rottweiler

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 22-27 tum
Vikt: 80-135 pund
Livslängd: 8-12 år
Färger: Svart och brun
Lämplig för: De som letar efter en älskvärd vakthund
Temperament: Intelligent, lojal, skrämmande, lydig, tillgivenDe mäktiga rottweilerna är bredbröstade och skrämmande, därför har de länge använts av polis, militär och privata medborgare som vakthund. Det skulle verkligen krävas en modig brottsling för att besluta sig för att ta sina chanser efter att ha sett en av dessa mäktiga valpar på patrull.Men rasen har länge orättvist kategoriserats som en mördare, när de faktiskt ofta gör söta, gosiga husdjur. Allt beror på hur de tränas och socialiseras, men dessa hundar är ofta mer intresserade av att gosa dig än att attackera dig.

Dessa hundar är mycket mer komplexa än du kanske har förletts att tro, så om du vill få en bättre uppfattning om hur Rotties verkligen är, kommer guiden nedan att fylla i alla deras hemligheter. Rottweiler hundrasvalpRottweilervalpar — innan du köper

Rottweiler hundras info

Fotokredit: TeamK, Pixabay

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vissa hundraser är så sällsynta att få människor vet något om dem, och andra är så vanliga att många tror att de vet mer om dem än vad de egentligen gör. Rottweilers tillhör den senare kategorin.

Dessa hundar har ett rykte om sig att ha dåligt beteende som inte riktigt förtjänas och orsakar ofta bråk mellan människor som har ägt en Rottie och de som inte har det. Den senare gruppen känns som att dessa hundar är vapen i koppel, medan den förstnämnda gruppen inte förstår varför någon kan vara rädd för ett så gosigt djur.

Oavsett sanningen är faktum att du som rottweilerägare måste hantera okunnighet och diskriminering. Det kan komma i form av att människor undviker din hund, vägrar låta sina barn leka hemma hos dig eller vägrar att hyra en lägenhet till dig. Faktum är att på vissa ställen kan du bli förbjuden att äga en alls.

Det är en orättvis situation och något du måste tänka på innan du tar hem en av dessa bedårande valpar.

Vad är priset på rottweilervalpar?

Om du bestämmer dig för att köpa en rottweiler från en uppfödare kommer du att märka att priset kan variera kraftigt från den ena till den andra. Allt från uppfödarens rykte till hundens blodlinje kommer att inkludera i priset, liksom om valparna i allmänhet är uppfödda och tränade för att vara brukshundar.

I den lägre delen kan du få en renrasig rottweiler för cirka 1 500 dollar. Det är för en grundläggande Rottie - inga fancy pappersarbete eller exceptionella förfäder ingår. Om du vill ha gräddan av skörden kan du behöva betala långt över 000.

Det är inte mycket skillnad mellan de två om du inte vill visa hunden eller börja föda upp dem själv. Om allt du vill ha är ett husdjur, finns det ingen anledning att betala här.

Var dock försiktig med fyndjakt. Många rottweilers kommer från bakgårdsuppfödare och valpfabriker, så om ett pris verkar för bra för att vara sant är det förmodligen det. Du vill inte stödja en oetisk uppfödare, och du vill inte heller ta hem en rottweiler som kanske redan lider av fysiska och psykiska skador.

Du kan också kontrollera ditt lokala pund eller söka efter relevanta räddningsgrupper. Det är svårare att hitta en renrasig Rottie på det här sättet, men du kommer sannolikt att stöta på fantastiska blandningar (som sannolikt kommer att bli hälsosammare i alla fall). rottweiler sitter med liten pojke

3 föga kända fakta om rottweilers

1.De gör fantastiska terapihundar

Många institutioner - från barnsjukhus till vårdhem - lär sig om den terapeutiska fördelen med att älska en av dessa hundar. Detta faktum kan komma som en överraskning för alla människor som tror att Rotties är elaka och aggressiva, men de gör faktiskt överlägsna terapihundar.

Det finns flera anledningar till att Rotties är så väl lämpade för denna uppgift. Deras stora konstruktion gör dem lätta att klappa, även för personer med rörelsehinder. De trivs med kärlek och tillgivenhet och kan dra till sig uppmärksamhet från flera personer samtidigt. De är också vana vid att vara brukshundar, så de klarar sig bra i rigorösa träningsprogram.

Så nästa gång du ser en rottweiler gå nerför gatan, ryck inte till - de kan vara på väg att lysa upp någons dag.

två.Rasen är en relativt nykomling i USA

Medan Rottweilers har funnits i hundratals år i någon form, tog de sig till USA först på 1920-talet.

Man tror att de kom över med en tysk invandrare, vilket är anledningen till att många har det felaktiga intrycket att de kommer från Tyskland.

Oavsett hur de kom hit, kom de snart som en löpeld, eftersom de nu är en av de 10 mest populära raserna i Amerika.

3.De (vanligtvis) älskar vattnet

Dessa hundar har en vattentät underpäls som håller dem varma och torra när de är i vattnet. Som ett resultat älskar många Rotties att simma och plaska runt på stranden.

Naturligtvis är varje hund en individ, så bara för att många Rotties älskar vattnet, betyder det inte din kommer. Ändå bör du åtminstone ge dem möjlighet att ta reda på det.

två rottweilers är tillgivna

Bildkredit: mar_qs, Pixabay

En kort historia om Rottweiler

Även om många antar att de är en tysk hund, rottweiler faktiskt har sitt ursprung i Rom . Denna uråldriga ras användes av den romerska armén för att valla boskap över de länder som den invaderade, för att säkerställa att de hade tillräckligt med mat för att fortsätta sina erövringar.

Deras framgång med att skydda boskapen från alla slags rovdjur gjorde dem populära bland bönder, ranchägare och slaktare. Faktum är att resande slaktare ofta hade sina pengar i en handväska bunden runt hundens hals, eftersom de var ytterst övertygade om att ingen skulle bråka med ett så kraftfullt djur.

Rasen dog nästan ut på 1800-talet, offer för en högst osannolik nemesis: lokomotivet. Boskap började transporteras via tåg snarare än att vallas över land, och som ett resultat av detta minskade behovet av rottweilers avsevärt.

Men när första världskriget bröt ut, började rottweilern uppleva ett återupplivande. Militärer på båda sidor började använda dem som vakthundar och budbärare, och lokala polisavdelningar började också förlita sig starkt på dem.

Även om de fortfarande används som vakthundar idag, är deras primära syfte att tjäna som lojala och kärleksfulla husdjur - ett jobb som de är mer än kapabla att utföra. Vi skulle ändå inte försöka ta en handväska från halsen på dem.

Är rottweiler en ond ras?

Innan vi helt kan dyka in i detta ämne, låt oss börja med att säga det uppenbara: Dessa hundar är stora och extremt kraftfulla, och de kan göra mycket skada om de vill. De har ett av de starkaste betten i djurriket, med vissa uppskattningar som fastställer deras bitkraft till hälften av en vithaj.

När det gäller deras påstådda ondska, kommer det till stor del att bero på hur de är uppfostrade. Om de inte är ordentligt tränade och socialiserade kan de vara aggressiva, men det är sant för alla raser. Rotties kan bara göra mer skada än de flesta andra raser.

En undersökning av rasen utförd av American Temperament Test Society visade dock att 84% av rottweilers klarade sitt temperamenttest, vilket betyder att de inte visade någon aggression eller rovbeteende under provet. För att sätta det i perspektiv, det är en bättre siffra än vad varken Border Collies eller Poodles tjänade.

Det finns ett område där Rotties har visat sig vara mer aggressiva, och det är i deras beteende mot främlingar. De brukar vara helt säkra runt sina familjer, men du måste arbeta hårt för att umgås med dem så att du kan lita på dem när nya människor kommer över.

I slutändan är dessa hundar lika ondskefulla som du gör dem. Så länge du älskar och tränar dem ordentligt bör du ha lite att oroa dig för.

Rottweilerns temperament och intelligens

Rottweilers är extremt smarta och rankas ofta som en av de 10 mest intelligenta hundraserna. Deras långa historia av att vara brukshundar gör dem extremt lätta att träna, eftersom de njuter av möjligheten att visa upp både sin hjärna och sin lydnad.

När de är ordentligt uppfostrade tenderar de att vara avslappnade, godmodiga hundar - så länge kusten är klar. När ett hot dyker upp, växlar de snabbt till vakthundsläge. Detta gör dem bra för att skydda ditt hem, men du måste göra det träna dem att känna igen hot .

De har en förmåga att hålla huvudet kallt i en kris, och de är i allmänhet självsäkra och självsäkra. Det här är inte en upphetsad eller irriterad hund, så du bör inte förvänta dig mycket i vägen av falsklarm.

Det temperamentet är något att tänka på när man väljer en rottweilervalp. Om hunden verkar nervös eller skrämd, finns det en god chans att den har blivit misshandlad - och du bör fortsätta leta (och rapportera uppfödarna).

  Relaterad läsning: Rottweilers tillväxt- och viktdiagram (uppdaterad 2020)
Avdelare 5

Bildkredit: Serova_Ekaterina

Är dessa hundar bra för familjer?

Du måste vara fanatisk när det gäller att umgås med dem som valpar, men om du är framgångsrik i det avseendet kommer din rottweiler att bli en fantastisk familjens husdjur.

De är extremt kärleksfulla och våldsamt hängivna sina familjer, och dina barn kommer att få en lekkamrat som gärna skulle dö för dem, vilket inte är en liten sak.

Men som nämnts ovan tenderar dessa hundar att vara mer ovilliga mot främlingar än familjemedlemmar, så du måste kväva det i sin linda om dina barn planerar att ha vänner över.

Kom också ihåg att dessa hundar ursprungligen föddes upp för att vara valldjur. Den instinkten har inte helt lämnat dem, och de kommer ibland att stöta på folk för att försöka fånga in dem. Detta är för det mesta ofarligt, men var bara försiktig att de inte slår omkull ett litet barn eller en äldre familjemedlem.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Deras umgänge med andra djur efterliknar till stor del deras umgänge med människor; det vill säga, de accepterar djur som de anser vara en del av familjen samtidigt som de är misstänksamma mot utomstående.

Som ett resultat är det bäst att ta med en rottweiler i ett hushåll med flera husdjur som en valp snarare än att försöka introducera nya husdjur längre fram. Om du kan umgås med dem för att acceptera katter, hundar och andra husdjur, kommer de förmodligen att klara sig bra.

Denna misstro mot främlingar gör det till en dålig idé att ta din Rottie till en hundpark utan koppel. Du kanske tror att parken är full av potentiella vänner, medan din hund kommer att se dussintals hot som de måste skydda dig från.

Om du vill ta med en annan hund till ett hem som redan har en mogen Rottie i sig, är det bäst om den andra hunden är av motsatt kön. Rotties är mycket mindre benägna att acceptera en hund av samma kön.

Saker att veta när du äger en rottweiler

Utöver att ta itu med deras besynnerliga rykte, bör du känna till några fler detaljer innan du tar hem en Rottie-valp.

Mat & Diet Krav

Rotties är stora hundar och har aptiten att matcha. Du kommer att behöva spendera en hel del för att mata dem, eftersom de kommer att plöja igenom en påse med mat eller mer varje månad.

  Relaterad läsning: Hur mycket ska du mata en rottweiler?

Tror inte du kan erbjuda dem undermålig chow heller. Dessa hundar behöver en kibble av hög kvalitet, helst en med en stor mängd magert protein i sig. Se till att den är full av antioxidanter som omega-fettsyror.

Rottweilers har ofta ledproblem senare i livet, så om maten inte är full av glukosamin och kondroitin, måste du förmodligen erbjuda din hund ett tillskott. Även om detta kan vara ett dyrt krångel, är det mycket billigare och enklare än att betala för flera operationer längre fram.

Fetma är ett problem med den här rasen, så låt dem inte äta fritt. Erbjud dem istället två lagom stora måltider per dag och gå inte överbord med godsaker.

Övning

Rottweiler är en ganska avslappnad ras, och det lurar ofta ägare att tro att de inte behöver mycket motion. Inget kunde dock vara längre från sanningen.

Kom ihåg att dessa hundar föddes upp för att valla boskap hela dagen. De behöver en utmaning, helst en som belastar deras hjärna lika mycket som deras kropp. Räkna med att ge dem minst en timmes träning om dagen.

Promenader är alltid bra, men försök att stimulera deras sinnen så mycket som möjligt. Det kan betyda lydnadsträning, pusselleksaker eller en hinderbana. Var dock försiktig med aktiviteter som agilityträning, eftersom för mycket löpning och hoppning kan utsätta kroppen för onödig belastning.

Om du har en Rottie som tycker om att tillbringa tid i vattnet, ta dem med att simma så mycket som möjligt. Simning är en fantastisk övning med låg effekt som kan bränna bort mycket överflödig energi i en hast.

Bildkredit: GingerMary, Shutterstock

Träning

Träningen av din rottweiler börjar dagen du tar hem den, och den varar så länge du äger hunden.

Du bör ständigt umgås med din hund och introducera dem till nya situationer och miljöer på ett kontrollerat sätt. Detta lär dem att lugnt acceptera främmande människor och platser istället för att slå ut i rädsla och ilska.

Lydnadsträning är också ett måste. Lyckligtvis har dessa valpar fortfarande en hel del vakthundar i sig, så de tar till lydnadsträning som en fisk att vattna. De kommer aldrig att tröttna på att lära sig nya kommandon, men det viktigaste du kan lära dem är order som sitta, stanna och lämna det - i princip allt som tvingar dem att kontrollera sig själva.

Om du inte tror att du klarar uppgiften att träna din Rottie själv, kontakta för all del en professionell. Vet bara att alla tränare som är värda sitt salt kommer att berätta att deras jobb är att träna du så att du kan träna hunden; det här är inte en situation där du kan skicka iväg hunden i två månader och få träningen den får varar för evigt.

Gruppklasser kan också vara bra, speciellt för valpar som behöver lära sig att agera runt andra hundar. Var bara försiktig med att ta en dåligt tränad, fullvuxen Rottie till en gruppklass om du inte är helt säker på att du kan hantera dem.

Grooming ✂️

Med tanke på att rottweilern har en dubbel päls, kommer du att ha en hel del håravfall på händerna, särskilt under sommarmånaderna. Som ett resultat bör du borsta dem minst varje vecka (och du kanske vill överväga att skaffa en alls om du bor någonstans som är extremt varm).

De bör badas varannan månad, och deras naglar bör klippas varje vecka. Borsta tänderna med några dagar eller så, eftersom dessa valpar kan vara benägna att få tandproblem.

Du bör också rengöra deras öron regelbundet. Ta bara en fuktig bomullstuss och gnugga runt den inuti för att ta bort all smuts och smuts som samlas där, eftersom detta kan hjälpa till att förhindra infektion. Du bör också gnugga deras öron med en torr bomullstuss efter att de kommit upp ur vattnet.

Hälsa och villkor

Rottweiler är stora, kraftfulla hundar, men det betyder inte att de inte är sårbara för en mängd olika hälsotillstånd. Nedan är bara några av de problem du kan stöta på om du tar hem en av dessa valpar:

Vanliga hälsotillstånd för boxaren

 • Entropion
 • Ektropion
 • Våt eksem
 • Öroninfektioner
 • Kallt vatten svans
Mopsens vanliga hälsotillstånd
 • Aortastenos
 • Cancer
 • Höft- och armbågsdysplasi
 • Juvenil larynxförlamning och polyneuropati
 • Korsbandsruptur
 • Osteochondritis dissecans

Man vs. Kvinna

När du väl har bestämt dig för att ta hem en Rottie, finns det fortfarande en sak till du måste tänka på: om du ska skaffa en pojke eller en tjej.

Hanar är vanligtvis lite tyngre och längre och tenderar att vara mer fysiskt kraftfulla. De är mer benägna för dominans och aggressionsproblem i allmänhet, men honor kan vara extremt aggressiva mot andra honhundar, speciellt om ingen av dem har åtgärdats.

Det är lite lättare att träna hanar, eftersom de tenderar att trivas när de har ett jobb att göra. De gör generellt sett bättre vakthundar också.

Kvinnor är ofta sötare och mer tillgivna, eftersom de känner mindre behov av att ständigt vara på sin vakt. De kommer ofta bättre överens med barn. De är ivriga att behaga, även om de inte har samma iver för träning som männen gör.

I slutändan är det en fråga om personlig preferens, eftersom inget av könet är bättre än det andra. Men om du har för avsikt att ha en utmärkt vakthund kan en hane vara bättre, medan en hona kan vara en mer kärleksfull barnvakt för dina barn.

Slutgiltiga tankar

Det finns fåhundar lika kraftfulla och kungligasom den mäktiga rottweilern. Dessa imponerande valpar är skrämmande nog för att vara utmärkta vakthundar, men de har en söt och mild läggning som hjälper dem att komma överens med barn också.

Därmed inte sagt att de inte har sina problem. De behöver omfattande utbildning och socialisering för att säkerställa att de inte är aggressiva mot främlingar och andra husdjur. Det här är också en aktiv ras som kräver en hel del motion samtidigt som det är benäget att få en mängd olika hälsoproblem.

Om du är villig att lägga ner tid och ansträngning för att träna en av dessa vackra hundar , kommer du att ha en av de bästa följeslagarna en person någonsin kan begära. Om inte, föreslår vi att du skaffar en mindre hund istället.


Utvald bildkredit: Serova_Ekaterina , Shutterstock

Innehåll