Ttoodle (pudel & tibetansk terriermix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 15-18 tum
Vikt: 30-50 pund
Livslängd: 12-16 år
Färger: Brindle, brun, krämfärgad, fawn, grå, svart, blå
Lämplig för: Barnfamiljer, lägenhetsbor, människor med mycket tid och uppmärksamhet att ge
Temperament: Mild, tillgiven, behövandeAvkomma till den ständigt populära pudeln ochmindre känd tibetansk terrier, denna designerhund har en otroligt unik päls. Intelligenta och anpassningsbara gör de bra i en mängd olika miljöer. Från hus på landet till storstadslägenheter och överallt däremellan, Ttoodle är ett flexibelt och mildt uppfostrat husdjur som kräver lite mer för sin lycka än en konstant källa till kärlek och tillgivenhet.

Tänker du att du kanske vill vara den där källan till uppmärksamhet för en Ttoodle? Om du funderar på att ta med en till ditt hem eller bara vill veta mer om denna unika ras, har den här guiden all information du behöver. Från kostnaden för Ttoodle-valpar till träningstips, näringsbehov och mer, vi kommer att introducera dig till Ttoodles underbara värld. Föräldrar till Ttoodle

Ttoodle-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Tibetan Terriers Of Insta (@tibetanterriersofinsta)Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Innan du kan bestämma dig för om en Ttoodle är rätt för dig, är det bra att titta på egenskaperna hos dess föräldraraser: den tibetanska terriern och pudeln. Låt oss diskutera var och en av dessa mer i detalj innan vi överväger hur Ttoodles unika kombination av attribut gör den till ett utmärkt husdjur för vissa människor.

Det finns en spännande debatt om var pudeln kommer ifrån. Medan vissa uppfödare insisterar på att den kommer från Tyskland, medan den vanligaste uppfattningen är att Frankrike är dess hemland. Oavsett dess födelseplats har pudeln blivit ett otroligt populärt alternativ som utställningshund, och det har till och med gett upphov till tre varianter: Standard-, Miniatyr- och Toy-pudlar. De är otroligt intelligenta och känns omedelbart igen på sina signaturfrisyrer.

Tibetanska terrier är faktiskt inte i terriergruppen av hundraser. Även om det fick sitt namn av västerländska resenärer för dess likhet med terrierraser, översätts dess tibetanska namn mer exakt till skäggig hund eller lurvig hund. De är lika kända som Tibets heliga hund, och under mycket av deras historia gavs de bara som gåvor - aldrig sålda. Känd för sitt tillgivna och känsliga temperament, har den tibetanska terriern varit ett populärt husdjur sedan dess slutliga uppfödning och försäljning på 1930-talet.

Som en av de senaste designerhundarna som kommit till scenen finns det begränsad information om Ttoodles unika temperament. De verkar vara mycket intelligenta och vill inget hellre än att vara vid sina ägares sida. Ttoodles flexibla och anpassningsbara natur har dragit till sig mycket uppmärksamhet, där de fortsätter att imponera ägare med sin förmåga att vara lycklig i nästan alla livssituationer.

Vad är priset på Ttoodle-valpar?

Medan ett definitivt pris är nästan omöjligt att fastställa för någon ras som nyligen utvecklats som Ttoodle, är en allmän prisklass för valpar mellan 0 och 00. Hundar med dokumenterad härstamning kommer att få ett högre pris, liksom de som bedöms vara utställningskvalitet av sina uppfödare. Ttoodle

3 föga kända fakta om Ttoodle

1. Ttoodlen kan ha en eller två lager

Beroende på deras arv kan varje given Ttoodle ha en enkel, lätt päls eller en mycket tjockare och tätare dubbelpäls. Uppfödare spekulerar i att detta beror på det komplexa inflytandet av föräldrarasernas genetik, med den mer sällsynta dubbelpälsen som ett exempel på en genetisk mutation.

2. Vissa Ttoodles är hypoallergena

Återigen beroende på deras individuella arv, är en liten del av Ttoodles praktiskt taget fria från utgjutning och producerar nästan ingen ilska. Dessa mycket eftertraktade blandningar är underbara husdjur för mild till måttlig allergiker, men de kan vara svåra att hitta och ganska dyra att köpa.

3. Ttoodles är ett bra exempel på heteros

Definierat som en korsningsindivids tendens att visa egenskaper som är överlägsna båda föräldrarna, är heterosis en viktig faktor i alla designerhundar. Oavsett vilka genetiska faktorer som spelar in här, åtnjuter många Ttoodles fördelarna med korsning och är mindre benägna att drabbas av sjukdomar och ohälsa än någon av sina föräldraraser.

Avdelare 5

Föräldrarna till Ttoodle. Vänster: Pudel, Höger: Tibetansk terrier

Temperament & Intelligence of the Ttoodle

Som ättling till näst smartaste hundrasen och en mycket tillgiven och känslig hund känd för sin genetiska renhet, Ttoodle är en otroligt trevlig och träningsbar hundras. Med lämplig träning verkar de kunna passa in nästan var som helst - och kan uppmuntras att njuta av att leka med djur och andra människor.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ttoodles är utmärkta familjehusdjur. De tenderar att bilda starka band med sina vårdare och tar lätt till sig de mildare interaktionerna med mindre barn. Det bör dock noteras att de kan vara ganska känsliga för beröring; Både barn och tonåringar bör vara försiktiga så att de inte skrämmer bort dem med grov hantering.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Även om Ttoodles inte är naturligt benägna att umgås med andra hundar eller små djur, kan Ttoodles lätt ta emot interaktioner med andra husdjur om de socialiseras från en ung ålder. De har inte några aggressiva jaktinstinkter i sitt arv och sviker ofta en mild skithet när de ställs inför obekväma sociala situationer. Avdelare 3

Saker att veta när du äger en Ttoodle:

Låter det som att Ttoodle kan vara precis rätt hund för dig? Om så är fallet bör du se till att du är beredd på kostnaderna för tid, pengar och uppmärksamhet som är förknippade med att äga en. Vi rekommenderar att du överväger följande ämnen innan du förbinder dig:

Mat & kostkrav 🦴

En medelstor hund, Ttoodle kräver någonstans runt två koppar mat per dag . På grund av deras tendens att bli uppblåst och äta för snabbt är det bäst att fördela denna mängd mat över tre till fyra måltider under dagen. Planera att spendera mellan och per månad på mat för denna ras.

Övning

Med endast en måttlig önskan om aktivitet och ingen tendens till viktökning, bör Ttoodle få 30-40 minuters måttlig intensitet träning per dag. Se till att de har regelbunden tillgång till utomhuslek och promenader och överväg att lära dem tricks för att hålla sina mycket intelligenta sinnen sysselsatta.

Kredit: Graham G Howe, Shutterstock

Träning

Anmärkningsvärt smart och alltid ivriga att behaga, Ttoodle klarar alla typer av träning. Många hundar av denna ras tycker om agilityträning och älskar att komma på nya leksaker och tricks. Socialisera dem från tidig ålder, och de kommer att kräva mycket lite beteendeträning när de blir äldre.

  Prova: Pusselleksaker för hundar

Grooming ✂️

De flesta Ttoodles kräver frekvent grooming. Börja med att borsta tre gånger i veckan, och du måste också trimma håret regelbundet eller få det professionellt preparerat. De tappar i allmänhet lite i jämförelse med de flesta hundraser men är benägna att få obekväma hårtrassel.

  Var förberedd för dina grooming sessionermed vårfavoritborstar för pudlar!

Hälsa och villkor

Ett fint exempel på hur korsning kan förbättra hälsan hos en hunds avkomma, Ttoodle har en robust och kraftfull konstitution som inte är utsatt för många sjukdomar. I sällsynta fall kan några av följande tillstånd förekomma:

Mindre förhållanden

 • Höftdysplasi
 • Hudirritation
 • Ögonirritation
Allvarliga förhållanden
 • Addisons sjukdom
 • Epilepsi
 • Von Willebrands sjukdom
 • Patellaluxation

Man vs Kvinna

Manliga Ttoodles väger regelbundet på den tyngre sidan av 45 pounds, medan honor vanligtvis väger närmare 35 pounds. Båda könen når ungefär samma höjd av 19 tum när de är fullvuxna och uppvisar anmärkningsvärt liknande temperament. Ibland ses manliga Ttoodles vara mer självsäker och egensinnig, medan honor kan bli mer territoriella eller stående kring andra djur.

Slutgiltiga tankar

Ttoodle är ett utmärkt exempel på designerhundar som görs rätt. Genom att balansera de relativa svagheterna hos två populära raser skapas en mer robust och frisk korsning - och en som av allt att döma är ett utmärkt husdjur. Att ha kommit så långt från två olika hemländer säger mycket om Ttoodles anpassningsförmåga.

Tror du att Ttoodle kan vara rätt husdjur för ditt hem? Om så är fallet, kommer du förmodligen att behöva söka upp en ansedd uppfödare. Eftersom Ttoodle är en så ny ras, är det osannolikt att du hittar någon i skyddsrum eller adoptionsprogram.


Utvald bild: Graham G Howe, Shutterstock

Innehåll