Daug (Pug & Dachshund Mix)Höjd: 11-13 tum
Vikt: 15-20 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Svart, brun, fawn, silver
Lämplig för: Alla som letar efter en hund som inte är för energisk eller aktiv
Temperament: Anpassningsbar, tillgiven, lojal, hängiven, lågt underhåll

Med en lång men tjock kropp och korta stubbiga ben ser Daug ut som en blandning av mops och tax, vilket är precis vad det är. Vanligtvis ses i svart och alla nyanser av brunt, dessa hundar visar några av de sötaste egenskaperna hos varje förälder, vilket förklarar varför de har blivit så populära nyligen.

Dessa är i allmänhet ganska små hundar, ungefär en fot långa och 20 pund eller mindre. De är inte för energiska, även om de fortfarande är lekfulla. Typiskt lågunderhållshundar, de har inte många specialiserade behov och de är bra följeslagare för människor som vill ha en hund som inte kräver mycket av sin person.

Men dessa hundar är väldigt lojala och blir väldigt hängivna en person. De vill ha lite uppmärksamhet och kommer inte att njuta av att vara ensamma för länge. Eftersom de är kända för att vara skällande kan detta leda till att en hund skäller tills ägaren kommer hem, om inte detta tränas tidigt.Avdelare 1

Daug Puppies – Innan du köper...

Mycket

Kredit: soundandpic66, Shutterstock

Eftersom de är små och inte alltför energiska är Daugs fantastiska lägenhetshundar. De behöver inte för mycket utrymme och behöver inte en stor trädgård att springa runt på under en stor del av dagen som mer aktiva eller större hundraser. En Daug kommer att nöja sig med lite lektid inne och en kort promenad varje dag. Ändå vill dessa hundar ha uppmärksamhet från sin person, så förvänta dig inte att en Daug är en hund du kan ignorera.

Daugs är mycket misstroende mot främlingar och nykomlingar. När du har gäster över kommer det att ta ett tag för din Daug att värma upp dem. De kan till och med vara lite aggressiva tills de är vana vid att ha folk i sitt hem.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Daug-valpar?

Även om Daug-valpar är söta och populära, är de inte särskilt dyra. De kan köpas för 0 till 0 beroende på uppfödaren. Du kan också hitta dem för adoption i lokala centra för ännu mindre.

Om du köper en Daug-valp från en uppfödare, försök att ta en titt på föräldrarna om möjligt. Detta kan hjälpa dig att få en god uppfattning om vilka hälsoproblem som eventuellt kan vara i din valps framtid.

Avdelare 8

Tre föga kända fakta om Daugs

1.Daugs kan ha brachycefaliskt syndrom.

Mopsar är kända för sina platta, rynkiga ansikten med utstående ögon. Även om inte alla Daugs får detta karakteristiska utseende, ärver några av dem den förändrade benstrukturen. För dessa Daugs är brachycephalic syndrom en möjlighet.

Detta är ett genetiskt tillstånd som alla mopsar har och som kan överföras till några Daugs. Det kan orsaka problem med både ögon och öron, bl.a proptos , ett tillstånd som gör att hundens öga hoppar ut.

Eftersom de är halv tax, kommer många Daugs inte att ha brachycephalic syndrom. Du kan se vilka som är benägna att det genom att titta på deras ansikte. De som ser mer ut som en mops med kort nos och utbuktande ögon är de som är mottagliga för detta syndrom.

två.De är benägna att få separationsångest.

Daugs är mycket lojala och de har ett nära band med en person. De är inte särskilt krävande av sina ägare, men de vill vara nära dig mycket. Om du lämnar en Daug ensam för länge kan den börja skälla och krångla.

Vanligtvis leder detta till separationsångest hos Daugs. Detta är särskilt fallet om de inte har tränats från en ung ålder att vara avslappnad när deras ägare lämnar. Lådträning från ett tidigt stadium kan hjälpa till att åtgärda detta problem.

Eftersom Daugs är väldigt högljudda till att börja med, kan en som har separationsångest bli ett verkligt besvär för grannar och skäller oavbrutet tills du kommer hem. Se till att ingjuta ordentlig träning tillräckligt tidigt för att undvika detta potentiella problem med Daugs.

3.De kan vara aggressiva mot andra om de inte socialiseras unga.

Daugs är inte alltför förtjusta i främlingar. De tenderar att vara mycket försiktiga med någon ny, person eller djur. Detta kan mildras om en Daug socialiseras ofta och med många människor och djur från tidig ålder. Om du misslyckas med detta kan du få en hund som är väldigt motvillig mot främlingar. Detta kan resultera i att de skäller och morrar mot någon de inte känner, även dina husgäster. Det kan leda till full aggression om det inte tränas av en Daug.

Mycket

Fotokredit: pabloasc, Pixabay

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Daug

Daugs är inte kända som särskilt intelligenta hundar, men de är inte heller dumma. De älskar att tillfredsställa sina ägare och är villiga att arbeta hårt för att göra det, men de kan också vara väldigt envisa ibland.

Sammantaget är dessa hundar med väldigt lite underhåll som kräver lite mer än din uppmärksamhet. De behöver inte mycket motion och de är inte lika lekfulla som andra hundraser, även om de tycker om att leka ibland.

Dessa hundar kan anpassa sig väl till många olika situationer, vilket gör dem perfekta för en rad olika situationer - från lägenhetsboende i staden till att bo i ett stort hem med mer utrymme.

Är dessa hundar bra för familjer?

Daugs tenderar att bilda det starkaste bandet med en person, men de kan fortfarande komma bra överens med andra familjemedlemmar. Om Daugs socialiseras ordentligt från en ung ålder kan Daugs också vara bra med barn. De är väldigt lojala och tillgivna, även om de inte kräver det. Eftersom de inte gillar att lämnas ensamma under långa perioder, kan familjer ge gott om sällskap och uppmärksamhet, men dessa hundar är fortfarande väl lämpade för individer som också kan ge dem tillräcklig uppmärksamhet.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Daschund användes ursprungligen som en jakthund . Eftersom den är kort och lång med stubbiga små ben, är den den perfekta storleken för att gräva ner sig i hål efter grävlingar, kaniner, jordsvinar, rävar och mer. En del av bytesdriften finns kvar i Daug, så de har eninstinkt att jaga mindre djur.

Om du umgås med en Daug med många andra djur från den tid den är ung, kan den göra bra att komma överens med andra hundar, kanske till och med katter. Men de kommer alltid att ha det svårt med mycket små djur som sannolikt alltid kommer att tända deras bytesdrift.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av MR M I L O (@milothedag)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Daug:

Mat & Diet Krav

Daugs är små till medelstora hundar, så deras kostbehov är minimala. I genomsnitt bör de äta mellan 0,75 och 1,5 koppar torr hundmat per dag. Liksom andra små hundar är Daugs benägna att äta för mycket om de lämnas åt sina egna enheter och kan bli överviktiga eller till och med feta. För att undvika detta, mät mängden mat du ger din Daug varje dag och var noga med att undvika övermatning.

Övning

Detta är inte en särskilt högenergiras, så en Daugs träningsbehov är minimalt. De är i allmänhet ganska lågmälda och mer avslappnade, med minimala utrymmeskrav. Detta gör dem till fantastiska lägenhetshundar.

En kort promenad eller två varje dag bör vara mycket motion för en Daug. De kan få några mer fysisk aktivitet genom att spela hemma, men de kommer inte att kräva mycket mer än 20-40 minuter av lätt aktivitet varje dag.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av YogiTheDaug (@yogithedaug)

Träning

Daugs kräver riklig träning och umgänge från en ung ålder om du vill att de ska klara sig bra med andra människor och djur. De är naturligtvis försiktiga och misstroende mot främlingar, men detta kan hjälpas om du ofta umgås med dem som valpar. Likaså kanske de inte mår bra med några andra djur om de inte tränas tidigt och har regelbunden exponering för dem.

Tidigare grundutbildning kommer du att behöva mycket tålamod för att träna en Daug. De har intelligensen att lära sig mer avancerade kommandon, men de tenderar att vara väldigt envisa. Om du börjar träna tillräckligt tidigt kan du undvika denna egenskap och det är möjligt att din hunds önskan att behaga sin person kan vara den starkaste faktorn. Detta kan göra det möjligt för dem att vara mycket mottagliga för avancerad träning.

Grooming ✂️

Pälsen på en Daug kan variera från mycket kort till medellängd. De är måttliga fällare som fäller till viss del året runt. De behöver borstas minst två gånger i veckan och gör sig bäst med en mjuk borste.

Om dinDaug tar mer efter Mops-sidan, då kan den ha flera ansiktsveck och rynkor. Dessa kommer att behöva rengöras väl för att förhindra att bakterier byggs upp.

Hälsa och villkor

Med hybridhundar är det svårt att säga vilka sjukdomar som kan finnas hos avkomman. De kan vara mottagliga för sjukdomar som endera förälderrasen vanligtvis drabbas av, men de kan också vara mindre benägna att utveckla dem på grund av de ytterligare gener som finns.

Daugs är en relativt ny ras, så det finns inte så mycket väldefinierad information om dem. Men vissa tillstånd finns hos mopsar eller taxar som har varit kända för att förekomma i Daugs också.

På grund av arten av deras benstruktur kan Daugs utveckla ett sortiment av brachycefaliskt syndrom s. Brachycephalic betyder korthårig, och det är en hel typ av hund. Brachycephalic hundraser inkluderar Mops, Boston Terrier, Engelsk Bulldog och mer. Det är det som ger dem deras karakteristiska platta ansikten med stora ögon som verkar dyka upp ur deras huvuden.

Men detta tillstånd kan orsaka många hälsoproblem, inklusive brachycefaliskt luftvägssyndrom , och brachycefaliskt okulärt syndrom , bland andra. Ju mer kortsynt och bugögd en Daug är, desto mer sannolikt är det att uppleva ett brachycephalic syndrom-relaterat hälsoproblem.

Mindre allvarlig men ändå oroande är uppkomsten av Cushings sjukdom — En åkomma som ofta drabbar taxar. Detta är ett tillstånd som orsakar överproduktion av hormoner från binjurarna och det får din hund att verka som om den åldras för snabbt. Om den upptäcks tillräckligt tidigt kan denna sjukdom behandlas och ibland till och med botas. När den behandlas tidigt kan den minska eller till och med eliminera symtomen, vilket gör att din hund kan leva ett mycket friskare och lyckligare liv.

Mindre förhållanden
  • Cushings sjukdom
Allvarliga förhållanden
  • Brachycefaliska syndrom

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Kort, muskulös och lång, Daug är en unik hund med ett tillgiven temperament. De är mycket lojala och har ett nära band med en enda person som de kan utveckla separationsångest med om de inte tränas från tidig ålder. Dessa hundar måste också socialiseras tidigt för att undvika aggression mot främlingar och andra djur.

Även om det går att träna kan Daugs ibland vara envis, så du kan behöva lite tålamod. De är överlag lågt underhållsfria och kräver inte mycket av sina ägare, bara regelbunden uppmärksamhet. Eftersom de inte behöver mycket motion klarar de sig bra i lägenheter och går ut på bara en kort promenad eller två varje dag.

Om du vill ha en mindre hund som inte behöver mycket motion och som inte är alltför energisk utan är full av kärlek, kan Daug vara det perfekta valet för dig.


Utvald bildkredit: Michelle Fichthorn, Pexels

Innehåll