Black Russian Wolfhound Terrier (Black Russian Terrier & Irish Wolfhound Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 25-30 tum
Vikt: 80-150 pund
Livslängd: 6-10 år
Färger: Creme, fawn, brindle, brun, grå, svart
Lämplig för: Aktiva familjer som söker en stor hund med ett sött sinne
Temperament: Intelligent, lugn, alertNamnet på den svarta ryska varghundsterriern kommer sannolikt att få dig att klia dig i huvudet, speciellt om du inte har hört talas om någon av föräldraraserna. Denna valp är en korsning mellanSvart rysk terrieroch den Irländsk varghund . Hybriden är intressant, med tanke på att ingen av hundarna är högt upp på listan över de mest populära, enligt American Kennel Club (AKC).

Den svarta ryska terrierns historia är ungefär så bisarr som du kan föreställa dig. Det har inget med cocktailen att göra, men det är ändå mörkt och mystiskt, som du snart kommer att lära dig. Den irländska varghundens historia motsäger hans milda natur. Han tjänstgjorde en gång i militären och attackerade kavallerisoldater. Han jagade också rovdjur, inklusive den som han fått sitt namn från.

En blandning som den här har Erfaren hundägare skrivit över den. Det finns storleken på varghunden att överväga, tillsammans med hans relativt korta livslängd och mängden av potentiella hälsoproblem. Sedan har du DNA-blandningen av terriern som ger en hög med genetiska jokertecken till mixen. Det räcker med att säga att du måste göra dina läxor med den här valpen.Avdelare 1Svarta ryska varghundterriervalpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Magnus (@magnus.the.gentlegiant)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Den svarta ryska varghundsterriern tillför många önskvärda egenskaper till bordet. Han är en ståndaktig och lojal följeslagare. Han kommer att vilja spendera så mycket tid som möjligt med dig och din familj. Men det betyder också att han är utsatt för separationsångest. Han är inte en hund att lämna på gården ensam hela dagen. Det är inte snällt med en så intelligent hund som den här.

Den andra sidan av myntet är att ett uttråkat husdjur är destruktivt. När du har att göra med en hund av hans storlek kan det betyda mycket skada med att gräva och tugga. Den irländska varghunden i honom har en angelägen bytesdrift. Han kan inte släppas loss. Doggieparken är förmodligen förbjuden också. Den svarta ryska varghundsterriern är en hund av kontraster.

Black Russian Terrier är en kraftfull hund och bär sig själv som sådan. Han är reserverad och till och med avskild ibland med främlingar. Medan han är tillgiven med sin familj, andra, inte så mycket. Den irländska varghunden, å andra sidan, är som en tonårspojke under dessa obekväma år. Han är mild och söt, villig att hälsa på alla han möter. Du är bara främling en gång med honom.

Vad är priset på svarta ryska varghundsterriervalpar?

Det faktum att föräldraraserna är alltför populära gör att du har en utmaning på dina händer när du letar efter en Black Russian Wolfhound Terrier-valp. Det kommer troligen att krävas lite letande - och väntan när du hittar en uppfödare. Det kommer också att driva upp priset. Du kan förvänta dig att betala mellan 800–2 500 $. Det är absolut nödvändigt att du bara skaffar ett husdjur från en ansedd säljare.

Köp inte en valp av någon som inte har gjort de rekommenderade hälsoundersökningarna på fader och moder före aveln. Tyvärr är riskerna för potentiella hälsoproblem höga för båda raserna. Vi rekommenderar också att endast skaffa en valp som är minst 12 veckor gammal. Dessa tidiga dagar är avgörande för en valp. Han behöver den här tiden med sin mamma och kullkamrater för att ge honom den bästa starten i livet.

Det andra du måste tänka på är kostnaden för att äga en Black Russian Wolfhound Terrier. Han är en stor hund med lika stor aptit. Du kan lätt förvänta dig att dina årliga utgifter ska löpa över 000 och, med största sannolikhet, mer. Tidig träning är avgörande så att du inte ökar dina husdjurskostnader genom att ersätta saker som din valp har förstört.

Avdelare 83 föga kända fakta om svart rysk terrier

1.En militär kennel födde selektivt upp Black Russian Terrier för ett stort jobb.

Berättelsen om den svarta ryska terriern är täckt av intriger och politik. Det började kl Red Star Kennel i dåvarande Sovjetunionen. Syftet med det selektiva träningsprogrammet var att utveckla en ras för användning av den nationella säkerhetsstyrkan. Tjänstemän korsade enligt uppgift 17 raser, inklusive Newfoundland ochrottweiler, innan de kom fram till hunden vi ser idag.

två.Den irländska varghunden är föremål för en hjärtskärande walesisk folksaga.

Du bara känna till det måste finnas en berättelse eller två om den irländska varghunden med hans historia. En av de mest gripande är Legenden om hunden Gelert . Den berättar en berättelse om prins Llywelyn den store och hans älskade husdjur, Gelert. När prinsen kom tillbaka från en jakt fann han Gelert täckt av blod. Han antog att han dödade sitt barn och knivhögg honom. Senare fick han veta att hans husdjur hade räddat pojken från en varg.

3.Den svarta ryska terriern är inte vad han verkar.

Man skulle kunna tro att den svarta ryska terriern skulle vara en del av AKC:s terriergrupp. Om du gjorde det skulle du ha fel. På grund av sin historia och jobb är denna valp en del av organisationens Arbetshundsgrupp . Intressant, ett av de rekommenderade DNA-testerna av Ortopedisk stiftelse för djur (OFA) är en för att avgöra om den svarta färggenen är dominant.

1 - Föräldraraser till den svarta ryska varghundsterriern

Föräldraraser till den svarta ryska varghundsterriern | Bildkredit: 1 , två

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos den svarta ryska varghundsterriern

Nu när du känner till den svarta ryska terrierns hemlighet förstår du förmodligen de varningar vi har diskuterat hittills. Denna valp är en utmärkt kandidat för genetisk testning för att ge dig bättre koll på vad du kan förvänta dig med din svarta ryska varghundterrier. Med hybrider jämför och kontrasterar vi ofta egenskaperna hos de två föräldraraserna. Med den här killen kan du ha 18!

Det finns likheter över hela linjen som ger värdefulla ledtrådar. Båda raserna är mycket intelligenta. Mental stimulans är lika viktigt som aktivitet. Var och en är beskyddande på sitt sätt. Den irländska varghunden är en älskling och mild. Hans inställning är tillräckligt imponerande i sig. Den svarta ryska terriern, å andra sidan, besitter oräddhet som uppmuntras av hård lojalitet. När allt kommer omkring är bevakningen hans jobb.

Är dessa hundar bra för familjer? 👨‍👩‍👦

Det går inte att ifrågasätta den svarta ryska varghundsterrierns lojalitet. Om du letar efter en vakt-/vakthund är det värt att skaffa en. Båda föräldraraserna är barnvänliga. Men storleken på denna valp gör att du bör övervaka lektiden, särskilt om du har små barn. Den här hunden är inte aggressiv, men han kanske inte inser sin styrka.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Storleken på den svarta ryska varghundsterriern är tillräckligt för att säga att han förmodligen kommer att klara sig bäst som den enda topphunden i huset. Återigen, det beror på den dominerande rasen. Varghunden är okej med andra hundar, medan terriern har andra idéer. Naturligtvis ska du inte bjuda in honom till ett hem med bosatta katter och små djur.

Svart rysk varghund terrier

Avdelare 4Saker att veta när du äger en svart rysk varghundterrier:

Den svarta ryska varghundsterriern kommer att vara ett utmärkt komplement till höger Hem. Det finns flera andra punkter att täcka som gäller denna hybrid och stora hundar i allmänhet. Det finns de uppenbara punkterna om mat och viktkontroll. Träning är också en viktig del av pusslet. Träning har några saker du måste känna till i förväg eftersom de spelar en nyckelroll i huruvida han kommer att passa dig.

Mat & Diet Krav 🦴

En jättehund som Black Russian Wolfhound Terrier behöver ett foder som är formulerat för valpar av denna storlek. Dessa husdjur mognar långsammare än små som enBichon Frisé. Kommersiella dieter är mindre energitäta för stora hundar för att stödja deras utveckling och förhindra viktökning. Det motsatta är sant med leksaksraser.

Du kan mata din valp tre till fyra gånger om dagen. Att få honom att äta kommer inte att vara ett problem eftersom Black Russian Wolfhound Terrier är ganska matmotiverad. Skär ner det till två när han blir vuxen runt 16 månader eller mer. Vi uppmanar dig starkt inte att bara mata honom en gång om dagen. Han kommer troligen att sluka sig, vilket kan öka hans chans att livshotande svullnad .

Denna försiktighet gäller särskilt på grund av hans Black Russian Terrier härstamning. Många av raserna som är en del av hans historia har en ökad risk för detta tillstånd.

Övning 🐕

Båda föräldraraserna är aktiva, som du kan förvänta dig. Den irländska varghunden får det från sin jaktbakgrund. Dagliga promenader är viktiga för att tillfredsställa hans behov av mental stimulans också. Att släppa ut honom på bakgården i ett par timmar kommer inte att göra det för en så intelligent valp som den svarta ryska varghundsterriern.

3 - Föräldraraser till den svarta ryska varghundsterriern

Bildkredit: 1 , två

Träning 🎾

Tidig socialisering och träning är absolut nödvändigt för alla hundar, men mer så med en valp av storleken på den svarta ryska varghundsterriern. Den här hunden tenderar att nappa som en valp, vilket du definitivt borde sluta. Det kommer att hjälpa terriern i honom att bli mer accepterande av andra människor. Du kommer att ha bättre framgång om du startar honom ung.

Varghunden i honom har en självständig strimma, vilket är typiskt för jakthundar. Därför föreslår vi att du gör träningen enklare med godsaker . Det kommer att hjälpa till att bygga starka band mellan dig och ditt husdjur. För så stor som han är är Black Russian Terrier lite av en bebis. Han är känslig för hårda tillrättavisningar eftersom han är en så lojal valp som vill behaga dig. Positiv förstärkning är ett bättre träningssätt.

Grooming ✂️

Hur mycket skötsel du behöver göra beror på förälderrasen. Vi rekommenderar daglig borstning om bara för att hålla honom van vid att bli hanterad. Ditt husdjur kommer sannolikt att fälla, så det hjälper till att hålla din dammsugning i schack. Samma råd gäller för att rengöra öronen och klippa tånaglar. Att göra dessa uppgifter på en motvillig vuxen hund är långt ifrån att brottas med en valp.

Hälsa och villkor 🏥

Regelbunden förebyggande veterinärvård är en absolut nödvändighet för alla hundar, men speciellt den svarta ryska varghundsterriern. Det är ett smart sätt att hålla koll på alla hälsotillstånd och utföra årliga screeningar och utvärderingar. Lyckligtvis är terriern i din valp relativt frisk, trots hans Heinz-57-förflutna.

Mindre förhållanden

  • Öroninfektioner
  • Anestesikänslighet
Allvarliga förhållanden

Avdelare 5Man vs Kvinna

Storleksskillnaden mellan hanar och honor är märkbar, återigen, beroende på den dominerande rasen. Om möjligt, be om att få träffa fadern och moderen för att ge dig en uppfattning om hur stor din valp kan bli. Vårt råd är att ju större ditt husdjur kan bli, desto flitigare måste du vara med träning och socialisering.

Om du inte ska föda upp din valp, föreslår vi att du diskuterar kastrering eller kastrering med din veterinär. Medan du ändrar ditt husdjurs kön kan öka sin risk för fetma , det finns också andra farhågor om risken för kroniska sjukdomar och tidpunkten för operationen.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Få valpar har den svarta ryska varghundsterrierns historia och legender. Du kommer att ha mycket att dela om någon frågar dig om din hund. Att äga en stor ras är alltid en utmaning. Den här hunden kastar några fler skiftnycklar i mixen. Men den kärlek och lojalitet han kommer att ge ditt liv är värt ansträngningen. Så länge du accepterar åtagandet kommer du att ha en förtjusande och ståndaktig följeslagare.

Relaterad läsning:

  • Papipoo (Papillon & Poodle Mix)
  • Ratshi Terrier (Rat Terrier & Shih-Tzu Mix)
  • Mini Schnauzer Chin (Miniature Schnauzer & Japanese Chin Mix)

Utvald bildkredit: 1 , två

Innehåll