land. Fiskare skulle använda dessa egenskaper för att träna dem att dra in sina nät eller dra rep mellan båtar eller bryggor. De skulle också hämta eventuell förlorad fisk.

svart labrador retriever

Bildkredit: Pixabay

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Labrador Retriever

Labrador retrievers är älskvärda djur. Varför skulle de annars vara nummer ett i Amerika? De har en mild personlighet som är tålmodig och snäll. De kommer överens med alla de möter, alltid redo att skaffa en ny vän. Denna egenskap gör dem värdelösa som vakthund, även om de är så bra på många andra saker.

De brukar inte skälla mycket men gör det om de blir ensamma. De kan vara ganska busiga varelser, speciellt om de känner att de inte får tillräckligt med uppmärksamhet. De gillar att vara aktiva och ute. De är ganska intelligenta. Kombinera detta med deras förmåga att ta reda på deras familjs olika sinnesstämningar, och de kommer att vara en riktigt fredsmäklare och människors tillfredsställelse.

  Relaterad läsning: Labrador tillväxt- och viktdiagram (uppdaterad 2020)

Är dessa hundar bra för familjer?

Dessa hundar passar familjelivet ner till en tee. De älskar alla sina familjemedlemmar. De är kända för sitt tålamod med att peta och peta av små barn. Ändå, ge dem mycket uppmärksamhet när det kommer till deras interaktioner eftersom varje hund har en gränslinje. Lär både hunden och dina barn hur man agerar med varandra på ett lämpligt sätt.

  Relaterad läsning: Husky vs. Labrador: Vilken hund ska du välja?

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Labs tenderar inte att uppvisa territoriellt beteende. De uppskattar tiden med andra djur nästan lika mycket som andra människor. Varje hund är dock olika, så att öva tidiga socialiseringsmetoder skadar inte.

Labs har en viss mängd bytesdrift infödd i dem. De behöver extra vaksamhet när de är runt mindre djur som katter, kaniner och gnagare. De har dock anpassat sig förvånansvärt bra i dessa interaktioner. De reagerar i allmänhet med mer nyfikenhet än aggression.

labrador retriever

Bildkredit: Chiemsee2016, Pixabay

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en labrador retriever

Mat & Diet Krav

Även med deras behov av nästan konstant aktivitet, kräver Labs inte mycket mat för att hålla dem igång. Det är hälsosamt för dem att konsumera mellan 2 och 3 koppar mat varje dag. Det kommer att variera från hund till hund och under hela livet.

Fetma är typiskt för denna ras.Labs kan inte självregleraderas kost och ska aldrig matas fritt . Det är viktigt att hålla ett öga på sin vikt för att öka sin livslängd och minska sannolikheten för att ha artrit och diabetes. Denna vaksamhet är särskilt viktig i valplivet.

Adult Labs ska matas med storras hundmat . Hitta ett hundfoder formulerat för att stödja benstrukturen hos den stora hundrasen eftersom Labs kämpar med detta mycket mer än andra raser.

Träning

Precis som med vissa liknande raser behöver labrador retrievers inte bara fysisk träning men också mentalt . Kombinera de två, så blir det ännu bättre för er båda.

De behöver minst 45 minuters konsekvent aktivitet under dagen. Denna övning kan vara en olika aktiviteter , allt från att gå på långa promenader, springa eller besöka hundparken. Eftersom de är Retriever i hjärtat, är att spela apport ofta ett av deras absoluta favoritspel. De gillar också att simma och slits ut snabbare än i vissa andra sporter.

Om du föredrar att gå eller springa med din hund, sikta på att nå ett milmål på minst 15 miles varje vecka. Deras energi och uthållighet är det som gör dem till en utmärkt hund för både idrottare och tränare.

Du kan integrera träningspass i deras dagliga övningar för att hålla dem mentalt aktiva. Testa agilityträning med dem och öva på speciella trick.

labrador retriever utbildning

Bildkredit: Pixabay

Träning

Labrador retriever är mycket intelligenta hundar. De är också alltid redo att behaga. Det gör dem till en hund som är lätt att träna så länge du är konsekvent med karaktären på dina kommandon.

Tänk på med Labs att de är mycket matmotiverade. Godis bör dock aldrig utgöra mer än 10 % av en hunds diet, och endast om de är mycket aktiva. Men att spara dem för användning under era träningspass tillsammans gör dem extra mottagliga.

Dessa behöver inte heller vara den enda formen av belöning. Positiv förstärkning och extra klappar kan vara lika tillfredsställande för dem efter ett väl utfört jobb. De trivs med att veta att de har gjort rätt.

Att träna ditt labb från de tidiga stadierna av valptiden gör det mycket lättare för dem att växa till vuxna. Börja tidigt för att vänja dem vid din stil och vad du förväntar dig av dem.

Grooming ✂️

Denna ras anses vara en hund med lågt underhåll när det kommer till deras skötselbehov. De har kort päls som inte trasslar in sig . Även om de har en dubbel päls, upplever de inte en period av att blåsa pälsen som andra hundar gör. De behöver dock fler bad än vissa hundar gör, eftersom de kan generera den där typiska hunddoften.

Bada dem en gång i månaden till två månader s. Att göra det till ett spel hjälper dem att se fram emot det mer än att kämpa mot det. De tenderar att älskar vatten och uppskattar den extra uppmärksamhet du ger dem under badtiden.

Labs har hängande öron, så se till att kontrollera och rengöra dem varje vecka. Om smuts tillåts samlas inuti kan de ofta drabbas av svåra öroninfektioner. För inte in något i örat för djupt, fokusera bara på ytterörat.

Labs behöver god tandhygien e underhålls, särskilt när de åldras. Borsta tänderna dagligen för att hänga med, men minst två gånger i veckan. Om Labs får tillräckliga mängder motion, borde de inte behöva klippa sina naglar. Håll koll på dem annars.

Hälsa och villkor

Labs är inte en hälsosam ras, mestadels på grund av deras popularitet. De lider av en rad genetiska tillstånd orsakade av för mycket inavel eller olämplig uppfödning av ohälsosamma hundar.

Innan du adopterar en av dessa hundar, kontrollera med deras uppfödare för att kontrollera deras hälsa och deras föräldrars hälsa. Efteråt, upprätthåll minst årliga veterinärkontroller för att fånga upp eventuella problem så tidigt som möjligt.

Mindre förhållanden

 • Grå starr
 • Extern öroninflammation
 • Progressiv retinal atrofi (PRA)
Allvarliga förhållanden
 • Armbågsdysplasi
 • Epilepsi
 • Höftdysplasi
 • Magtorsion
 • Osteochondritis dissecans

Avdelare 5

Man vs. Kvinna

Hanar och honor tenderar båda att ha liknande personlighetsegenskaper hos denna ras. Ibland är honorna blygare än sina manliga motsvarigheter.

Fysiskt kan män vara en tum högre än honor. Hanar väger mellan 65 till 80 pund, medan honor rör sig mot den lättare sidan vid 55 till 70 pund.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

The Lab är Amerikas älskling av en anledning. Oavsett vilken typ av familj du har eller livssituation du befinner dig i, är dessa hundar anpassningsbara och kärleksfulla. De vill vara runt sin familj så mycket som möjligt. Involvera dem i många olika aktiviteter och ge dem tid för att få en varaktig relation med ditt labb.

 • Lär dig mer om intressanta raser som ocksåbörja med L – här!

Utvald bildkredit: Parilov, Shutterstock

Innehåll