Ragamuffin vs Maine Coon Cats: The Differences (med bilder)

Ragamuffin vs Maine CoonOm du har lagt ditt hjärta på att äga en tillgiven, familjevänlig, stor katt kan du komma på att du jämför Trashank och den Maine Coon kattraser i ditt sökande efter rätt sällskap.

Ragamuffin och Main Coon har sitt ursprung i USA, men från motsatta kustlinjer. Main Coons är jättestora, vädertåliga katter som är byggda för att klara de hårda vintrarna i nordöstra USA. De är ivriga jägare som gör fantastiska mousers, och de gör bra inomhus- och utomhuskatter.

Ragamuffins, å andra sidan, är något mindre än Main Coon och passar bäst som följeslagare för boende endast inomhus.

vad är en kung herde vs schäfer

Båda raserna är stora och har liknande egenskaper. Ragamuffins och Main Coons är kända för att vara fogliga, milda, tillgivna och mycket familjevänliga kattdjur. De har dock några anmärkningsvärda skillnader, och det är där vi kommer in för att hjälpa dig göra en bra jämförelse.hepper enkelkatttassavdelare

Visuella skillnader

Ragamuffin vs Maine Coon sida vid sida

Bildkredit: (L) Benjamin B, Shutterstock | Ermolaev Alexander, Shutterstock

En överblick

Trashank
  • Ursprung: Maine, USA
  • Storlek: 9 till 12 tum (höjd) 10 till 20 pund (vikt)
  • Livslängd: 12-15 år
  • Domesticerad?: Ja
Maine Coon
  • Ursprung: Kalifornien, USA
  • Storlek: 8 till 16 tum (höjd) 10 till 20 pund (vikt)
  • Livslängd: 12-16 år
  • Domesticerad?: Ja

Ragamuffin Översikt

Tuxedo Ragamuffin Cat

Bildkredit: Kill_Baal, Shutterstock

Egenskaper & Utseende

Ragamuffins historia går hand i hand med historien om kattrasen Ragdoll som skapades i Kalifornien på 1960-talet. Man tror att Ragdoll föddes upp med andra raser av raser av katter, vilket så småningom gjorde plats för Ragamuffins existens. De ansågs tidigare vara en variant av kattrasen Ragdoll men etablerades som sin separata ras 1994.

De är stora katter, men de tenderar att se lite större ut än de är på grund av sin päls. De är långkroppar med normala, medelstora huvuden. Pälsen runt ansiktet ger det ett större utseende. Öronen sitter på sidorna av huvudet, vilket ger deras ansikte en triangulär look med sin distinkta haka. De har ovala blå ögon.

Ragamuffins kommer i en mängd olika pälsfärger och mönster, inklusive pibald, sköldpaddsskal, tabby, solid, bicolor och tricolor. Många gillar Ragdoll. Tvåfärgade Ragamuffins har ett anmärkningsvärt inverterat V i pannan och har vita magar och ben. Deras silkeslena, plyschiga päls kan variera i längd från medellångt till långt hår som är både voluminöst och lyxigt.

Det är verkligen svårt att vara Ragamuffins temperament. De är kända som de kardborreliknande nallarna i kattvärlden av goda skäl. De är mycket vänliga, kärleksfulla, lugna och tålmodiga. De kommer att älska ingenting mer än att mysa i ditt knä och alltid hålla sig nära dig. Du kan gå så långt som att säga att de är uppmärksamhetsgrisar.

Förutom att de har ett överlag underbart temperament är de också bra med barn och andra husdjur, inklusive hundar (förutsatt att de är kattvänliga). De kan ta fram sin spunky sida och har inget emot att njuta av lite välbehövlig lek med sin familj heller.

vilken ras av hundar är brindle
ragamuffin cat_Piqsels

Bildkredit: Piqsels

Lämplig för:

Ragamuffins skapades som sällskapsdjur med älskvärda personligheter och inte bara uppfyller de kriterierna, utan de går också utöver det. Dessa fogliga kattungar är inte gjorda för omvärlden och gör sig bäst som innekatter.

Med deras tolerans för barn och andra husdjur, tillsammans med deras lättsamma natur och överlag fantastiska temperament, kan du inte hitta en mer idealisk huskatt.

De är inte dina typiska jägare, även om det beror på individen. Ragamuffins är gjorda för att vara huskatter och bör inte lämnas utanför för att ströva omkring och klara sig själva. De är inte ett idealiskt val för alla som letar efter en ute- eller ladugårdskatt.

hepper enkelkatttassavdelare

australisk boskapshund blandad med border collie

Maine Coon översikt

en tabby maine coon katt hemma

Bildkredit: Daniel Zopf, Unsplash

Egenskaper & Utseende

Maine Coon är utan tvekan en av de mest välkända raserna av stamtavla katter i världen idag. De är kraftigt benade, muskulösa katter som har sitt ursprung i delstaten Maine, USA. De föddes ursprungligen upp som utekatter som användes för att hålla gnagare under kontroll.

Deras historia gjorde dem robusta, tåliga och mycket anpassningsbara, särskilt i kalla väderförhållanden. Maine Coon har ett stort huvud med höga öron med en liten dopp under ögonen. De har en lejonliknande man, vilket är en av deras mest välkända fysiska egenskaper. De har tjocka ben och breda bröst och en rektangulär kroppsform.

De har en dubbel päls som är silkeslen, lurvig och tung. Deras päls finns i olika färger och mönster, inklusive vit, svart, blå, röd, kräm, brun, silver, sköldpadda, gräddblå och gyllene. De är kända för att komma i enfärgade, sköldpaddsskal, bicolor, tricolor, tabby och rökmönster.

Maine Coon är känd som en mild jätte, och de får det här namnet ärligt. Den här stora katten är väldigt sällskaplig, kärleksfull och väldigt ljuvlig. De klarar sig utmärkt i hem med barn och andra djur.

vit maine coon

Bildkredit: Pixabay

Lämplig för:

Som nämnts är Maine Coon mycket tålig, anpassningsbar och klarar sig bra i kallt väder. De är uppfödda för jaktändamål, så de är utmärkta jägare och är fantastiska mousers för dem som gillar att hålla möss under kontroll i eller runt hemmet.

Även om den här rasen fungerar bra som antingen en inomhus- eller utomhuskatt, är de underbara följeslagare, och de flesta ägare kommer utan tvekan att vilja hålla dem nära för att njuta av deras fantastiska, kärleksfulla personligheter. De är ett utmärkt val för familjens husdjur.

hepper enkelkatttassavdelare

Vad är skillnaderna mellan Ragamuffins och Main Coons?

För att förstå skillnaderna mellan Ragamuffin och Maine Coon är det viktigt att känna till likheterna. Båda kattraserna är större och har väldigt lika temperament och båda är kända för att vara fogliga, söta och kärleksfulla följeslagare som klarar sig bra med andra djur och till och med små barn. Båda raserna är långhåriga med mer underhållsbehov.

är tomatsås säker för hundar

Ragamuffins är benägna att få hälsoproblem som hjärtsjukdomar, störningar i övre luftvägarna, njursjukdomar, cystit och infektionssjukdomar medan Maine Coons är benägna att drabbas av höftledsdysplasi, spinal muskelatrofi och hypertrofisk kardiomyopati.

Ragamuffins har lång, silkeslen päls som är medellång till lång. Main Coons har också långt hår som är raggigare med en distinkt lejonliknande man. Ragamuffins har valnötsformade ögon, och de vanliga färgerna är blå, grön, bärnsten, guld och hassel. Maine Coon har något sneda ögon som kommer in inkluderar grönt, guld eller koppar.

Ragamuffins väger mellan 10 och 20 pund fullvuxna och tenderar att nå en maximal höjd på 10 till 15 tum. Main Coon är något större, väger vanligtvis mellan 10 och 20 pund men når en höjd på upp till 16 tum.

hepper katttassavdelare

Vilken ras passar dig?

Den goda nyheten är att både Ragamuffin och Maine Coons görutmärkt familj husdjurmed sitt vinnande temperament och sociala, tillgivna natur. Att förstå mer om deras likheter och skillnader kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om vilken kattras som är bäst lämpad för dig och din familj.

Nu när du har all information om deras likheter och skillnader, förhoppningsvis gör det ditt beslutsfattande lite lättare. Även om just dessa två raser gör det till ett svårt val, med tanke på hur otroliga de båda är!


Utvald bildkredit: (L) Scampi, Shutterstock | (R) Dora Zett, Shutterstock

Innehåll

jack russell terrier och pudel mix