Mauzer (dvärgschnauzer & maltesisk mix)

Mauzer hundrasHöjd: 8-14 tum
Vikt: 7-20 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Silver, Grå, Svart
Lämplig för: Familjer med äldre barn, seniorer eller ensamstående, i lägenhet eller hus
Temperament: Lojal & kärleksfull, smart, envis, vänlig, energisk, skyddande

Mauzer är en hybrid av Dvärgschnauzer och maltesiska raser. Dvärgschnauzern är i terriergruppen och malteserna faller i leksaksgruppen som smälter in i den lilla, bedårande Mauzern.

De är små men fungerar som hårda beskyddare mot inkräktare eller någon som de uppfattar som ett hot men är en lojal och tillgiven del av familjen. Mauzern är en intelligent och aktiv hund som kräver daglig motion och därför behöver både fysisk och mental stimulans för att inte bli uttråkad.

Mauzer kan ha en mängd olika utseende beroende på vilken förälder de söker efter. Deras päls kan vara lång och slät eller trådig och kort och kommer att vara i en mängd olika färger men främst svart, grått och silver. Deras näsor är svarta och håret i ansiktet är vanligtvis lite längre. De kommer alltid att vara små med i genomsnitt cirka 15 pund.Avdelare 1

vissla för att hindra hundar från att skälla

Mauzer valpar – innan du köper...

Mauzer valpar

Bild: Epic Adventures, Shutterstock

Mauzer är en mycket energisk hund som behöver promenader och mycket lek. Även om de är mycket intelligenta, har de en envis streak, vilket kommer att göra träningen mer av en utmaning.

De är en frisk hybrid överlag, som de flesta hundar som inte är renrasiga, och har en lång livslängd på upp till 15 år.

Även om de är vänliga hundar och kommer överens med människor och andra djur, tenderar de också att nappa och skälla när de är avundsjuka på andra som får mer uppmärksamhet.

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Mauzer-valpar?

Prisintervallet för en Mauzer-valp kan vara allt från 0 till 0. Detta är dock en uppskattning eftersom det för närvarande var få eller inga Mauzer-valpar annonserade till försäljning. Priset kommer att bero på om du köper din valp från en uppfödare eller om du hittar den genom en räddning.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Mauzer

1. Mauzer kan vara en kräsen.

De kan bli uttråkade om de får samma mat för länge, så att byta upp den ibland hjälper till att förhindra att detta inträffar.

2. Mauzern binder sig vanligtvis till en person.

Dessa hundar tenderar att bilda ett band med en enda person inom familjen. Men de är fortfarande tillgivna och bekväma med hela familjen.

3. På grund av sin storlek behöver Mauzer inte mycket utrymme.

Mauzer kommer att klara sig lika bra i ett hus med en trädgård som en lägenhet. De vill inte lämnas ensamma under långa perioder, som de flesta hundar.

pit beagle mix valpar till salu
Mauzer hundras

Föräldrarna till Mauzer | Vänster: Dvärgschnauzer, Höger: Malteser

Avdelare 2

Mauzers temperament och intelligens

Mauzer är mycket smarta och lojala hundar som är fantastiska husdjur för människor i alla åldrar. De är glada, lekfulla och kärleksfulla hundar som kommer att vara ett roligt tillskott till ditt hushåll.

Är dessa hundar bra för familjer?

Mauzer är en utmärkt familjehund men skulle klara sig bäst med äldre barn på grund av deras tendens att nappa. Om det finns små barn i hushållet bör de läras det bästa sättet att hantera hunden och hur man klappar och leker försiktigt med dem. Mauzer klarar sig lika bra med familjer som med ensamstående och seniorer.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Medan Mauzer kommer överens med husdjur behöver de ordentlig träning och umgänge när de är valpar. Deras tendens att nappa kommer att uppstå när de känner att din uppmärksamhet riktas mot andra husdjur, så detta måste tas i beaktande.

Mauzer hundtunga ut

Bild: Mark och Anna Photography, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Mauzer:

Mat & Diet Krav 🦴

Som tidigare nämnts kan Mauzer vara en lite petig ätare så att rotera fodermärkena ibland för din hund bör hjälpa till att förhindra detta. Du bör ge din Mauzer en diet avsedd för små hundar .

Ungefär 1 kopp högkvalitativt småbitar per dag antingen en gång om dagen eller ½ kopp två gånger om dagen är vanligtvis den lämpliga mängden för denna hund. Som med alla husdjur, håll ett öga på vikten och rådfråga din veterinär om du har några farhågor om din hunds hälsa.

Övning

Dessa högenergihundar behöver antingen en lång promenad eller flera kortare promenader varje dag. Tid som spenderas med att umgås i hundparker samt tillhandahålla fysisk träning och lek kommer att hålla dem mentalt stimulerade och förhindra tristess från att sätta in. Negativa beteenden kan uppstå om du lämnar din hund ensam för länge eller om du inte låter den brinna ut deras energi.

vilken är den bästa anka jakthunden

Träning

Medan Mauzer är väldigt intelligent, gör deras tendens att nappa förutom sin envisa strimma träningen mer av en utmaning. Ju tidigare du börjar träna din valp och socialisera dem, desto mindre kommer du att se negativt beteende.

Träningen ska alltid vara konsekvent och fast, men med mycket beröm och belöningar för att få bästa möjliga resultat för din valp.

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av Ziggy (@zerotoziggy)

Grooming ✂️

Skötseln beror på vilken typ av päls din Mauzer ärver från sina föräldrar. Mauzern bör åtminstone borstas två gånger i veckan, men det är upp till ditt eget gottfinnande beroende på om din hunds päls är lång eller kort.

De naturliga oljorna från din hunds hud håller pälsen frisk så bada bara din hund när det är absolut nödvändigt. Välj ditt hundschampo speciellt framtaget för hundar med känslig hud eftersom Mauzer är benägen att få torr hud.

Håret ska trimmas från Mauzers ansikte, och eftersom Mauzer har korta, floppiga öron bör du regelbundet rengör öronen . Trimma din hunds spikar regelbundet är en nödvändig del av de allmänna skötselvanorna för din hund som den är borsta din hunds tänder.

Hälsa och villkor

Mindre villkor:

Dvärgschnauzern är benägen att medfödda ögonfel , hudåkommor och allergier och malteserna kan uppleva ögonfransstörningar , onormalt ögonlock , Hypotyreos , och lågt blodsocker .

hill's science diet vs blue buffalo

Det är alltid möjligt men inte troligt att Mauzer kommer att ärva dessa hälsoproblem. Veterinären kommer att undersöka din hunds ögon, knän och sköldkörtel för att säkerställa att den är vid god hälsa.

Allvarliga förhållanden:

Att titta på föräldrarna till Mauzer kommer att ge dig en bättre förståelse för eventuella hälsoproblem för din hund som vuxen. De Dvärgschnauzer kan vara mottaglig för kalciumavlagringar i urinvägarna , retinal degeneration , V på Willebrand s sjukdom och mycobacterium avium infektion . De maltesiska kan vara benägna att knäskålsluxation , dövhet , shakers syndrom , och vatten på hjärnan samt tandproblem.

Som en hybridhund är det mycket mindre sannolikt att Mauzer än sina föräldrar lider av dessa tillstånd. Din veterinär kan utföra en mängd olika tester (DNA, urinanalys och blod) för att hjälpa till att utesluta möjligheten att din hund ärver något av dessa tillstånd.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Hanar och honhundar tenderar att skilja sig åt i storlek och vikt. Mauzerhanen kan vara 10 – 14 tum lång och väga 10 – 20 pund medan mauzerhonan kan vara 8 – 12 tum lång och väga 7 – 20 pund.

De biologiska skillnaderna är de mest uppenbara. Du kanske vill använda din han- eller honhund i avelssyfte, eller så kanske du föredrar att kastrera eller kastrera din hund. Kastrering är en mer komplex operation för din honhund än kastrering är för hanhunden och är därför dyrare och har en längre återhämtningstid. Efter operationen tenderar både han- och honhundar att vara mindre aggressiva och är lugnare.

Det finns också tanken att honhundar i allmänhet är mer tillgivna och är mindre aggressiva än hanar. Det finns ett antal debatter om detta ämne .

Förutom de fysiska och biologiska skillnaderna mellan han- och honhundar, kommer den primära bestämningsfaktorn för din hunds personlighet att komma från träning och hur väl de socialiserades som valpar.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Mauzer är en energisk, glad, lojal beskyddare av hushållet och deras bedårande och tillgivna natur kommer att vinna över dig. De görutmärkta vakthundar, och om du är en singel person kommer din Mauzer att knyta an till dig och ge dig en fantastisk följeslagare för livet.

bra hundar för studenter i lägenheter

Att hitta en av dessa valpar kan visa sig vara utmanande så sök upp uppfödare av maltesern och dvärgschnauzern som kan peka dig i rätt riktning. Kontakträddningssällskap, prata med nationella och lokala hundklubbar ochgå på hundutställningar. Slutligen kan du söka hjälp online och i sociala medier eftersom spridning av ordet kan hitta dig den svårfångade Mauzer. Ju mer du pratar med människor, desto närmare kommer du att hitta denna lilla, smarta och söta hund.


Utvald bild: Nicholas Floyd, Shutterstock

Innehåll