Täcker husdjursförsäkringen operation? Kostar det mer?

  Veterinär-kirurg-behandlar-hund-i-kirurgi_VP-Photo-Studio_shutterstockDe flesta vill ha en husdjursförsäkring för att täcka några av de dyraste veterinärkostnaderna, och få utgifter blir så dyra som operationer. Den goda nyheten är att de flesta husdjursförsäkringar täcker de flesta operationer.

Det finns dock några undantag, så vi rekommenderar starkt att du fortsätter läsa. På så sätt vet du exakt vad din husdjursförsäkring täcker innan du behöver ta in ditt husdjur för operation.

Vi ger dig också några fler alternativ för att hjälpa dig med räkningar som din husdjursförsäkring kanske inte täcker.

Täcker husdjursförsäkringen operation?

En av de stora fördelarna med husdjursförsäkring är att det täcker alla medicinskt nödvändiga operationer . Men denna förmån kommer vanligtvis med en bestämmelse, beroende på vilken typ av husdjursförsäkring du får.Det finns gott om försäkringar för enbart olycksdjur som inte täcker operationer för vanliga medicinska problem. Men även dessa planer kommer att täcka operationer som ditt husdjur behöver på grund av en olycka.

Om du har en heltäckande husdjursförsäkring bör den täcka medicinskt nödvändiga operationer, även om vissa planer specifikt utesluter tandoperationer.

  en tabby katt i en medicinsk filt efter kastreringsoperation

Bildkredit: BadPixma, Shutterstock

Kostar det mer att ha en husdjursförsäkringsoperation?

Eftersom omfattande husdjur försäkring planer täcker medicinskt nödvändiga operationer som en del av deras vanliga täckning behöver du inte betala mer för att de ska täcka operationer. Däremot kostar heltäckande planer mer än planer som bara gäller olyckor.

Dessutom, om du vill att din husdjursförsäkring ska täcka tandoperationer, kan du behöva spendera mer för att få denna täckning. Vissa husdjursförsäkringsplaner inkluderar det som en del av deras täckning, men andra gör det inte.

Dyk in i detaljerna i planen som du tittar på för att se om den täcker tandläkaroperationer eller om du behöver spendera mer för att få denna täckning.

Att jämföra husdjursförsäkringsbolag kan vara krångligt. Om du letar efter en balanserad, anpassningsbar plan som backas upp av bra kundservice, kanske du vill prova Citronsaft .

Vad täcker inte husdjursförsäkringen?

Även om husdjursförsäkringar vanligtvis täcker de flesta operationer, betyder det inte att de täcker allt. Till exempel, om du registrerar dig för en husdjursförsäkringsplan efter att din veterinär har diagnostiserat ditt djur med ett tillstånd, kommer planen inte att täcka något som rör det tillståndet, inklusive operationer.

Husdjursförsäkringsplaner täcker inte heller någon rutin- eller hälsovård. Dina årliga kontroller hos veterinären kvalificerar sig inte för täckning, och inte heller vacciner och andra förebyggande åtgärder.

Slutligen täcker de flesta husdjursförsäkringsbolag inte några kontorsbesök eller examensavgifter.

  Hundkirurgi

Bildkredit: Alefunky, Pixabay

Valfria täckningstillägg

Om husdjursförsäkringsplanen som du tittar på erbjuder valfria tillägg för sin täckning, vill du ta en titt på dem. De lyfter inte bara fram vad du får om du köper tillägget, utan det är också ett bra sätt att ta reda på vad den vanliga planen inte täcker.

Populära täckningstillägg inkluderar tandskydd, återhämtningsprogram för husdjur och alternativa terapier.

Planer för välbefinnande för husdjur

Detta är ett av de mest eftertraktade tilläggen för husdjursförsäkringar, och många företag erbjuder nu något inom denna avdelning. Husdjursförsäkringsplaner täcka olycka och medicinska kostnader, medan hälsoplaner för husdjur täcka rutinvård och förebyggande underhåll.

Att koppla ihop en försäkring för husdjur med en försäkring för djurskydd är det bästa sättet att ge ditt husdjur maximal skyddsnivå.
Ta bara en titt på vad hälsoplanen för husdjur faktiskt erbjuder, eftersom den vanligtvis bara täcker förinställda priser för varje område.

Slutgiltiga tankar

Om du undrar om en husdjursförsäkring kommer att täcka en dyrare procedur, som kirurgi, finns det en god chans att det kommer att göra det. Även om det finns några undantag från detta, är det för det mesta lätt att få ett husdjursförsäkringsbolag att täcka en medicinskt nödvändig operation för ditt husdjur.

Det är en av många anledningar till att vi starkt rekommenderar att du får ditt husdjur på en husdjursförsäkring förr snarare än senare. Om ditt husdjur utvecklar ett redan existerande tillstånd innan du registrerar dem, täcker inte husdjursförsäkringen det, och du kommer själv att ta reda på hur du ska behandla dem.