Napolitansk mastiff

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 24-31 tum
Vikt: 120-200 pund
Livslängd: 8-10 år
Färger: Svart, grå, mahogny, brun, brindle, tawny
Lämplig för: Erfarna hundfamiljer och individer utan andra husdjur
Temperament: Lojal, förmyndare, tillgiven, reserverad, avslappnad, lugn, tyst, viljestark

Den napolitanska mastiffen är skrämmande för inkräktare men en gigantisk nallebjörn för familjerna de skyddar, den tysta vakthunden som många drömmer om. Derasmassiv storlekgör dem läskiga och kapabla, men deras kärleksfulla temperament och tillgivna uppträdande mot sin familj gör demälskvärda följeslagare.

En lugn hundoverall som sällan skäller, den napolitanska mastiffen föredrar att slappa runt huset och på gården istället för att spendera dagen med lek och andra aktiviteter. De behöver fortfarande lite motion varje dag men föredrar en kort promenad snarare än någon ansträngande aktivitet.

Även om de är tillgivna och kärleksfulla varelser med sin familj, är den napolitanska mastiffen inte på något sätt en behövande hund. De har inget emot att lämnas ensamma under långa perioder. När de lämnats hem själva kommer de helt enkelt att fortsätta att utföra sina vakthundsuppgifter genom att vägra låta någon komma nära din fastighet.Naturligtvis, om du är där, kommer din napolitanska mastiff att acceptera alla du introducerar. Men de kommer inte att vara vänliga direkt, istället förbli reserverade med främlingar och bekanta.

Dessa hundar mår bäst i hem med gårdar som de kan patrullera och vakta. De behöver inte för mycket utrymme, men de är inte väl lämpade för lägenheter bara på grund av deras enorma storlek.
avdelare 10

Napolitanska mastiffvalpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av JET FORCE KENNELS (@jet_force_kennels)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på napolitanska mastiffvalpar?

När du köper en napolitansk mastiff finns det inget som heter fyndshopping. Om du letar efter en kostnadseffektiv hund att lägga till i din familj, måste du titta på en annan ras eftersom den här rasen inte är billig.

Napolitanska mastiffer är mottagliga för en hel del hälsoproblem, så du vill vara säker på att du inte köper en från en valpfabrik där dessa hälsoproblem inte kommer att beaktas och kan förvärras av dåliga levnadsförhållanden och avelsdjur.

När du köper en napolitansk mastiff genom en ansedd uppfödare, kan du vara säker på att uppfödaren har tagit hand om att föda upp alla kända sjukdomar. Ändå bör du göra din forskning och se till att de tar väl hand om sina valpar och är kända för att producera friska hundar.

I den låga delen av prisklassen kan du räkna med att betala ut 500 för en renrasig napolitansk mastiffvalp. Detta kan verka dyrt eftersom det är det. För de flesta raser kommer 500 att ge dig en utställningsvinnande linje med papper och bevisat blod.

Om du vill ha en napolitan med en beprövad härstamning och de mest önskvärda generna, var beredd att spendera upp till 000.

För dessa priser bör du få hälsogarantier som ingår med din hund från uppfödaren. Detta hjälper dig att vara säker på att du får en frisk valp från beprövad stam.

Trots deras otroliga sällsynthet och höga priser kan du fortfarande hitta napolitanska mastiffs tillgängliga för adoption om du letar tillräckligt noga. Du kan behöva lite tålamod om du vill gå den här vägen, men belöningarna kan vara stora.

När du adopterar en mastiff istället för att köpa en valp från en uppfödare, kan du få en hund som redan har vuxit ur sitt destruktiva valpstadium. Dessutom kan du spara massor av pengar på det otroligt höga priset som uppfödare tar ut. Slutligen kommer du att ge en lycklig hund chansen till ett fantastiskt liv.

Om du vill överväga att adoptera en av de majestätiska jättarna, kan du kolla in Mastiff Rescue . De är specialiserade på att rädda och återplacera napolitanska mastiffar över hela USA.
Avdelare 8

3 föga kända fakta om napolitansk mastiff

1.De kan spåras tillbaka till Alexander den store

Få raser har en så rik och lång historia som den napolitanska mastiffen. För länge sedan tog Alexander den store med sig gigantiska makedonska krigshundar när han erövrade den kända världen. Dessa bestar föddes upp med korthåriga hundar av liknande storlek från Indien, vilket skapade Molossus som är fadern till många massiva moderna raser.

Därifrån användes hundarna av romarna i sina bedrifter. När romarna invaderade Storbritannien 55 f.Kr. upptäckte de att britterna redan hade några egna hårda hundjättar. Molossus och de brittiska hundarna var korsade, vilket skapade en imponerande och gigantisk hund som var oöverträffad som ett krigsdjur.

Dessa nya hundar kallades Mastini, och de användes i krig och gladiatorstrider. De tog sig till Neapel, Italien, där rasen långsamt förbättrades av uppfödare under århundraden när de vaktade italienska adelsmäns hem.

Men rasen förblev väldigt hemlig fram till mitten av 1940-talet då en av de sällsynta hundarna sågs på en hundutställning i Neapel. Rasen standardiserades sedan och tog sig så småningom till Amerika på 1970-talet.

två.De är kända för att vara klumpiga

Det borde inte vara svårt att föreställa sig att en så stor hund är lite klumpig. Vid vikter upp till 200 pund, när en napolitansk mastiff är klumpig, kan den orsaka allvarliga olyckor! De kommer av misstag att välta stolar, växter, prydnadsföremål och mer. Ännu värre, de kan av misstag välta små barn utan att mena det!

3.Förvänta dig mycket dregling

Med de där stora hängande halshåren, allt det där lösa skinnet och deras gigantiska huvuden är det inte konstigt att den napolitanska mastiffen dreglar överallt. Som Mastini-ägare bör du förvänta dig att hitta spår av dregling överallt där din Mastiff går. Det kommer att vara mest uttalat varje gång de äter, dricker, blir varma, upphetsade eller gör i stort sett vad som helst. I princip dreglar de hela tiden!

neopolitansk mastiff utomhus

Utvald bildkredit: Pikist

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos den napolitanska mastiffen

Foglig och lugn, den napolitanska mastiffen verkar vara en mild jätte. För deras familjer är de mjuka som nallar. För inkräktare kan de vara farliga och dödliga fiender.

I storlekar upp till 31 tum och väger upp till 200 pounds, är Neapolitan en hel del hund att slå dig om de kastar sig. Det är det som gör dem till så fantastiska vakthundar. Dessutom är de lugna uppförandet så att de aldrig är häftiga eller hyper och att de inte skäller om det inte är nödvändigt.

Men trots deras förmåga att vara farliga är dessa väldigt söta hundar i hjärtat. De är väldigt kärleksfulla och tillgivna mot de människor de älskar. Du kommer förmodligen hitta din napolitanska mastiff som försöker krypa ihop sig i ditt knä som en knähund, omedveten om att den väger lika mycket eller mer än du gör!

Är dessa hundar bra för familjer?

Såvida du inte har väldigt små barn, är napolitanska mastiffs fantastiska husdjur. De är så lugna och lättsamma att de aldrig blir upprörda. De uppvisar inte heller många destruktiva beteenden och blir inte lätt uttråkade eftersom de ändå föredrar att slappa större delen av dagen.

Dessa hundar är kända för att vara bra med barn. Äldre barn kan använda dem som en soffkudde att vila på när de tittar på TV eller läser. Men de minsta måste vara försiktiga. Bara på grund av napolitanernas enorma storlek och klumpighet kan de av misstag slå ner småbarn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Även om Mastinis är bra med barn, är de inte kända för att vara lika bra medandra husdjur. De kan vara aggressiva mot andra hundar, särskilt hanarna. Dessutom har de en ganska stark bytesdrift som kan få dem att jaga andra husdjur.

Du kan hjälpa till att lindra detta problem genom att umgås med din napolitanska mastiff konstant och börja i ung ålder. Men du kanske inte eliminerar bytesdriften och din Mastiff kanske aldrig blir bra med andra husdjur.

Napolitansk mastiff som står på ängen

Bildkredit: Christian Mueller, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en napolitansk mastiff:

Mat & Diet Krav

Det är ingen hemlighet, den napolitanska mastiffen är en enorm hund. Som sådana behöver de massor av mat. Din napolitan kommer att äta tre eller fler koppar torrfoder av hög kvalitet varje dag.

Du vill dock mäta hur mycket du matar din mastiff varje dag. Eftersom de lounger mycket, kan de vara benägna att övermata om för mycket mat erbjuds.

På grund av sin stora storlek och vikt är napolitanska mastiffer ganska känsliga för ledförhållanden. Du kan hjälpa till att minska förekomsten av ledproblem senare i livet genom att komplettera din napolitanska diet med ledtillskott som kondroitin eller glukosamin.

    Relaterad läsning: Bästa hundvågen – våra bästa val!

Övning

De flesta hundar som är ungefär lika stora som den napolitanska mastiffen kräver massor av fysisk aktivitet varje dag. Men napolitanen är inte lika underhållsstark när det kommer till träning.

Denna stora ras behöver bara 20-30 minuters fysisk aktivitet varje dag för att hålla sig frisk. Men de föredrar också att ha en stor gård att ströva omkring på och bevaka omkretsen av. Som sådana är de inte de bäst lämpade hundarna för lägenheter eller små hem utan trädgård.

Träning

Du kan förvänta dig att Napolitan Mastiff är lätt att träna eftersom de är smarta och lugna. Men de är också envisa och viljestarka, så du kan ha det svårt.

Det rekommenderas att endast erfarna tränare försöker ta på sig träningen av denna ras. Med sin enorma storlek och benägenhet för envis beteende kan det krävas en fast hand, massor av tålamod och massor av erfarenhet för att träna en av dessa jättar ordentligt.

neopolitan mastiff fawn

Bild: Pxhär

Grooming ✂️

Den napolitanska mastiffen är täckt av lösa veck av rynkig hud överallt, inklusive huvudet. De har massor av hud, men deras päls är mycket kort och slät med hår som är kortare än en tum långa.

När det kommer till pälsen är det bara att borsta en gång i veckan för att ta bort löst och dött hår. Men på grund av all lös hud måste du rengöra rynkorna och hålla dem torra. Detta gäller särskilt hudvecken i och runt ansiktet. För att göra detta kommer din Mastiff att behöva bada regelbundet och du måste torka av dem helt varje gång.

Hälsa och villkor

Stora raser verkar vara mer mottagliga för en mängd olika hälsoproblem och den napolitanska mastiffen är inget undantag. Med en ganska kort livslängd på bara 8-10 år kommer du också att ha en hel del hälsotillstånd att se upp för när din hund åldras.

Mindre förhållanden
  • Körsbärsöga : När den tredje ögonlockskörteln är framfallen och svullen och blir klarröd, kallas det körsbärsöga. Det är mycket lätt att upptäcka och kräver kirurgiskt utbyte av den tredje ögonkörteln för att korrigera.
  • Kluven gom : En fosterskada som lämnar en öppning mellan mun och näsa. Många valpar med detta tillstånd dör och andra upplever ofta komplikationer som långsam tillväxt, andningssvårigheter eller infektioner.
  • Demodikos : Alla hundar har Demodex-kvalster som lever på huden. Vanligtvis påverkar det dem inte. Men om hundens immunförsvar sviktar kan kvalstren föröka sig och leda till demodektisk skabb.
  • Vik dermatit : All den där lösa huden på den napolitanska mastiffen kan vara till nackdel om din hund får veckeksem i dessa veck. Detta är i huvudsak en infektion som finns i fickan mellan hudvecken, den perfekta platsen för bakterier att växa. Se till att rengöra och torka din Mastiff noggrant och regelbundet för att undvika veckeksem.
Allvarliga förhållanden
  • Kardiomyopati : Detta är en degeneration av hjärtmuskeln som är vanligast hos stora hundraser. Det utvecklas långsamt med tiden, men kanske inte visar sig. När det blir uppenbart kan symtomen sätta in mycket snabbt och hjärtsvikt kan tyckas dyka upp på bara några timmar.
  • Armbågsdysplasi : En samling avvikelser som involverar armbågsleden. Detta tillstånd kan resultera i smärta, rörelseförlust och till och med hälta.
  • Höftdysplasi : Med detta tillstånd växer lårbenet och höften felaktigt så att lårbenet inte passar i höftskålen ordentligt. Istället gnuggar lårbenet på höftbenet och skapar smärta, begränsar rörelserna och blir värre med tiden. Det finns ingen behandling, även om smärtan kan hanteras för att förbättra hundens livskvalitet.
Avdelare 5

Man vs Kvinna

Napolitanska manliga mastiffer är i allmänhet de större hundarna, som når 31 tum i höjd jämfört med de 29 tum som honorna toppar på. På samma sätt ockuperar hanar den övre delen av viktintervallet också.

När det gäller temperament, verkar den kvinnliga napolitanska mastiffen vara mer foglig medan hanarna tenderar att uppvisa mer aggressiva beteenden. Detta gäller särskilt med hänsyn till hur de beter sig mot andra hundar. Hanar tenderar att vara aggressiva mot andra hundar, särskilt andra hanar.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Med ett distinkt rynkigt ansikte, ett sällskapsdjurs kärleksfulla uppförande och storleken på en liten björn är Napolitan Mastiff en unik hundras. De är utmärkta vakthundar tack vare sin lugna, tysta natur och kraftfulla kropp som lätt kan ta ner alla typer av inkräktare.

Deras jättestorlek gör dem speciella, men med sin klumpighet kan det också göra dem lite av en skuld. Lämna inte dina dyra arvegods på en låg hylla där din napolitan av misstag kan slå av dem! Likaså var försiktig med små barn runt denna jättehund.

De behöver inte mycket skötsel, men du måste hålla deras hudveck rena. Där du kommer att spendera mest tid på att underhålla denna ras är att städa upp efter deras dregling!

Om du letar efter en kärleksfull familjemedlem som inte behöver mycket motion eller uppmärksamhet och som kan vakta huset medan du är borta, är den napolitanska mastiffen ett utmärkt val att överväga.


Utvald bildkredit: Ricantimages, Shutterstock

Innehåll