7 hundraser som inte har svans: En fullständig översikt

Välj Namnet På HusdjuretBoston Terrier - Brindle

Just nu ska vi prata om sju olika hundraser som inte har en svans. Vi kommer inte att täcka hundraser som Rottweiler, som har en dockad svans, bara hundar födda utan svans. Dockning är processen att ta bort hundens svans. Traditionellt användes dockning för att öka smidigheten hos en hund, men idag är det mest för estetik. Många hundar började med svansar men förlorade dem genom processen med selektiv avel istället för dockning, en process som fortfarande pågår idag.Fortsätt läsa för att lära dig allt om de sju för närvarande erkända raserna av hundar som inte har svans.avdelare 10

1. Australian Stumpy Tail Cattle Dog

Australisk Stumpy Tail Cattle Dog

Bildkredit: Wendy Hodges, Wikimedia

De Australian Stumpy Tail Boskapshundär också känd som Heeler . Det är en nära släkting till Queensland Heeler, som har en svans. Båda hundarna föddes upp i Australien för att valla boskap någon gång på 1830-talet. Denna svanslösa hund har normala proportioner och spetsiga öron. Pälsen är tät och kort och är spräcklig röd eller blå.Heelers är uppmärksamma och lyhörda för sin ägare samtidigt som de förblir reserverade kring främlingar. Dessa hundar behöver tidig socialisering med människor och en hög aktivitetsnivå under hela livet. De är kända som lydiga hundar som älskar frisbee, spårning , och vallning.


2. Boston Terrier

Bildkredit: Cedricflorian, Wikimedia

Smeknamnet American Gentleman, denBoston terrierär en liten hund med spetsiga, upprättstående öron. Bostonterriern är en av få amerikanska hundraser och är den första amerikanska icke-sporthunden. Dessa hundar kan väga upp till 25 pund, och deras svarta och vita päls liknar en smoking.

Boston Terriers ärenergisk, vänlig och lätttränad. De skyddar sina ägare och deras päls kräver väldigt lite underhåll. Om de tränas tidigt kommer dessa hundar inte att skälla mycket, och de är vänliga mot barn och andra djur. Deras uppförande gör då väl lämpade för lägenheter och som terapihundar.


3. Braque du Bourbonnais

Braque du Bourbonnais

Bildkredit: MJ Klaver, Flickr

DeBraque du Bourbonnaisär en ras av fågelhundar, även känd som vapenhundar. Denna ras är en pekartyp av fågelhund som går tillbaka till renässansen. Braque du Bourbonnais-hundar har varit på väg att dö ut under större delen av de senaste 100 åren, och den linje som finns nu började på 1970-talet. Nu börjar antalet bli friska för denna ras.

Braque du Bourbonnais har ett runt huvud med floppiga öron. De kommer att ha antingen en leverpäls, som är vit med svarta fläckar, eller en persikapäls, som är en solid brun orange färg. De har ett bra humör men är avlade för jakt och har mycket energi. Dessa hundar galopperar vart de än går och pekar med auktoritet.


4. Brittany Spaniel

Brittany Spaniel

Bildkredit: American Brittany står vid Pharaoh Hound, Wikimedia

DeBrittany Spanielär en annan fågelhund som Braque du Bourbonnais. Den här hunden har spanjor i namnet, men den fungerar mer som en pekhund och kan peka, hämta och spola alla fåglar och till och med markdjur upp till storleken på en kanin, och på grund av detta, sedan 1982, är Bretagne ingen längre kallad spaniel.

Denna hund har fått sitt namn från Bretagne, Frankrike. Det är en medelstor hund med floppiga öron, och pälsen är vanligtvis orange och vit eller lever och vit. Dessa är vänliga hundar som är lätta att träna. De är fantastiska följeslagare, men de är väldigt energiska och behöver massor avkraftfull daglig träning.


5. Engelsk bulldogg

Engelsk bulldogg

Bildkredit: PickPik

De Engelsk bulldogg kallas också för den brittiska bulldoggen, eller Bulldog är en muskulös, medelstor hund som har funnits i nästan 500 år. Ursprungligen var denna hund längre och hade en elakare läggning än den har nu. Den engelska bulldoggen är en blodsportsras som ursprungligen skapades för att ta tag i och hålla nosen på en tjur mot marken. Med tiden slutade bulldoggar att arbeta inom sporten och blev en utställningshund och ett husdjur. Utställningshund- och husdjursversionen är kortare, har ett större huvud och en vänligare läggning.

Engelska bulldoggar väger cirka 50 pund, och de har enkort snygg kappa.De har ett stort huvud med tjocka hudveck runt ansiktet som hänger ner. De har spetsiga tänder och en uppåtvänd käke. De har ett passivt och värdigt uppträdande och utvecklar starka band med barn. De behöver inte massor av träning, men de är benägna att få andningsproblem på grund av deras små näsgångar.


6. Fransk bulldogg

fransk bulldog utomhus

Bildkredit: Artur Malinowski, Wikimedia Commons

DeFransk bulldogär en litenhund som är en kombinationav den engelska bulldoggen och en fransk terrier. Den franska bulldoggen är uppfödd för att vara en följeslagare utan användning inom sport. Det är en muskulös hund med enlös, skrynklig päls. De kräver konstant sällskap och lider ofta av separationsångest. De kräver inte mycket motion och anses vara hundvärldens clowner. De har tålamod,öm, och skäller sällan.

Den franska bulldoggen är utsatt för flera hälsoproblem på grund av sin lilla storlek. Deras ryggar är sammanpressade, vilket kan leda till smärta. Små sinushåligheter och en enkel päls gör det mycket svårt för denna ras att reglera kroppstemperaturen. Allergier gör att de får frekvent hösnuva och kan även leda till eksem på huden .


7. Pembroke Welsh Corgi

Pembroke Welsh Corgi

Bildkredit: Pmuths1956, Wikimedia

Pembroke Welsh Corgi är en vallhund från dvärgboskap från Pembrokeshire, Wales. Det är en av de minsta flockhundarna i världen och länge favoriserad av brittiska kungligheter. DePembrook Welsh Corgihar upprättstående öron och ett huvud av rävtyp. De väger ofta cirka 25 pund.

Pembroke Welsh Corgi fäller mycket och har flera hälsoproblem som ett resultat av sin dvärgväxt, inklusive höft- och ögonproblem. De är också benägna att få fetma. Corgis är lydiga djur kända för sin intelligens. De har massor av energi och är fantastiska följeslagare.

Avdelare 2

Slutsats

Det finns några andra hundraser som, som Pembroke Welsh Corgi, naturligt har svansar, men selektiv avel eliminerar svansen , så dockning krävs inte. Dessa hundar inkluderar den brasilianska terriern,den kroatiska fårhunden, och dvärgschnauzern. I framtiden kan vi också se dessa hundar listade som raser som inte har en svans.

Vi hoppas att du har funnit denna information informativ och rolig att läsa. Om du har lärt dig något nytt, vänligen dela dessa hundraser som inte har svans på Facebook och Twitter.

    Relaterad läsning: 9 vanliga typer av hundsvansar (med bilder)

Feature Image Credit: Andreas Schlaugat, Wikimedia Commons

Innehåll