Ragdoll Cat vs Maine Coon: Vilken ras passar dig?

Välj Namnet På Husdjuretmaine coon vs ragdollNär du funderar på att äga en katt eller adoptera en, har du många val. Det kan vara svårt att välja mellan ett r och ettMaine coon. De är båda fantastiska raser och har mycket att erbjuda som husdjur.Både ragdoll-katten och Maine coonen är familjevänliga katter. De har lång päls, lekfulla och de älskar sällskap. De är dock inte helt lika. Kattägare måste göra sin due diligence innan de köper eller adopterar någon av dessa kattraser.

Maine coon och ragdoll-katter skiljer sig åt i storlek, form, temperament och så mycket mer. Att förstå varje ras är nyckeln till att hitta katten du vill lägga till i ditt hem. Dessutom, beroende på dina behov, måste du skaffa en katt som passar din definition av ett familjedjur.

hepper katttassavdelareVisuella skillnader

ragdoll vs maine coonEn överblick

Ragdoll

    Medelhöjd (vuxen):10 tum Medelvikt (vuxen):15-20 pund Livslängd:15-25 år Övning:Mindre än en timme om dagen Skötselbehov:Hög Familjevänlig:Ja Annat husdjursvänligt:Ofta Träningsförmåga:Lugn, mild, kärleksfull, tillgiven, barnvänlig, mild

Maine Coon

    Medelhöjd (vuxen):21-26 tum Medelvikt (vuxen):55-80 lbs Livslängd:10-13 år Övning:2+ timmar om dagen Skötselbehov:Måttlig Familjevänlig:Ja Annat husdjursvänligt:Ofta Träningsförmåga:Intelligent men envis

hepper enkel katttassavdelare

Ragdoll Cat Pet Ras Översikt

flame point ragdoll katt

Bildkredit: Carolyn R, Shutterstock

Ragdolls katter har en färgpunkt päls och blå ögon. På 1950-talet utvecklade en amerikansk uppfödare, Ann Baker, rasen. De är utmärkta husdjur eftersom de är fogliga med ett lugnt temperament.

Ragdolls är tyngre katter med V-formade ögon och en tjock päls och lemmar. De är också tvåfärgade eller trefärgade.

De är stora och ombonade, och de kryper ihop sig när de tas upp. Du kommer att njuta av kattens sällskap eftersom ragdolls är toleranta. Dessutom är ragdolls fogliga husdjur eftersom de tål smärta och blir vänner med barn.

Personlighet

Ragdolls har en vänlig personlighet. De beskrivs som katter med en hundliknande personlighet då de gillar att följa dig runt. Kattälskare gillar hur lojala ragdolls kan vara, precis som hundar. Dessutom är de väldigt milda trots sina tunga kroppar.

På grund av sin milda natur är de toleranta och de kan lätt ta emot barn. De är sällan aggressiva, och de är en bra lekkamrat för barn. Om dina barn älskar att klappa katten är en trasdocka ett bra val eftersom de inte vrider sig och rullar sig när du tar upp dem.

Ragdoll-katter är inte bra klättrare, och de älskar att koppla av. Du behöver inte oroa dig för att din katt ska klättra över saker och gå sönder några i processen.

Ragdolls är innekatter. De älskar sällskap och mys. Helst är katterna perfekta för människor som vill dela utrymme med sina katter hela tiden.

ragdoll katt liggande på ett kattträd

Bildkredit: Shaun Dowdall, Shutterstock

Träning

Ragdolls älskar att leka och de är lätta att träna. De kan leka apport med människor eller till och med en lek med att gömma sig. De älskar att hålla dig sällskap och kommer att följa dig vart du än går.

Ragdolls är ivriga att behaga, och därför kommer de att hämta instruktioner snabbt. Om du letar efter ett djur som du kan träna är en ragdoll rätt husdjur för dig.

Sjukvård

Ragdolls och Siamesiska katter är bland de kattraser med lägst överlevnad. Forskning från svenska försäkringsdata visar att katter överlever mellan 12 till 15 år. De är också mottagliga för hälsoproblem som hypertrofisk kardiomyopati, urinvägssjukdomar, kattinfektiös peritonit och syn- eller ledproblem.

Ragdolls är lite tyngre; var försiktig så att du inte övermatar din katt. Se till att din katt har rätt matning för att förhindra kattfetma, även om det inte är ett problem med katter. Kontrollera med uppfödaren listan över hälsotillstånd som kan påverka din katt innan du gör några affärer.

Kom ihåg att ta din ragdoll till veterinären för regelbundna besök och ge dem rätt kost. Med rätt skötsel kan din katt leva längre och ha minimala hälsoproblem.

ragdoll katt sitter på ett kattträd

Bildkredit: izmargad, Shutterstock

Övning

Ragdolls behöver motion minst dagligen. Eftersom de är tunga måste de ta regelbundna promenader i ungefär en timme eller någon annan träningsaktivitet. En hel del lek är också viktigt, och du bör skaffa din ragdoll tillräckligt med kattleksaker.

Lämplig för

Ragdolls är bra familjekatter. De är dockor och trivs inomhus. I slutändan kommer dina barn att njuta av att leka och klappa katten. Behöver du också en händig följeslagare erbjuder ragdolls gott sällskap, och de går att träna för att spela spel och njuta av friluftsliv.

Ragdolls älskar mycket uppmärksamhet, så du måste tänka på det innan du tar hem katten. Lämna dock inte katten ensam under en längre tid då de kan bli ensamma.

Eftersom de är mindre än cooner är ragdolls perfekta husdjur för människor som bor i lägenheter. Deras lätttränade egenskaper gör det lättare att passa in i lägenhetslivsstilen. tabby maine coon sitter på gräs

Översikt över husdjursraser för Maine Coon

tabby maine coon spelar

Bildkredit: Nils Jacobi, Shutterstock

Maine coon har funnits länge, till skillnad från sin motsvarighet. Det är Maines första långhåriga coons. Noterbart finns det en rik historia kring katten och dess ursprung. Enligt en teori var drottning Marie Antoinette 1789 tvungen att fly från Frankrike under den franska revolutionen.

Drottningen skulle använda en kryssning till Amerika med hjälp av kapten Samuel. Även om hon inte klarade det, kom hennes katter till Wiscasset, Maine. När de nådde Maine, korsade de med korthåriga katter i Maine, vilket skapade rasen.

En annan teori handlar om en känd sjöman vid namn, kapten Samuel Clough. Maine's var en produkt av korsningar från sjömän och korthåriga katter. Vagnar var vanliga på 1800-talet.

Maine coon är tyngre än ragdoll. För att förstå mer om Maine coons, låt oss ta en titt på några egenskaper hos husdjuret.

Personlighet

Maine coon är en familjevänlig katt. De är vänliga och hundlika, och de tenderar att vara milda. Dessutom har de kattliknande egenskaper som att vara social och en katts klassiska nyfikenhet.

Kattdjuren älskar sällskap och kommer att klara sig bra i hem med barn och andra husdjur. De älskar också sällskap genom att de kommer att njuta av att sitta i ditt knä.

Slutligen, coons är mycket intelligenta.

Övning

blå rök maine coon katt liggande på soffan

Bildkredit: Nils Jacobi, Shutterstock

Coons behöver motion som alla andra djur. Ett bra träningspass kan vara att leka utomhus eller till och med en promenad. Coons kommer också att leka med leksaker eller delta i mänskliga spel som sina motsvarigheter. Katten behöver träna minst två timmar varje dag.

Träning

Eftersom cooner är väldigt intelligenta är de lätta att träna. Träna katten några få husregler och till och med hur man tar instruktioner. De kan lära sig att apportera lätt och till och med njuta av ett dopp då och då. Dessutom älskar coons leksaker såväl som att leka och jaga.

Maine Coon kan vara väldigt envis. Träning kan ta lite mer ansträngning eftersom katten kan ge många utmaningar i processen.

Sjukvård

Coon har en livslängd på 12 till 14 år. De är mottagliga för vissa sjukdomar och hälsoproblem. Liksom ragdolls har coons en hög sannolikhet att drabbas av sjukdomar, som höftdysplasi, hypertrofisk hjärtmyopati, spinal muskelatrofi och polycystisk njursjukdom.

Lämplig för

Om du letar efter en rolig familjekatt kan du få en Maine coon. De klarar sig bra runt barn, och de kommer att göra underverk om du vill ha en katt som kan jaga råttor och andra små gnagare i ditt hem. Om du vill ha en katt som du kan ta med dig ut för att fånga en omgång, så är Maine Coon din bästa insats.

hepper katttassavdelare

Bildkredit: Okeanas, Shutterstock

Är Ragdolls och Maine Coons släkt?

De två raserna är väldigt lika i utseende och temperament. De är gosiga och är fantastiska sällskapsdjur. Men deras enda relation är det höga antalet liknande egenskaper och egenskaper.

Vad är kostnaderna för att ha en Maine Coon vs. en Ragdoll?

Det kommer inte att kosta samma summa pengar att behålla vare sig Ragdoll- eller Maine coon-katten. De två har dock liknande kostnader, från adoption/köp till vård och underhåll.

Kostnaden för att skaffa en katt från uppfödaren beror särskilt på härkomst, ålder, vaccination samt andra faktorer.

Ragdolls och Maines kräver liknande skötsel- och underhållsmetoder. Hur mycket pengar du spenderar på var och en beror på ditt val av föremål och hur väl du kan ta hand om en väluppfostrad katt.

Vilka är groomingkraven för Maine Coons och Ragdolls?

Katter älskar lite bortskämd. Om du vill äga Maine coon eller en trasdocka, måste du veta hur du tar hand om katten. Borsta pälsen så ofta som möjligt för att förhindra fällning och förhindra tovor och matt.

Ragdolls älskar en god omvårdnad. Precis som namnet antyder kan de njuta av gott omhändertagande samtidigt som de knyter sig till dig.

Här är en lista över skötselmetoder för båda raserna.

  • Badar en gång i veckan
  • Borsta tänderna regelbundet
  • Borsta pälsen
  • Klippning av naglar

Vilken ras är rätt för dig?

Nu när vi har uttömmande analyserat varje kattras skulle det vara rättvist att utse vinnaren. Båda katterna delar dock en hel del för- och nackdelar. Om du måste välja, gå för rasen som resonerar med dina behov.

Några av de negativa som anges bör inte heller avskräcka dig från att skaffa den ras som du skulle älska att ha i ditt hem. Kom igång genom att köpa eller adoptera en katt från ett pålitligt center och ta väl hand om ditt husdjur.

Utan tvekan vid det här laget har du något i åtanke. Lycka till på ditt äventyr med den nya lurviga familjemedlemmen.


Utvald bildkredit: Ragdoll (Luxurious Ragdoll), Shutterstock | Maine Coon Cat: Okeanas, Shutterstock

Innehåll