Schnug (Miniature Schnauzer & Pug Mix)Höjd: 10-12 tum
Vikt: 15-25 pund
Livslängd: 15-17 år
Färger: Svart, kräm, röd, brun, brun
Lämplig för: Barnfamiljer, singlar, seniorer
Temperament: Rolig, glad, envis streak, energisk

Schnug är en blandning mellan en dvärgschnauzer ochatt mops. De är små hundar fulla av vim, kraft och lycka. Schnug har en högre jaktinstinkt än genomsnittet och kan behöva tränas så att de inte jagar mindre djur i hemmet.

Schnug-valpar har mycket energi och personlighet för en liten hund. De är häftiga djur och har ett livligt, smart temperament. De kan ibland vara ganska högljudda och animerade försöka varna om något nytt och spännande eller något som de uppfattar som farligt. Schnugs gillar uppmärksamhet och behöver vara runt människor så mycket som möjligt.

Avdelare 1Schnug-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Winifred (@winnie_the_schnug)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Schnug-valpar?

Även om Schnugs är korsade hundar, vilket i allmänhet betyder att de är billigare än de flesta renrasiga, passar dessa hundar inte. Deras höga pris kommer från avgifterna för uppfödaren du bestämmer dig för att gå med, såväl som föräldrarnas kostnader.

Både dvärgschnauzer och mops är dyra hundar. Schnauzer kostar allt från 0 till .700. Men som en beprövad renrasig hund kommer den vanligtvis att landa närmare 000-strecket.

Mopsvalpar är också en dyrare ras att köpa. De är ett populärt djur, och priset varierar beroende på uppfödare. Kostnaden varierar från 0 till .500. Men de är också en ganska vanlig hund och kan räddas för ett rimligt pris.

Eftersom dessa hundar är en korsning av två av de mest populära sällskapshundarna, var beredd att bli en del av en uppfödares väntelista. Om de alltid har kullar tillgängliga, se upp för att du kan ha att göra med en valpfarm.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Schnug

1.Mopsar har varit adelns och kungarikens räddare.

Mopsar har en lång och engagerande historia som de flesta håller med om börjar i Kina för över tusen år sedan. De fördes till Europa av Holländska Ostindiska kompaniet, där de blev populära bland adelsmännen, särskilt de i House of Orange, en gammal kunglig linje i Nederländerna.

Mopsar blev särskilt älskade och höll hög aktning när hunden räddade livet på William, som var prinsen av Orange. De gjordes sedan till den officiella hunden i House of Orange 1572. Mopsen är också krediterad för att ha gett en snabb varning som larmade adeln om den invaderande spanska armén.

Mopsen var en favorithund till kejsarinnan av Frankrike, Josephine, Napoleons hustru. Det slutade med att hon tränade hunden att göra anteckningar till sin man när hon var instängd i Les Carmes.

två.Schnugs kan behöva extra arbete med potträning.

Schnug valpar, på grund av den genetiska tendensen ärvt frånderas mopsföräldrar, kan ha problem med att bli hembruten. Träningen bör börja så fort de kommer till hemmet och kan ta veckor av konsekvent arbete för att vänja sig vid vanan.

3.Schnauzerrasen överlevde nästan inte genom världskrigen.

Dvärgschnauzer är en tyskuppfödd hund, utvecklad ur behovet av en liten men snabb hund för att kontrollera råttproblem i hem och stall. Denna jakt- och jakttendens är det som gör dem till en instinktiv jägare, något du måste se upp med beteendemässigt med andra smådjur i ett hem.

Under första och andra världskriget var hundarna nästan förlorade för den kända världen. Men efteråt hade de fortfarande en distinkt husdjursägare, och rasen återupplivades. Sedan dess har de blivit en populär sällskapshund och spridit sig till många delar av världen.

Föräldrar till Schnug

Föräldrar till Schnug. Vänster: Mops, Höger: Dvärgschnauzer (Källa: Sebastian Coman Travel, Pexels)

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Schnug

Schnug är inte den mest visuellt tilltalande hunden när det gäller utseende. Men för många människor vinner deras temperament och övergripande personlighet över allt annat. De är busiga och nyfikna, vill alltid vara mitt i saker och veta vad som händer.

De är en glad hund som njuter av det mest när de kan leka med sina ägare. Denna valp ska vara hemma hela dagen. Att göra det kan skada deras känslor eftersom de är så sociala.

Schnug är utåtriktad och kan vara ganska sång. De kan vara possessiva hundar och bör socialiseras tidigt för att vänja sig vid att behöva dela sina människor med andra djur och även andra människor. De kan ta ett tag att värma upp för nykomlingar, men med rätt utbildning borde detta inte vara ett problem.

Är dessa hundar bra för familjer?

Schnug-valpar passar bra för familjer, särskilt de med lite äldre barn. De är sällan aggressiva men uppvisar ibland ett kort humör när det kommer till petning och på annat sätt irriterande beteende. De älskar att leka under långa perioder och håller gärna barnen sällskap hela dagen.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Dessa hundar klarar sig bra med andra hundar och oftast katter, om de är väl socialiserade. De är så sociala varelser att det rekommenderas att ha en annan hund i närheten, speciellt om folk är utanför huset större delen av dagen.

På grund av sin uppfödning har de en hög bytesdrift. Denna egenskap kan göra Schnugs till en farlig hund att ha runt mindre däggdjur som kaniner eller hamstrar. Var mycket försiktig när du äger dessa djur samtidigt, särskilt om hunden inte socialiserades tidigt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Freddie (@freddie_the_schnug)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Schnug

Mat & Diet Krav

Schnugs är ganska små hundar. Kombinera det med deras enda genomsnittliga mängd dagliga aktiviteter, och de behöver vanligtvis inte mycket mat. De äter cirka 1-2 koppar mat om dagen.

Hitta ett hundfoder som matchar storleken och åldern på din Schnug, tänk på koststöd för eventuella hälsoproblem.

När du matar din valp, var uppmärksam på att inte övermata dem. Schnugs bör inte hålla extra vikt på sina små ramar, och det kan snabbt leda till negativa hälsoproblem. Lägg dem på ett dagligt matningsschema så att du kan moderera dem noggrant.

Övning

Schnugs kräver bara en måttlig mängd motion varje dag. De bör få allt från 30 till 45 minuters konsekvent aktivitet under dagen. Funktionella övningar inkluderar aktiviteter som promenader, korta löpturer, vandringar eller besök i hundparken.

Eftersom dessa är nyfikna hundar tycker de om att bli mentalt stimulerade och utforska nya sevärdheter och dofter. Att gå på promenader hjälper till att hålla dem friska och behålla rätt vikt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lupe | Spanish Rescue (@lupechacha)

Träning

Schnugs är en ovanlig hund när det kommer till träning. De är en blandning av en lydig valp med en bra bit av envishet.

Det viktigaste under träningen – och alla andra tider på dygnet – är att etablera dig som en mästare. De måste verkligen känna till och respektera detta innan du kommer någonstans i träningen.

Schnugs tenderar att vara hundar för erfarna tränare eller de som är villiga att sätta dem i professionella klasser.

De behöver en hel del positiv förstärkning eftersom de är en så rolig hund. De ska inte straffas eller skälla ut, eftersom det gör att de antingen helt tappar intresset för något som inte är roligt längre eller blir oroliga och förvirrade.

Grooming✂️

Schnugs ärver en generellt kortare, trådig hårstrå från sina föräldrar. Den här typen av päls gör dem dock lätta att underhålla. Borsta dem ett par gånger i veckan för att hålla pälsen frisk och förhindra trassel.

Använd borstar som en stiftborste, en de-matter och en kam för att få önskat resultat . Att borsta med måttlig frekvens hjälper också till att minska mängden avfall.

Dessa valpar behöver också särskild tandvård . Deras tänder bör borstas flera gånger i veckan för att förhindra tandsjukdomar som är vanliga hos mopsar.

Klipp naglarna när de börjar växa ut för långa och rengör insidan av öronen med en fuktig trasa för att förhindra infektioner.

Hälsoförhållanden

Som en korsning av stamtavla valpar är The Schnug normalt en friskare hund än sina föräldrar. Detta betyder dock inte att de inte lider av några hälsoproblem, eftersom de är mottagliga för vanliga sjukdomar från båda sidor av familjen.

När du köper en hund från en uppfödare, se till att be dem om en titt på föräldrarnas hälsointyg. På så sätt kan du veta om de har lidit av något allvarligt och vara uppmärksam på din valps hälsostatus, eller så kan du hitta en annan uppfödare med friskare djur.

Mindre förhållanden
  • Collie öga anomali
  • Viktökning
  • Primär linsluxation
  • Torra ögon
Allvarliga förhållanden
  • Höft- och armbågsdysplasi
  • Diabetes
  • Von Willebrands sjukdom
  • Epilepsi
  • Njursten

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Kvinnliga Schnugs är ofta märkbart mindre än hanar både i längd och vikt. I övrigt är det inte så många markanta skillnader mellan hanar och honor i rasen.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Även om Schnugs inte är den vackraste hunden att skåda, kompenserar de för det med sin spunkiga och roliga personlighet. De är en underbar följeslagare för barn och är ofta älskade familjehusdjur.

Eftersom dessa valpar bara har en måttlig mängd energi är de också ett bra val för seniorer.

De behöver någon som kan hantera dem väl, och de rekommenderas inte för förstagångshundägare. Alltid uppmärksam på allt nytt och spännande, dessa små hundar kan vara ett fat av skratt för alla som är speciellt förtjusta i mopsar eller schnauzer.


Utvald bild: Shutterstock

Innehåll