Stamtavla vs Purina hundfoder: Jämförelse 2021

Stamtavla vs Purina hundfoder

Du kommer inte att hitta två mer massiva titaner i djurfodervärlden, somStamtavlaochpurinär de största respektive näst största djurfodermärkena i världen. Du hittar deras varumärken överallt där husdjursmat säljs - men betyder det faktum att de finns överallt att de är bra?Och ännu viktigare, vilken är bättre?

Vi tog en djupdykning i båda märkena för att utse en vinnare så att du kan ge din hundmat du kan lita på. Och även om det fanns ett märke vi föredrar framför det andra, betyder det inte att vi inte upptäckte några överraskningar på vägen (mer om det på en minut).

Avdelare 8

En smygtitt på vinnaren: Purina

Bild Produkt Detaljer
Bäst överlag Vinnare Purina En sann instinkt Purina En sann instinkt
 • Inga fyllmedel eller animaliska biprodukter
 • Högt proteininnehåll
 • Bra för aktiva och överviktiga hundar
 • KONTROLLERA PRIS
  Tvåan Andra plats Stamtavla Komplett Nutrition Stamtavla Komplett Nutrition
 • Mycket prisvärd
 • Bra för hushåll med flera hundar
 • Lagom mängd fiber
 • KONTROLLERA PRIS

  Stamtavla verkar fokusera mer på att tillhandahålla prisvärd mat än att se till att maten är av hög kvalitet, medanpurinlyckas uppnå båda målen med mycket större framgång.  Det bör dock noteras att eftersom båda tillverkarna tillverkar ett brett utbud av livsmedel, kommer du att kunna hitta några på ett märke som kan jämföras mycket positivt med ett fåtal på det andra, och vice versa. Så varför skulle vi mata våra hundar Purina-mat över stamtavla? Läs vidare för att ta reda på det.

  Avdelare 3

  Om stamtavla

  Fördelar

  • Mycket prisvärd
  • Går att köpa nästan var som helst
  • Bra för ägare som föredrar att ge hundar våtfoder
  Nackdelar
  • Använder billiga fyllmedel
  • Mycket beroende av animaliska biprodukter
  • Blötfoder kanske inte är lika bra för hundar som matfoder

  Stamtavlaär ett dotterbolag till det gigantiska företaget Mars, Inc., ett varumärke som är mest känt för att tillverka ett brett utbud av godis. Och som du kan förvänta dig av ett godisföretag, är näring inte nödvändigtvis deras största bekymmer.

  Istället fokuserar varumärket på att göra mat som är prisvärd, oavsett om den uppfyller varje enskilt kostbehov din hund har. Det är inte riktigt skräpmat - men ingen kommer någonsin att anklaga det för att vara hälsokost heller.

  Se detta inlägg på Instagram

  Ett inlägg som delas av Pedigree UK (@pedigree_uk_official)

  Stamtavla hade sällskapsdjursmatsmarknaden i hörnet under lång tid

  Förutom att tillverka hundmat är företaget även känt för bland annat sitt Whiskas-märke av kattmat. De var också kända för att popularisera burkmat, även om torrfoder fortfarande var deras mest sålda produkt.

  Länge var husdjursmatsmarknaden gjord av Pedigree och en hel del mindre, regionala märken, varav de flesta gjorde samma tråkiga, billiga kibble. Som ett resultat var det lite press på Pedigree att förbättra eller diversifiera.

  Det började dock förändras på 1980- och 90-talen. Vid den tiden började Purina bli en livskraftig konkurrent till Pedigree, och många andra boutiquemärken började också bli nationellt framträdande.

  Detta tvingade Pedigree att förändras med tiden, men de lämnade också sin ideologi oförändrad, åtminstone vad gäller deras grundläggande kibble: de ville göra hundmat som vem som helst hade råd att mata sitt husdjur.

  Pedigree är fortfarande det största djurvårdsföretaget i världen

  Företaget drivs från England och säljer mer djurfoder än någon annan organisation i världen.

  De höll ett strypgrepp på den globala marknaden under en tid och stärkte sedan sitt grepp om den amerikanska marknaden genom att förvärva Los Angeles-baserade Kal Kan 1968.

  Förutom deras flaggskepp Pedigree-linje, äger företaget även varumärken som Sheba, Eukanuba, Cesar, IAMS och Nutro, bland andra.

  Vårt favoriterbjudande just nu ben

  30 % RABATT på Chewy.com

  + GRATIS frakt på hundmat och tillbehör

  Spara 30 % nu

  Så här löser du in det här erbjudandet

  Pedigrees fokus ligger på prisvärdhet

  Företaget försöker se till att deras kibble är överkomligt för alla hundägare, vilket är anledningen till att du kan hitta det i livsmedelsbutiker och big-box-butiker såväl som på husdjursmarknader.

  För att hålla sin mat överkomlig tenderar de dock att snåla med köttet och lita på billiga fyllmedel som majs och vete. Samt vilket kött de do include är ofta starkt beroende av animaliska biprodukter, som är de överblivna delarna av djuret som annars skulle ha kasserats.

  Stamtavla pressar våtfoder så hårt som småbitar

  När de tänker på Pedigree, föreställer de flesta människor sig förmodligen sina stora gula burkar. Företaget har länge drivit våtfoder som ett hälsosamt alternativ till torrfoder, även om vetenskapen inte nödvändigtvis stöder dem i det avseendet.

  Vissa av deras linjer - som Cesar, till exempel - är främst våtfoderbaserade.

  Avdelare 2

  Om Purina

  Fördelar

  • Använder generellt hälsosamma ingredienser
  • Brett utbud av produkter att välja mellan
  • Perfekt för specialdieter
  Nackdelar
  • Förlitar sig fortfarande på billiga fyllmedel och animaliska biprodukter
  • Urvalet kan vara överväldigande

  purinkommer på andra plats efter Pedigree när det gäller försäljning över hela världen, men det är det största USA-baserade djurvårdsföretaget. Många av deras produkter verkar vara fokuserade på den amerikanska marknaden som ett resultat, och nästan all deras tillverkning är baserad i USA.

  Kvaliteten på deras mat varierar mycket beroende på vilken linje som producerar den. Som ett resultat kan du köpa allt från smutsbilliga kibblar som konkurrerar med vad Pedigree gör till exklusiva recept utformade för att tillfredsställa de kräsnaste ätare.

  Purina har lagt en ökande tonvikt på näring

  Under en lång tid var Purina lika laserfokuserad på pris som Pedigree fortsätter att vara, och deras mat var lika billig som deras större rival.

  Men när husdjursmarknaden (särskilt i USA) började gå mot hälsosammare, naturliga livsmedel, började Purina också ändra sitt fokus. De började introducera specialiserade linjer som var dyrare men som också använde livsmedel av högre kvalitet.

  Deras ONE-linje var det första storskaliga premiumfodret för husdjur som någonsin tillverkats, och även om det inte riktigt kan konkurrera med några av de livsmedel av mänsklig kvalitet som tillverkas idag, representerade den ändå en seismisk förändring i foderindustrin för husdjur. ONE är fortfarande ett av deras bäst presterande varumärken.

  Trots deras fortsatta betoning på högkvalitativa, näringsrika livsmedel, tillverkar företaget fortfarande många prisvärda alternativ som använder billiga fyllmedel och animaliska biprodukter. På senare tid har de dock försökt erbjuda livsmedel som använder hälsosamma ingredienser till priser som konkurrerar med deras konkurrents.

  Se detta inlägg på Instagram

  Ett inlägg delat av Purina (@purina)

  Purina har ett brett utbud av specialiserade varumärken

  Medan Pedigree verkar tro att hundmat är hundmat, har Purina gått åt andra hållet för att bli ett av de mest specialiserade hundmatsföretagen i världen.

  De har flera olika märken (som ALPO, Beneful och Mighty Dog, bland andra), men deras primära Purina-märke är till stor del uppdelat i tre stora linjer: Purina Dog Chow, Purina ONE och Purina Pro Plan.

  Purina Dog Chow är bara grundläggande hundmat, med recept lika fantasifulla som dess namn. De två sistnämnda märkena har dock ett brett utbud av undermärken, som vart och ett är inriktat på specifika problem som din hund kan möta.

  Som ett resultat finns det ett Purina-recept för nästan allt du vill fokusera på med din hund, oavsett om det handlar om att se till att den åldras graciöst, att ge honom skonsam mat för hans känsliga mage eller att se till att han får den maximala mängden näring för att ge honom energi. aktiv livsstil.

  Purina använder i allmänhet hälsosamma ingredienser - men det finns gott om utrymme för förbättringar

  Du hittar några recept i deras skåp som endast använder högkvalitativa ingredienser, utan tvivelaktiga livsmedel eller tillsatser.

  För det mesta har dock varje mat utrymme att förbättra. De allra flesta använder billiga fyllmedel som vete och majs, och många använder åtminstone någon form av animalisk biprodukt.

  Som sagt, äkta kött är vanligtvis den första ingrediensen, så åtminstone resten av maten är byggd på den hälsosamma berggrunden.

  Purina tillverkas nästan exklusivt i USA.

  Purina grundades i USA, och även om det gick samman med det globala Nestle-företaget 2001, ligger fokus fortfarande på den amerikanska marknaden.

  Det äger flera tillverkningsanläggningar i USA, mestadels i Mellanvästern och nordost. Nästan all mat görs inhemskt.

  Även om det är bra, betyder det inte nödvändigtvis att maten kommer från inhemskt också. Med några få undantag är företaget fånigt om var dess ingredienser kommer ifrån.

  PEDIGREE Complete Nutrition Torrfoder för vuxna...

  3 mest populära recept för stamtavla för hundmat

  1. Stamtavla torrfoder för vuxna

  PEDIGREE Högprotein vuxen torrfoder för hundar Nötkött och... 16 069 recensioner PEDIGREE Complete Nutrition Torrfoder för vuxna...
  • Innehåller en (1) 20,4 lb. påse PEDIGREE Complete Nutrition Torrhundmat för vuxna, grillad biff och...
  • Detta torrfoderrecept hjälper till att upprätthålla en hälsosam livsstil med antioxidanter, vitaminer och mineraler,...
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Detta är företagetsgrundläggande kibble, och det är extremt prisvärt. Du kan köpa en stor väska billigt, vilket gör den till ett utmärkt val för ägare med en budget eller de som försöker mata flera hundar utan att gå sönder.

  Varför är det så billigt? En stor anledning är att den första ingrediensen är majs. Det här är ett ganska billigt fyllmedel, och det är också fullt av tomma kalorier. Den andra ingrediensen är kött- och benmjöl, som är fullt av viktiga näringsämnen, men det känns ofullständigt utan att också ha magert kött i det.

  De flesta av de andra ingredienserna är antingen animaliska biprodukter eller spannmålsmjöl, så förvänta dig inte massor av näring. Det finns bara 21 % protein och 10 % fett här också - vilket inte är idealiskt för att hålla din hund mager och trim.

  Det finns en anständig mängd fiber inuti, till stor del på grund av den torkade betmassan de innehåller. Även om fiber är viktigt, är det en avlägsen sekund efter proteinet. Vi skulle säga att vi vill att de ska öka mängden protein inuti, men med tanke på ingredienslistan är vi rädda för var de skulle hitta köttet för att göra det.

  Fördelar

  • Mycket prisvärd
  • Bra för hushåll med flera hundar
  • Lagom mängd fiber
  Nackdelar
  • Gjord nästan uteslutande av fyllmedel och biprodukter
  • Låg på protein och fett
  • Inte idealiskt för överviktiga djur

  2. Stamtavla med hög proteinhalt för vuxna torrfoder för hundar

  stamtavla för stora hundar Fullständig näring för vuxna... 2 918 recensioner PEDIGREE Högprotein vuxen torrfoder för hundar Nötkött och...
  • Innehåller en (1) 20,4 lb. påse PEDIGREE högprotein vuxen torrfoder för hundar nötkött och lammsmak
  • Tillverkad med äkta rött kött och 25 % mer protein än PEDIGREE Adult Complete Nutrition
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Vi klagade på den minimala mängden protein i deras grundläggande kibble ovan, ochdetta receptär deras svar på den kritiken. Men högt protein för dem verkar vara genomsnittligt protein för de flesta andra livsmedelstillverkare.

  Proteinnivåerna ligger på 27%, vilket är bra - men knappast enastående, särskilt för ett livsmedel som räknar sig som högt protein. Det är lite mer fett och samma mängd fibrer som i den vanliga kubben.

  Ingredienslistan är lika problematisk, även om den har riktigt nötkött inuti. Tyvärr är den begravd så långt ner på listan att vi undrar hur mycket som finns inuti.

  Du hittar lammmjöl där nere i närheten av nötköttet, som tillför lite mer animaliskt protein. Men det räcker inte för att upphetsa oss.

  Fördelar

  • Mer protein än andra stamtavla
  • Inkluderar riktigt nötkött
  • Lammmjöl för extra protein
  Nackdelar
  • Använder lika många fyllmedel och biprodukter
  • Endast genomsnittliga proteinnivåer jämfört med andra märken
  • Begränsad mängd magert animaliskt protein

  3. Stamtavla, torrfoder för vuxna, stora raser

  Avdelare 4 678 recensioner stamtavla för stora hundar Fullständig näring för vuxna...
  • Innehåller en (1) 30,1 lb. påse PEDIGREE For Big Dogs Adult Complete Nutrition Torrt hundmat rostat...
  • PEDIGREE Dry Dog Food for Big Dogs innehåller naturligt framställt glukosamin och kondroitin för att främja...
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Även om de är nominellt utformade för att tillgodose de unika näringsbehov som större hundar har,den här matenär svår att skilja från den grundläggande kibble.

  Den har 1% mer protein än vad mat har, vilket är bra, även om det knappast är värt att skriva hem om. De totala nivåerna är fortfarande låga.

  Kött- och benmjölet byter plats på ingredienslistan med kycklingbiproduktmjöl, eftersom det senare har högre halter av glukosamin, vilket är bra för ledhälsan. Detta är extremt viktigt för stora valpar och vi är glada över att se det, men att få glukosamin från lågkvalitativt kött är fortfarande väldigt avskräckande.

  Dessutom är alla billiga fyllmedel fulla av tomma kalorier, så din mutt kan sluta med att stressa mer på lederna på grund av att de lägger till extra kilon. Det finns bara 10% fett här också, så det mesta av hans energi kommer i form av grundläggande kolhydrater.

  Vi skulle definitivt mata en gigantisk hund med den här kubben framför deras grundläggande, men det skulle inte vara svårt att hitta ett foder som inte är av märket Pedigree som var bättre än båda.

  Fördelar

  • Mer glukosamin än baskubb
  • Mer protein också
  Nackdelar
  • Låg mängd protein totalt sett
  • Kan orsaka viktökning
  • Stort fokus på grundläggande kolhydrater

  Purina ONE spannmålsfri, naturlig, högproteintorr...

  3 mest populära Purina hundfoder recept

  1. Purina ONE SmartBlend True Instinct Naturlig spannmålsfri formel Vuxen

  Purina Beyond Grain Free, naturligt torrt hundfoder,... 2 203 recensioner Purina ONE spannmålsfri, naturlig, högproteintorr...
  • 12,5 lb. påse - Purina ONE SmartBlend True Instinct Naturlig spannmålsfri formel med äkta kyckling och...
  • 30 % protein, inklusive äkta kyckling som #1 ingrediens, hjälper till att stödja starka muskler
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Detta är en avPurinas exklusiva livsmedel, och det kostar ungefär dubbelt så mycket som en baspåse med Pedigree. Däremot får du i dig minst dubbelt så mycket näring, om inte mer.

  Det finns inga billiga fyllmedel som majs eller vete inuti, och det finns inte heller några animaliska biprodukter. I deras ställe hittar du riktig kyckling, kycklingmjöl och stärkelse som kassavarotmjöl och linsmjöl. Detta ger dig mer långvarig energi, samt färre tomma kalorier.

  Proteinnivåerna är också mycket högre - det finns 30 % protein här, vilket är mer än Pedigrees proteinrika kibble. Det finns lika mycket fibrer, men betydligt mer fett. Som ett resultat är detta ett bättre val för både aktiva och överviktiga hundar.

  Denna mat är dock långt ifrån perfekt. Den har ingredienser som torkade äggprodukter, som många hundar har svårt att smälta, och den använder mycket växtproteiner. Dessutom, som vi nämnde, kommer det att kosta ungefär dubbelt så mycket.

  Men om du har råd är det en mycket överlägsen mat.

  Fördelar

  • Inga fyllmedel eller animaliska biprodukter inuti
  • Hög mängd protein
  • Bra för både aktiva och överviktiga hundar
  Nackdelar
  • Dubbelt så dyrt som Pedigree
  • Har ingredienser som vissa hundar har svårt att smälta
  • Mycket beroende av växtproteiner

  2. Purina Beyond Grain Free Natural Adult

  Purina Pro Plan spannmålsfri, högprotein torr hund... 1 372 recensioner Purina Beyond Grain Free, naturligt torrt hundfoder,...
  • En (1) 13 lb. påse - Purina Beyond Grain Free, Natural Torr Hundmat, Spannmålsfri White Meat Chicken &...
  • Produkt och förpackning kan variera
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Ett annat av märkets spannmålsfria erbjudanden,den härär lite dyrare än alternativet ONE ovan. Trots det föredrar vi ovanstående mat framför den här.

  Den största förändringen sker i de tre första ingredienserna. Medan ONE-maten har animaliska proteiner som de två första ingredienserna med stärkelse på tredje plats, flyttar denna mat stärkelsen upp ett snäpp. Som ett resultat får du lite mindre protein (27 % jämfört med 30 %) men mer fibrer (5 % mot 4 %).

  Kräsna hundar kanske föredrar detta foder, eftersom det har ömma bitar av protein blandat med det vanliga proteinet, som förbättrar smaken samtidigt som det är skonsamt mot tänderna.

  Detta foder har många av samma problem som sorten ONE, inklusive beroende av växtproteiner och ingredienser som hundar kan ha problem med att smälta.

  Purina Beyond Grain Free är ett särskilt bra livsmedel, men vi tycker att du kan göra lika bra och spara några kronor genom att köpa EN Grain Free istället.

  Fördelar

  • Tuggiga bitar av protein blandat med kibble
  • Mer fiber än ONE Grain Free
  • Bra för kräsna ätare
  Nackdelar
  • Samma problem med växtproteiner och utlösande ingredienser som ONE-sorten
  • Lägre mängd protein
  • Lite dyrare

  3. Purina Pro Plan SPORT Formula Vuxen

  Avdelare 5 45 recensioner Purina Pro Plan spannmålsfri, högprotein torr hund...
  • En (1) 24 lb. påse - Purina Pro Plan spannmålsfri, högprotein torr hundmat; SPORT Performance 30/20...
  • Högkvalitativt protein, inklusive äkta kyckling som första ingrediens
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Medan det finns en mängd olika recept i derasPro Plan SPORT linje, detta är en av få som är spannmålsfri. Som ett resultat är det den vi gillar bäst. Naturligtvis kan vi bara ha dyra smaker, eftersom detta också är en av de dyraste.

  Det är rikt på både protein och fett (30 % respektive 20 %), så det är ett utmärkt val för aktiva eller energiska valpar. Det finns en hel del animaliskt protein här (liksom en del växtprotein), men de lägger också till fiskolja för att ge din hund värdefulla omega-fettsyror.

  Det är ett mycket kaloritätt foder, så om din hund är stillasittande kan den vara för rik för honom. Dessutom finns det mer salt än vi skulle vilja.

  Du kommer inte att hitta många bättre livsmedel i Purinas hela sortiment än den här, men var bara medveten om att du kommer att betala en premie som ett resultat.

  Fördelar

  • Hög i fett och protein
  • Perfekt för aktiva hundar
  • Mycket fiskolja
  Nackdelar
  • Dyr
  • För kalorität för lata hundar
  • Hög salthalt

  Avdelare 5

  Jämförelse mellan stamtavla och Purina

  Nu när du har en bättre uppfattning om vad varje varumärke står för och hur en del av deras livsmedel står sig, är det dags att jämföra dem med en mängd viktiga mätvärden.

  Smak

  Detta kommer att variera beroende på vilka specifika recept du jämför, men i stort sett kommer de flesta hundar att föredra riktigt kött framför majsmjöl. Som ett resultat borde Purina vara den klara vinnaren oftare än inte.

  Näringsvärde

  Som vi skrev ovan offrar Pedigree ofta näring för att skapa budgetvänlig mat. Det betyder att de använder utfyllnadskorn och animaliska biprodukter istället för högkvalitativt kött och stärkelse.

  Purina är inte alltid fantastisk i detta avseende, men de överträffar nästan alltid Pedigree.

  Se detta inlägg på Instagram

  Ett inlägg delat av Purina (@purina)

  Pris

  Detta är ett område där Pedigree har en klar fördel gentemot Purina. Nästan all deras mat är billig och ligger väl inom de flesta hundägares prisklass.

  Du får vad du betalar för, och vad du betalar för med Pedigree är billiga ingredienser.

  Urval

  Purina har ett mycket större urval än Pedigree. Du kan hitta hela recept utformade för att ta itu med ett enda problem, och många recept erbjuds i vanliga, proteinrika och spannmålsfria varianter.

  Men allt det urvalet kan bli överväldigande, så om du bara vill ha en grundläggande kibble, är det mycket mindre troligt att Pedigree kommer att störa dig.

  Övergripande

  Såvida du inte är extremt prismedveten är Purina den klara vinnaren.

  Det är bättre mat och den använder ingredienser av högre kvalitet. De flesta hundar verkar föredra det också.

  Vårt favoriterbjudande just nu

  30 % RABATT på Chewy.com

  + GRATIS frakt på hundmat och tillbehör

  Spara 30 % nu

  Så här löser du in det här erbjudandet

  Minns historia om stamtavla och Purina

  Stamtavla har drabbats av många återkallelser under de senaste åren. Det fanns flera under 2008 på grund av potentiell salmonellakontamination, även om inga hundar rapporterades vara påverkade av att äta maten.

  Det fanns en annan 2012 på grund av farhågor om att det kan finnas bitar av plast i maten som kan utgöra en kvävningsrisk. Två år senare utfärdades ytterligare en återkallelse på grund av eventuell närvaro av främmande material - särskilt metallfragment. Vi kunde inte säga om något av problemen påverkade några hundar, men ingen av händelserna är särskilt betryggande.

  Purina har haft två nyligen återkallade. 2013 utlöste ett eventuellt Salmonellautbrott ett återkallande, även om kontamineringen var begränsad till en enda påse; inga valpar kom till skada.

  2016 återkallade de en del av deras våtfoder på grund av oro för att maten kanske inte har det angivna antalet vitaminer och mineraler. Maten ansågs inte vara farlig.

  Stamtavla vs Purina hundfoder: vilket ska du välja?

  På vissa sätt känns det orättvist att jämföra dessa två livsmedel, eftersom de båda har olika syften. Stamtavla är designad för att vara prisvärd, medanpurinär tänkt att vara näringsrikt och gott.

  Dock med tanke på detStamtavlaär det största djurvårdsföretaget i världen, känns det knappast som att vi plockar på David på Goliats bekostnad här. Företaget kunde höjer enkelt näringsprofilen av sin mat om de så önskar.

  I slutet av dagen är den enda anledningen att mata din hund Stamtavla över Purina om din budget kräver att du gör uppoffringar. Om ditt primära bekymmer är din hunds hälsa och välbefinnande, bör du dock välja Purina nästan varje gång.

  Innehåll