Tibetansk terrier

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 14-17 tum
Vikt: 18-30 pund
Livslängd: 15 -16 år
Färger: Svart, vit, grå, guld, brindle, sobel, brun, fawn, röd, blandad
Lämplig för: Vakthundar, kallt väder, familjer, singlar, par, lägenheter, hem
Temperament: Milda och tillgivna hundar som gillar att leka. Osäker på främlingar men lojal och beskyddande mot familjemedlemmarTibetansk terrier är en mindre medelstor hund känd för sitt överflöd av långt, tjockt hår. De väger vanligtvis lite över 20 pund och har och har stora platta snöskotassar som hjälper den att navigera i djup snö. Det är en muskulös hund med en fyrkantig byggnad. Håret täcker vanligtvis ögonen och svansen krullar sig över ryggen.Den tibetanska terriern är bland flera hundar förknippade med buddhistiska kloster, och de har en lång historia. De är inte riktiga terrier, och det namnet applicerades på dem av den västerländska civilisationen. Tibetanska terrier har arbetat med att vakta och valla får, och som vakthundar, men de är utmärkta följeslagare. Tibetansk terriervalp

Tibetansk terriervalpar – vad du bör veta innan du köper...

tibetansk terrier i gräs

Bildkredit: Tomislav Stajduhar, ShutterstockEnergi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Hur mycket kostar tibetanska terriervalpar?

Tibetansk terrier kostar vanligtvis mer än 00 och kan få priser över 00. Men de flesta kommer att falla runt 00. Priset du betalar för din tibetanska terrier beror på kvaliteten på uppfödaren du använder. Bättre uppfödare kommer att kosta mer eftersom de använder föräldrar av högre kvalitet, och kan också inkludera tester för flera hälsoproblem som kan drabba en tibetansk terrier.

Billiga hundar kan vara resultatet av skrupelfria uppfödare som inte bryr sig om hundens hälsa. De kan till och med föda upp dessa hundar från ohälsosamma föräldrar medvetet, så det är viktigt att undersöka potentiella uppfödare noggrant innan du gör ett köp. Att avstå från hälsotestningen kommer också att minska kostnaderna för en ny tibetansk terrier, men du kan köpa en hund med hälsoproblem som inte är kända på många år. Tibetansk terrier

3 föga kända fakta om den tibetanska terriern

1.Tibetansk terrier följer ofta med Dalai Lama.

två.Den tibetanska terriern är nästan 2000 år gammal.

3.Den tibetanska terriern är känd som en lyckobringare.

Avdelare 4

Bildkredit: Pxhere

Temperament och intelligens hos den tibetanska terriern

Till skillnad från de flesta raser är den tibetanska terriern ingen brukshund. Istället är den här hunden för sällskap. Därför tycker den om att vara runt människor och är perfekt lämpad för uppgiften som en bästa vän. Den är också skyddande och försiktig mot främlingar, så den är en bra vakthund.

Eftersom dessa hundar inte gillar främlingar kan du förvänta dig att det blir en liten uppvärmningsperiod när din tibetanska terrier lär sig vem du är. Du kan också förvänta dig ett visst mått av skällande när du är ute och promenerar som din hund då den möter främmande människor och djur. Att umgås med dem med promenader som valp kan bidra till att minska denna typ av beteende.

Den tibetanska terriern gillar inte att bli lämnad ensam ochkan hamna i en hel del busom de lämnas ensamma för länge. De är mycket intelligenta och är kända för att fly från lådor och burar samt låsta rum. På grund av deras höga intelligensnivå är det lätt att träna dem, och de mognar långsammare än många andra hundar så att du kan träna dem längre. Dessa hundar kommer att lära sig din personlighet och anpassa sitt beteende därefter.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, den tibetanska terriern är en fantastisk familjehund om det inte finns några små barn som kan välta den eller dra i håret. Den kommer att vaka över huset och är uppmärksam på medlemmarna inuti. Om det finns äldre medlemmar i hushållet kan den tibetanska terriern ofta lära sig att ta hand om dem och hjälpa dem att utföra vissa uppgifter.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ja, den tibetanska terriern kommer bra överens med andra husdjur. Liksom de flesta raser finns det en större chans att de kommer överens med sina huskamrater om de socialiseras tidigt i livet, men ganska ofta är en kort bindningsperiod allt som krävs.

Tibetansk terrier på vintern

Bildkredit: Zanna Pesnina, Shutterstock

Avdelare 5

Saker att veta när du äger en tibetansk terrier

Dessa är de viktigaste sakerna att tänka på innan du köper en tibetansk terrier, uppdelad i flera kategorier.

Mat- och dietkrav

Den tibetanska terriern kräver en diet med högkvalitativt protein , vanligtvis från kött, som dess första ingrediens. Ditt husdjursfoder bör också innehålla fettsyror, vitaminer och mineraler. Torrfoder för hundar är det populära valet, och din vuxna tibetanska terrier kommer att behöva cirka två koppar per dag fördelade på två eller tre måltider.

Dagliga träningskrav

Den tibetanska terriern kräver mellan 30-45 minuter träning per dag, beroende på individen. Eftersom dessa hundar inte är till för att arbeta var deras aktivitetsnivå aldrig en del av deras avel, och det kan vara stor skillnad mellan en hund och nästa när det gäller en vilja att leka.

Träning

Den tibetanska terriern är extremt smart och mycket intelligent. I många fall kommer det att vara dem som gör utbildningen, och de är välkända för att komma på listiga sätt att få det de vill ha.

Det bästa sättet vi har hittat för att träna din tibetanska terrier är att stå framför dem med en godbit medan du upprepar en fras som sitta. När ditt husdjur slutför uppgiften, ge dem en godbit och upprepa processen några gånger till. Efter några dagar kommer din hund sannolikt att svara på ditt kommando vid första eller andra försöket.

Grooming ✂️

Den tibetanska terriern har en tjock dubbel päls. De har en tjock dun inre päls som skyddar dem från kallt väder. Denna inre päls kommer att kräva frekvent borstning, men som många andra raser fäller den inte särskilt mycket och kräver förvånansvärt lite underhåll.

Avdelare 3

Bildkredit: Tatyana Kuznetsova, Shutterstock

Ytterpälsen är lång och rak. Om den inte trimmas kan den lätt nå marken. Denna ytterpäls fäller inte heller mycket utan kräver regelbunden borstning. Du kommer att behöva klippa den regelbundet för att den inte ska dra i golvet, och du kommer med största sannolikhet att behöva bada hunden ofta eftersom pälsen samlar smuts. När du badar är det viktigt att se till att din hund är helt torr eftersom den tjocka innerpälsen kan hålla mycket vatten som kan göra ditt husdjur kallt och obekvämt.

Hälsa och villkor

Den tibetanska terriern kan ha en lång livslängd men är den mottaglig för några allvarliga tillstånd som vi kommer att titta på i detta avsnitt.

Mindre förhållanden

  • Höftdysplasi

Höftledsdysplasi är vanligt hos många hundraser och är ett tillstånd där höftled är inte korrekt formad och slits ner med tiden. Höftdysplasi kommer att påverka din hunds rörelser och kan orsaka avsevärd smärta. Symtom inkluderar minskat intresse för lek och svårigheter att resa sig.

  • Patellar Luxation

En luxating patella är ett tillstånd som gör att knäskålen flyttar sig ur sin plats. Som den knäskålen rör sig ur position oftare slits det ner och kan leda till hälta hos ditt husdjur. När knäet glider ur plats för lätt kan benet inte bära vikt. Det finns många kvaliteter av Patellar Luxation, och vissa husdjur kan leva med det i många år.

Allvarliga förhållanden
  • Progressiv retinal atrofi

Progressiv retinal atrofi är en degenerativ sjukdom som påverkar fotoreceptorcellerna i ögat. Tillståndet är långsamt men leder ofta till blindhet. I många fall uppstår mörkerseendeblindhet före fullständig blindhet.

  • Lins Luxation

Linsluxation är en annan degenerativ sjukdom som kan påverka ögonen av din tibetanska terrier. Denna sjukdom angriper fjädringssystemet som håller linsen på plats och låter den fokusera. Om det fångas tidigt kan veterinären kanske ta bort linsen, men ögat kommer att kräva livslång daglig vård.

Man vs Kvinna

Manliga och kvinnliga tibetanska terrier är ganska olika varandra, och du kanske vill överväga dem innan du köper. Tibetanska hanar tenderar att vara mer tillgivna än honor, och de är lättare att träna. Hanarna är mycket matorienterade och kan lätt övertalas med godsaker. Tibetanska Terrierhonor är mycket mer självständiga och bättre lämpade för hem som ibland står tomma, eller i hem med äldre.

Sammanfattning

Vi hoppas att du har njutit av att läsa vår djupgående titt på den tibetanska terriern och har lärt dig några nya fakta om denna fantastiska och uråldriga ras. Dessahundar är fantastiska familjedjurlikaså, och den ensamstående personens idealiska följeslagare. Om vi ​​har hjälpt dig att bestämma dig för att köpa ett av dessa husdjur, vänligen dela denna korta guide tillTibetansk terrierhundras på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit: manfredxy, Shutterstock

Innehåll