Pembroke Welsh Corgi

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 10-12 tum
Vikt: 25-30 pund
Livslängd: 12 – 14 år
Färger: Vit, svart, brun, fawn, röd, sobel
Lämplig för: Aktiva familjer som letar efter en vänlig hund
Temperament: Lojal, intelligent, tillgiven, anpassningsbarPembroke Welsh Corgi är en lektion i kontraster. Han är liten men bär sig själv som om han vore två eller tre gånger så stor. Han är bedårande, men ändå är han något av en spets med sin egensinnighet. Han är smart och kräver mental stimulans för att han inte ska bli uttråkad. Men han kompenserar för alla dessa utmaningar med sin odödliga lojalitet, kärlek och tillgivenhet.

Rasen har en lång historia som går tillbaka över 1 000 år. Han har en lantlig anknytning som speglar hans jordbruksbakgrund, även om hans exakta ursprung är okänt. Han är en riktig brukshund som tar sitt vallningsjobb på allvar. Den här valpen tog på sig flera roller från vallning till att vaka över sin ägares hem. Det är en del av det som gör Pembroke Welsh Corgi till en oberoende hund.

Många har fallit under charmen hos Pembroke Welsh Corgi, som står för rasens popularitet och pris. Han har till och med Drottning Elizabeth II av England under hans förtrollning. Han är ibland självsäker, men den här hunden är inte aggressiv och han är inte heller blyg. Det finns mycket att lära sig om denna älskvärda hund för att se om han är rätt husdjur för din familj.Avdelare 1

Pembroke Welsh Corgi-valpar – innan du köper...

Sidovy av den lilla Pembroke Welsh Corgi-valpen

Bildkredit: Marvelous World, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Låt inte den lilla storleken på Pembroke Welsh Corgi lura dig. Han är en livlig hund som alltid kommer att göra livet intressant i ditt hem. Han är en smart hund alltså lätt att träna , om än med en oberoende streak som lägger till en utmaning till mixen. Han kan kräva mer uppmärksamhet för att hålla honom fokuserad, men han är fortfarande ett lämpligt val för nybörjare som husdjursägare.

Kombinationen av oberoende och intelligens gör att du måste vara en hängiven djurägare. Vi skulle säga detsamma för de flesta hundar, men speciellt för Pembroke Welsh Corgi. Tänk på det. Här är en hund som är mindre än 2 fot hög som springer med boskap! Nog sagt. Den här rasen var en jägare, så hans bytesdrift är inte hög. Han kanske jagar en och annan ekorre, men de flesta hundar gör det också.

Pembroke Welsh Corgi är dock vokal, vilket inte är förvånande med tanke på de djur han vallar. Han måste göra sin närvaro känd när han har att göra med kor. Det finns också hans bakgrund, som bor i ett isolerat område med låg befolkningstäthet. Det gav honom få chanser att interagera med andra människor och hundar. Alltså de frågor som potentiella ägare måste ta itu med när de äger en Corgi.

Vad är priset på Pembroke Welsh Corgi-valpar?

Pembroke Welsh Corgi är en ganska populär hund som kommer in kl nummer 13 på American Kennel Clubs (AKC) lista över favorithundar. Du kan förvänta dig att betala minst 0 för en valp. Mer sannolikt kommer det att kosta dig mer, speciellt om valpen kommer från en mästerskapslinje. Då tittar du på ett pris långt norr om 000.

Vi uppmanar dig starkt att endast köpa ett husdjur från välrenommerade uppfödare som utför de rekommenderade hälsoundersökningarna. Pembroke Welsh Corgi är en relativt frisk hund. Vissa säljare kan dock dra fördel av valpens popularitet och överavel sina hundar, vilket kan öka risken för ärftliga hälsotillstånd. Om det låter för bra för att vara sant, leta efter en annan uppfödare.

Naturligtvis är det bara början när det kommer till kostnaden för att äga ett husdjur. Kom ihåg att det är ett ansvar som kräver ett engagemang av både tid och pengar. Det första året är vanligtvis det dyraste när du inkluderar priset på valpen . Om du inte ska föda upp ditt husdjur är det klokt att få valpen kastrerad eller kastrerad. Den förra är den dyrare av de två operationerna.

Efter sjukvård, mat är den näst högsta kategorin för utgifter och förmodligen den största efter det första året. Beroende på vilket märke du får på maten kommer du förmodligen att betala minst 20-50 USD i månaden. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till dessa utgifter innan du får en valp. Kom ihåg att det är ett åtagande på minst 10 år när du bjuder in en hund i ditt hem.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Pembroke Welsh Corgi

1.Pembroke Welsh Corgi dog nästan ut.

Antalet Pembroke Welsh Corgis i Storbritannien sjönk så lågt att de listades som en Riskras 2014. Lyckligtvis återhämtade de sig och har åtnjutit ökande popularitet här och på andra sidan dammen.

två.Pembroke Welsh Corgi har en förtrollad historia.

Varje ras har sin historia, ibland fylld av myter och legender. Pembroke Welsh Corgi är inget undantag. Hans historia inkluderar berättelser om alver och älvor från sitt hemland, Wales. Det sägs att han en gång red med forntida krigare, en nick till hans eventuella band med vikingar.

3.Rasen har en nära historia med Cardigan Welsh Corgi.

Du kanske känner igen namnet på en annan relaterad ras, denCardigan Welsh Corgi. De två betraktades som en på grund av korsning. Idag är de separata raser. Hur skiljer man dem åt? Pembroken har spetsiga öron och en dockad svans. Cardigan, å andra sidan, har rundade sådana och en längre svans.

Pembroke Welsh Corgi hund

Bildkredit: ElfinFox, Pixabay

Avdelare 3

Temperament och intelligens av Pembroke Welsh Corgi

Många hundar är en produkt av deras historia, oavsett om det är selektiv avel eller jobbet de gör. Lite av båda har varit på jobbet med Pembroke Welsh Corgi. Anledningen till att denna ras och andra som honom har korta ben är på grund av en genetisk mutation . Det visar sig att hans korta kroppsbyggnad passade hans resor över hemlandets oländiga terräng. Han kanske inte är lång, men han är mil hög i personlighet.

Intelligensen hos Pembroke Welsh Corgi är ett av de många kännetecknen för denna hund. Den kända psykologen, Dr. Stanley Coren, rankade denna pooch som nummer 11 på skalan av de flesta intelligenta hundar. Det förklarar varför denna valp tävlar både i utställningsringen och på agilitybanan. Det betyder också att du måste börja träna tidigt för att hindra honom från att ta upp några dåliga vanor.

Är dessa hundar bra för familjer?

Pembroke Welsh Corgi gör det lätt att älska honom eftersom han är ett så förtjusande husdjur. Han är utåtriktad och tillgiven, även mot främlingar. Han kommer också att komma överens med barnen. På grund av hans lilla storlek skulle vi föreslå att du lär dina barn att leka trevligt med honom, även om Corgis är ganska muskulösa och kan ta hand om sig själva.

Den här hunden är väldigt lekfull med den höga energinivån för att hänga med i händelserna i massor av fångstspel . Det är också bra, eftersom den här smarta hunden behöver mycket mental stimulans för att förbli lycklig. Han är trots allt en brukshund som vill ha ett jobb att göra.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Pembroke Welsh Corgi är relativt hundvänlig, vilket inte är förvånande med tanke på hans bakgrund. Det är dock en bättre beskrivning att säga att han är ljummen om andra hundar. Det beror på hans oberoende natur. Han slår sina egna skott. Det är också det som gör tidig socialisering absolut nödvändig. Vi rekommenderar att du börjar introducera din valp för andra hundar – och människor – så snart du kan.

Walesiska Corgi Pembroke och Cardigan

Bildkredit: Welshea, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Pembroke Welsh Corgi:

Varje ras har sina egenheter. Storleken på Pembroke Welsh Corgi är den självklara. Det kommer att påverka hur du matar din hund, tränar honom och behåller hans goda hälsa. Även om han är relativt anpassningsbar, tolererar han inte att vara ensam under långa sträckor. Han är en tillgiven hund det där behov uppmärksamhet.

Du bör ha en Pembroke Welsh Corgi på en inhägnad trädgård. Han har en måttlig vandringspotential. Dessutom är dessa valpar ofta högljudda, en återgång till hans boskapsskötande dagar. Det är bäst att kväva den här dåliga vanan tidigt i början eftersom den här hunden har en stor röst när han har något att säga.

Mat & Diet Krav

Din Pembroke Welsh Corgi kommer att klara sig bäst med enfoder framtaget för medelstora hundar. Mata valparna två till tre små måltider om dagen. Dessa valpar mognar relativt snabbt. En diet för en hund av hans storlek kommer att ge rätt antal kalorier och näringsämnen för att stödja hans tillväxtmönster. Du kan skala tillbaka till två gånger dagligen när han är vuxen.

Den största oro för Pembroke Welsh Corgis - eller vilket husdjur som helst - är fetma, särskilt med en valp som denna. Övervikt kommer att belasta hans långa rygg extra mycket och kan öka risken för kroniska hälsotillstånd, såsom diabetes. Vi rekommenderar att du tittar på matningsinstruktionerna på etiketten endast som ett förslag.

Låt hans kroppskondition hjälpa dig att bestämma hur mycket du ska mata honom. Om du tittar ner på ditt husdjur bör du se en definierad midja mot hans bakdel. Du bör lätt kunna känna hans revben. Det är ett husdjur med idealvikt. Om inte, diskuterar du en bättre dietplan med din veterinär. Kom ihåg att det är betydligt enklare att förhindra ett problem än att försöka åtgärda det.

Var uppmärksam på din valpens vikt , särskilt efter kastrering eller sterilisering av ditt husdjur. På grund av hormonella förändringar kan din hund gå upp några extra kilo. Utan utsikten att få valpar behöver din Pembroke hona inte det extra näringsstödet, vilket är vettigt. Övervaka din hunds vikt noggrant under månaderna efter operationen och justera deras intag därefter.

    Relaterad läsning: Hur mycket ska du mata en Corgi?

Övning

Kombinationen av en bra kost och regelbunden motion är ett utmärkt sätt att hålla din hund frisk. Som tur är är Pembroke Welsh Corgi en aktiv ras som kommer att göra den senare till en lek. Han är också en lekfull hund, som också kan hjälpa till att hålla kilona i schack. En daglig promenad runt grannskapet är också en smart idé för att hålla honom mentalt frisk.

Vi föreslår att göra det till en vana. Pembroke Welsh Corgis intelligens kommer att hjälpa honom att minnas; ifall du glömmer.

Pembroke Welsh Corgi

Bildkredit: muhannad alatawi, Pexels

Träning

En av anledningarna till populariteten för Pembroke Welsh Corgi är hur lätt det är att träna denna utåtriktade hund. Han kommer lätt att plocka upp nya trick och kommandon. Det finns två varningar du måste ha i åtanke. För det första är den här valpen känslig. Han är så ivrig att behaga att han kommer att bli ganska orolig av stränga tillrättavisningar. Därför rekommenderar vi endastpositiv förstärkning och beröm.

För det andra, behåll godsakerna endast som ett träningshjälpmedel och se till att barnen också vet det. Annars kommer det bedårande ansiktet på Pembroke Welsh Corgi att göra dig en sucker varje gång han tigger om en. Det gör det lättare att hålla sig till det rekommenderade 10% regel . Du kanske också upptäcker att han kommer att svara bättre på dina kommandon med något att njuta av i gengäld.

Grooming✂️

Pembroke Welsh Corgi fäller regelbundet så mycket att du kanske undrar hur lite kan ha så mycket hår. Varje vecka eller till och med dagliga borstningspass är ett måste. Det är också ett utmärkt sätt att knyta an till din hund. Att ge honom mycket uppmärksamhet när du ansar honom kommer att göra det ännu enklare - för er båda! Vi föreslår också att du kontrollerar hans öron regelbundet för tecken på infektion eller kvalster.

Du bör också klippa hans naglar ibland. Att borsta tänderna varje dag är ett effektivt sätt att hålla tandköttet friskt. Om du startar honom som en valp kommer du inte ha några problem när din valp blir äldre. Att använda en smaksatt tandkräm kommer att göra det lätt-peasy.

  • Känner du dig äventyrlig?Prova en av dessa förtjusande frisyridéer!

Hälsoförhållanden

Pembroke Welsh Corgi är för det mesta en frisk hund. Huvudproblemen är leder eller skelett. Vi uppmanar dig starkt att endast köpa från uppfödare som gör de rekommenderade screeningarna. Vissa involverar avbildning för att bedöma tillståndet. Andra är DNA-tester för att identifiera riskhundar. Dessa prov är dock inte en 100 % garanti, men de kan ge dig lite sinnesro.

Mindre förhållanden
  • Ögoninfektioner
  • Öroninfektioner
  • Allergier
Allvarliga förhållanden

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Både manliga och kvinnliga Pembrokes är förtjusande husdjur och kommer att vara ett välkommet tillskott till ditt hem. Intressant nog Ortopedisk stiftelse för djurs rashälsoundersökning visar en jämn uppdelning mellan könen med djurägare. Om du inte ska föda upp din hund, uppmanar vi dig starkt att diskutera kastrering eller kastrering med din veterinär. Följ deras råd om lämplig tidpunkt.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Få hundar har en fascinerande historia och kunglig anknytning som Pembroke Welsh Corgi. Med hans söta ansikte och bedårande bruna ögon är det svårt att inte bli kär. Men det är hans gränslösa tillgivenhet och lyckliga personlighet som gör den här valpen så förtjusande. Hans intelligens är grädden på moset, speciellt om du har tid att lära honom nya saker.

Liksom många mindre hundar, kompenserar Pembroke Welsh Corgi för vad han saknar i storlek med en lekfull och kärleksfull natur som vi skulle vara svåra att säga varför vi vana bjud in honom till vårt hem. När du träffar den här smarta och livliga hunden är vi säkra på att du kommer att hålla med. Den här valpen är en djurhållare.


Utvald bildkredit: ElfinFox, Pixabay

Innehåll