Miniatyr Bulldog (engelsk bulldog & mops mix)Höjd: 10-14 tum
Vikt: 25-40 pund
Livslängd: 8 – 10 år
Färger: Vit, fawn, röd, pibald, brindle
Lämplig för: Lägenheter, familjer, sällskap
Temperament: Avslappnad, smart, social, envis

Miniatyrbulldoggen (även kallad Bullpug) är en blandras, skapad genom att blanda Engelsk bulldogg medMops. Den har en liten men muskulös kropp och ett stort huvud. Deras ansikten har hudveck och den har en lockig svans. Deras päls kan antingen vara kort och silkeslen eller kort och sträv, beroende på vilken förälder den tar efter.

Miniatyrbulldoggen är energisk som valp men slappnar av och blir lat som vuxen. De är intelligenta och gillar ofta att orsaka bus. De tenderar också att följa dig runt från rum till rum för att hela tiden stanna precis vid dina fötter.

avdelare 10Miniatyrbulldogghundvalpar – vad du ska veta innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @hulktheminiEnergi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Hur mycket kostar miniatyrbulldogvalpar?

Miniature Bulldog kostar vanligtvis mellan 0 och 00, och flera faktorer avgör den slutliga kostnaden, inklusive kvaliteten på uppfödaren och föräldrarna. En bra uppfödare kan hjälpa till att minska risken för att ditt husdjur kommer att drabbas av en genetisk sjukdom senare i livet. Uppfödaren kan också köra dyra tester för att säkerställa att den selektiva aveln var framgångsrik. Föräldrarnas ursprungliga pris kan också höja eller sänka kostnaden liksom storleken på kullen.

Ytterligare kostnader kan inkludera mat, godsaker, leksaker, skott, medicin för loppor och fästingar och regelbundna kontroller, för att nämna några.

Avdelare 83 föga kända fakta om miniatyrbulldoggen

1.Bullpugs har en historia i Vita huset.

Två separata presidenter, Calvin Coolidge och Warren G. Harding hade Bulldog-föräldern i Whitehouse

två.Bulldoggar var nästan utrotade.

Bulldog-föräldern dog nästan ut efter att kampsporten Bullbaiting förbjöds

3.Mopsar är gamla kungligheter.

Du kan spåra Mops föräldrar tillbaka till det antika Kina där den tjänade många härskare.

föräldrar till miniatyr bulldog

Föräldraraser av Bullpug | Vänster: Bulldog, Höger: Mops

Avdelare 3

Temperament & Intelligens av Miniature Bulldog

Miniatyrbulldoggen kan ha en busig sida ungefär som sin Bulldog-förälder. De är dock oftast ganska glada och nöjda med att ligga i soffan med en familjemedlem och titta på tv. De skäller vanligtvis inte, och när de gör det är det ofta ett tecken på att de är uttråkade eller vill ha uppmärksamhet. De är väldigt kärleksfulla och sätter ofta på sig komedierutiner för att underhålla sin mästare.

Är dessa hundar bra för familjer?

Miniatyrbulldoggen är bra för familjer av alla storlekar, och de älskar särskilt att leka med barn och clowna runt för att få dem att skratta. De skäller sällan så att de inte väcker dig varje natt och de kräver inte överdrivet mycket träning, så de är också bra för små stadslägenheter.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Miniatyrbulldoggen kommer bra överens med andra djur, och tidig socialisering, när de är unga, kommer att bidra till att du minimerar långa introduktioner och att lära känna varandra. När de väl är fullvuxna är de ofta alldeles för lata för att bry sig om andra husdjur.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Muggsy the Mini Bulldog (@muggsytheminibulldog)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en miniatyrbulldog

Låt oss gå igenom några av de saker du bör tänka på innan du köper en miniatyrbulldogg.

Mat- och dietkrav

Trots att den är en miniatyrbulldogg kan den fortfarande vara stor när den är fullvuxen och väger upp till 40 pund. De flesta experter rekommenderar en torr kibble för ditt husdjurs vanliga diet eftersom det är en komplett, välbalanserad måltid, och det hjälper också till att rengöra din hunds tänder. Leta efter märken som inte har några kemiska konserveringsmedel i dem och undvik även produkter med ordet köttbiprodukter i dem.

Följ instruktionerna på påsen för utfodring och dela upp det dagliga intaget på flera måltider.

Dagliga träningskrav

Miniature Bulldog är aktiv som valp men går snabbt över till ett liv med att sova på soffan eller verandan i timmar i taget. Mycket lite extra motion krävs, och du vill inte pressa dem för hårt eftersom det inskurna ansiktet gör det svårare för dem att andas korrekt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Harley May Zwick (@harleymay777)

Träning

Det är viktigt att träna miniatyrbulldoggen i ung ålder för när de väl är fullvuxna blir de extremt lata och tenderar att tappa intresset snabbt. Positiv förstärkningsträning är den föredragna metoden, vilket innebär att överösa ditt husdjur med beröm och godsaker. Konsekvent träningsmetod, såväl som tiden på dygnet, är också avgörande för att din träning ska lyckas. Hundar har dåligt korttidsminne och kräver upprepade försök att flytta in något i långtidsminnet.

Skäll aldrig ut din hund eller agera negativt under ett träningspass, och det inkluderar din hållning och ansiktsuttryck eftersom din hund är expert på att läsa dem. Om ditt husdjur känner att det inte behagar dig kommer det snabbt att tappa intresset för träningsprogrammet för något roligare.

Grooming ✂️

En miniatyrbulldogg har en korthårig päls som är lätt att underhålla. Du behöver bara borsta ditt husdjur en gång i veckan och ge enbad då och då om du luktar lukt, eller så får de något på sig.

Du kommer också att behöva borsta tänderna regelbundet för att bibehålla friska tänder och tandkött, och du kommer också att behöva klippa deras naglar med några veckors mellanrum för att förhindra att de repar golvet medan de går, och hjälper dem att gå mer bekvämt.

Hälsa och villkor

De flesta blandraser har färre hälsoproblem än renrasiga på grund av selektiv avel. Men det finns fortfarande en hel del hälsorisker som kan beröra dig. Vi ska titta på dem här.

Mindre förhållanden

  • Cherry Eye

Cherry eye är ett tillstånd som påverkar hundens tredje ögonlock. Detta tillstånd uppstår när det tredje ögonlocket blir felplacerat, vilket resulterar i ett svullet rött ögonlock. Om din hund drabbas av Körsbärsöga , kommer du att ha flest problem medan din hund är mellan fyra månader och två år. När ditt husdjur är två, verkar tillståndet blekna innan det försvinner helt.

  • Allergier

Allergier är ett annat problem som kan påverka ditt husdjur. Reaktionen kan vara från mat, schampon etc eller så kan det komma träd som dumpar pollen på våren. Det finns många saker som din hund kan vara allergisk mot, och du kommer att behöva distribuera och ny mat eller behandlar försiktigt och långsamt för att förhindra att detta händer

Allvarliga förhållanden
  • Tandsjukdom

Tandsjukdomar är en av de vanligaste åkommorna hos hundar, inklusive miniatyrbulldoggen. Tandsjukdom kan leda till tandlossning samt problem med njurar, hjärta, lever och leder. Det kan till och med minska ditt husdjurs livslängd med mer än ett år. Att manuellt skrubba våra miniatyr Bulldogs tänder en gång om dagen, tillsammans med regelbundna kontroller, är det bästa sättet att förhindra tandsjukdomar från att förkorta dess livslängd.

  • Lungstenos

Lungstenos är ett hjärtfel som är känt för att påverka alla typer av Bulldog. Lungstenos uppstår när en del av hjärtat tjocknar och orsakar en blockering som förhindrar tillräckligt blodflöde. Det finns några behandlingar som kan hjälpa, och i många fall kommer veterinären att ordinera ytterligare medicin efter ingreppet.

Avdelare 5Man vs Kvinna

Hanen och honan Miniature Bulldog står ungefär lika högt, men hanen är ofta cirka 10 pund tyngre. Förutom viktskillnaden finns det ingen verklig märkbar skillnad mellan de två.

Avdelare 3Sammanfattning

Miniature Bulldog är ett bra husdjur för dem som inte är så aktiva eller bor i en mindre lägenhet. Den anpassar sig väl till olika miljöer, och när den väl har vuxit till sig är den avslappnad och tillbringar en stor del av dagen med att sova. Den älskar också barn, och den kommer att spendera många timmar på att leka och agera som en clown.

Vi hoppas att du har njutit av denna snabba titt på den engelska bulldogg- och mopsblandningen och har hittat några förtjusande egenskaper som lockar dig till denna ras. Om du lärde dig något nytt och vi har hjälpt dig att hitta ett nytt husdjur, vänligen dela den här guiden till Miniature Bulldog på Facebook och Twitter.


Feature Image Credit: Pikist

Innehåll