Pit Heeler (amerikansk Pitbull Terrier & Blue Heeler Mix)

pit heelerHöjd: 17-24 tum
Vikt: 35-60 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Vit, grå eller brun bas med blå melerad, randig eller prickig finish
Lämplig för: Aktiva familjer, de som letar efter en hund med låg fällning
Temperament: Lojal, kärleksfull, hårt arbetande, egensinnig, alltid ute efter att behaga

Pit Heeler är en relativt ny ras som korsar den amerikanska Pitbullen med den australiska boskapshunden, oftare kallad Blue Heeler. Den resulterande korsningen är också känd som Bull Heeler, Bull Pit Heeler eller Queensland Pit och tar vallning och lojalitet från båda sina föräldraraser.

Den åtnjuter måttlig kyla och kan lida i varma klimat på grund av sin tjocka päls. Med konsekvent träning kan Pit Heeler vara ett kärleksfullt familjedjur som ständigt letar efter sätt att imponera på och tillfredsställa sin ägare.

De är muskulösa och starka med kraftfulla käkar, kräver daglig träning och behöver mental stimulans för att förhindra destruktivt beteende. De har blygsamma underhållskrav och fäller två gånger om året – i kallt klimat fortsätter fällningen längre, men deras relativt korta hår gör att överdriven fällning inte nämns som ett stort problem med rasen.Avdelare 1

Pit Heeler-valpar – innan du köper...

Pit Heeler valp

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Pit Heeler-valpar?

Pit Heeler-rasen är fortfarande ganska ny, men föräldrarasernas popularitet innebär att de kommer att kosta mellan 0 och 200 styck. Du kan förvänta dig att betala mer eller mindre beroende på härstamning och föräldraegenskaper, såväl som antalet uppfödare i ditt område.

Avdelare 8

Tre föga kända fakta om Pit Heeler

1. Heelers är nötkreaturshundar som nyper i hälarna på lata boskap

Heelers är australiensiska nötkreaturshundar och har fått sitt namn för att de tenderar att nappa i hälarna på de nötkreatur de förvaltar. De hjälper till att säkerställa att ranchägarens boskap inte strövar iväg, och om de inte har haft detordentlig träning, kan de bli ganska robusta med boskapen under deras ledning. Men de älskar också att behaga, så träning rekommenderas starkt. Heelers introducerades från Australien till Amerika av ranchägare som letade efter dessa önskvärda egenskaper, och en Pit Heeler kan tränas som brukshund.

2. Pit Heelers är mycket energiska

Pit Heelers ser inte bara muskulösa och starka ut, de är. De har också mycket höga energinivåer och du bör vara beredd att lägga i enseriöst skiftspel varje kväll, speciellt om du inte har en stor trädgård där de naturligt kan bränna av energi. Båda föräldraraserna är vana vid att valla boskap över stora ytor, så de kan lätt klara av att gå mil och mil.

3. Pit Heelers är mycket sällskapliga

Det är alltid en bra idé att umgås med en valp. Det förhindrar oönskade reaktioner när det introduceras till människor och djur i framtiden och det kan också hjälpa till med träning. När det gäller Pit Heelers kan det vara mycket fördelaktigt att ha två av denna ras, så de har sällskap och är väl socialiserade när de mognar.

pit bull heeler mix

Bildkredit: Vänster: Red Heeler, Pixabay | Höger: Pit Bull, Pixabay

Temperament & Intelligence of the Pit Heeler

Pit Heelers är först och främst brukshundar. De är starka och har gränslös energi: kan springa mil utan att missa ett slag. Även inuti behöver de regelbunden fysisk och mental stimulans och de kommer att vilja engagera sig i allt som ser ut som ett spel. Se till att de är välfyllda med tilltalande leksaker och att de får ordentlig träning, och att de kan görautmärkt familj husdjur.

Du kommer att kunna träna en typisk Pit Heeler för de flesta arbetsuppgifter, så länge du gör lärandet roligt och engagerande och är konsekvent med dina träningsinsatser.

Pit Heelers kan till sin natur vara bitare. Ranchers använder dem för att nappa i hälarna på stora djur och har starka käkben. Du måste se till att nippande och bitande avskräcks så snart som möjligt. Fast en valpkanske inte biter aggressivt, bör du fortfarande träna dem för att förhindra att det blir ett problem senare.

Precis som Pit Bulls är Heelers extremt lojala och kärleksfulla. De tycker om att spendera tid med sin familj och så länge de tränades i tidig ålder borde de inte utgöra något hot mot din familj.

    Vi recenserade de bästa valpträningsgodisarna – kolla in dem här!

Är dessa hundar bra för familjer?

Pit Heelers kan verkligen göra utmärkta familjedjur. De har en bra livslängd, är energiska och roliga, och de kan vara lojala och kärleksfulla. Men för att visa dessa egenskaper behöver de träning och umgänge från en ung ålder. De måste läras att nippning är oacceptabelt, vilket kommer att kräva konsekvent och fast träning. Detta betyder inte aggressiv träning: ingen hund reagerar bra på aggressiv träning, men positiv bekräftelse och negativ förstärkning kommer att räcka långt för att säkerställa att din valp integreras väl med resten av sin familj.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Träning och socialisering är också viktigt om du har andra husdjur i huset. Genom att umgås med din valp när den är ung, genom valpträningskurser och genom att regelbundet träffa andra människor och djur, bör du inte ha några problem att integrera denna ras i en flock med andra hundar, katter eller andra djur.

Om du adopterar eller tar på dig en äldre Pit Heeler beror det på den individuella hunden och vilken typ och konsekvent träning den har haft. De flesta vuxna hundar av denna ras tycker om att umgås med andra hundar, men detta är inte något som kan garanteras. Försök att avgöra hur de reagerar runt andra hundar innan du begår.

Pit Heeler

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Pit Heeler:

Pit Heelers kan vara fantastiska familjedjur, men det finns flera faktorer att tänka på innan du adopterar eller köper en.

Mat & Diet Krav 🦴

Alla hundar kräver protein av god kvalitet i kosten, vanligtvis animaliskt protein. Det hjälper till att bygga friska muskler, och detta är särskilt viktigt i en ras som Pit Heeler eftersom det är en muskulös hund.

Valpar har högre proteinbehov än vuxna hundar med unga Pit Heelers som behöver minst 22 % protein. Vuxna hundar kräver fortfarande minst 18 % protein i kosten. Fettbehovet är 8% och 5% för valpar respektive vuxna hundar. Du kan överväga livsmedel som innehåller mycket kondroitin och glukosamin eftersom dessa hjälper till att upprätthålla god muskuloskeletal styrka och hälsa.

Valpar kommer att behöva tre måltider om dagen. När din hund blir äldre kan du minska detta till två måltider om dagen. Om din vuxna Heeler är en aktiv hund eller arbetande hund, håll dig till tre måltider för att säkerställa att de får en bra balans mellan erforderligt protein, fett och vitaminer och mineraler under hela dagen.

    Kolla in vår recension av 2020 års bästa högproteinfoder för hundar här!

Övning

Pit Heeler är en stark och mycket energisk hund. Ursprungligen uppfödda för att valla boskap över vidsträckta landområden, de kan ströva omkring och springa mil utan att tröttna. Även om ditt husdjur Pit Heeler inte behöver riktigt samma motionsnivå som de skulle när de ranchar, måste du vara beredd att anstränga dig. Du bör lägga en timme om dagen på att ge din Heeler fysisk träning.

Pit Heelers är också väldigt intelligenta. Förutom att erbjuda fysisk träning måste du ge mental stimulans. Spela spel, gemassor av interaktiva leksakeroch var inte rädd för att använda den här tiden för att träna din Heeler. Deras lojalitet och vilja att tillfredsställa sin ägare gör att du kan träna Heelers för ett brett utbud av uppgifter med hjälp av positiv förstärkning och mycket konsekvens.

Pit Heeler

Träning

Pit Heelers bör tränas från en ung ålder. De är starka, energiska och kan vara lekfulla. Om du inte sätter gränser och lär ut gott beteende kan de snabbt bli uttråkade, vilket leder till asociala aktiviteter. De har också mycket starka käkar och kan göra kort med soffor och andra möbler. Träna dem unga och använd positiva förstärkningsträningstekniker.

Positiv förstärkning innebär att berömma och belöna din hund för att ha utfört en önskad uppgift. Denna typ av träning är särskilt effektiv för hundar som Pit Heelers som älskar sina ägare och älskar att göra dem lyckliga.

Förutom att lära dig grunderna som att sitta och stanna, måste du motverka att nappa. Knäppning är en naturlig egenskap för denna hundras, uppkallad efter dess tendens att nappa i hälarna på nötkreatur. Belöna och ge godsaker för positivt beteende och hitta handlingar som kan ersätta nappen. Gör detta tidigt och se till att barn och andra är medvetna om hundens tendens att nappa.

Tidig socialisering är lika viktig. Din Heeler kan bli blyg och försiktig med främlingar, och deras vallningsnatur kan komma till förgrunden kring andra hundar och djur. Överväg valpklasser eller, ännu bättre för en hund med denna nivå av uthållighet, ta med valpvallningen eller till agilityklasser.Om du gillar att springa, klättra eller vandra, försök hitta ett sätt att få din Pit Heeler inblandad eftersom de kommer att uppskatta arbetet.

    Relaterad läsning:Bästa hundsele för vandring 2020: recensioner och toppval

Grooming ✂️

Pit Heeler kommer att behöva borstas varje vecka och bör vara detges bad när de börjar lukta. Hundens naturliga benägenhet att ströva omkring, sparka smuts och leka på marken kommer att diktera hur ofta detta bör vara.

Du kommer att behöva klippa din hunds naglar varannan eller var tredje månad, även om detta varierar beroende på hur mycket motion de får och speciellt om de går på betong. Hårda och nötande ytor som betong sliter naturligt ner spikar.

Du bör följa vanliga riktlinjer för tänder och öron. Tänderna måste rengöras minst två eller tre gånger i veckan, men helst varje dag. Öron bör torkas ut varje vecka för att försöka förhindra kvalster och öroninfektioner.

Hälsa och villkor

Pit Heelers kommer från mycket tålig lager. Båda föräldraraserna anses vara friska med några vanliga besvär. Hundens aktivitetsnivå gör att de är benägna att drabbas av höftledsdysplasi. Blue Heeler-rasen är också mer benägna att lida av synförlust orsakad av progressiv retinal atrofi. Med bra skötsel och underhåll bör ditt husdjur Pit Heeler leva mellan 12 och 15 år.

Mindre förhållanden
  • Ingen
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Medfödd ärftlig sensorineural dövhet (CHSD)
  • Progressiv retinal atrofi

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Det är väldigt liten skillnad mellan hanen och honan av denna ras. Båda könen kan växa till ungefär samma storlek och uppvisar vanligtvis liknande karaktärsdrag.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Pit Heeler är enenergisk och rolig crossmellan amerikanska Pitbull och Blue Heeler. Denna ras härstammar från vallhundar och nötkreaturshundar och har gränslös energi och kräver stadig och konsekvent träning, samt socialisering från ung ålder.

blue heeler pitbull mix till salu

Om den tränas väl blir Heeler en kärleksfull och lojal familjemedlem. Den har några kända hälsoproblem och en förväntad livslängd på upp till 15 år. Även om bad kan bli en vanlig företeelse tack vare hundens tendens att springa genom vatten och lera under sina resor, är Pit Heeler relativt lätt att ta hand om och underhålla.

Du bör vara beredd att mata högt protein ochmåltider med hög fetthaltför att tillgodose rasens kärlek till träning. Ägare kommer också att behöva träna sina Heelers att inte nappa och överväga att gå med i en hundagility- eller vallningsklass.


Utvald bild: Angela Cavina, Pexels

Innehåll