Smoking katt

Välj Namnet På HusdjuretTuxedo Ragamuffin CatHöjd: 9 till 10 tum
Vikt: 6-16 pund
Livslängd: 12-20 år
Färger: Svart vit
Lämplig för: Familjer, sällskap, hushåll med flera husdjur
Temperament: Pratsam, lekfull, tillgiven, intelligentSmokingkatter är inte en officiell ras utan snarare en mycket distinkt färg och mönster av katter som kan förekomma i många olika raser. Smokingkatter sticker ut från mängden, inte bara med sina eleganta svarta och vita mönster som liknar högtidskläder, utan de har också en amble-personlighet, vilket gör dem värda sin egen beskrivning!Varje Tuxedo-katt visar sin individuella stil med några sportiga snygga spats i form av vita tossor. Andra deltar i en maskerad med en maskerad variant av en vit rand över ansiktet. Några snygga kattdjur visar också upp lite charmigt ansiktshår med mönster som liknar mustascher. Även om det här mönstret liknas vid traditionella herrkläder, trotsar Tuxedo-katter könsnormer, med smokingar för kvinnor lika vanliga (och stiliga!) som hanar.

Smokingkatter är kanske inte deras egen ras, men de har verkligen gjort sig ett namn med sina unika egenskaper. Läs vidare för att fördjupa dig i vad som gör Tuxies till så speciella katter.Smokingkattungar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Louie (@louiethetuxedo)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Tuxedo Cat Kattungar?

Priset på en Tuxedo-katt varierar mycket beroende på ras. Smokingens färgning kan förekomma i många raser, från vanliga inhemska korthår till berömda dyra raser som Maine Coon och norska skogkatter.

En Tuxie uppfödd från slumpmässiga inhemska blandningar kan kosta allt från 0 - 0 för att täcka väsentliga hälsokostnader. Kom ihåg att kolla med dina lokala härbärgen för smoking som letar efter kärleksfulla hem. Katter från härbärgen kommer med alla grundläggande vaccinationer och avkönad .

En smokingkatt från en premiumras kan kosta dig allt från 000 - 000.

3 föga kända fakta om smokingkatter

1.Tuxedo Cats är kända

Tuxedo Cats är exceptionellt välkända – både i media och genom historien. Faktum är att 70 % av katterna som avbildas i forntida egyptisk tradition är Tuxies.

Smokingkatter fortsatte att vara populära bland kända personer som Shakespeare, Beethoven, Isaac Newton och Bill Clinton, alla med en smoking som följeslagare.

Du kommer att ha sett Tuxedo Cats på senare tid som Sylvester i Loony Toons, Felix the Cat och Dr Suess The Cat In The Hat.

två.De är seriösa äventyrare

Tuxedo Cats är banbrytande äventyrskatter!

Det ryktas att den första och enda katten som bestigit Mount Everest var en smoking vid namn Roderick.

Smoking var också inarbetad i vikingahistorien, med den första katten som gick med i den nya världen, en smoking vid namn Asgerd som följde med tidiga vikingaupptäckar till Nordamerika.

Felicette, en gatukatt från Paris, är fortfarande den enda katten som någonsin åkt till rymden. En astronaut och en feminist, Felicette kämpade för att återta sin berömmelse efter att hennes arbete felaktigt krediterats till en hankatt som heter Felix.

En smokingkatt vid namn Buster kämpade för sitt land under första världskriget och gick med i 17 stridsuppdrag med det amerikanska flygvapnet. Nedskjuten från himlen överlevde Buster och bodde i ett tyskt krigsfångläger resten av sina dagar.

3.De har VIP-status

Tuxedo Cats är de enda katterna som får komma in på Metropolitan Opera i New York.

Man skulle vilja tro att åren av rekordsättning och service Tuxedo Cats har visat för mänsklighetens historia ger dem denna speciella VIP-status, men det är på grund av det faktum att de uppfyller operans svarta klädsel!

Jag kunde inte berätta för dig hur många Tuxies som har utnyttjat detta privilegium eller hur många smutsiga moggies som har protesterat mot att de inte får lov.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Hollywood-katten BOBO Hollywood Bobo (@bobo_hollywood)

hepper singel katt tassavdelareHälsa och villkor 🏥

Eftersom Tuxedo-katter kan observeras i många olika raser, kommer potentiella genetiska hälsoproblem att variera beroende på deras genetik. Vissa vanliga hälsotillstånd för vanliga huskatter kan förekomma.

Mindre förhållanden
  • FIV (feline immunbristvirus): Även känt som katthjälpmedel, kan detta virus spridas från katt till katt. Oftast sker spridning genom bett eller parning och kan undvikas genom att hålla din katt inomhus.
  • Cancer: Cancerceller kan vara lokaliserade och kan avlägsnas och botas, medan andra mer aggressiva cancerformer kommer att vara degenerativa. Cancer kan vara genetisk eller på grund av miljöförhållanden.
  • Diabetes : Detta tillstånd är vanligare hos överviktiga katter men kan också vara rent genetiskt
Allvarliga förhållanden
  • Fetma: många katter är benägna att äta för mycket och låg aktivitet av naturen. Uppmuntrande träning och övervakning av mat kan kontrollera din Tuxedo Cats vikt. Fetma kan leda till sekundära hälsoproblem.
  • Tanddekal : tand- och tandköttsförfall är vanligast hos äldre katter på grund av naturlig nedgång.
  • Inre parasiter: Vissa parasiter i matsmältningssystemet är normala, men antalet kan växa utom kontroll. Maska din katt var tredje månad för att hålla parasiter borta.

Man vs Kvinna

Smokingkatter tenderar inte att visa personlighetsskillnader baserade på kön. Varje individ kommer att uttrycka sin egen personlighet som vanligtvis är genetisk eller helt slumpmässig.

Som en bred generalisering tenderar honkatter att vara mer reserverade och gynna en viss människa. I jämförelse kan hankatter vara mer utåtriktade och självsäkra. Om en hankatt är intakt kan du se territoriella beteenden som aggression eller sprayning.

Slutgiltiga tankar

Det är inte konstigt varför Tuxedo Cats har varit ett populärt val genom tiderna. De visar sig gång på gång vara mycket älskvärda och äventyrliga. Att skaffa en smokingkatt ger dig alla glädjeämnen som en avslappnad katt med lågt underhållsbehov, med extra förmåner av en känsla av lojalitet och tillgivenhet som konkurrerar med en hund.

Rasen av Tuxedo Cat du väljer att skaffa kan variera beroende på exakt vad du letar efter i din nya katt. Men du kan vara säker på att en Tuxedo Cat kommer att ge dig oändlig kärlek och sällskap.


Utvald bildkredit: Kill_Baal, Shutterstock

Innehåll