Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Välj Namnet På HusdjuretNova Scotia Duck Tolling Retriever närbildHöjd: 17 till 21 tum
Vikt: 35 till 50 pund
Livslängd: 12 till 14 år
Färger: Gyllene röda, gula och krämfärgade med vita markeringar på bröstet, tassarna, nosen och svansspetsen
Lämplig för: Lägenhetsbor, barnfamiljer, fysiskt aktiva ägare, erfarna hundägare
Temperament: Energisk, lekfull, intelligent, utåtriktad, nyfiken och alertSom den amerikanska kennelklubbens hundras med det längsta namnet väcker Nova Scotia Duck Tolling Retriever till nyfikenhet bara genom sin långa moniker. Fans av högenergihundar kommer att vara glada att veta att rasen i sig matchar denna nyfikenhet. Känd för sin lekfulla, undersökande natur och oslagbara uthållighet, Nova Scotia Duck Tolling Retrievers inneboende charm har vunnit den många hängivna.

Ursprungligen uppfödd för jakt, liknar Nova Scotia Duck Tolling Retriever starkt en miniatyriseradversion av en Golden Retriever. För alla som tycker om Goldens personlighet men inte riktigt kan hålla jämna steg med deras ständiga behov och överdrivna energi, kan Duck Tolling Retriever vara den perfekta hunden. Betydligt mer avslappnade än Golden Retrievers, de är ivriga att behaga och lätta att träna.

Undrar du om en Nova Scotia Duck Tolling Retriever kan vara rätt hund för ditt hem och din familj? I så fall har du tur – för den här guiden kommer att täcka allt du behöver veta om denna unika och vänliga hundras.Avdelare 1Nova Scotia Duck Tolling Retriever-valpar – innan du köper...

Nova Scotia Duck Tolling Retriever söt

Bildkredit: Pxfuel

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Att välja att lägga till en hund i ditt liv är ett stort ansvar. Och du skulle absolut inte ta in en ny hund i ditt hem utan att åtminstone veta vad dess namn betyder, eller hur?

Innan du går iväg och köper en ny Nova Scotia Duck Tolling Retriever-valp baserad bara på deras underbara snygga utseende, låt oss lära oss lite mer om deras historia och ursprung. Eftersom de flesta hundraser idag föddes upp med specifika syften i åtanke, kommer att utforska rasens förflutna att peka dig mot hur den bäst passar in i din framtid.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever har fått sitt namn från sin ursprungsort – Nova Scotia, Kanada – såväl som dess tidigaste jobb: att locka och hämta ankor.

Tolling kommer i själva verket från det gamla engelska ordet toller, som betyder att dra in eller attrahera. Med tanke på dess ovanliga färg och markeringar drar en lekande Nova Scotia Duck Tolling Retriever uppmärksamheten från vattenfåglar som kommer över för att undersöka. Detta gör att jägaren, gömd i en rullgardin, kan ta sig tid att sätta upp ett bra skott.

Atletisk och muskulös, Nova Scotia Duck Tolling Retriever åtnjuter robust hälsa och en energisk speltid. Tillsammans med detta är många Duck Tolling Retrievers kända för sin förmåga att skrika – avger ett högt, genomträngande skrik. Även om de är perfekt kapabla att leva lyckligt i en lägenhets mindre gränser, diskvalificerar den här bullriga naturen dem för bullerkontrollerade byggnader.

Uppfödd speciellt för att uthärda Kanadas iskalla vatten, Nova Scotia Duck Tolling Retriever har en dubbel päls och simhudsförsedda tår som ger den en otrolig simförmåga. För alla som bor nära vatten eller älskar att ta turer till stranden, är denna retriever ett utmärkt husdjur.

Vad är priset på Nova Scotia Duck Tolling Retriever-valpar?

Med tanke på deras relativa sällsynthet som ras, kommer sannolikt att stressa din plånbok att köpa en Nova Scotia Duck Tolling Retriever-valp från en välrenommerad uppfödare. Med kostnader som sträcker sig från 500 till 500 för renrasiga valpar, kräver denna ras en betydande ekonomisk investering för att komma igång med. Med den udda chansen att du kan hitta en för adoption, kommer 0 vanligtvis att täcka adoptionsavgifterna.

Avdelare 83 föga kända fakta om Nova Scotia Duck Tolling Retriever

1. De är den minsta retrieverrasen

Vanligtvis står under 20 inches lång och väger mindre än 50 pounds, Nova Scotia Duck Tolling Retriever är också känd som Little River Duck Dog av goda skäl. Jämfört med Golden Retriever, som kan stå upp till 24 tum lång och väga nästan 75 pund, är Duck Tolling Retriever en mycket mer kompakt och bärbar hundras.

2. De skriker när de är upphetsade eller ivriga

På grund av deras blandade arv från en mängd olika retrievers, spaniels, setters ochcollies, Nova Scotia Duck Tolling Retriever har utvecklat en vana att skrika högt. Mest märkbart när de känner sig lekfulla och redo att gå, kan denna egenskap vara svår att träna ur rasen, vilket gör dem till ett bättre val för erfarna hundägare än nybörjare.

3. De är en av två hundraser som används för lockbete

Nova Scotia Duck Tolling Retriever är en av en sällsynt klass av jakthundar som fungerar som ett lockbete. Deras lekfulla attityder och simning tjänar till att uppmärksamma ankor och gäss, som de sedan tar inom skottavstånd från sin jaktkamrat.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever valpsida

Bildkredit: Sonja-Kalee, Pixabay

Temperament och intelligens hos Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Smart som en piska och dubbelt så snabb, Nova Scotia Duck Tolling Retriever kan vara den mest intelligenta av alla retrieverraser. Tack vare deras blandrasarv är de också en mycket anpassningsbar ras som är lika glad att vara en soffpotatis som att springa 10 mil med dig. Om du kan komma överens med deras skrik, kommer den alltid vänliga Duck Tolling Retriever att vara en ständig följeslagare för dig och din familj.

Är dessa hundar bra för familjer?

Nova Scotia Duck Tolling Retriever är en fantastisk ras att hålla med barn både unga och gamla. De älskar att leka med och vaka över yngre barn och uppskattar den uppmärksamhet och extra motion som äldre barn kan ge också.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Även om det är mycket sällskapligt och vänligt med andra hundar, kan det vara blandat att hålla en Nova Scotia Duck Tolling Retriever med små djur. Även om de sannolikt inte kommer att skada katter, kaniner, illrar och liknande, kan deras jakt- och apporteringsinstinkter vara starka beteendemotivatorer som kan få dem att hamna i problem kring små husdjur.

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Nova Scotia Duck Tolling Retriever:

Låter Nova Scotia Duck Tolling Retriever som om det kan vara din drömhund? När du väl har bestämt dig för att temperamentet och den allmänna karaktären passar dig, är nästa steg att förstå deras fysiska vårdbehov.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever valp

Bildkredit: Sonja-Kalee, Pixabay

Mat & Diet Krav 🦴

Med tanke på deras mindre storlek kräver Nova Scotia Duck Tolling Retriever bara 2-2,5 koppar mat per dag. Välj ett högkvalitativt torrfoder för hundar som är gjort för deras åldersintervall och dela upp deras totala dagliga utfodring i minst tre måltider; detta hjälper till att förhindra att de äter för snabbt och stör matsmältningen.

Övning

Rikliga mängder av måttlig till kraftig aktivitet är avgörande för att hålla din Nova Scotia Duck Tolling Retriever glad och frisk. De är glada över att delta i aktiviteter som apport, långa promenader runt grannskapet eller springa med dig, men utmärker sig verkligen i allt som kräver både mental och fysisk ansträngning. Tack vare deras gränslösa energi kommer du sannolikt att tröttna långt innan din Retriever gör det!

Träning

Med sin intensiva intelligens och iver att behaga är Nova Scotia Duck Tolling Retriever en perfekt kandidat för lydnad ochagility träning. Detta passar bra ihop med deras höga träningsbehov och kan vara ett användbart sätt att äntligen trötta ut dem tillräckligt för att låta dig vila.

Alla utom de mest erfarna hundägarna kommer sannolikt att kämpa med att träna dessa apportörer för att sluta skrika. Endast mild, ihärdig ansträngning och positiv förstärkning har visat sig vara framgångsrik med detta, och många ägare väljer professionell träning för att tämja denna rass vokaliseringar.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever sida

Bildkredit: Pxfuel

Grooming ✂️

Den medellånga dubbelrocken på en Nova Scotia Duck Tolling Retriever är både vattentät och extremt lättskött. Med veckoborstar och ett och annat bad kommer de att se bäst ut året runt. Håll utkik efter vårens och höstens fällningssäsonger, där daglig borstning kan vara nödvändig under en period av några veckor.

En liten del av dessa hundar kommer att få problem med sina öron under sina första månader som valp. Om du märker att den här hundens öron viks bakåt eller i en udda vinkel istället för att behagligt rama in deras ansikte, behöver du hjälp från en uppfödare eller annan expert för att tejpa fast dem i rätt position medan de justerar om.

Hälsa och villkor

En allmänt tålig ras, Nova Scotia Duck Tolling Retriever är ändå utsatt för ett litet antal genetiska sjukdomar. Några av dessa villkor inkluderar:

Mindre förhållanden
  • Progressiv retinal atrofi
  • Collie öga anomali
  • Kluven gom
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Autoimmun tyreoidit
  • Addisons sjukdom
  • Aseptisk meningit

Avdelare 5Man vs Kvinna

Nova Scotia Duck Tolling Retriever honor är märkbart mindre än sina manliga motsvarigheter, både vad gäller maximal längd och vikt. I övrigt ses personlighetsskillnader sällan mellan könen. Eftersom rasen är väletablerad tenderar både hanar och honor att visa samma egenskaper som vänlighet, kraft och lekfullhet.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Nova Scotia Duck Tolling Retriever är en exceptionellt älskvärd hund med en munfull namn. Den har vunnit mångas hjärtan tack vare sin kombination av en vänlig personlighet, anpassningsbar natur och riklig energi. Även om det höga priset på valpar för denna renrasiga hund kan skrämma bort vissa potentiella ägare, gör deras generellt goda hälsa och långa livslängd dem till en underbar investering i din hälsa och lycka.


Utvald bildkredit: Sonja-Kalee, Pixabay

Innehåll