Presa Canario vs Pitbull: Vad är skillnaden?

Välj Namnet På HusdjuretPresa Canario vs Pit Bull

Med yttre hotfulla framträdanden är både Presa Canario och Pitbull underbara, milda jättar som får en dålig rap. Träna, starka och ibland rent skrämmande, dessa två hundraser utmärker sig på vakthundar och gör hängivna familjehusdjur.Om du funderar på att ta med antingen en Presa Canario eller en Pitbull i ditt hem, kanske du funderar på vilken ras som är rätt för dig. I denna djupgående artikel kommer vi att diskutera alla de stora skillnaderna mellan dessa två valpar för att hjälpa dig att välja rätt hund för din familj.avdelare 9Visuella skillnader

Presa Canario vs Pit Bull

Bildkredit | Till vänster: Mary Swift, Shutterstock; Till höger: Lakatos Sandor, Shutterstock

En snabb översikt

Canary Dam
 • Höjd : 22 – 26 tum
 • Vikt : 80 – 110 pund
 • Livslängd : 9 – 11 år
 • Temperament : Lugn, Självsäker, Envis
 • Träningsförmåga : Utmärkt
 • Pris : 500+
pitbull
 • Höjd : 17 – 21 tum
 • Vikt : 30 – 65 pund
 • Livslängd : 12 – 16 år
 • Temperament : Lojal & kärleksfull, Envis, Energisk
 • Träningsförmåga : Utmärkt
 • Pris : 0+

Avdelare 8Rashistorier

Medan båda raserna anses vara farliga hundar,Presa CanarioochPitbullenkommer faktiskt från motsatta sidor av världen och används för sina anmärkningsvärda, men olika, färdigheter.

Presa Canario är en spansk ras som kommer från Kanarieöarna. Ursprungligen utvecklad för att valla boskap, användes Presa Canario också för att skydda sin flock mot vargar och andra vilda rovdjur. Tyvärr dog denna ras nästan ut under mitten av 20-taletthårhundrade. Under 1970-talet tog rasentusiaster på sig att rädda rasen och påbörjade därmed ett intensivt Presa Canario-uppfödningsprogram. Idag är Presa Canario ett populärt husdjur bland människor som letar efter både en troende vårdnadshavare och ett familjevänligt husdjur.

Pitbullen är inte en egentlig typ av hundras utan en paraplyterm som används för att beskriva typer av hundar som härstammar från bulldoggar och terrier. Ursprungligen uppfödd för att bete tjurar, var Pitbull också en populär kamphund i England tills blodsporten förbjöds. Denna långa linje av blodiga strider gav honom det dåliga rykte som rasen har idag. Trots denna vilda historia är Pitbull faktiskt en söt och älskande hund som är bra med både vuxna och små barn.

Presa Canario vs Pitbulls utseende

Om du vill ha en ras som kommer att stoppa människor i deras spår av rädsla, då är antingen en Presa Canario eller Pitbull definitivt rätt ras för dig. Med stora, breda huvuden och stora, kraftiga kroppar har båda dessa hörntänder ett riktigt imponerande utseende.

Båda raserna kan lätt misstas för den andra på grund av deras slående lika utseende. Men Presa Canario är mycket större än Pitbull, och tippar vågen till nästan dubbelt så stor vikt som Pit.

Både Presa och Pitbull har korta, snygga och glänsande pälsar. Men medan Pitbulls finns i ett brett utbud av olika färger och pälsmönster, är Presa Canario endast tillgänglig i brunt, silver eller guld.

Generellt beskära Presa-uppfödare sina valpars öron för ett mer aggressivt utseende. Pitbulls kommer vanligtvis inte med beskurna öron.

visuella framträdanden av presa canario och pitbull

Bildkredit | Till vänster: Presa Canario (tsik, Shutterstock); Till höger: Pitbull (Eve Photography, Shutterstock)

Presa Canario vs Pitbull Temperament

Trots att de ser väldigt lika ut är Presan och Pit extremt olika i sin läggning. Det viktigaste att betona här är att Presa Canario absolut inte är lämplig för en nybörjare. Denna ras kan vara extremt dominerande och behöver en fast, tålmodig ägare som är redo att ta ledningen. Om du ger Presan en tum tar han gärna en mil och utmanar kontinuerligt sin förälder för alfahundspositionen.

Trots att Pitbullen lider av en envis strimma är denna ras lämplig för nästan alla ägare. Faktum är att denna ras till och med användes som barnskötare för att vaka över små barn.

Båda är mycket intelligenta raser som klarar sig bra med barn och andra husdjur. Det är dock viktigt att träna och umgås både Presa och Pitbull från början. Håll dessutom alltid ett vakande öga medan din hund leker med dina barn för att säkerställa att alla är säkra.

Presa Canario vs Pitbull träningsbehov

Båda raserna har medelhöga energinivåer och kommer att kräva minst 60 minuters träning varje dag. Detta kan delas upp i raska promenader eller busar på bakgården. Även om vissa inomhusspel är lämpliga, bör du aldrig delta i ett spel som innebär en utmaning av makt,inklusive bogserbåt. Både Pitbull och Presa kan se detta som en kamp om högsta hundrankning inom din familj.

Presa Canario vs Pitbull träning

Presa Canario och Pitbull är båda supersmarta hundar. Därför behöver de rätt mental stimulans för att hålla sina sinnen sysselsatta och lämna tristess vid bakdörren.

Båda raserna måste socialiseras med människor och andra husdjur från dag ett eftersom de kan visa rädsla aggression mot andra hundar.

Professionell lydnadsträning rekommenderas starkt för Presa. Även om du måste vara konsekvent med att träna en Pitbull, är Presa-träning ett livslångt engagemang.

Båda raserna klarar sig bäst på konsekventa, fasta, positiva förstärkningsmetoder.

presa canario och pitbull utomhus

Bildkredit | Till vänster: Presa Canario (Eve Photography, Shutterstock); Höger: Pitbull (stockfoto, Shutterstock)

Presa Canario vs Pitbull Health and Care

Medan båda raserna är tåliga hundar, tenderar Pitbulls att leva längre än Presa Canarios.

Både Pitbull och Presa kan utveckla vissa typer av hälsoproblem senare i livet, inklusive höft- och armbågsdysplasi. Presa är också benägen att få uppsvälldhet och njursjukdom.

Oavsett om du väljer en Pitbull eller en Presa, är det viktigt att mata dem med högkvalitativt spannmålsfritt foder. Presa-hundar behöver cirka tre koppar mat per dag medan Pitbulls klarar sig bäst med cirka 2½ koppar.

Båda raserna kräver minimal skötsel. Varken Presa eller Pitbull har underull, och de fäller väldigt lite. Sikta på att borsta båda raserna varje vecka för att hålla pälsen frisk och glänsande.

Avdelare 2

Slutgiltiga tankar

Både Presa Canario och Pitbull är fantastiska hundar med mycket kärlek att erbjuda. Om du är på jakt efter en skrämmande ras, passar båda alternativen definitivt.

Det är dock viktigt att komma ihåg att Presan inte är lämplig för förstagångshundägare.

Båda raserna behöver mycket motion och socialisering från början. Båda kräver veckovård, kontinuerlig träning och mental stimulans.

Överväg att ta med en av dessa milda jättar till ditt hushåll idag!

Innehåll