Seresto vs. Frontline: Vilken behandling för loppor och fästingar är bättre?

Seresto och Frontline är två av de mest populära och välrespekterade namnen inom förebyggande av loppor och fästingar. Oavsett om du bor i norra skogen eller vid havet, finns det en god chans att du och din hund har stött på dessa otäcka parasiter tidigare. Om du inte investerar i ett proaktivt försvar, kan det hända att du har ett heltäckande angrepp.Medan Seresto och Frontline lovar att döda och avskräcka en mängd olika skadliga insekter och parasiter, är de två olika produkter. Seresto erbjuder lopphalsband, som är idealiska för hundar och deras ägare som letar efter hands-off skydd i månader i taget. Frontline ger topiskt skydd i form av en månatlig salva som appliceras på din hunds hud.

När det kommer till de fina skillnaderna i ingredienser, säkerhet, effekt och pris, hur matchar dessa två lopp- och fästingmärken? Är den ena ligan före den andra? Eller handlar det bara om att välja rätt produkt och applikationstyp för din hund? Här är vad vi vet.

Avdelare 8

Vad är skillnaderna mellan dem?

Seresto och Frontline gör båda samma sak: Döda och avskräcka loppor, fästingar och andra bitande skadedjur som vill haka på din hund. Men när det gäller att välja det perfekta loppskyddet för din egen valp, finns det några faktorer du bör tänka på.Ansökan

Till nominellt värde är den mest uppenbara skillnaden mellan Seresto och Frontline applikationsmedlet. Medan en Seresto-krage håller i flera månader åt gången, är Frontline en aktuell salva som kräver omapplicering varje månad. För många ägare beror den bästa applikationstypen helt enkelt på personliga preferenser.

Serestos halsbandsformat är bäst för ägare som vill förebygga loppor och fästingar. Så länge din hund fortsätter att bära halsbandet är den skyddad mot loppor, fästingar, myggor och mer i upp till åtta månader. Du behöver inte oroa dig för att komma ihåg en ny dos varje månad.

Om du inte vill ta itu med ett extra halsband eller vill ha mer kontroll över din hunds loppskydd månad till månad, kan Frontlines aktuella formel vara det bättre valet.

Pris

Du kan inte sätta ett pris på tillförlitligt förebyggande av loppor och fästingar, men det behöver absolut inte slå hål på banken! Medan priserna varierar något baserat på specifika återförsäljare, kampanjer och olika doser, räknade vi ut kostnaderna för dessa två märken för att göra en så exakt jämförelse som möjligt.

behandling av hundloppor

Kredit: goodluz, Shutterstock

Sammantaget är Seresto lopphalsbandbilligare än Frontline. Detta är dock bara sant om du får ut hela åtta månader på varje krage. Om varje halsband bara varar fem eller sex månader på din hund, är det liten skillnad i pris mellan dessa två behandlingar.

Om du bara behöver ett par månaders skydd mot loppor och fästingar, erbjuder Frontline möjligheten att bara köpa så många doser du behöver. De flesta hundägare kommer att behöva kontinuerlig, långvarig behandling, men detta är ett bra sätt att spara pengar i vissa scenarier.

Säkerhet

För att underlätta vår diskussion om Seresto, Frontline och varje varumärkes övergripande säkerhet, låt oss titta på de aktiva ingredienserna i varje formel. Seresto förlitar sig på två kemikalier, imidakloprid och flumetrin medan Frontline använder olika kemikalier beroende på exakt produkt, fipronil är den huvudsakliga .

Vid denna tidpunkt har imidakloprid varit anses säkert för människor och de flesta djur i små doser. Långvarig exponering kan orsaka okända biverkningar, men det tros inte vara cancerframkallande. Studier visar att flumetrin är säker och effektiv , vilket bara orsakar mindre problem runt kragens kontaktyta.

Fipronil är anses säkert för katter, hundar och människor som ibland exponeras. Fipronilförgiftning tillskrivs betydande överdosering eller intag, inte rutinmässig användning.

Både Seresto och Frontline kan vara giftiga för katter, små husdjur och barn. Men när det kommer till potentialen för direkt exponering har Frontline en klar fördel. När salvan väl har absorberats av din hunds hud (vanligtvis inom 24 timmar efter applicering), är chansen för exponering borta, jämfört med ett lopphalsband, som ständigt släpper ut små mängder insekticid.

Effektivitet

Baserat på våra fynd har Seresto och Frontline liknande effektgrader. Naturligtvis finns det alltid en chans att en formel fungerar för en hund men inte för en annan. I allmänhet kommer deras skillnader dock ner till hur de fungerar snarare än hur väl de arbetar.

Båda produkterna dödar loppor, fästingar och löss som lever på din hund. Seresto förhindrar att nya fästingar klättrar upp på din hunds päls och hud, men det gör inte Frontline. Samtidigt stöter Frontline bort myggor, medan Seresto inte gör det.

Avdelare 1

Snabb genomgång av Seresto:

Seresto 8 månaders lopp- och fästinghalsband för stora hundar

Med sin problemfria leveransmetod för halsband och användning av två aktiva ingredienser är det lätt att förstå varför så många hundägare vänd dig till Seresto för deras behov av skydd mot loppor och fästingar. Här är vad du behöver veta om varumärket och dess hundprodukter:

Fördelar
 • Säljes över disk
 • Dödar och stöter bort loppor och andra parasiter
 • Arbetar i upp till åtta månader kontinuerligt
 • Vattentålig formel
 • Effektiv mot mogna loppor och larver
 • Passar de flesta hundar
 • Säkert för hundar som är sju veckor och äldre
Nackdelar
 • Orsakar hudirritation hos vissa hundar
 • Inriktar sig inte specifikt på loppägg
 • Bör bäras hela tiden
 • Vissa ägare upplever allergiska reaktioner

Snabb genomgång av Frontline:

Frontline Plus Flea & Tick Hundbehandling för stora raser, 45 - 88 lbs

Frontline är en av de ledande inom behandling av husdjursloppor och fästingar, med flera olika formler att välja mellan. Om du är okej att använda en månatlig salva för att skydda din hund från skadliga parasiter, här är fördelarna och nackdelarna med att välja Frontline :

Fördelar
 • Finns utan recept
 • Effektiv mot loppor, löss och fästingar
 • Erbjuder 30 dagars skydd
 • Snabb och enkel applicering
 • Doser tillgängliga för hundar som väger 5 till 132 pund
 • Inriktar sig på alla livsstadier för loppor
Nackdelar
 • Dyrare än alternativa behandlingar
 • Kräver månatlig ny ansökan
 • Vissa hundar upplever irritation eller håravfall

Vad användarna säger

Ingen mängd forskning kan ersätta information från riktiga hundägare som har provat dessa produkter själva. Efter att ha samlat in recensioner och kommentarer från hela internet, här är vad kunder har att säga om Seresto och Frontline:

På den positiva sidan har båda varumärkena fått många kundrecensioner som nämner deras produkters effektivitet. Mellan de två företagen är det dock svårt att välja ett med en klar ledning. Du kan hitta feedback för båda märkena som hävdar att författaren inte skulle lita på någon annan formel med sin hunds säkerhet och komfort.

Negativa kommentarer var också ganska lika mellan dessa två företag. Många kunder rapporterade utslag, håravfall eller allmän hudirritation efter att ha använt Seresto och Frontline-produkter. Vi hittade också recensioner som klagade över livslängden på Serestos kragar.

Slutsats

Om du precis har börjat med din hund med en vanlig behandling för att förebygga loppor och fästingar, kan det vara en skrapa att välja rätt formel. Å ena sidan vill du inte spendera en förmögenhet på lacklustigt skydd. Men å andra sidan vill du inte skära ner och använda en potentiellt skadlig produkt på din fyrbenta följeslagare.

Både Seresto och Frontline är välbetrodda inom veterinär- och konsumentvarugemenskaperna. Även om dessa produkter kan vara något mindre effektiva än receptbelagda mediciner, är det få fall som kräver tunga saker. De receptfria ingredienserna som finns i Seresto och Frontline är starka nog att ta bort de flesta bitande parasiter!

I slutändan föreslår vi att du väljer en behandling för loppor och fästingar utifrån dina egna personliga preferenser. Såvida du inte har haft dåliga resultat frånSerestoeller Frontlinjen tidigare borde båda märkena fungera mot loppor, fästingar och andra skadedjur i ditt område. Fundera istället på om en krage eller aktuell salva skulle passa din livsstil bäst.

Har du testat några Seresto- eller Frontline-produkter tidigare? Vilken typ av resultat såg du? Dela dina tankar och erfarenheter i kommentarerna nedan!


Utvald bildkredit: Seresto, Chewy

Innehåll