13 vanliga allergier för schäferhundar som alla borde känna till!

Välj Namnet På HusdjuretSchäfer är vanligtvis inte benägna att få matallergier. De kan dock förekomma hos vilken hund som helst. Det enda sättet att hantera allergier är genom medicinering och undvikande av själva allergenet.Allergier delas in i två huvudkategorier: miljö och mat. Miljöallergier finns i miljön, till exempel pollen från en viss växt. Å andra sidan är matallergier saker i en hunds mat.Schäferhundar kan tekniskt sett bli allergiska mot vad som helst. Men de är vanligtvis benägna att få några specifika allergier. Det är inte så att dessa saker är mer benägna att orsaka allergier. De är bara de vanligaste i en hunds typiska mat och miljö, så fler hundar råkar vara allergiska mot dem.Avdelare 1

Vanliga schäferallergier

1.Kyckling

rått kycklingbröstkött

Bildkredit: Manfred Richter, PixabayKyckling är en av de mest vanliga allergener hos hundar. För det första är det ett protein, och de flesta hundar är specifikt allergiska mot proteiner. För det andra är det vanligt i hundmat. Nästan all hundmat har kyckling i sig, även när det inte tekniskt sett är smaken av hundmaten.

Till exempel kan hundmat som är märkt som lax också innehålla kyckling. Det är därför det är viktigt att kontrollera ingredienslistan. Det som finns på framsidan av väskan är inte nödvändigtvis hela historien.

Handla om 15 % av hundarna med allergier är allergiska mot kyckling.

Det finns dock ingen anledning att du inte ska mata din hund med kyckling om den inte är allergisk mot det. Kyckling är bara mer benägen att orsaka allergier eftersom det är extremt vanligt i hundmat. Om din hund inte äter annat än anka istället, är det lika stor risk att den utvecklar en allergi mot anka.


två.Nötkött

rått nötkött

Bildkredit: PDPhotos, Pixabay

Nötkött är ett vanligt allergen. Faktum är att nötkött är något vanligare än kyckling som ett allergen, kl 34 % av hundarna med allergier.

Nötkött är en vanlig ingrediens i nästan all hundmat. Det är en populär smak och tillskott. Även om det inte står på framsidan av påsen, finns det en god chans att det finns i ingredienserna.

Nötkött är helt säkert för hundar att äta om de inte är allergiska mot det, varför det ofta används i så många olika hundfoder.


3.Vete

vete grödor

Bildkredit: R0bin, Pixabay

Vete är lite av ett kontroversiellt ämne i hundmatsvärlden. Många husdjursägare antar att spannmålsfri mat automatiskt är hälsosammare för deras hundar, men detta är vanligtvis inte fallet.

Hundar har utvecklats till att äta spannmål under tusentals år levande bredvid människor. De har andra matsmältningssystem än vargar för att hjälpa dem att åstadkomma detta. När du är en hund som bor runt människor är det en välsignelse att kunna äta vete.

Spannmålsfri dieter har dock förknippats med vissa hälsoproblem. Till exempel FDA undersöker för närvarande ett samband mellan ärtor och vissa hjärtsjukdomar hos hundar.

Som sagt, vissa hundar är känsliga för vete. Runt om 13 % av hundarna med matallergier är allergiska mot vete, specifikt.


Fyra.Mejeri

mejeriprodukter

Bildkredit: Myriams-Fotos, Pixabay

Mejeri finns i vissa hundfoder, men det är inte alls lika vanligt som kyckling och nötkött. Enligt studier, ca 17 % av hundarna med matallergier var allergiska mot mejeriprodukter.

När hundar är allergiska mot mejeriprodukter betyder det inte att de inte kan äta mejeriprodukter alls. Ost och yoghurt får inte orsaka en allergisk reaktion hos hundar som är känsliga för laktos. Laktosen i getmjölk och ost har inte samma sammansättning som laktos i komjölk, så den orsakar inte alltid samma reaktioner.


5.Loppbett

Bildkredit: Naurora, Shutterstock

Loppor är vanliga miljöallergener för hundar. Vanligtvis har hunden en reaktion på loppans saliv, som överförs till huden när den blir biten.

Lyckligtvis är detta allergen lätt att undvika med en loppförebyggande medicin. Vi rekommenderar att du väljer en som dödar loppor vid kontakt, inte en som kräver att loppan biter din hund för att kunna arbeta. Om loppan måste bita din hund, kan den fortfarande uppleva en allergisk reaktion.

Därför är det viktigt för hundar med allergier att välja ett aktuellt loppförebyggande medel som dödar innan lopporna biter.


6.Rengöringsprodukter

person som sprutar på mattan

Bildkredit: Syda Productions, Shutterstock

Många hundar är allergiska mot vissa rengöringsmedel. De tillbringar mer tid på golvet än vi gör, så de är ofta närmare det vi använder för att rengöra golvet med. Om du använder hårda produkter på ditt golv kan din hund få en allergisk reaktion mot dem.

Men även om du använder en naturlig produkt finns det en chans att din hund fortfarande är allergisk mot någon av ingredienserna. Vanligtvis kan det vara bra att byta till en annan rengöringslösning. Det är dock viktigt att titta på ingredienslistan, eftersom många rengöringsprodukter på marknaden innehåller samma eller liknande ingredienser.


7.Pollen

växtpollen

Bildkredit: Free-Photos, Pixabay

Precis som människor kan hundar vara allergisk mot pollen . Ofta blossar dessa allergier upp ungefär samtidigt som vissa gräs och träd blommar. Däremot kan hundar bli allergiska mot ett brett spektrum av pollen, i vilket fall deras allergier kommer att pågå längre och förekomma oftare.


8.Forma

tegelvägg med formar

Bildkredit: MabelAmber, Pixabay

Många hundar är allergiska mot mögel, precis som människor. Om det finns mögel i ditt hem har de ofta kroniska allergier. Men om mögeln helt enkelt är på en plats som de ofta besöker, kan de bara ha en reaktion när de är på den platsen.

Mögelallergi uppstår vanligtvis efter att hunden har exponerats upprepade gånger. De är inget som hunden föds med. Upprepad exponering är nödvändig för att de ska bli allergiska. Om din hund blir allergisk mot mögel är det troligt att möglet har funnits där ett tag.


9.Mediciner

hundmediciner

Bildkredit: LightField Studios, Shutterstock

Hundar kan utveckla en allergi mot en rad olika mediciner. Dessa allergier kan bildas snabbt, ofta efter en dos av medicin. Men de kan också uppstå efter att hunden har tagit medicin ett tag.

Hundar kan vara helt okej med medicin och sedan utveckla en allvarlig allergi mot det.

Reaktioner på mediciner kan vara ganska allvarliga, så det är viktigt att uppsöka veterinär omedelbart. Hunden kommer att behöva sättas på ett annat läkemedel, och reaktionen måste behandlas.


10.Cigarett rök

cigarett rök

Bildkredit: Alexas_Photos, Pixabay

Vissa hundar är känsliga för cigarettrök, speciellt om de har varit utsatta för det under en stor del av sitt liv. Om du ofta röker runt din hund, kan de så småningom utveckla en allergi mot det.

Cigarettrökallergier är ofta svåra att diagnostisera. Det finns ofta många faktorer i hundens miljö som de kan bli allergiska mot, och det sista de flesta tänker på är cigarettrök.


elva.Fjädrar

strutsfjäder

Bildkredit: A_Different_Perspective, Pixabay

Det kan tyckas konstigt, men vissa hundar är allergiska mot fjädrar. De utvecklar vanligtvis en reaktion efter att ha ätit eller sticker fjädern i munnen. Vissa är dock så känsliga att de bara behöver röra en fjäder.

Vanligtvis orsakar alla fjädrar problem, inte bara vissa.

Detta är en av de svårare allergierna för husdjursföräldrar att kontrollera. Hunden kan lätt hitta fjädrar utanför och röra vid dem innan deras ägare kan stoppa dem! Hundar dras ofta naturligt till fjädrar eftersom de är kopplade till bytesdjur.


12.parfym

olika parfymer på ett bord

Bildkredit: Bru-nO, Pixabay

Många hundar är känsliga för parfymer. Vanligtvis är det en specifik typ av parfym. Det är dock möjligt för hundar att bli allergiska mot de flesta parfymer. I det här fallet är det bäst att undvika att bära parfym runt hunden.

Ofta räcker det med parfymen i luften för att få igång en reaktion. Hundar behöver inte nödvändigtvis röra parfymen fysiskt.


13.Dammkvalster

kvalster

Bildkredit: Marc Pascual, Pixabay

Hundar kan bli allergiska mot dammkvalster. Dessa små varelser är svåra att bli av med, så det kan vara svårt att kontrollera denna allergi. Men för att förhindra ytterligare reaktioner är det viktigt att bli av med kvalstren.

Hundar behöver upprepad exponering för dammkvalster innan de utvecklar en allergi mot dem. Därför, om din hund är allergisk mot dammkvalster, har kvalstren funnits runt dem ett tag.

Avdelare 2

Sista tankar: schäferallergier

schäfer är inte mer benägna att få allergier än andra raser. Men vilken hund som helst kan utveckla dem, inklusive din schäfer.

Om din hund utvecklar en allergi kan medicinering vara ett alternativ. Detta är vanligtvis fallet med miljöallergier som är svåra att undvika, som pollen. Din hund kan inte precis undvika pollen, så många hundar måste få allergimedicin.

Det enklaste sättet att förebygga allergisymptom är dock att undvika allergenet helt och hållet! Detta kan vara lätt att göra för hundmat när du väl vet vad din hunds allergen är. Loppor och dammkvalster kan dock vara lite svårare att undvika.


Utvald bildkredit: Callipso, Shutterstock

Innehåll