Täcker husdjursförsäkringen kastrering eller kastrering? Vad du ska veta!

  sterilisering av katt Med husdjursförsäkringar som blir mer och mer populära bland djurägare som ett sätt att kompensera för de höga kostnaderna för veterinärvård, kanske du undrar om den kommer att täcka kastrering och kastrering. Eftersom kastrering och kastrering så starkt rekommenderas till alla hund- och kattägare, skulle du anta att det skulle vara en del av täckningen, eller hur?

Sanningen är att de flesta husdjursförsäkringsbolag inte kommer att täcka kirurgi för kastrering eller kastrering eftersom de faller under täcket av elektiv kirurgi, oavsett hur nödvändigt det kan vara. Det finns dock några tillägg till hälsoplaner som erbjuds av vissa husdjursförsäkringsbolag som täcker saker som förebyggande vård och kan ersätta kostnader för kastrering eller kastrering.Hitta husdjursförsäkringar som ersätter kastrering och kastrering

Husdjursförsäkringsplaner som täcker rutinvård är relativt sällsynta, men fler och fler företag har börjat erbjuda ytterligare hälsoskydd till en högre takt. Om du försöker hitta ett företag som täcker kastrering och kastrering, måste du först begränsa företag som erbjuder ytterligare hälsoplaner och jämföra policyer mycket noggrant innan du fattar ett beslut.

Bara för att ett företag erbjuder en hälsoplan betyder det inte att de kommer att ersätta dig för en kastrering. Du måste noggrant undersöka policyn för att säkerställa att den täcker valfria eller förebyggande procedurer.

Vissa företag har olika nivåer av friskvårdsplaner, till exempel ASPCA Pet Insurance, som har en grundläggande förebyggande plan och en första förebyggande plan. Den primära förebyggande planen kommer att ersätta för kastrering och kastrering medan den grundläggande förebyggande planen inte gör det. Figo och AKC husdjursförsäkringsbolag erbjuder också denna typ av täckning.

Dessa företag utvecklas alltid för att bättre passa marknaden, så det är bäst att kolla med varje företag du är intresserad av och filtrera bort dem utifrån dina personliga preferenser och behov.Kastrering och kastrering är en viktig del av husdjursvård, men det är inte den enda hälsokostnaden som ditt husdjur sannolikt kommer att ådra sig. En personlig försäkring för husdjur från ett företag som Citronsaft kan hjälpa dig att hantera kostnader och ta hand om ditt husdjur på samma gång.

  veterinär kontrollerar bandage på katt stressad efter sterilisering

Bildkredit: Motortion Films, Shutterstock

Fördelarna med kastrering och kastrering

Många husdjursägare bestämmer sig för att sterilisera och kastrera sina husdjur av många anledningar. Att få dina djur förändrade har många medicinska och beteendemässiga fördelar förutom att det hjälper till att minska överbefolkningen av husdjur.

Överbefolkningskris för husdjur

Varje år avlivas miljontals katter och hundar i djurhem över hela USA eftersom det finns fler husdjur än det finns ansvariga ägare som kommer att hysa och ta hand om dem ordentligt. Oansvarigt husdjursägande har lett till dessa förödande statistik och denna pågående kris verkar inte ha något slut i sikte.

Uppmuntra ägare att kastrering och kastrering deras katter och hundar är ett sätt att hjälpa till att minska oönskade skräp och hjälpa till att förhindra att djur hamnar i skyddsmiljön. Skyddsrum och räddningar inkluderar kastrering och kastrering i sina adoptioner för att hjälpa till att kompensera problemet.

  katt efter sterilisering

Bildkredit: Sannikova Maria, Shutterstock

Medicinska förmåner

Kvinnlig hälsa

Spaying förhindrar inte bara värmecykler utan kan också ha betydande hälsofördelar genom att förhindra livmoderinfektioner och minska sannolikheten för brösttumörer hos både hundar och katter, som tenderar att vara maligna hos 45 procent av hundarna och 90 procent av katterna. En spayoperation som genomförs innan den första heaten kommer att erbjuda det bästa skyddet mot dessa sjukdomar.

Kvinnligt beteende

Spayoperationen kommer också att eliminera värmecykeln och vissa beteendeproblem relaterade till att vara intakt. Både honhundar och katter kommer att gå igenom brunstcykler, vilket kan orsaka en förändring i humör och övergripande beteende, vilket kan vara mycket frustrerande för ägare. När en hona väl är steriliserad, eliminerar den dessa beteenden tillsammans med cykeln, vilket gör dem till mer önskvärda följeslagare.

  Veterinär håller akupunkturnål på katt's paw

Bildkredit: New Africa, Shutterstock

Manlig hälsa

Kastrering av hanhundar och katter kommer att förhindra testikelcancer och vissa hälsoproblem relaterade till prostata. De kommer också att vara mycket mindre benägna att ströva omkring på jakt efter en hona, vilket kan resultera i olyckor eller andra skador.

Manligt beteende

Både hanhundar och hankatter kommer att visa oönskat beteende när de lämnas oförändrade. Inte bara kommer de att vara mindre benägna att fly hemifrån på jakt efter en kompis, utan det kan också drastiskt minska eller till och med eliminera urinmarkeringen. Det kan också minska risken för aggressivt beteende och montering av människor, husdjur och livlösa föremål.

  katt hos veterinär med ägare och veternär

Bildkredit: 16.00 produktion, Shutterstock

Är det värt att skaffa en hälsoplan för att täcka spay- eller kastreringstjänster?

Oavsett om man får en husdjursförsäkring som täcker kastrering eller kastrering är upp till dig. Din budget och dina behov är det som är viktigt när du ska välja rätt policy. Om du räddar ett nytt husdjur från ett djurhem eller en räddningsorganisation, kommer kastreringen redan att inkluderas i din adoptionsavgift.

Om du skaffar ditt djur genom en välrenommerad uppfödare eller på något annat sätt, kom ihåg att detta är en engångsoperation som kanske inte kräver ett extra friskvårdspaket om inte friskvårdspaketet kommer att vara fördelaktigt för dig och ditt husdjur för de andra tjänster som det erbjuder .

Kostnader för kastrering och kastrering

Den totala kostnaden för steriliserings- och kastreringsoperationer kommer att bero på flera faktorer inklusive din geografiska plats, vilken typ av husdjur du har, deras vikt och kliniken du besöker. Kostnaderna för dessa procedurer varierar allt från till 0 eller mer beroende på dessa faktorer.

Låt inte det maxpriset skrämma dig dock, medan veterinärer erbjuder dessa tjänster till varierande kostnader, finns det massor av ideella organisationer och statliga tjänster som kommer att erbjuda kastrering och kastrering till rabatterade priser och vissa platser kommer även att erbjuda dem utan kostnad. Dessa organisationer lägger sitt fokus på att eliminera överbefolkningskrisen och har legitimerade veterinärer redo att hjälpa till.

Om du är orolig för priserna, kontakta din community och hitta några organisationer som kan hjälpa dig på lämpligt sätt. När det gäller överbefolkning av husdjur måste vi alla vara i detta tillsammans.

Slutsats

De flesta husdjursförsäkringsbolag täcker inte kastrering eller kastrering eftersom det anses vara elektiv kirurgi. Vissa företag erbjuder ytterligare hälsoplaner som kommer att ersätta dessa tjänster, men du måste noggrant gå igenom policyn och de specifika tilläggen för att säkerställa att den täcks. Kastrering och kastrering bidrar inte bara till att minska överbefolkningen av husdjur utan har också många hälso- och beteendemässiga förmåner. Om det är värt att skaffa en policy som täcker kastrering och kastrering beror på dina preferenser, men det finns gott om organisationer som också hjälper till med dessa tjänster.