Shiranian (Pomeranian & Shih-Tzu Mix)

Välj Namnet På HusdjuretShiranianHöjd: 7-10 tum
Vikt: 4-13 pund
Livslängd: 12-16 år
Färger: Svart, röd, choklad, brindle, sobel, orange och flerfärgad
Lämplig för: De som letar efter en nära följeslagare, människor som tillbringar mycket tid hemma, familjer
Temperament: Vänlig, lättsam, lugnEn Shiranian är en blandning mellan en Pomeranian och en Shih Tzu. Dessa hundar kan ibland kallas en Pomshi eller en Pom-Tzu. Detta är ett djur av en liten ras som älskar att vara runt människor. Det finns några viktiga saker du bör veta innan du köper en Shiranian-valp. I den här guiden hjälper vi dig att ge dig all information du behöver för att försäkra dig om att detta är hunden för dig.

Avdelare 1

Shiranian-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Hachiko the Shiranian (@ hachiko.shiranian)Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Shiranian-valpar?

Vanligtvis kan du hitta en Shiranian-valp för cirka 0. Beroende på uppfödaren och var du befinner dig kan dessa valpar kosta så mycket som 00. Detta är ganska dyrt för en liten hundras.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Shiranian-valpar

1. Stor variation i färg och päls

Även om två Shiraninaner kan se exakt likadana ut är det ganska sällsynt. Eftersom det finns en stor variation i pälslängd och färg i Pomeranian och i Shih Tzu, när dessa två kombineras, får du ännu fler kombinationer. Detta gör rasen unik och spännande att observera. När du blir en Shiranian-ägare kommer du att upptäcka dem oftare och uppskatta deras egenskaper.

2. Shiranians är inte vakthundar

Om du letar efter din Shiranian för att hålla ett öga på ditt hem medan du är borta, kanske du vill överväga en annan ras. Shiranians är vänliga djur som vanligtvis tar till främlingar ganska snabbt. De är mer benägna att få en inbrottstjuv att leka med dem än att skydda ditt hem. Även när det gäller att varna dig om det finns någon vid dörren, kommer din Shiranian sannolikt inte att skälla eller bli upprörd - de kommer att vilja leka med den nya besökaren.

3. Att borsta är viktigt

Gör dig redo att borsta lite om du köper en Shiranian. Inte bara kommer du att behöva borsta deras hår nästan dagligen, utan du kommer att behöva borsta deras tänder ganska ofta också. Om du inte tycker om att trimma och ta hand om ditt husdjur är detta förmodligen inte hunden för dig. Den goda nyheten är attborstning kan vara ett utmärkt sätt för dig och din hund att knyta samman. Försök att erbjuda en liten godbit eller en plats i ditt knä varje morgon för att få ditt Shiranians hår i perfekt skick för dagen.

Föräldrar till Shiranian

Shiranians föräldrar. Vänster: Shih Tzu, Höger: Pomeranian

Avdelare 3

Temperament & Intelligens av Shiranian

Lekfull, vänlig och lugn är de bästa sätten att beskriva en Shiranian. De är så intresserade av att vara din vän och följeslagare att de inte alltid är så lätta att träna. En av de mest utmanande sakerna du måste hantera som ägare till en Shiranina är deras separationsångest.

Dessa hundar kommer att bli extremt upprörda när de lämnas ensamma under långa perioder. När din Shiraninan är ung måste du lära dem att vara ensam i perioder. Detta är inte något som kommer naturligt för denna hundras. Om du är en ensamstående person som kommer att vara utanför huset i åtta timmar om dagen, kommer din Shiranian att drabbas av mycket stress.

För en äldre person som letar efter ett sällskapsdjur gör Shiranian ett utmärkt val.Om du lägger tid på att träna din Shiranina-valp ordentligt, kommer de att bli en utmärkt vän i många år.

Är dessa hundar bra för familjer?

En Shiranian kan vara ett bra familjedjur. Men inte alla familjer kommer att vara redo att ta itu med en Shiranian. Shiranians är små hundar och väger inte särskilt mycket. Om du har små barn som inte vet hur de ska hantera att vara runt en liten hund, kan din Shiranian vara i fara.

Små barn kanske inte förstår hur skör en liten hund är. Om du känner att du kan träna ditt barn ordentligt i säkerhet för små hundar, kan Shiranian vara en bra passform. Du ska inte behöva oroa dig för att en Shiranian ska vara aggressiv eller farlig för dina barn; faran är oftast tvärtom.

Om du har äldre barn passar Shiranian utmärkt eftersom de älskar att vara runt människor. En upptagen familj med massor av människor runt alla timmar på dygnet är ett perfekt hem för en Shiranian. Att ha flera personer i närheten för att se till att din Shiranian får massor av övningar är också viktigt.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Shiranians kommer bra överens med andra husdjur så länge de introduceras och tränas när de är unga. Om du råkar ha mer än ett husdjur i ditt hus kan det hjälpa din Shiranian med separationsångest. Det är vanligt att Shiranians kämpar med separationsångest, och att ha en annan hund i huset med dem under dagen är ganska fördelaktigt.

shiranian

Kredit: Pheobus, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Shiranian:

Nu när du har en allmän uppfattning om Shiranians personlighet och temperament, måste du veta vad som krävs för att ta hand om en. Sammantaget är en Shiranian inte en hund med högt underhåll, absolut inte mer än andra liknande raser.

Mat & Diet Krav 🦴

En Shiranian anses vara en liten hund, och de måste matasmat för en liten ras. Om en Shiranian får för mycket mat kommer de snabbt att gå upp i vikt. Det är bäst att rådgöra med din veterinär om exakt hur mycket mat ditt husdjur behöver. En hund som är fyra pund i storlek kan behöva en annan mängd mat än en som väger 14 pund.

Om du vill ge din hund något annat än hundmat finns det gott om hälsosamma godsaker och människofoder som du kan dela med din hund. Innan du upprättar din Shiranians-diet bör du rådfråga din veterinär. När din hund åldras kommer mängden mat den behöver att förändras.

Övning

Shiranian är en måttligt aktiv hund, vilket också är samma aktivitetsnivå som de flesta behöver i sina liv. Din Shiranian kommer förmodligen att vilja gå en kort promenad varje dag, var som helst runt en mil eller så. Shiranians mår bra av att bo i små utrymmen eftersom de inte kräver stora ytor för att springa.

Om du inte har mycket gårdsutrymme kan du fortfarande erbjuda ett utmärkt hem för en Shiranian. Även om Shiranian inte är en högenergihund, måste de få lite motion för att hålla en ordentlig vikt.

Träning

Shiranians är intelligenta djur men de är envisa när det kommer till träning. Du måste ha tålamod när du tränar din Shiranian, speciellt när det kommer till inbrott. Den goda nyheten är att med den lekfulla och bedårande energi som din Shiranian ger, kommer du att älska dem oavsett deras frustrerande träningspass.

Lydnadsskola kan vara ett bra alternativ för Shiranians, och det hjälper till med socialisering redan från början. Du måste ha positiv förstärkningsträning när du arbetar med en Shiranian. De vill vara din vän och göra dig nöjd med deras beteende, så positiv förstärkning kommer att vara avgörande.

shiranian

Kredit: Pheobus, Shutterstock

Grooming ✂️

Längden på håret på din Shiranian kommer att variera på grund av korsningen. De flesta Shiranians anses vara långhåriga djur. Du kommer att behöva borsta din hunds hår dagligen om möjligt. Den dagliga borstningen gör att pälsen ser bra ut och känns bra.

Shiranians har väldigt små öron, och de kan snabbt bli smutsiga. Kontrollera din hunds öron ofta och använd de rätta rengöringslösningarna för att se till att dina Shiranians öron förblir rena.

Shiranians är benägna att få tandproblem. Du kommer att behöva borsta din hunds tänder ofta. Du bör skjuta minst en gång i veckan. Långvariga tandproblem kommer också att leda till andra hälsoproblem.

När det gäller att bada din Shiranian, vill du inte gå överbord. Överdrivet bad kan göra att de naturliga oljorna i pälsen och huden torkar ut. Att putsa en gång i månaden är mer än tillräckligt när det kommer till schampo och hårtvätt. Se till att borsta ditt Shiranians hår helt efter badet, så att det inte finns några knutar eller grova fläckar.

Hälsa och villkor

Sammantaget är Shiranian ett friskt djur med några mindre problem att se upp med. För det mesta måste du se till att din hund får rätt kost och får rätt mängd motion. De vanligaste tillstånden är tandproblem och viktökning.

Mindre förhållanden

  • Tandproblem
  • Blåsstenar
Allvarliga förhållanden
  • Grå starr
  • Hypotyreos

Avdelare 5

Man vs. Kvinna

I genomsnitt kommer Shiranian-hanen att bli ganska mycket större än honan. Naturligtvis är Shiranian fortfarande en liten hundras, men hanen kommer att bli några pund och några centimeter större. När det gäller temperament och personlighet kommer du att upptäcka att det kommer att handla mer om den individuella hunden än om det är en hane eller hona.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Shirianin är en härlig blandrashund om du letar efter en lekfull och vänlig kamrat. Shiranian kommer att vilja spendera tid med dig och vara nära hela tiden. Om du spenderar mycket tid hemma är detta det perfekta valet för dig. En Shiranian kommer inte att vara mer utmanande att ta hand om än andra smårashundar, och mängden energi de har är en perfekt blandning av galen och lugn. Sammantaget är detta en hundras med inte många röda flaggor vad gäller hälsa och beteende. Förhoppningsvis gav vår guide dig tillräckligt med användbar information för att avgöra om Shiranian är rätt passform för dig och din familj.


Utvald bild: Pheobus, Shutterstock

Innehåll