Yorkinese (Yorkshire Terrier & Pekingese Mix)Höjd: 6-9 tum
Vikt: 5-13 pund
Livslängd: 13-16 år
Färger: Silver, grå, brindle, creme, fawn, svart, blå
Lämplig för: Lägenhetsboende, erfarna hundägare
Temperament: Lojal, alert, smart

Yorkinesen är en liten hund som är blandningen mellan en Yorkshire terrier och aPekingese. Som du kanske föreställer dig uppvisar dessa små hundar många av samma egenskaper som sina föräldrar. De har enorma personligheter och gillar att vara i centrum för uppmärksamheten. De är helt oberoende, till skillnad från många leksaksraser. Men de är fortfarande mycket lojala och njuter av sin familjs uppmärksamhet.

Trots deras sprudlande utseende runt sin ägare, är dessa hundar försiktiga med främlingar och kan vara utmanande runt de flesta andra hundar också. De älskar deras människor först och främst – ofta på andras bekostnad.

Med rätt mängd socialisering kan dessa leksakshundar vara bra följeslagare och passande för vissa familjer. Nedan hjälper vi dig att ta reda på om denna lilla hund är bäst för dig och din familj.Avdelare 1Yorkinesiska valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av 🦇 Vanessa 🦇 (@cheezasaur)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Som många mindre hundar kan yorkineserna vara ganska yappy och aktiva. De tenderar att hoppa runt och kan behöva en hel del speltid för att vara nöjda. De är inte precis lågunderhållshundar på grund av detta. Medan de är små behöver de lite motion!

De går att träna men kan vara envisa. Detta är en anledning till varför vi endast rekommenderar dem för erfarna husdjursägare. Som blandras är de friskare än någon av sina föräldrar. Men de är fortfarande inte den hälsosammaste hunden i världen och kan vara utsatta för några hälsoproblem.

Även om de kanske älskar sin familj, tar dessa hundar inte alltid väl emot främlingar och andra husdjur.

Vad är priset på yorkinesiska valpar?

Yorkinesiska valpar är lite ovanligare än vissa andra hundar. Det finns inte lika många uppfödare som föder upp denna blandras som det finns andra raser. Men lyckliga olyckor händer, och ibland kan du hitta några tillgängliga på härbärgen och adoptionscenter. Varje härbärge har sina prisriktlinjer, men det är vanligtvis inte mer än 0 i de flesta situationer.

Om du väljer att få din valp från en uppfödare, se till att du väljer en kvalificerad uppfödare. Se till att uppfödaren gör hälsotester på föräldrahundarna och socialiserar valparna från tidig ålder. Att adoptera från en uppfödare kan kosta allt mellan 0 till 00. Som en mindre ras kostar dessa hundar vanligtvis inte för mycket.

Avdelare 83 föga kända fakta om Yorkinese

1.Yorkinesiska hundar är benägna att älska bett.

Av en eller annan anledning rapporterar många ägare att deras yorkinesiska ärbenägen att nappa efter uppmärksamhet. Normalt sett är detta inte några större problem. Det är dock ett något unikt beteende hos denna blandras.

två.Dessa hundar kan leva länge.

Vi sätter deras livslängd till 16 år. Men beroende på deras allmänna hälsa kan dessa hundar leva mycket längre när de är i rätt miljö.

3.Yorkineser är inte alltid glada.

Som små hundar antar många att denna ras är yappy. Så är dock inte alltid fallet. Många individer är lugna.

yorkie pekingese

Föräldraraserna för Yorkinesen | Till vänster: Pekingese; Höger: Yorkie (Pixabay)

Avdelare 3

Yorkinesernas temperament och intelligens

Även om yorkineserna kan vara mycket tillgivna mot sitt folk, är de också mycket oberoende. De är utmärkta vakthundar, eftersom de tenderar att skälla när de ser en främling eller hör ett nytt ljud. De är oändligt lojala.

De kan vara för oberoende, vilket kan orsaka vissa problem. Även om de är smarta nog att lära sig olika kommandon, utför de inte alltid dessa kommandon när du frågar. Av denna anledning rekommenderar vi dem endast för erfarna hundägare som vet hur träning fungerar.

Dessa hundar kan vara bra sällskapshundar, men de tenderar att vara lite fulla av sig själva och uppmärksamhetssökande. De behöver mycket tidig socialisering och tidig träning.

Är dessa hundar bra för familjer?

De trivs bäst i mindre familjer. De kan vara bra följeslagare för äldre barn eller tomboar som letar efter en följeslagare. Men de är inte utmärkta med yngre barn.

Detta beror inte på att de är aggressiva eller något sådant. Istället gör deras lilla storlek dem benägna att skadas av överexciterade, yngre barn. Detta kan göra att de är rädda för små barn, vilket kan leda till att de knäpper. Även om de inte är rädda kan yngre barn lätt skada dem.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Inte speciellt. De har inte en stark bytesdrift, så de kommer inte nödvändigtvis att jaga mindre djur. Det säger dock inte nödvändigtvis så mycket, eftersom det inte finns många mindre djur än dem.

Med det sagt kan deras uppmärksamhetssökande beteende göra dem något territoriellt runt andra djur. De gillar all uppmärksamhet som deras familj kan ge, så de står inte ut med att andra hundar eller husdjur tar den uppmärksamheten.

De kan komma överens med andra husdjur när de umgås tidigt. Det är dock inte deras standard. De är inte packorienterade.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Hound & Purr (@houndandpurr)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Yorkineser

Mat & Diet Krav

Yorkinesen har inga speciella kostbehov. De är små. A liten kibble eller våtfoder vore bäst. Vanligtvis, våtfoder kommer att vara det bästa valet , eftersom det vanligtvis är högre kvalitet, och du kommer att hitta fler alternativ. Men torrfoder av hög kvalitet är också lämplig. Du kanske bara letar efter ett lämpligt alternativ för små kibblar ett tag.

Eftersom de inte är särskilt matdrivna kan dessa små hundar vara något kräsna. Mat som smakar gott är nödvändigt. Återigen kommer du sannolikt att ha tur med våtfoder av denna anledning.

Övning

Även om dessa hundar är små behöver de lite motion. Deras små ben gör dock att en kort promenad förmodligen kommer att räcka. Lite motion för en större hund är ganska mycket motion för yorkineserna.

Dessa hundar är vanligtvis OK med en kort promenad eller några minuters lektid utomhus. De är lysande, så utmanande spel är ett bra alternativ. De svarar bra på hundsporter som agility. Du kan också engagera deras sinne genom interaktiva pusselleksaker eller spela spel som kurragömma.

Att hålla sin hjärna engagerad kan också förhindra att de blir för yappy eller territoriella.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Rocky (@rockysmodern.life)

Träning

Dessa små hundar är smarta. De kan lära sig många kommandon relativt snabbt. De kan lära sig många olika kommandon och komma ihåg dem. Även om de inte alltid är särskilt matmotiverade, gillar de deras folks uppmärksamhet, så de kan prestera som du ber om.

Men dessa hundar är mycket oberoende. De tänker själva och kommer inte nödvändigtvis alltid att lyssna på vad du säger.

Grooming ✂️

Yorkinesen är en ras med högt underhåll när det kommer till skötsel. De behöver daglig borstning för att undvika mattor och trassel . De tappar ganska mycket, så förbered dig på att ta itu med en hel del löst hår runt huset. Du kan behöva olika borstar för att hantera deras päls, och det är absolut en viss nivå av inlärning som krävs för att sköta dessa hundar effektivt.

Du kan bestämma dig för att få denna hund trimmad regelbundet av en professionell. Men om du hänger med i skötseln kan du enkelt sköta det hemma själv.

Dessa hundar behöver inte bada särskilt ofta. De kan behöva ett bad om de blir synbart smutsiga. De ska dock inte behöva badas regelbundet.

Du kommer behöva ta hand om sina öron , ögon och tänder också. Derasnaglarna måste klippas.Men dessa är alla grundläggande grooming som alla hundar behöver, så det är inget speciellt för denna ras.

Hälsa och villkor

Dessa hundar är utsatta för många av samma tillstånd som andra små hundar är. De tenderar att ha vissa problem med sina leder. De kan också ha vissa andningsproblem på grund av formen på deras nosparti.

Vanligtvis är dock dessa hundar inte särskilt ohälsosamma. Som blandras är de friskare än de flesta andra hundar där ute. De är bara benägna att drabbas av ett större antal sjukdomar på grund av deras olika genpool. Det finns många potentiella problem som de kan ärva. Men oddsen för att de ska ärva något av dessa problem är relativt låga.

Mindre förhållanden

 • KCS
 • Hydrocephalus
 • Ögonsjukdom
 • Mitralklaffssjukdom
Allvarliga förhållanden
 • Patellaluxation
 • Entropion
 • Portacaval shunt
 • Trakeal kollaps
 • Hudvecksdermatit
 • Legg-calve-perthes sjukdom
 • Bbrachycefaliskt syndrom
 • Exponering keratopati syndrom

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Det är inget som skiljer sig väsentligt mellan de olika könen av denna blandras. De har båda väldigt lika personligheter och utseenden.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Denna blandras kan vara en bra sällskapshund för rätt familj. De behöver lite motion och en hel del skötsel. Som smarta hundar , kan de lära sig många olika kommandon. Men de kan vara väldigt envisa och självständiga. Det betyder att de inte nödvändigtvis lyssnar på dig 100 % av tiden.

Med tidig socialisering och träning kan dessa hundar vara vänliga. De tenderar att vara lite distanserade mot främlingar och är inte nödvändigtvis vänliga mot andra husdjur. Socialisering kan dock räcka långt för att fixa detta.


Utvald bildkredit: jason johnstone, Shutterstock

Innehåll