Pitsky (Pitbull & Husky Mix)Höjd: 19-24 tum
Vikt: 30-70 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Blå, brun, grå, vit, röd, svart
Lämplig för: Familjer, energiska ungdomar
Temperament: Vänlig men gillar inte konkurrens från andra husdjur

Pitsky är en medelstor hundras som skapas genom att föda upp en Pitbull med enSiberian husky. Hundarnas utseende kan variera kraftigt, delvis för att det inte finns någon rasstandard för Pitbull. På grund av dess våldsamma förflutna är den inte erkänd av American Kennel Club som en ren ras, och därför existerar ingen standard, vilket innebär att genetiken och utseendet på Pitbullen kan variera mycket, vilket i sin tur påverkar Pitsky.

En Pitsky kan ha långt eller kort hår, de kanske har Huskys blå ögon eller Pitbull-leendet, och deras öron kan stå upprätt eller floppa över. Pitskys storlek kan också variera dramatiskt. De kommer också att ha en oförutsägbar personlighet som kan vara mer som Pitbull eller husky, eller en blandning av båda.

Avdelare 1Pitsky-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Joanna Warner (@my_beautiful_pack)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Pitsky-valpar?

Det finns en stor prisklass för en Pitsky-valp. Vi har sett Pitskys annonseras för så låga 0, eller så mycket som 00. En del av prisskillnaden har att göra med att Pitbullen är en icke-standardiserad ras. En högre prissatt Pitsky kommer utan tvekan att vara från en ansedd uppfödare som bryr sig om hundens hälsa såväl som dess värde. Dessa uppfödare är mer benägna att använda djur med högre kvalitet på genetisk makeup och producera en friskare hund.

Avdelare 8

Tre föga kända fakta om Pitsky

  1. Ingen vet vem som uppfann Pitsky, men de har växt stadigt i popularitet i minst tjugo år.
  2. Siberian Husky är enmedelstor hund, och många gillar inte Husky-delen av namnet eftersom de säger att det är en felaktig representation av djurets mindre storlek.
  3. Det finns minst fyra raser som erkänns av olika kennelklubbar som Pitbulls. Dessa raser inkluderar Bull Terrier, Miniature Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier och American Staffordshire Bull Terrier.
Pitsky valp

ID 159172256 © Pauline Snyder | Dreamstime.com

Temperament & Intelligence of the Pitsky

Det är svårt att avgöra vilket temperament din Pitsky-valp kommer att vara på grund av den oförutsägbara naturen av att blanda dessa två raser. Ditt husdjurs temperament kan varamer som en Husky, mer som en Pitbull, eller någon kombination av båda.

  • Om den är mer som en Husky kommer den att vara lekfull och ha mycket energi av att springa och hoppa runt. Den tenderar att lätt bli uttråkad och tugga saker när den gör det. De är också väldigt vokala och gillar att yla. En Husky tenderar också att jaga små djur som kaniner och ekorrar.
  • Om den är mer som en Pitbull kommer den att vara väldigt vänlig och gilla att gosa. Pitbulls är skyddande för sin ägare, och de gillar i allmänhet inte andra hundar. Pitbulls har också mycket energi men föredrar ofta brottning eller ryckspel framför att springa och hoppa.

Är dessa hundar bra för familjer?

Pitsky är ett bra familjedjur om du inte har några andra hundar. De är vänliga, intelligenta och lekfulla. En Pitsky gillar att få all uppmärksamhet, och de har en naturlig anlag för att bråka med andra hundar om du inte får dem att börja umgås tidigt i livet. De behöver mycket motion och uppmärksamhet, vilket barn är bra försörjare av. Ändå kommer Pitskys att kräva minst en familjemedlem som är dedikerad till att ta dem på långa promenader och förse dem med långvarig träning.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Om du börjar umgås med din Pitsky med andra husdjur i mycket ung ålder, kommer de vanligtvis att trivas bra med andra hundar i ditt hushåll. Men Pitbullen i dem gör att de tenderar att inte gilla andra hundar, och kan de bli aggressiva i vissa fall. Husky i dem kan ha din hund som jagar kaniner och ekorrar runt på gården också.

Socialt umgänge är nyckeln, och djuren de vänjer sig vid som spädbarn är de som det tillåter i sitt liv som vuxen.

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Pitsky:

Mat & Diet Krav

De flesta experter rekommenderar mellan 2,5 och 3 koppar mat per dag för en hund av denna storlek. PetMD har en avancerad formel för att bestämma den exakta mängden mat du ska äta baserat på flera faktorer, inklusive vikt, ålder, aktivitetsnivå och miljö.

Det är viktigt att få mat av högsta kvalitet som du har råd att ge din Pitsky en balans av viktiga vitaminer och mineraler. Din hundmat bör innehålla mycket kött av hög kvalitet och inga biprodukter eller skadliga konserveringsmedel som BHA. Se upp för livsmedel som har många mystiska ingredienser, och det är vanligtvis bättre att undvika specialmat som spannmålsfri eller viktökning om inte en veterinär uppmanas att använda dem.

Pitsky vit

ID 159112321 © Katrina fitch | Dreamstime.com

Träning

En Siberian Husky kan resa hundratals mil på några dagar, och en pitbull har en historia av brottning av tjurar och björnar för sport, så det är logiskt att din Pitsky kommer att behöva många intensiva övningar för att förbli lycklig och friska. Vissa experter hävdar att det krävs mer än 90 minuters träning om dagen för att förhindra att din Pitsky går upp i vikt.

På grund av den höga graden av motion som krävs är denna ras bäst lämpad för familjer där minst en medlem är atletisk eller tillbringar mycket tid utomhus där de kan ge utrymme och motivation för att genomföra övningen.

Träning

Båda föräldrarna till Pitsky är intelligenta raser som klarar sig bra med rätt träning och kan utföra en mängd olika trick. I många fall kommer tränade hundar att lyda ett kommando först och kan fullfölja en mängd olika mål.

Att träna din Pitsky är inte svårt och kräver bara att man belönar gott beteende med en goding. Behandla en valp som följer ett kommando är ett snabbt sätt att låsa upp kraften hos ett lydigt husdjur.

Pitsky

Bildkredit: AllisonJ7, Shutterstock

Grooming ✂️

Om din Pitsky har en Pitbull-rock, den håret kommer att vara kort och rakt, kräver endast enstaka borstning.

Om din Pitsky har Siberian Husky-pälsen kräver den en stor mängd underhåll. Pälsen på en Siberian husky har två lager, och varje lager kommer att behöva särskild omsorg för att inte mattas och trasslas ihop. Denna typ av päls kommer att kräva frekvent borstning och trimning. Du kommer också troligen kräver lossnings- och avmattningsprodukter samt enstaka resor till den professionella frisören.

Hälsa och villkor

Pitsky-valpar kommer från stark stam, och de flesta har få hälsoproblem och kräver endast sällan veterinärbesök, men det finns några saker som de är benägna för som vi skulle vilja gå igenom med dig. Vi har delat upp hälsotillstånden i allvarliga och mindre, men alla problem kräver omedelbar uppmärksamhet.

Mindre förhållanden
  • Knäkomplikationer
  • Follikulär dysplasi
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Hypotyreos
  • Fetma

Dessa är mer om problem din Pitsky kan möta.

Höftdysplasi

Höftdysplasi är vanligt hos rasen Husky, stora hundar och extremt aktiva hundar. Höftdysplasi är ett smärtsamt ledtillstånd som kan minska ditt husdjurs rörlighet och försämra livskvaliteten. Felaktig vikt, dålig kost och brist på motion gör problemet värre.

Hypotyreos

Hypotyreos är en sjukdom som är vanlig för Siberian Husky såväl som Pitbull, vilket betyder att det är något som kommer att hålla dig på konstant utkik. Hypertyreos är en allvarligt problem som påverkar många hundraser och kan leda till att hår faller av, liksom viktökning och köldintolerans. Hypertyreos är också en av de mest feldiagnostiserade sjukdomarna eftersom många andra hälsoproblem ger samma symtom.

När du väl har diagnostiserats kan du behandla hypotyreos genom att ta ett hormontillskott.

Fetma

Fetma är ett allvarligt problem för Pitsky, och det är utan deras eget fel. Fetma är resultatet av brist på motion och överätande. Det är utbrett hos hundar som Pitsky, Pitbull och Siberian Husky eftersom deras ägare inte har de enorma bitarna av tid som krävs för att ge tillräckligt med motion för att bibehålla en hälsosam vikt. Fetma är en av anledningarna till att vi betonar hur mycket motion denna ras kräver eftersom det finns massor av raser tillgängliga för alla livsstilar och aktivitetsnivåer. Om du bor ensam i en liten lägenhet och tillbringar större delen av dagen på jobbet är en Pitsky inte det bästa valet.

Här är några mindre vanliga eller mindre problem som är gemensamma för Pitsky.

Knäkomplikationer

Pitskys är aktiva djur som gillar att hoppa och brottas. Denna aktivitet sätter stor belastning på hundens korsband , som liknar ACL hos människor. Med tiden kan detta ligament slitas ut och orsaka smärta och svullnad hos ditt husdjur i knäområdet. Detta problem ses ofta hos deras Pitbull-förälder och orsakas vanligtvis av hög ålder. Om ditt husdjur upplever symtom på knäsmärta tidigt i livet, är det bäst att ta dem till veterinären omedelbart.

Follikulär dysplasi

Om din Pitsky tar efter Siberian Husky och har den tjocka pälsen, kan den vara i riskzonen för follikulär dysplasi. Follikulär dysplasi är en oordning som kan orsaka håravfall och fläckig hud, och det finns ingen behandling även om schampon och aktuella krämer kan hjälpa.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Kvinnliga Pitskys tält ska vara lite kortare och lättare än sina manliga motsvarigheter, vilket gör dem lite mindre mottagliga för skador orsakade av aktivitet och minskar risken för knäkomplikationer och höftledsdysplasi. Honorna kommer fortfarande att vara i riskzonen från de många farorna som är förknippade med reproduktionssystemet och förlossningen.

Avdelare 3

Sammanfattning:

En Pitsky är ett utmärkt husdjur om du har mycket tid att ägna åt att leka med den, eller om du har många familjemedlemmar som kan hjälpa till. De är mycket vänliga och kommer bra överens med små barn. De är lite fientliga mot andra hundar om du inte umgås med dem tidigt och ofta, och de kommer att jaga kaniner och ekorrar, men de stannar vid din sida och följer alla dina kommandon med ett minimum av träning.

Vi hoppas att du har njutit av vår djupgående titt på denna unika korsning mellan Siberian Husky och Pitbull. Om du har funnit det användbart, vänligen dela den här guiden till Pitsky på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit: AllisonJ7, Shutterstock

Innehåll