Rottweiler Corgi Mix

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 10-27 tum
Vikt: 28-135 pund
Livslängd: 10-14 år
Färger: Svart, röd, tan, fawn och sable; alla kan ha vita markeringar
Lämplig för: Aktiva familjer, de som letar efter en ovanlig, tillgiven och lekfull ras
Temperament: Kärleksfull, energisk, kan vara territoriell, har en stark vallningsinstinktDu kanske aldrig har hört talas om en Rottweiler- och Corgi-blandning, och det beror på att det är en otroligt ovanlig korsning mellan två renrasiga hundar av olika storlek. Kanske älskar du antingen Corgi eller Rottweiler och forskar om blandraserna som kan skapas genom att korsa dessa raser med andra hundar.Rottweiler och Corgi kan korsas med varandra, men du kanske aldrig har sett en av dessa valpar i köttet! Om du är redo att ta reda på mer om detta iögonfallande kors, så har vi all information du behöver här.

Dessa söta hundar kan behöva ett erfaret hem, på grund av att båda föräldraraserna är territoriella. Om den inte är tränad kan en rottweiler Corgi-cross bli svår att hantera. Men om du är säker på din förmåga att investera den tid och ansträngning som behövs för att träna en av dessa valpar, kan de vara den perfekta rasen för dig!Avdelare 1

Rottweiler Corgi-valpar — innan du köper

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Kyla Plewes (@kylaplewes)

Rottweiler Corgi-valpar är otroligt söta, och om du råkar besöka en kull nyfödda valpar innan du är helt övertygad om att detta är rätt ras för dig, kanske du inte kan motstå att välja din valp där och då.

Men den här rasen kommer med sina rättvisa utmaningar, så om du är en oerfaren ägare kanske du tycker att den träning som denna ras kräver kan vara en stor fråga. Dessa hundar kan vara territoriella och envisa, så de behöver träning från en mycket ung ålder för att lära sig lämpliga beteenden.

De kan också ha en stark vallningsinstinkt och bytesdrift, vilket innebär att du kan hitta barn som vallas upp eller mindre husdjur som gnagare och kaniner blir oroliga av din hunds uppmärksamhet.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Rottweiler Corgi-valpar?

Rottweiler Corgi mix-hundar är en ganska sällsynt hybrid, så du måste ta dig tid att hitta en uppfödare som vet hur man föder upp friska valpar. Prismässigt kan det finnas ett stort utbud, så räkna med att betala allt från 0 och uppåt. Tyvärr riskerar denna korsning att erbjudas till försäljning av bakgårdsuppfödare som har liten eller ingen erfarenhet av vad som krävs för att föda upp en frisk valpkull.

Dessa kullar kommer ibland att vara en inte så lycklig olycka mellan två grannskapshundar, där ägarna försöker sälja valparna för att göra det bästa av en dålig situation. Vi skulle aldrig råda dig att köpa från en bakgårdsuppfödare som denna, oavsett hur bra priserna ser ut vid första anblicken. Det är osannolikt att föräldrahundarnas temperament eller hälsa har fastställts eller testats, vilket innebär att du löper en mycket högre risk att få en valp som kan vara sjuk eller växa upp med oönskade personlighetsdrag.

Ansedda uppfödare kommer alltid gärna att diskutera hälsan och karaktären hos varje förälderhund, om valparna och föräldrarna har genomgått några hälsotester och resultaten av dessa tester. De kommer också att vara glada för att du träffar båda föräldrarnas hundar och kollar in deras faciliteter och kommer att ge referenser från tidigare kunder. Du kan behöva vänta ett tag för att hitta en uppfödare som kan uppfylla dina kriterier, men det kommer att vara värt det.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Rottweiler Corgi

1.Deras föräldraraser är båda populära

American Kennel Club rankar Rottweiler som den åttonde mest populära rasen i USA och Pembroke Welsh Corgi som 18th.

två.Corgis är en kunglig favorit

Pembroke Welsh Corgis kan faktiskt spåra sitt arv tillbaka till kontinentala Europa! De kommer från ett område som kallas Flandern, som nu är en del av Belgien. År 1107 uppmuntrades flamländska vävare att flytta till Storbritannien, och de tog med sig sina lojala vallhundar på resan.

Corgis är nu en kunglig favorit, och drottningen av England har haft Corgis i sitt hushåll sedan 1933.

3.Rottweiler är boskapsdrivande hundar

Denna starka och iögonfallande ras föddes ursprungligen fram för att driva och vakta boskap över hela det romerska riket. Deras namn kommer från staden Rottweil i Tyskland, platsen för romerska arméläger.

I Tyskland är de också kända som Metzgerhunden, eller Butcher's Dog. Det beror på att de vakade över boskapshjordarna när de gick ut på marknaden.

Rottweilerns och Corgis föräldrar blandas

Rottweilerns och Corgis föräldrar blandas. Vänster: Rottweiler (Källa: RebeccasPictures, Pixabay), Höger: Corgi (Källa: ElfinFox, Pixabay)

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Rottweiler Corgi

Med alla blandraser är utbudet av egenskaper som en valp kan ärva från sina föräldrar ganska brett. Det betyder att din Rottweiler Corgi-valp kan ha en stark vallningsinstinkt som sin Corgi-förälder eller vara territoriell som sin Rottweiler-förälder. Båda dessa raser kan vara otroligt tillgivna med sina familjer, så det är troligt att din valp kommer att ärva den egenskapen.

Båda dessa raser är smarta, men de kan också vara envisa! En erfaren hundägare och tränare kommer inte ha några problem att hitta sätt att motivera denna ras under träningspass, men en mindre erfaren ägare kan kämpa. Det är då du sannolikt stöter på problem med denna blandras.

Är dessa hundar bra för familjer?

Rottweiler Corgi-blandningar kan vara fantastiska familjehundar, men de brukar passa familjer med äldre barn bäst. Den starka vallningsinstinkten hos båda föräldraraserna innebär ibland att de inte kan motstå att försöka samla rörliga föremål, och detta kan inkludera små barn!

Både Rottweiler och Corgis kan lida av separationsångest, så de kommer att klara sig bäst i ett hem där de inte lämnas på egen hand under längre perioder. De kan också vara territoriella och kanske inte acceptera att främlingar kommer in i deras hus. Detta kan åtgärdas med tidig träning och mycket socialisering medan din valp fortfarande är ung.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Svaret på detta kommer delvis att bero på din hunds personlighet, såväl som de andra husdjurens personlighet. Typen av hemmiljö och när husdjuren introduceras för varandra kommer också att göra skillnad.

Rottweiler Corgi-valpar kommer vanligtvis att anpassa sig bra till att bo i ett hem där det redan finns andra husdjur. De kan försöka jaga katter, men detta kan vanligtvis stoppas med träningspass och se till att katten har någon säker plats att dra sig tillbaka till.

Att introducera ett annat husdjur, oavsett om det är en hund eller katt, när din Rottweiler Corgi är lite äldre kan vara mer av ett problem. Det beror på att de kan vara territoriella, så de kanske inte är vänliga över att behöva dela sitt utrymme med en annan hund.

Rottweiler Corgi-blandningarnas starka vallningsinstinkt och höga bytesdrift gör att de kanske inte anpassar sig bra till att leva i ett hushåll med gnagare eller andra små husdjur.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av The Majestic Willoughby (@themajesticwilloughby)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Rottweiler Corgi

Att bestämma sig för att bli den stolta nya ägaren av en Rottweiler Corgi-blandning kräver mycket tid, energi och engagemang. Innan du fattar ditt slutgiltiga beslut, här är några fler saker som du behöver veta om dessa karaktärsfulla hundar.

Mat & Diet Krav

Dessa hundar är aktiva, så se till att välja ett hundfoder med hög proteinhalt som använder riktigt kött som den första ingrediensen. Hur mycket mat din valp kommer att behöva beror på vilken typ av kroppsbyggnad de ärver från sina föräldrar. Med ett så stort storleksintervall mellan Corgi och Rottweiler kan din valp mogna till allt från en liten hund till en mycket stor hund!

När din valp växer upp kommer du att få en bättre uppfattning om deras mogna storlek. Din veterinär kommer att kunna hjälpa dig att räkna ut vilken mat som passar dem bäst.

Prova dessa förslag:

Övning

Rottweiler Corgi mix-hundar kommer att behöva en blandning av fysisk och mental träning för att hålla dem vid bästa möjliga hälsa. Du bör räkna med att spendera upp till 90 minuter per dag med att gå ut med din hund när den är fullvuxen, samt att ägna tid varje dag till korta träningspass, utomhuslek och hjärnutmaningar som matpussel.

De kan också njuta av agility- och lydnadsträning eller något annat som kombinerar mental och fysisk aktivitet. Du kanske inte vill låta din hund vara kopplad i allmänna utrymmen, om inte deras återkallelse är perfekt.

Om din valp har ärvt korta ben från sin Corgi-förälder, kanske du vill minska deras fysiska träning för att skydda dem från ledproblem senare i livet.

Träning

Både Rottweiler och Corgis är intelligenta raser, men de kan vara lite envisa. Med konsekvent, belöningsbaserad träning kan de skapa engagerade träningspartners, men de behöver vanligtvis en erfaren tränare för att få ut det bästa av dem.

Överväg att arbeta med en professionell hundtränare om du har problem under träningspass. De kommer snabbt att kunna identifiera sätt att anpassa din teknik så att den passar din hund bäst.

Rottweiler Corgi-blandningar kan vara territoriella och försiktiga med främlingar, så det är viktigt att se till att de är väl socialiserade från en ung ålder.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bliss Bowen (@blissfulone)

Grooming✂️

De flesta Rottweiler Corgi-valpar kommer att ha en kort päls som bara behöver en borste varje vecka för att den ska se glänsande och frisk ut. De kan fälla två gånger om året, då dagliga borstningspass kan hjälpa dig att hålla koll på eventuella lösa hårstrån.

Hälsa och villkor

Rottweiler Corgis kan lida av vissa hälsoproblem, inklusive skelettproblem, som många hundar med korta ben. Vi har beskrivit huvudvillkoren nedan. Alla ansedda uppfödare kommer gärna att prata med dig om något av dessa, samt visa dig hälsotestresultaten för de föräldrahundar som används för avel.

Mindre förhållanden
  • Hudförhållanden
  • von Willebrands sjukdom
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Armbågsdysplasi
  • Degenerativ myelopati
  • Hjärtproblem
  • Epilepsi
  • Progressiv retinal atrofi

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Kanske är du övertygad om att Rottweiler Corgi-blandningen är den perfekta rasen för dig, och allt som återstår att göra är att bestämma om du ska ta hem en söt han- eller honvalp. Vi rekommenderar starkt att vänta med att träffa valparna först.

Om du har i ditt sinne att du skulle älska en utåtriktad honvalp, kanske du blir besviken över att besöka en kull och upptäcka att bara hanvalparna är modiga nog att komma och säga hej. Varje valps personlighet kommer inte att vara beroende av deras kön, så välj den valp som tilltalar dig mest.

Om du är orolig för hormonella beteenden, kan du vara säker på att dessa kommer att minska eller försvinna helt när du får din valp kastrerad eller kastrerad i lämplig ålder.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Rottweiler Corgi-blandningen är enovanlig blandras, och om du tar med dig en i ditt hem kan du vara en av de enda personerna du känner med denna speciella blandning av raser. De är intelligenta, energiska och tillgivna med sina familjer. Men de kan också vara territoriella och envisa och ha en hög vallningsinstinkt.

De kan också ha hälsoproblem som du måste vara säker på att du kan hantera innan du åtar dig att ta hem den här rasen. Rottweiler Corgis är bäst för erfarna hem, där de kan tränas konsekvent. De föredrar också att ha sällskap för det mesta, så de passar inte hem där alla är ute på jobbet hela dagen.

Rottweiler Corgis kan vara ett underbart tillskott till rätt hem, men de är inte den lättaste rasen att leva med. De är också en ovanlig blandning, så du kan behöva lägga tid på att hitta en ansedd uppfödare. Om du har en Rottweiler Corgi-blandning vill vi gärna höra mer om din hund!


Utvald bild: Shutterstock, Tanya Little

Innehåll