Vad och när är National Rescue Dog Day?

Välj Namnet På Husdjuret  hokkaido hund ler med tungan

Nationella räddningshundens dag firas varje år den 20 maj th . Denna dag är avsatt för att skapa medvetenhet till de många hundar i skydd över hela landet som behöver kärleksfulla, eviga hem.Enligt nationella uppskattningar hamnar cirka 3,1 miljoner hundar i skyddsrum varje år i USA. Med denna häpnadsväckande mängd oönskade och övergivna djur hålls omkring 390 000 hundar avlivad varje år på grund av trångboddhet.National Rescue Dog Day finns för att belysa detta problem och uppmuntra hundälskare över hela landet att göra sitt för att bekämpa denna pågående tragedi.  Avdelare 7 National Rescue Dog Days historia

Lisa Wiehebrink, en barnboksförfattare och verkställande direktör för Tails That Teach grundade National Rescue Dog Day 2018. Allt började när hon adopterade sin alldeles egna räddningshund , Cooper. Ibland möter du bara ett djur som lämnar en evig inverkan på ditt liv och det är vad Cooper gjorde för Lisa.

Det band hon delade med Cooper och hans otroliga anda inspirerade henne att uppmuntra andra att adoptera skyddshundar. National Rescue Dog Day, som grundades 2018, håller en årlig kampanj för att samla in pengar för att ge tillbaka till djurhem över hela landet. Det finns till och med adoptionsevenemang som hålls till ära av National Rescue Dog Day.  glad ser hund sitter på långt gräs

Bildkredit: StockSnap, Pixabay

De bästa sätten att observera National Rescue Dog Day

Det finns många saker du kan göra för att uppmärksamma National Rescue Dog Day. Du kan till och med engagera din familj och dina vänner. Här är några idéer.

Adoptera eller fostra en hund

Ett av de bästa sätten att uppmärksamma National Rescue Dog Day är genom att adoptera eller fostra en räddningshund. Naturligtvis behöver du inte vara den 20 maj th för att hedra denna helgdag. Om du är fullt förberedd på en hunds ansvar och du är redo att ta hem en ny fyrbent familjemedlem, finns det ingen tid som nu.

Du kan besöka lokala härbärgen, leta igenom tillgängliga valpar online eller kontakta lokala räddningsgrupper för att hjälpa dig hitta din nya bästa vän. Om du inte planerar att adoptera, överväg att vara fosterförälder för räddningsorganisationer. Detta är en annan mycket givande upplevelse, eftersom du får ge hundarna en säker plats att bo på medan de väntar på sin eviga familj. Oavsett om du fostrar eller adopterar så frigör det utrymme för en annan hund att räddas.

  en glad hund som ligger på gräs

Bildkredit: NadineDoerle, Pixabay

Volontär på ett härbärge eller räddningstjänst

Du kan anmäla din tid frivilligt genom att bege dig till ett lokalt härbärge eller rädda och ge dem en hjälpande hand. Dessa platser är vanligtvis överfulla av djur och kan alltid behöva hjälp. Personalen kan inte ge odelad uppmärksamhet åt varje hund; genom att frivilligt arbeta och uppmuntra andra att göra det, kan du förse dessa hundar med välbehövlig kärlek och social interaktion. Du kan leka med dem, ta dem på promenader, bada dem, mata dem och bara duscha dem i kärlek. Vilket bättre sätt att spendera din fritid?

Sprid medvetenheten om National Rescue Dog Day och fördelarna med att rädda

Om du inte kan adoptera, fostra eller ställa upp som volontär för tillfället kan du använda dina kontakter för att hjälpa till att sprida medvetenhet om behovet av adoption av räddningshundar, National Rescue Dog Day och de aktuella problemen med överbefolkning av sällskapsdjur.

Har du en egen räddningshund hemma? Ta dagen för att fira dem. Ta några bilder och dela din historia. Du kan använda sociala medier för att sprida medvetenhet om National Rescue Dog Day genom att nämna det i dina inlägg och/eller använda hashtaggen: #National RescueDogDay.

  glad hund på en bil

Bildkredit: Pixabay

Du kan inte bara donera på National Rescue Dog Day-webbplatsen, utan du kan också donera till lokala räddningsorganisationer eller djurhem. Du behöver inte nödvändigtvis donera pengar heller. Skyddshem och räddningar är alltid i behov av mat och förnödenheter, så du kan nå ut och se vad de behöver.

Skäl att adoptera en räddningshund

Du räddar liv

När du väljer att adoptera en räddningshund håller du på att bokstavligen bli en livräddare. Hundratusentals hundar avlivas varje år på grund av överbefolkningen av skyddsrum i hela landet. När du väljer att adoptera från ett djurhem eller en räddningsorganisation räddar du inte bara din nya hunds liv utan även en annans liv. Varje gång en adoption äger rum frigörs utrymme för ett annat djur som kan tas in och räddas.

  nöjd med hund

Bildkredit: Branislav Nenin, Shutterstock

Du kommer att spara pengar

Inte bara är adoptionsavgifterna betydligt lägre än kostnaden för att köpa en valp från en välrenommerad uppfödare, utan det finns en viss grad av veterinärvård redan vid adoption, vilket också sparar mycket pengar.

Skyddshem kommer att se till att din nya hund redan finns kastrerade eller kastrerade innan de går hem och vissa erbjuder till och med mikrochiptjänster. Med räddningsorganisationer är deras hundar inte bara kastrerade eller kastrerade utan är vanligtvis uppdaterade om vaccinationer och parasitförebyggande. Det är tunga utgifter du helt enkelt kan undvika genom att rädda.

Du hjälper till att bekämpa överbefolkning av sällskapsdjur och valpkvarnar

Varje gång någon väljer att adoptera ett djur, tar det inte bara bort överbefolkningen av sällskapsdjur, utan det är ett sätt att ge tillbaka till ditt samhälle och drar stöd från de fruktade valpfabrikerna. Det finns ingen brist på grymma avelsmetoder som sker här i USA och över hela världen. Hundar och valpar utsätts för små, trånga utrymmen, fruktansvärda levnadsförhållanden och överavel. Det bästa sättet att sätta stopp för denna omänskliga praxis är genom att stödja adoption och öka medvetenheten om denna grymhet.

  hundrasen hokkaido springer snabbt_happy monkey_shutterstock

Kredit: Glad apa, Shutterstock

Det är bra för din hälsa

Enligt forskning är det bra för både din mentala och fysiska hälsa att äga en hund. Att ha en hund hjälper dig att hålla dig fysiskt aktiv, bli mer social, kan hjälpa till att lindra stress och ångest och till och med hjälpa till att sänka ditt blodtryck och förbättra din hjärthälsa. Sanningen är att du inte bara förbättrar din hunds liv genom att adoptera dem, de förbättrar ditt också.

Räddningshundar är speciella

Det band du kan bilda med en räddningshund är ingen annan. Om du redan har räddat en hund är du med största sannolikhet bekant med denna speciella koppling som verkligen är svår att beskriva. Räddningshundar har ett sätt att få dig att tro att de är fullt medvetna om vad du har gjort för dem och tenderar att visa en stark lojalitet och uppskattning för sina familjer.

Räddningshundar har lidit på ett eller annat sätt. Många har blivit utsatta för både fysiska och känslomässiga övergrepp och till och med försummelse. Även de som övergavs av ägare som inte misshandlade dem kommer att drabbas av de känslomässiga effekterna av övergivandet. När du ger plats åt dem i din familj kommer de att ge tillbaka tjänsten genom att ge dig obruten lojalitet och villkorslös kärlek.

  Avdelare 7 Slutgiltiga tankar

Oavsett om du vill adoptera, fostra, ställa upp som volontär, donera eller bara sprida lite välbehövlig medvetenhet, finns det många sätt att fira National Rescue Dog Day. Du behöver inte bara fira National Rescue Dog Day den 20 maj th , alla dagar på året är den perfekta dagen för att rädda en hund i nöd eller bara uppskatta de älskade räddningsvalparna vi har hemma.

+ Källor