Spelar katter hämta? Det överraskande svaret!

Välj Namnet På Husdjuret huskatt spelar apportKatter kan vara massor av roliga, men för hundälskare ses de ofta som mindre intressanta eller interaktiva än sina hundmotsvarigheter. Kattälskare vet att det inte kan vara längre från sanningen!Katter är nyfikna och lekfulla djur som älskar att leka med en mängd olika leksaker. Många katter kan till och med tränas att utföra trick och spela spel. Ett av spelen som hundälskare kanske vill veta att en katt skulle spela med dem är apport. Men katter leker inte apport... gör de? Vissa katter kommer att leka apport!

Spelar katter hämta?

Vissa katter kommer absolut att leka apport med dig! Detta är en ganska varierande sak, så inte alla katter kommer att gå med på att delta i detta spel . De flesta katter kan förstå konceptet med att spela apport, men vissa kommer helt enkelt inte att vara intresserade av den här typen av spel.Vissa kattraser är kända för att inte bara njuta av apport utan har en naturlig förståelse för hur spelet fungerar, som den aktiva och hundliknande Bengalen. Att hämta är dock inte naturligt för alla katter. Vissa katter kan behöva lära sig hur man spelar spelet. Eftersom inte alla katter är ivriga att behaga, kan det ta tid att träna din katt fullt ut för att delta i detta spel. Det är också möjligt att du har en katt som helt enkelt inte kommer att spela apport, hur mycket du än försöker.

 katt leker apport utomhus

Bildkredit: barte.k_Shutterstock

Hur kan jag träna min katt att spela apport?

Om din katt helt eller delvis är en av de raser som är kända för att naturligt älska att hämta, som bengaler, siameser och maine cooner, behöver du kanske bara kasta en leksak då och då och vänta för att se om de tar upp på konceptet med spelet. Om apport inte verkar vara naturligt för din katt, så finns det tekniker du kan prova för att uppmuntra din katt att hämta.

Klickerträning rekommenderas ofta för träna din katt att spela apport. Läckra godsaker som du omedelbart kan belöna din katt med när den utför en uppgift korrekt är ett bra sätt att få och behålla din katts uppmärksamhet och intresse för spelet. Din träning börjar med att få din katt intresserad av apportleksaken; sedan går du vidare till att få din katt att öppna munnen för leksaken eller stoppa den i munnen. Fortsätt att arbeta igenom stegen i hämtningsspelet tills din katt bemästrar spelet.

Sammanfattningsvis

Vissa katter kan naturligtvis veta hur man hämtar, men det är inte ett spel som de flesta katter naturligtvis kommer att delta i. Du kanske måste träna din katt att spela. Om du har en energisk eller nyfiken katt eller en katt som älskar att jaga, kommer apporten troligen att tas väl emot av din katt, även om viss träning kan behövas för att bemästra spelet. Bli inte avskräckt om det tar tid att lära din katt hur man spelar apport. Detta är inte ett spel som de flesta katter kommer att lära sig på ett par dagar. Var beredd att spendera lite tid varje dag på att arbeta med spelet.

+ Källor