Min hund pruttar mycket - orsaker och lösningar för en gasig hund

Välj Namnet På HusdjuretLåt oss inse det, att ha en gasig hund är ingen promenad i parken. I själva verket är det mer som en spurt till närmaste öppna fönster. Din lurviga vän kan vara bedårande, men dessa tysta men dödliga utsläpp kan rensa ett rum snabbare än ett brandlarm. Men frukta inte, för vi är här för att avslöja orsakerna och lösningarna för din hunds överdrivna gas. Från diet till medicinska tillstånd, vi lämnar ingen sten ovänd i vår strävan att lösa gåtan med din hunds gas. Så ta en gasmask och låt oss dyka in!Här är varför din hund pruttar så mycket

Din hund kan se oskyldig ut, men låt dig inte luras av de där hundvalpens ögon - de kan gömma en illaluktande hemlighet. Så varför har din valp överdriven gas? Tja, det kan vara ett fall av för mycket av det goda. Hundar älskar mat, och ibland älskar de det lite för mycket. Att äta för mycket eller äta för snabbt kan få din hund att svälja luft, vilket kan leda till att hunden pruttar. Det är som man säger: långsamt och stadigt vinner loppet - eller i det här fallet minskar loppet för att rensa luften och stoppa hundfjärtar.En annan potentiell boven kan vara vad din hund äter. Precis som människor kan hundar ha matintolerans eller allergier mot vissa typer av mat. Om din valp ständigt låter en slita, kan det vara värt att undersöka deras diet. Kanske det där nya märket av hundmat inte var en så bra idé trots allt, eller så har de smygmat snacks från soptunnan. Hur som helst, det är dags att leka detektiv och gå till botten med detta illaluktande mysterium om varför hundar fiser. För, låt oss inse det, en pruttande hund kan vara söt i tecknade serier, men i verkligheten är det bara inte en gas.Precis innan rivningen!

Kan flatulens vara ett symptom på ett annat hälsoproblem?

Ah, den urgamla frågan: är min hunds gasbildning ett tecken på något allvarligare? Även om det är frestande att skylla de skadliga lukterna på din valps kärlek till bönor och kryddig mat, kan överdriven hundgas faktiskt vara ett symptom på ett hälsoproblem. Till exempel, om din hund lider av gastrointestinala problem, såsom irritabel tarm, laktosintolerant, tarmparasiter eller inflammatorisk tarmsjukdom, kan den uppleva ökad flatulens.Det är som överdrivet pruttande hund; deras magkänsla iscensätter sitt eget tysta men dödliga uppror. Så om du märker att din hunds pruttar blir mer frekventa eller intensiva, är det värt att boka in en kontroll med din veterinär. För låt oss inse det, det enda som är värre än en gasig hund är en gasig hund med hälsoproblem. :(

En annan möjlig orsak till din hunds kroniska flatulens kan vara brist på motion. Ja, du läste rätt. Din valp kanske bara behöver gå till gymmet för att kyla ner den överdrivna pruttningen. Utan tillräckligt med fysisk aktivitet kan hundar bli förstoppade, vilket leder till en ansamling av gas i matsmältningssystemet. Så nästa gång du fångar din hund att blåsa vind, kanske föreslå att du går en promenad eller spelar en omgång apport. Lite frisk luft och träning skadar ju aldrig någon. Förutom kanske den ekorren din hund jagar.

Letar du efter ett enkelt sätt att hålla reda på din hunds dagliga aktivitetsnivå? Fi smarta hundhalsband gör det enklare än någonsin. Dessa smala, smarta halsband har en aktivitetsmätare som räknar din valps steg och till och med ger dig dagliga, veckovisa och månatliga mål att uppfylla. Det är nästan som en FitBit för din hund som hjälper dig att hålla koll på Fidos träningsrutin.

Ändra din hunds diet långsamt för att undvika pruttar

Vi känner alla till det gamla ordspråket 'du är vad du äter.' Men när det kommer till din hunds tarmkanal kan deras djurfoder också påverka hur mycket den tutar. Om du vill minska din pälsiga väns gasbildning kan det vara ett bra ställe att börja med att ändra deras kost. Det är dock viktigt att göra förändringar gradvis för att undvika obehagliga biverkningar med en förändring i kosten. En plötslig förändring till en ny typ av mat kan orsaka matsmältningsbesvär, vilket leder till ökad gasproduktion. Och låt oss vara ärliga, ingen vill leva med en gasig hund – eller vara det.

För att ändra din hunds diet utan att orsaka orolig mage, börja med att introducera små mängder av det nya fodret i deras nuvarande diet. Under loppet av en vecka eller två, öka gradvis mängden nytt hundfoder samtidigt som det gamla minskar. Denna långsamma övergång gör att din hunds matsmältningskanal kan anpassa sig till det nya fodret, vilket minskar risken för illaluktande pruttar. Och medan du håller på, håll ett öga på ingredienserna i din hunds mat.

Vissa hundar kan vara känsliga för vissa livsmedel som protein eller spannmål, vilket leder till särskilt illaluktande pruttar. Så om din hund är särskilt benägen att få gasbildning, kan det vara värt att överväga en diet som innehåller mindre innehåll av dessa ingredienser. Lita på oss, din näsa kommer att tacka dig och det kommer även din hunds kropp.

Ansiktet av en fartare

Vilka ingredienser kan orsaka hund pruttar

Det finns flera ingredienser i hundmat som har varit kända för att orsaka mer gas hos hundar. En av de vanligaste bovarna är fiber. Även om fibrer är en viktig del av en hunds kost, kan för mycket av det orsaka matsmältningsbesvär och gaser. Dessutom är vissa typer av spannmål som majs, vete och soja också kända för att orsaka ökad och flatulens hos hundar hos vissa hundar. Detta beror på att dessa korn kan smältas dåligt, vilket leder till överdriven jäsning i tarmen och en högre risk för överskott av gas.

Protein är en annan potentiell orsak till överdriven pruttning hos hundar. Medan hundar behöver protein för en hälsosam kost, kan vissa typer av proteinrika livsmedel vara svårare att smälta än andra. Till exempel kan vissa hundar vara känsliga för proteiner som nötkött, lamm eller kyckling, vilket leder till ökad gasproduktion. Och låt oss inte glömma matintoleransen mot livsmedel som innehåller mycket mejeri - precis som hos människor kan laktosintolerans orsaka gaser och uppblåsthet hos vissa hundar.

Det är värt att notera att varje hund och tarmkanal är olika, och vad som orsakar flatulens hos en hund kanske inte påverkar en annan. Så om du är orolig över varför din hund fiser, är det alltid bäst att rådgöra med din veterinär.

Varför stinker min hunds pruttar?

När det kommer till din hunds gasbildning, kan samma faktorer som påverkar husdjursföräldrars pruttar också spela en roll för hur illaluktande de är. Precis som hos människor kan lukten av en hunds fis påverkas av maten de äter. Livsmedel som innehåller mycket svavel, som vissa typer av hundmat eller godsaker, kan orsaka skarpare pruttar när de bryts ner av bakterier i tarmen. Dessutom kan vissa typer av protein, såsom rött kött, också leda till särskilt illaluktande hundpruttar.

De typer av bakterier som finns i din hunds tarm kan också påverka lukten av en prutt. Olika hundraser kan ha olika typer och mängder av tarmbakterier, som kan producera olika nivåer av lukt i matsmältningskanalen. Vissa typer av bakterier är kända för att producera mer svavelhaltiga föreningar, vilket leder till fiser som är särskilt illaluktande.

Och låt oss inte glömma hastigheten på utvisningen - en snabb frisättning av gas kan göra en hund pruttar mycket mer märkbar och obehaglig, oavsett dess lukt. Så även om din hunds pruttar inte är särskilt illaluktande, kan de fortfarande vara störande för de flesta hundar och de runt omkring dem.

'Inte i soffan!'

Vad kan jag göra för att minska min hunds flatulens?

Nedan följer några enkla tips som du kan implementera idag!

Sänk hastigheten Eaters

Om din hund är en snabbätare är det mer sannolikt att de sväljer luft när de slukar maten och äter snabbt. Denna nedsvalde luft kan leda till ökad flatulens och obehag. För att sakta ner din hunds mat, prova att använda en pusselmatare , en långsam matarskål eller en slickmatta.

Dessa typer av matare kräver att din hund arbetar lite hårdare för sin mat, vilket kan hjälpa till att sakta ner dem och minska mängden luft de sväljer. Ett annat alternativ är att dela upp din hunds måltider i mindre, mer frekventa matningar under dagen. Detta kan hjälpa till med dålig matsmältning och förhindra att de andas in sin mat för snabbt och orsakar överskott av gas.

Att hålla sig aktiv

Regelbunden träning är inte bara viktigt för din hunds allmänna hälsa, utan det kan också bidra till att minska gasbildning. Fysisk aktivitet kan hjälpa till att hålla din hunds matsmältningssystem i rörelse, vilket kan förhindra förstoppning och gasuppbyggnad. Dessutom kan träning hjälpa till att minska stressnivåerna, vilket också kan bidra till matsmältningsproblem. Så se till att din hund får tillräckligt med daglig motion - oavsett om det är en promenad runt kvarteret, en apport, en flirtstav eller en leka i hundparken .

Ge inte din hund bordsrester

Även om det kan vara frestande att dela din måltid med din lurviga vän, kan ge dem bordsrester bidra till ökad flatulens. Människofoder kan vara svårt för hundar att smälta, vilket leder till gaser och andra matsmältningsproblem. Dessutom kan vissa mänskliga livsmedel vara giftiga för hundar, såsom choklad, lök och vitlök. Så, motstå lusten att dela din måltid med din valp och håll dig till att ge dem en hälsosam, välbalanserad kost som är speciellt utformad för deras näringsbehov.

Slutgiltiga tankar

Genom att implementera dessa enkla förändringar kan du hjälpa till att minska din hunds gasbildning och förbättra deras övergripande matsmältningshälsa för att minska överdriven pruttande hund. Om du är orolig för din hunds gasproduktion eller om den upplever andra symtom som diarré eller kräkningar, är det alltid bäst att rådgöra med en veterinär för att utesluta eventuella underliggande hälsoproblem.


För mer användbara artiklar om tips om husdjursföräldraskap, kolla in Off Leash-bloggen på Makeupexp.com .

Vill du veta mer om makeupexp.com ? Fi Dog Collar är ett GPS-spårhalsband som inte bara håller koll på din hundens läge, aktivitetsnivåer och sömnmönster , men det också varnar dig om din hund rymmer din bakgård. Detta är det snabbaste sättet att hitta din hund efter en flykt. Prova Fi Hundhalsband idag!