Staffy Bull Bullmastiff (Staffordshire Bull Terrier & Bullmastiff Mix)

Staffy Bull BullmastiffHöjd: 20-26 tum
Vikt: Upp till 130 pund
Livslängd: 10-15 år
Färger: Vit, svart, röd, brun, brun
Lämplig för: Hem med gårdar, starka flockledare, aktiva människor och familjer
Temperament: Kraftfull, envis, tillgiven, lojal

Staffy Bull Bullmastiff är en stor blandrashund som härstammar frånStaffordshire Bull Terrieroch denbullmastiff. Den här hunden är en fantastisk vakthund hemma eftersom de är mycket beskyddande mot sin familj. Hanar kan väga upp till en massiv 130 pounds. Men låt inte deras storlek lura dig!

De är lika kärleksfulla och omtänksamma som de är skyddande, och de är bra runt barn så de klarar sig bra i hushåll fulla av människor. Dessa stiliga mastiffer är lugna av naturen, men deras instinkt är att arbeta, så de måste promeneras varje dag för att känna sig uppfyllda. Allt som allt är Staffy Bull Bullmastiff en välrundad hund som gillar att spendera tid inomhus lika mycket som de älskar att leka på gården.

Denna hybridras har ett stort huvud och en muskulös kropp som kan vara skrämmande för vissa människor. Men deras personlighet lyser större än deras utseende, så det verkar aldrig ta fruktansvärt lång tid för folk att bli kära i dem. Följande är allt du behöver veta om den kraftfulla, skaftiga och kärleksfulla Staffy Bull Bullmastiff. Staffy Bull Bullmastiff-valpStaffy Bull Bullmastiff-valpar – innan du köper...

Föräldrar till Staffy Bull Bullmastiff

Kredit: Nieuwland Photography, Shutterstock

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Staffy Bull Bullmastiffs är inte den smartaste rasen i världen. Men de kan tränas effektivt och de har en stark känsla av självständighet. Men de uppskattar inte att bli lämnade ensamma i hemmet under långa perioder. Tricket för att vara en bra förälder till denna ras är att lära sig allt om dess personlighet, skötselbehov och möjliga hälsoproblem.

Vad är priset på Staffy Bull Bullmastiff-valpar?

De flesta uppfödare säljer sina Staffy Bull Bullmastiff-valpar för någonstans mellan 0 till 0 beroende på saker som ålder, hälsa och föräldrarnas värde. När du väljer var du ska adoptera en av dessa slående hundar är det viktigare att överväga saker som anläggningsförhållanden snarare än priset.

Skillnaden på ett par hundra spänn kan betyda skillnaden mellan en frisk och ohälsosam hund. Att spendera lite mer nu för en Staffy Bull Bullmastiff som är välskött kan spara mycket pengar på veterinärkostnader i framtiden.

Avdelare 8

Föräldrarna till Staffy Bull Bullmastiff. Vänster: Staffordshire Bull Terrier, Höger: Bullmastiff

staffbullterrier+bullmastiff

3 föga kända fakta om Staffy Bull Bullmastiffs

1. Deras personligheter kan skilja sig dramatiskt

Staffordshire Bull Terrier är mycket energisk och lekfull, medan Bullmastiff är mer foglig till sin natur. Så deras Staffy Bull Bullmastiff-avkomma kan vara ganska lugna eller väldigt bråkiga beroende på generna de ärver.

2. De kan tränas att vakta

Eftersom den här tåliga blandrasen är så beskyddande gentemot sin familj, njuter den av inget annat än att arbeta som vakthund samtidigt som den tillbringar tid hemma. Vaktträning ger dessa hundar något att göra och fokusera på, vilket kan hjälpa dem att fokusera bättre under lydnadsträning.

3. De kan komma bra överens med katter

FastänStaffy Bull Bullmastiff är skrymmande och kraftfull, den vet hur man är försiktig med katter. Detta gäller särskilt om de har en möjlighet att växa upp med en katt hemma.

Staffy Bull Bullmastiff

Vänster: Staffordshire Bull Terrier, Höger: Bullmastiff

Temperament och intelligens hos Staffy Bull Bullmastiff

Staffy Bull Bullmastiff är lika egensinnig som stor, så lydnadsträning är avgörande för ägare som alltid vill behålla full kontroll över hunden. Brist på träning kan resultera i en busig hund, vilket kan vara farligt på grund av deras storlek och bett. Denna blandras är matdriven, så godsaker kan effektivt användas som belöning under träningspass för att optimera fokus och uppmärksamhet.

Staffy Bull Bullmastiff kan vara aggressiv mot främlingar så den borde börja umgås i ung ålder. Men när de väl lär känna någon, tenderar dessa stora fåniga hundar att bli ganska älskvärda och tillgivna – även för de tillfälliga och förstagångsbesökarna. Dessa hundar är i allmänhet snälla mot barn och kommer att bli beskyddare för alla barn som bor i samma hem.

Dessa hundar gillar inte att bli uttråkade. Om de lämnas på egen hand för länge eller för ofta kan de börja slita isär soffan och andra värdefulla föremål. Att ge dem massor av oförstörbara leksaker att leka med kommer att underhålla dem när de måste stanna hemma ensamma.

Är dessa hundar bra för familjer?

Generellt sett kan Staffy Bull Bullmastiffs framgångsrikt anpassa sig till en familjelivsstil. De njuter av att umgås med barn och är en fantastisk gospartner när det är dags att binge-titta på film i soffan. De kan försöka sova i sängen med sina ägare, men ahundsäng på golveti sovrummet bör hålla dem nöjda.

De kommer att tillbringa timmar med att leka på gården medan familjen grillar. Och de ger sig gärna ut på ett äventyr när tillfälle ges. Både små och stora familjer kommer garanterat att njuta av sällskapet med denna roliga men ändå skyddande ras.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Utan ordentlig socialisering kan denna hybridras vara aggressiv. Detta skulle göra det svårt att introducera dem för andra hundar, än mindre katter eller andra små djur. Men om socialisering är en prioritet för ägare, borde det inte finnas någon anledning till att en Staffy Bull Bullmastiff inte kan komma överens med andra djur. Faktum är att de älskar att umgås med katter och andra hundar som bor i samma hushåll. Däremot kan de bestämt jaga okända katter när de är lediga utomhus om de inte övervakas.

Avdelare 4

Kredit: Nieuwland Photography, Shutterstock

Staffy Bull Bullmastiff

Saker att veta när du äger en Staffy Bull Bullmastiff:

Att äga en Staffy Bull Bullmastiff är väldigt roligt, men det är inte alla spel. Förutom att hinna med att leka utomhus och mysa inne, tar den här rasen mycket arbete när det kommer till träning. Ägare kan förvänta sig att fortsätta träna under hela sin hunds liv för att upprätthålla lydnad och för att garantera säkerhet för främlingar.

Mat & kostkrav 🦴

Denna stora blandras kan lätt konsumera 3 eller fler koppar torrgods varje dag beroende på deras energi- och aktivitetsnivå. De skulle inte ha något emot att äta från en gratis matstation under hela dagen, men detta skulle sannolikt leda till överätande, fetma och andra hälsoproblem. Därför rekommenderar vi att dela upp hundens mat i ett par olika måltider under dagen istället.

Ett kvalitetsmärke av livsmedel som är högt i protein och låg fetthalt bör vara en prioritet när du väljer en mat för Staffy Bull Bullmastiff. Livsmedel som innehåller soja, majs, majssirap med hög fruktoshalt och andra fyllmedel bör undvikas när det är möjligt. Det är alltid en bra idé att prata med en veterinär innan du väljer ett nytt foder eller byter matalternativ när som helst.

Övning

Aktivitetsnivån för en typisk Staffy Bull Bullmastiff är mellanklass. De bör ta promenader och få minst 30 minuters motion varje dag för att hålla sina kroppar och sinnen avslappnade medan de tillbringar tid i en kontrollerad miljö. Dessa hundar älskar en bra apportlek, men de klarar sig bättre med strukturerade aktiviteter som agilityträning.

Träningsleksaker kan användas i hemmet för stimulans när det regnar ute eller det är en särskilt hektisk dag. Men den här rasen borde inte gå mer än en dag utan någon form av motion mindre de börjar uppvisa destruktivt beteende.

Träning

Även om den här hybridhunden inte anses vara särskilt intelligent, tycker den om att behaga sin herre och kommer därför att arbeta hårt under träningspass. Staffy Bull Bullmastiff kan vara envis, så träning bör göras på en lugn och säker plats när det är möjligt. Lydnadsträning kan göras hemma med eller utan hjälp av en professionell tränare. När du har lärt dig, bör lydnadsfärdigheter tränas flera gånger i veckan.

Agilityträning kommer att hålla en Staffy Bull Bullmastiff sysselsatt och erbjuda ett utlopp för uppdämd energi. Bevakningshundträning bör alltid göras med en professionell present för att säkerställa korrekt träningsteknik och övergripande säkerhet under varje pass.

Avdelare 5

Kredit: Nieuwland Photography, Shutterstock

Grooming ✂️

Staffy Bull Bullmastiffs har kort, elegant päls. De fälls när årstiderna förändras, så ägare måste göra sin beskärda del av att sopa och dammsuga runt huset. Men de kräver förvånansvärt lite vård för att hålla pälsen i bra form när de åldras. En snabb borstning en gång i veckan eller så bör hålla pälsen glänsande och slät. Den här hunden behöver vanligtvis inte klippa naglarna eftersom träning utanför tenderar att ta hand om uppgiften.

Hälsa och villkor

Det finns flera mindre hälsotillstånd som Staffy Bull Bullmastiff är känslig för, men bara ett par allvarliga problem att vara medveten om. Regelbundna kontroller, mycket motion och en hälsosam kost hjälper alla till att minimera risken för dessa problem.

Mindre förhållanden

 • Armbågsdysplasi
 • Progressiv retinal atrofi
 • Patellar Luxation
 • Grå starr
 • Dövhet
 • Kardiomyopati
 • Hypotyreos
 • Allergier
Allvarliga förhållanden
 • Höftdysplasi
 • Entropion
 • Magdilatation Volvulus

Avdelare 3

Man vs Kvinna

Hanen Staffy Bull Bullmastiff tenderar att vara mer aggressiv än honan, men aggressionen är helt hanterbar när ordentlig träning har etablerats. Honor är kända för att vara lite svårare att potträna. Inget av könet är mer intelligent än det andra, och de tenderar båda att vara så tillgivna som alla ägare kan begära. Både hanar och honor klarar sig bra i hushåll med andra barn och husdjur.

Slutgiltiga tankar

Medan Staffy Bull Bullmastiff måste hanteras med en fast men ändå omtänksam hand, är dessa hundar utmärkta husdjur som visar massor av kärlek och tillgivenhet till både hushållsmedlemmar och bekanta besökare. De älskar att leka i parken och de gör promenader på natten lite säkrare. Det här är en blandad hundras som behöver en aktiv, frisk ägare som inte är rädd för att träna lite under veckan.


Utvald bild: michalk37, Pixabay

Innehåll