Redbone Coonoodle (Redbone Coonhound & Poodle Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 18-24 tum
Vikt: 45 – 75 pund
Livslängd: 10 – 12 år
Färger: Svart, vit, brun, blå, kräm, grå, röd, silver
Lämplig för: Familjer med barn och husdjur, sällskap
Temperament: Intelligent, självständig, envis, lekfull och tillgiven.Redbone Coonoodle är enblandrasskapad genom att blanda Redbone Coonhound med en pudel. Det kan se mer ut som någon av föräldrarna. Det är dock troligt att det är en medelstor till stor hund med lång hals och lång nosparti. Den har bruna eller bärnstensfärgade ögon och en brun eller svart näsa.

Redbone Coonoodle är en intelligent ras, men Redbone Coonoodle i den kan göra det utmanande att träna. Den här rasen är ökänd för att vara envis, så en erfaren ägare är att föredra om du inte kan springa till valpskola eller lydnadsklasser.
avdelare 10

Redbone Coonoodle-valpar – vad du bör veta innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Toby The Coonoodle (@tobythecoonoodler)Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Hur mycket kostar Redbone Coonoodle-valpar?

En Redbone Coonoodle kostar vanligtvis mellan 0 och 0 beroende på din plats och uppfödarens kvalitet. Uppfödare som specialiserar sig på denna ras kommer ofta att ta mer betalt men kommer att producera valpar av högre kvalitet på grund av deras intima kunskap om dess genetik. Testerna de kör kommer att öka kostnaderna liksom avelsrättigheterna. Många gånger kommer hundar av utställningskvalitet också att kosta mer.

När du väljer en uppfödare, se till att du kan lära dig om och till och med träffa föräldrarna till din valp. Att göra det kan berätta mycket om när du kan förvänta dig när din valp växer, särskilt när det gäller pälsfärg och personlighet. Du bör undvika uppfödare som gömmer undan föräldrarna.
Avdelare 8

3 föga kända fakta om Redbone Coonoodle

1.Redbone Coonhound-föräldern är en outtröttlig spårare.

två.Ägare trimmade ursprungligen pudelförälderns hår för att göra den till en bättre simmare.

3.Förälderpudeln föddes ursprungligen upp som vattenretriever för mer än 400 år sedan.

Föräldrarna till Redbone Coonoodle

Föräldrarna till Redbone Coonoodle. Vänster: Redbone Coonhound, Höger: Pudel

Avdelare 4

Temperament & Intelligence of the Redbone Coonoodle

Redbone Coonoodle är tillgiven och lojal. Det är en bra familjehund och tycker om barn. Den är också väldigt lekfull och älskar apport- och dragkamp. Den gillar att följa dig runt och gå på promenader.

Thee Redbone Coonoodle är extremt intelligent och kan lära sig snabbt när den vill. Tyvärr är Redbone Coonhound i honom ganska envis och känd för att inte följa order. En erfaren ägare som vet hur man tränar dem i tidig ålder är bäst, men valpskolor kan hjälpa dig att lära dig hur du tränar ditt husdjur att bete sig. Vanligtvis, ju snabbare du tar itu med dåligt beteende, desto bättre.

Är dessa hundar bra för familjer?

Redbone Coonoodles är fantastiska husdjur och gillar när du inkluderar dem i familjetillställningar. De kan vara lite för stora för småbarn, men alla äldre än så kommer förmodligen att ha en bästa vän i flera år. De älskar att leka och lockar ofta familjemedlemmar till spel.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Redbone Coonoodles kommer mycket bra överens med andra hundar men kommer att kräva mycket tidig socialisering för att bryta dem från deras instinkt att jaga katter och andra små djur . När de väl har socialiserats på rätt sätt kan de bo tillsammans utan rädsla, även om din Redbone Coonoodle förmodligen fortfarande kommer att jaga alla små djur som kommer in på gården.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Melissa Teel (@melissateel)

Avdelare 5

Saker att veta när du äger en Redbone Coonoodle

Låt oss titta på några saker du måste tänka på innan du köper en Redbone Coonoodle.

Mat- och dietkrav

Redbone Coonoodle är en medelstor till stor hund som kommer att behövatvå till tre kopparmat per dag fördelat på flera måltider. Att sprida ut maten hjälper till att minska risken för att ditt husdjur kommer att svälja för mycket luft, vilket leder till ett potentiellt livshotande tillstånd som kallas Bloat. Det hjälper också till att hålla ditt husdjur från att utveckla matsmältningsproblem och hjälper till att förebygga fetma.

Vi rekommenderar ett högkvalitativt foder berikat med vitaminer och andra viktiga näringsämnen som hjälper din valp att växa till en frisk hund.

Dagliga träningskrav

Redbone Coonoodle är en måttligt aktiv hund som kommer att kräva cirka 45 minuters motion per dag för att hålla sig frisk och motverka fetma. De tycker om att gå promenader, springa i parken och leka apport. Ett hushåll med barn kan ofta ge tillräckligt med motion varje dag medan de leker, men om du inte har barn måste du avsätta lite tid varje dag för att hjälpa ditt husdjur att hålla sig i form.

Träning

Pudelföräldern är extremt intelligent och lätt att träna; dock kan Redbone Coonhound vara envis och till och med trotsig. Redbone Coonoodle har kapaciteten och intelligensen att vara ett lydigt, vältränat husdjur, men att uppnå det målet beror på vilken förälder valpen tar efter mer, såväl som ägarens erfarenhet. Att anmäla ditt husdjur till valpklasser är det bästa sättet för en oerfaren ägare att lära sig att träna ordentligt för att uppnå maximala resultat.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av June (@coonoodle)

Grooming ✂️

Hur mycket skötsel ditt husdjur behöver beror också på vilken förälder de tar efter mer. Pudeln fäller väldigt lite, medan Redbone Coonhound är en måttlig fällare, och deras päls tenderar också att utveckla en unken lukt som kräver frekventa bad.

Öronen på din Redbone Coonoodle kommer att behöva rengöras och torkas ofta för att undvika öroninfektioner som ofta beror på för mycket fukt som sitter i örat. Tandborstning är ett annat krav för att hålla ditt husdjurs tänder och tandkött friska. Använd alltid vid borstning hund tandkräm , eftersom många typer av mänsklig tandkräm innehåller det konstgjorda sötningsmedlet Xylitol som kan vara dödligt för hundar.

Hälsa och villkor

Blandraser har ofta mycket färre hälsoproblem än rena raser på grund av selektiv avel. Det finns dock fortfarande några vanliga problem som vi kommer att titta på i det här avsnittet.

Mindre förhållanden
  • Entropion

Entropion är ett smärtsamt tillstånd som får hundens ögonlock att rulla in på sig själv. När ögonlocket rullar in gnuggar det på hornhinnan. Denna gnidning kan orsaka sår på hornhinnan, revor och kan till och med resultera i pigmentavlagringar på hornhinnan, vilket kan göra ditt husdjur suddigt. Symtom inkluderar att hålla ögat stängt, överdrivet tårögd och kisning. Kirurgi krävs vanligtvis för att fixa Entropion.

  • Hornhinnedystrofi

Hornhinnedystrofi är en term som används för en samling tillstånd som resulterar i en dimmig eller disig hornhinna. Det är en genetiskt tillstånd som kan minska synen, orsaka smärta, ljuskänslighet, kisning och kan orsaka vita eller gråa fläckar på ögat. Det finns väldigt lite behandling för detta tillstånd, och många gånger påverkar det inte hundens syn.

Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi

Höftdysplasi är ett vanligt problem hos många större hundar, och Redbone Coonoodle är inget undantag. Detta genetiska tillstånd påverkar hur höftleden bildas, vilket förhindrar att benbenet rör sig smidigt. När de två benen gnuggar ihop börjar de slitas ut och försämras. Felaktig näring och fetma kan göra Höftdysplasi framsteg snabbare. Symtom på detta tillstånd inkluderar ett minskat rörelseomfång, svårigheter att resa sig från viloställning och en svajande grind. I vissa fall kan operation hjälpa, liksom modifieringar av kost och fysioterapi.

  • Coonhound förlamning

Coonhound förlamning är ett tillstånd som påverkar nerverna hos ditt husdjur, ofta orsakat av en reaktion på tvättbjörnssaliv men kan också förekomma hos husdjur som inte har stött på en tvättbjörn. Symtom inkluderar ett stelt ben som sprider sig till alla fyra benen. De kan också uppleva långsammare reflexer och minskad muskelmassa. Behandlingen inkluderar intensiv sjukgymnastik och kan innefatta sjukhusvistelse.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Det är mycket liten skillnad mellan hanen och honan Redbone Coonoodle. Båda har vanligtvis samma storlek och vikt och har liknande temperament. Den största faktorn som bidrar till storlek och beteende är vilken förälder valpen tar efter.

Sammanfattning

Redbone Coonoodle är en intelligent och attraktiv ras som är perfekt för familjer och stora hem. De är bättre lämpade för erfarna ägare, men nya ägare kan fortfarande njuta av dem om de utövar stort tålamod eller får hjälp av valpklasser eller lydnadsträning.

Vi hoppas att du har njutit av vår titt på denna föga kända blandras och har lärt dig något du inte visste innan. Om vi ​​har hjälpt dig att hitta ditt nästa husdjur, vänligen dela denna kompletta guide till Redbone Coonoodle på Facebook och Twitter.

Relaterad läsning:

  • Fransk Bulldog & Pitbull Mix
  • Peek-A-Pom (Pomeranian & Pekingese Mix)
  • Labernese (Berner Sennenhund & Labrador Mix)

Utvald bildkredit: JLSnader, Shutterstock

Innehåll