Förstå beaglar: livslängd, vård och träning

Välj Namnet På HusdjuretBeagles, kända för sitt glada uppträdande och gränslösa energi, är fortfarande en av de mest älskade hundraserna i världen. Som framstående medlemmar i Hound-gruppen hyllas de inte bara för sitt charmiga utseende utan också för sin melodiösa bark, som ger djupt genklang hos dem som uppskattar arvet från jaktraser.Hur länge lever beagles

Dessa små till medelstora hundar kännetecknas av sitt skarpa luktsinne, intelligens och vänliga natur, vilket gör dem till idealiska följeslagare för både familjer och aktiva individer. I det ständigt föränderliga landskapet av hundsällskap, ligger Beagles varaktiga överklagande i dess anpassningsbara och pigga personlighet, som säkerställer sin plats i hundälskares hjärtan över generationer.Hur länge lever beagles?

Nya insikter överensstämmer med långvariga data från American Kennel Club (AKC) , vilket indikerar att den genomsnittliga livslängden för en Beagle varierar mellan 10 till 15 år, med många som når den mogna åldern av 12. Dessa siffror understryker Beaglens motståndskraft och inverkan av kvalitetsvård och genetik på deras livslängd. Som alltid fortsätter framsteg inom veterinärmedicin och förbättrad förståelse för hundens hälsa att spela en avgörande roll för att stödja ett hälsosamt liv för Beagles.Hur ser Beaglens livscykel ut?

Hur ser Beaglens livscykel ut? En Beagles resa från befruktning till födsel följer den typiska graviditetsperioden för hundar, som sträcker sig över cirka 58 till 64 dagar efter honans ägglossning och framgångsrika parning. Denna varaktighet överensstämmer med den allmänna graviditetslängden för hundar på cirka 63 dagar, en tidslinje som är konsekvent över många hundraser, inklusive beagles. När det kommer till kullstorlek välkomnar Beagles vanligtvis mellan 3 till 6 valpar per kull. Detta intervall kan variera baserat på olika faktorer inklusive moderns hälsa, ålder och genetik, men det erbjuder en generell förväntning för blivande Beagleuppfödare och ägare.

Nyfödda Beagle valpar

Födda med ögon och öron förseglade, tillbringar valpar de första två veckorna av livet med att äta och växa. Under detta skede rör sig valparna och gnäller en hel del. De kräver mycket sömn i den här åldern, och om allt går bra kommer de att växa snabbt.Kullkamrater tar snart reda på vem som får vilken plats vid lunchkön och tävlar till och med med varandra om mammas uppmärksamhet. Deras ögon kommer att börja öppnas. och när de är fyra veckor gamla kan de se, höra och skälla! De börjar få vassa små tänder, och de kan vifta på svansen och börja leka.

En bra uppfödare kommer att ha börjat umgås med valparna vid det här laget. Mänsklig interaktion under dessa tidiga veckor är avgörande för att uppfostra en välbalanserad hund. Men de lär sig fortfarande mycket av mamma och deras kullkamrater, så det är viktigt att inte ta bort en valp från sin kull för tidigt! Det här är tiden då de lär sig goda seder och lämnar bebisstadiet bakom sig.

Mamma ska börja avvänja dem, och valpmat kommer att introduceras. Valparna kommer att ha sina första besök hos veterinären för de allra viktigaste första vaccinationerna och avmaskningen.

Beaglevalpen hemma

Den idealiska tiden att ta hem en ny Beagle-valp är från 8 till 12 veckors ålder. Det är normalt att en valp går igenom en period av anpassning och till och med blir lite rädd när han lämnar mamma och kullkamrater. En lugn och kärleksfull ägare kan hjälpa valpen att navigera i alla nya upplevelser som en ung valp måste gå igenom.

Håll koll på socialiseringen, men be din veterinär berätta när vaccinationerna ger din valp tillräckligt skydd mot hundsjukdomar innan du introducerar honom eller henne för grannskapets hundar.

Det är viktigt att börja träna direkt. Crate training kommer att hjälpa till med både husträning och framtida resor och veterinärbesök. Många hundar tycker att en bekväm låda erbjuder en säker tillflyktsort från ett aktivt hushåll.

Efter 6 månader kommer din valp att tugga allt i sikte, och du kan hitta de där vassa valptänderna på golvet en dag! Precis som småbarn kommer valpen att behöva vägledning för att hålla sig borta från problem. Valpar lär sig snabbt, och ju mer de tränas och socialiseras, desto lyckligare blir era år tillsammans.

Fortsatt utbildning kommer att hjälpa till att lindra svårigheterna under dessa tonårsmånader mellan 7 och 12 månader. Precis som mänskliga tonåringar, kommer den unga hunden att tänja på gränserna för att se hur mycket de kan komma undan med. En solid grund ger en livslång njutning för både hunden och ägaren.

Medan din hund kommer att vara i nästan sin fulla vuxenstorlek, har ben och leder fortfarande en del att växa. Det är viktigt att inte belasta växtplattorna för mycket tills de stelnar. Spara den seriösa övningen till senare.

Din veterinär kommer sannolikt att be dig att ersätta valpfodret med en formulering för vuxna. Regelbundna kontroller hjälper dig att hålla koll på din valps milstolpar.

Hur länge lever beagles

När blir min beagle vuxen?

En Beagle är fullvuxen efter 18 månader. Vid det här laget borde din hund vara fullt utbildad och ett nöje att dela ditt hem med. Med ben, leder och tillväxtplattor helt formade kan ni börja göra mer tillsammans.

Din Beagle kommer att fortsätta att mogna, förlora den där valpklumpigheten och få nytt självförtroende. Lika förtjusande som valpar är, det finns något att säga om att ha en vältränad vuxen hund i huset.

Den vuxna Beagle är tillräckligt liten för att bo i en lägenhet men tillräckligt stor för att vara en riktig följeslagare på dina äventyr.

Hur kan jag förlänga livet på min Beagle?

Som med alla hundkamrater finns det många sätt att hjälpa din hund att leva ett långt och hälsosamt liv. Här är några nyckelfaktorer för att hålla din hund frisk.

Få massor av motion

Både du och din hund kommer att ha nytta av en aktiv livsstil. Långa promenader eller löpturer varje dag kan vara ett roligt sätt att komma igång med träningen.

Som nämnts tidigare är Beagle en hund och avlades för jakt på kaniner. De briljerar fortfarande med denna aktivitet! Traditionellt har de jagats i flock, men en enda Beagle är en fin jaktkamrat.

Kan jag låta min Beagle vara utan koppel?

Det rekommenderas inte. Den jaktinstinkten och fantastiska luktsinne kan få din Beagle att lyfta utan dig! Jakthundar kan komma så in i jakten att de inte uppmärksammar kommandon att återvända.

Starka staket behövs för att hålla denna hundflyktskonstnär hemma. De är kända för att gräva också, så se till att din trädgård är säker innan du tillåter ditt husdjur att komma ut i naturen utan koppel.

För Beagleägare kan en Fi GPS-halsband vara en värd investering på grund av flera fördelar. För det första främjar halsbandet säkerheten genom att låta ägaren spåra hundens plats i realtid, vilket förhindrar att hunden går vilse eller vandrar för långt.

För det andra ger det sinnesfrid genom att göra det möjligt för ägaren att sätta upp virtuella staket och ta emot varningar om hunden lämnar det avsedda säkra området. Dessutom har halsbandet en aktivitetsmätare som övervakar hundens dagliga aktivitetsnivåer, vilket kan hjälpa till att övervaka hundens hälsa och säkerställa att de får tillräckligt med motion.

fi smart hundhalsband

Hur matar jag min Beagle på rätt sätt?

Din veterinär är den bästa källan till information om en välbalanserad kost. Det finns många saker att tänka på när man matar en hund. Många kommersiella hundmat fungerar bra för de flesta husdjur. Idag kan du köpa livsmedel som uppfyller kraven på tillräckligt näringsvärde.

Saker att leta efter på etiketten är typerna och mängderna av protein, vitamin- och mineralsammansättningen och förekomsten av viktiga fetter och viktiga mikronäringsämnen.

Vissa människor väljer att äta en rå diet, och din veterinär kan ge dig information om det.

Kan jag ge mitt Beagle-bordskrot?

Det är inte tillrådligt att ge din hund mat från bordet. Vissa mänskliga livsmedel är giftiga för hundar, såsom lök, choklad och konstgjorda sötningsmedel. De flesta bordsrester innehåller för mycket ohälsosamt fett och salt för ditt husdjur att smälta, vilket leder till problem som pankreatit.

Var förnuftig och mata endast din hund med mat och godsaker som är godkända av din veterinär.

Stimulera en Beagles mentala tillstånd och minska stress

Beaglar är intelligenta och aktiva hundar. De klarar sig bra när de har ett jobb att göra. Beagles tycker om aktiviteter som gör att de kan använda näsan. Jakt är en sådan aktivitet, men beaglar har också använts för att upptäcka droger hundar och har nosat på termiter och lokaliserade jordbävningsoffer.

Och de älskar att spela spel. Lydnadsprövningar kanske inte är den bästa idén eftersom en Beagle kan vara envis, men lekar att hämta och kurragömma eller pusselleksaker är välkomna avledningar. Tro bara inte att du kommer att kunna gömma dig för den där näsan länge!

Beagles är fantastiska terapihundar på grund av deras milda sätt och liten storlek. Beagles kommer i under 13 tum och 13-15 tum sorter och väger inte mer än 30 pounds.

Behöver min beagle kastreras eller kastreras?

Såvida du inte planerar att föda upp eller visa dem - och det borde du verkligen inte om du inte är fast besluten att förbättra rasen - bör ditt husdjur kastreras eller kastreras. Din veterinär kommer att diskutera det med dig och hjälpa dig att avgöra när operationen ska göras.

Regelbundna veterinärkontroller Viktigt

Ja! En bra relation med din veterinär är så viktig för att hålla ditt husdjur friskt. Ett rutinschema med vaccinationer och förebyggande vård gör det lättare att upptäcka problem tidigt.

Många hälsoproblem kan behandlas framgångsrikt när de upptäcks tidigt.

Öroninfektioner är vanliga bland hundar med diskettöron. Ögonproblem är inte heller ovanliga.

Beaglar är kända för att lida av epilepsi och hypotyreos, vilket kan behandlas med medicin. De kan också utveckla en typ av artrit i immunsystemet som kan kräva steroider.

Och jakthundar drabbas ibland av skador och kan utsättas för parasiter som hushundar inte stöter på.

Vad sägs om hundtandvård?

Precis som människor utvecklar hundar tandplack och håligheter när munhygienen försummas.

Det finns speciella sorters tandkräm och tandborstar som är gjorda enbart för hundar, och din veterinär kan lära dig hur du använder dem. Din valp kan läras så att du kan rengöra tänderna precis som du klipper naglarna.

En annan anledning att hålla jämna steg med de rutinmässiga veterinärbesöken är att kontrollera tänderna. Vissa hundar, särskilt äldre, kommer att behöva enstaka tandrengöring. Detta görs under allmän narkos, så du måste schemalägga det i förväg.

Vad är den äldsta en beagle någonsin har levt?

En Virginia Beagle vid namn Butch blev nästan 28 år gammal! Han var en gång den äldsta hunden i världen, enligt Guinness Book of World Records, men han har inte längre det rekordet.

När är en Beagle gammal?

Vid 8 års ålder börjar de flesta Beagles att sakta ner och visa några tecken på åldrande. Men det finns fortfarande mycket liv i de flesta hundar i den åldern.

Att sakta ner är inte nödvändigtvis en dålig sak. Du kommer att vilja titta på lederna för smärta och se till att de inte äter för mycket. Veterinärbesök kanske kommer lite oftare, men enbart ålder är ingen anledning att misströsta.

En välskött äldre Beagle kan fortfarande vara en fröjd att vara runt, och kan fortfarande njuta av livet med några få boenden.

Hur länge lever beagles

Hur jämför andra raser i förväntad livslängd?

Som en allmän regel lever stora hundar inte lika länge som mindre. Stora raser mognar inte lika snabbt som de mindre heller. Och vissa raser är kända för att ha allvarliga genetiska hälsoproblem som minskar deras livslängd.

En chihuahua har en förväntad livslängd på 14 till 16 år, och en australisk herde förväntas leva 12 till 15 år. Men Schäfer Livslängden är bara 7 till 10 år, och Saint Bernards lever i allmänhet 8 till 10 år. Den massiva Dogue de Bordeaux har en kort livslängd på endast 5 till 8 år.

Ingen hund lever någonsin så länge som vi skulle önska. Beagle, som är en liten till medelstor hund utan många genetiska hälsoproblem, kan leva 15 år. Det är ett ganska långt liv för en hund.

Slutsats

Beagles är förtjusande hundar som nästan alla känner igen. De är vackra små killar med glada uppträdanden och vänliga ögon. De kommer bra överens med barn och andra hundar.

Snoopy, från Charles Schultz-serien, är utan tvekan den mest kända Beagle genom tiderna. Han visar den vita och svarta färgen, men de trefärgade svarta, bruna och vita hundarna är de vanligaste. De finns även i flera andra färgkombinationer.

En Beagle kan vara din bästa kompis och din förtrogna. De är redo för äventyr eller att mysa i soffan.

Om du väljer att göra en Beagle till en del av din familj kan du förvänta dig att han eller hon kommer att finnas kvar i många år. Och det är bara en av anledningarna till att älska en Beagle!


Få mer expertråd om husdjursföräldraskap genom att besöka Off Leash-bloggen på Makeupexp.com .

Makeupexps Fi-hundhalsband är ett måste för alla husdjursföräldrar, det är ett GPS-spårhalsband som hjälper dig att hålla koll på din hunds plats, aktivitet och sömnmönster och varnar dig om de flyr din bakgård. Prova Fi Hundhalsband idag!